Tekil Mesaj gösterimi
Alt 7. April 2013, 10:29 PM   #4
kuman
Uzman Üye
 
Üyelik tarihi: Mar 2013
Mesajlar: 641
Tesekkür: 77
125 Mesajina 170 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 22
kuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud of
Standart

1-
Ortadoğu dediğimizde karşımıza Müslüman coğrafya geliyor. Tevhidin yazılı olduğu bir bayrağı olan bir devlet var, kendisini İslam devleti sayan bir devlet var. Kendisine Allahın askerleri diyen büyük gruplar var. Allah için cihad için savaştığını söyleyen insanlar var. Hergün 5 vakit namaz kılmamanın suç olduğu ülkeler var. Oruç ayında tüm yiyecek satan yerlerin kapatıldığı ülkeler var. Baş örtüsü olmadan dışarı çıkmanın yasak olduğu ülkeler var.
Gıdaya helal ünvanı katan ülkeler var ( Gıda bulamayan ülkeler var). Allah adına hüküm veren fetva veren dini liderler var,
Bizler Allaha inanıyoruz, ahirete inanıyoruz, onun rabliğine inanıyoruz birliğine inanıyoruz, tekliğine, yaratıcılığına, doğmadığına, doğurmadığına, güç ve kudretin sadece onda olduğuna inanıyoruz, ibadetleri yapıyoruz

Olan pek çok şey; dini söylem ifade ve eylem var. Ancak olmayan ne var;

Bilim yok, bilimsel çalışma yok, teknoloji yok, teknolojik çalışma yok, sanayi yok, üretim yok, sanat yok, spor yok, müzik yok, felsefe yok.
Son 50 yılda, 100 yılda, son 200 yılda bölgeden çıkan bilimsel bilgi var mı? Kaç tane üniversitede bilim üretiliyor ? Üniversitede ki bilim adamları (gerçek bilimsel bilgi peşinde koşanlar) batı dediğimiz ve uygarlığa büyük hizmetler yapmış olan bölgeye gidiyor ve orada bilim yapıyorlar. Bilimsel buluşlar yapmaya çalışıyorlar ve insanlığa hizmet ediyorlar.
Her bilgi insanlığa biraz daha katkı sunuyor bir tuğla koyuyor yada bir çimento oluyor. Ancak bunları bölgede yapamıyoruz.
Kaç tane fizikçi sayabiliriz bu coğrafyada ? kaç tane biyolog ? astrolog ? matematikçi ?

Bilimsel bilginin olmadığı yerde teknolojide olmaz. Düşünün bir kere bu coğrafyada motor üretebilen bir devlet var mı ? 300 senelik motor bu coğrafyada hala yok. Neden ?
Herhangi bir bilgisayar firması var mı bildiğiniz ? Bir işlemci üretebilen, Hardware firması ?
Uçak üretebilen bir firma var mı? Gemi? Tank? Tüfek? Füze? Nükleer çalışmalar?
Teknoloji gerektiren herhangi bir sanayi üreten bir ülke varmı ? Tıp alanında herhangi bir sanayi üretimi olan bir ülke varmı ? Uzay ile ilgili teknoloji üreten ?
Maden işleyebilen ülke varmı?

Teknoloji yokken sanayinin de yok olması gayet doğal, ne sanayisi var? Ufak birkaç sanayi var o kadar. Onlarda zaten dış girdi ile oluyor.

Müzik yok üretilen bir müzik var mı? Spor yok. Herhangi bir bölge ülkesinin sporda adını duyurduğunu duydunuz mu ?
O kadar çok yok var ki hayata dair insanlığa dair.

Peki batı denilen toplumda bunlar neden var ? Rönesan ve reform yeterlimi bunları açıklamaya ? Evet yenilik yaptılar hem dinlerinde hem yönetimlerinde ama tek başına yeterli mi? Açıklamaya
Ebu Sufyanın bir sözü vardı çağrı filminde ‘’Demek ki davalarında onlar haklılar’’
Peki batı mı haklı gerçekten davalarında ?
kuman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
kuman Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
Miralay (15. May 2013)