Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11. April 2013, 12:36 AM   #6
merdem
Uzman Üye
 
Üyelik tarihi: Nov 2012
Mesajlar: 1.606
Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
merdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud of
Standart

Alıntı:
kuman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
1-
Ortadoğu dediğimizde karşımıza Müslüman coğrafya geliyor. Tevhidin yazılı olduğu bir bayrağı olan bir devlet var, kendisini İslam devleti sayan bir devlet var. Kendisine Allahın askerleri diyen büyük gruplar var. Allah için cihad için savaştığını söyleyen insanlar var. Hergün 5 vakit namaz kılmamanın suç olduğu ülkeler var. Oruç ayında tüm yiyecek satan yerlerin kapatıldığı ülkeler var. Baş örtüsü olmadan dışarı çıkmanın yasak olduğu ülkeler var.
Gıdaya helal ünvanı katan ülkeler var ( Gıda bulamayan ülkeler var). Allah adına hüküm veren fetva veren dini liderler var,
Bizler Allaha inanıyoruz, ahirete inanıyoruz, onun rabliğine inanıyoruz birliğine inanıyoruz, tekliğine, yaratıcılığına, doğmadığına, doğurmadığına, güç ve kudretin sadece onda olduğuna inanıyoruz, ibadetleri yapıyoruz

Olan pek çok şey; dini söylem ifade ve eylem var. Ancak olmayan ne var;

Bilim yok, bilimsel çalışma yok, teknoloji yok, teknolojik çalışma yok, sanayi yok, üretim yok, sanat yok, spor yok, müzik yok, felsefe yok.
Son 50 yılda, 100 yılda, son 200 yılda bölgeden çıkan bilimsel bilgi var mı? Kaç tane üniversitede bilim üretiliyor ? Üniversitede ki bilim adamları (gerçek bilimsel bilgi peşinde koşanlar) batı dediğimiz ve uygarlığa büyük hizmetler yapmış olan bölgeye gidiyor ve orada bilim yapıyorlar. Bilimsel buluşlar yapmaya çalışıyorlar ve insanlığa hizmet ediyorlar.
Her bilgi insanlığa biraz daha katkı sunuyor bir tuğla koyuyor yada bir çimento oluyor. Ancak bunları bölgede yapamıyoruz.
Kaç tane fizikçi sayabiliriz bu coğrafyada ? kaç tane biyolog ? astrolog ? matematikçi ?

Bilimsel bilginin olmadığı yerde teknolojide olmaz. Düşünün bir kere bu coğrafyada motor üretebilen bir devlet var mı ? 300 senelik motor bu coğrafyada hala yok. Neden ?
Herhangi bir bilgisayar firması var mı bildiğiniz ? Bir işlemci üretebilen, Hardware firması ?
Uçak üretebilen bir firma var mı? Gemi? Tank? Tüfek? Füze? Nükleer çalışmalar?
Teknoloji gerektiren herhangi bir sanayi üreten bir ülke varmı ? Tıp alanında herhangi bir sanayi üretimi olan bir ülke varmı ? Uzay ile ilgili teknoloji üreten ?
Maden işleyebilen ülke varmı?

Teknoloji yokken sanayinin de yok olması gayet doğal, ne sanayisi var? Ufak birkaç sanayi var o kadar. Onlarda zaten dış girdi ile oluyor.

Müzik yok üretilen bir müzik var mı? Spor yok. Herhangi bir bölge ülkesinin sporda adını duyurduğunu duydunuz mu ?
O kadar çok yok var ki hayata dair insanlığa dair.

Peki batı denilen toplumda bunlar neden var ? Rönesan ve reform yeterlimi bunları açıklamaya ? Evet yenilik yaptılar hem dinlerinde hem yönetimlerinde ama tek başına yeterli mi? Açıklamaya
Ebu Sufyanın bir sözü vardı çağrı filminde ‘’Demek ki davalarında onlar haklılar’’
Peki batı mı haklı gerçekten davalarında ?

Oktay SİNANOĞLU..
Evet o bir TÜRK.. Dünyanın En Genç Profesörü

1960-61 yıllarında atom ve moleküllerin çok-elektronlu kuramı ile "Doçent" oldu. 1963'te 50 yıldır çözülemeyen bir matematik kuramını bilim dünyasına kazandırarak 26 yaşında "tam profesör" unvanını aldı. 20. yüzyılda Yale Üniversitesi'nde bu sanı kazanan en genç öğretim üyesidir..

4 yasinda Kuran-i Kerim'i ezberledi Türk Einsteini olarak bilinen Prof. Oktay Sinanoglunun 26 yasinda ulastigi ve yillardir kimsenin kiramadigi, Dünyanin en genc profesörü rekorunu Dagistanli Türk kirdi. bundan 4 yil önce, 25 yasindayken eline geçiren Nahide Camukovanin yasam öyküsü rekorlarla dolu...

Anlattiklari bir yasam ve basari öyküsünden çok; üstün bir zeka, hirs ve imkansiza ulasma duygusu, hiçbir basarinin tatmin etmedigi bir kisilik, üretmek ve calismaktan yorulmayan bir beynin sarmaladigi bilim-kurgu filmine benziyor.

IQ SEVIYESI 357 CIKTI

Babasinin görevi dolayisiyla Moskovada dogan Nahide Camukova aslinda bir Dagistan (Kipcak-Kumuk) Türkü.

Ups! Bu da var:

IRANLI bir BAYAN

8 aylıkken okumaya başlayan, 10 yaşında üniversiteden mezun olan, 14 yaşında doktorasını bitiren Alia Sabur, şu an 19 yaşında ve Güney Kore’de profesör sıfatıyla ders vermeye hazırlanıyor

Okuma yazmaya başladığında 8 aylıktı... Yani bebeklerin daha yeni agu demeye başladığı dönemlerde...
1999 yılında, henüz 10 yaşındayken ABD’deki New York State Üniversitesi’nin Uygulamalı Matematik Bölümü’nden mezun oldu. 2003 yılında, yani daha 14 yaşındayken Drexel Üniversitesi Malzeme Mühendisliği Bölümü’nde doktorasını tamamladı. Artık basında adı “dâhi kız” olarak anılmaya başlamıştı.




Türkiye'nin en genç profesörü


Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi İstatistik bölümünden 1999 yılında fakülte birincisi olarak mezun olan 1978 doğumlu Serkan Eryılmaz, aynı üniversitedeki master'ı bir yılda, doktorayı ise iki yılda tamamlayarak 2002 yılında doktor oldu. Akademik kariyer basamaklarını ışık hızı ile çıkan ve 40 civarı uluslararası makale yayımlayan Eryılmaz, geçen hafta profesörlük unvanını kazandı. Yaşıtları henüz doktoralarını yeni tamamlamışken profesör olan Eryılmaz, çevresindeki herkese parmak ısırtıyor. Başarısının sırrını 'istemek, çok çalışmak ve sabır' diye özetleyen Eryılmaz, 'Bunun zeka ile çok alakalı olduğunu düşünmüyorum' diyecek kadar da alçakgönüllü.


Kocaeli Üniversitesi Elektronik Haberleşme Mühendisliği Bölümü hocası Prof.Dr Sarp Ertürk 1974 doğumlu ve 2008 yılında profesör oldu.


Doç. Dr. Bilgehan PAMUK-1975 doğumlu- (Atatürk Üniv.Edeb. Fak.Tarih Bölümü)2007 Ocak ayında DOçent oldu. 2012 Ocak ayında prof. olacağını düşünürsek Tarih alanında en enç prof.dan olacak...

Ersan Şen 38 yaşında prof olarak Türkiyenin en genç ceza hukuku profesörü olmuştur.

dumlupınar üniversite iktisadi idari bilimler fakültesi işletme bölüm başkanı prof.dr. şerafettin sevim'de 38 yaşında prof olmuştur..

1964 doğumlu olan Sevim 2002 yılında prof olmuştur...


Yerden bitme mantar misali prof'larimiz var Kuman Kardesim, kimi yasi dolayisiyla kimi herhangi bir bilim dalinda....haksizlik etmeyelim

Birazcik elemek siraya koymak lazim...


Kenan Sofuoğlu (d. 25 Ağustos 1984; Akyazı, Sakarya), Türk motosiklet yarışçısı. 2012 SüperSport Dünya klasmanında 183 puanla şampiyon oldu.


167 puan toplayarak Türkiye'ye yarışmadaki ilk birinciliğini; Erener'e Eurovision'da birinci olan ilk Türk şarkıcı unvanını kazandırdı.


Ferit Orhan Pamuk (d. 7 Haziran 1952, İstanbul), Türk[1] yazar. Birçok başka edebiyat ödülünün yanı sıra 2006 yılında Nobel Ödülünü kazanarak bu ödülü alan en genç iki kişiden biri olmuştur.[2] Kitapları altmış dile çevrildi, yüzü aşkın ülkede yayımlandı ve 11 milyon baskı yaptı.[3] 2006 yılında TIME dergisi tarafından dünyanın en etkili 100 kişisinden biri seçilen Pamuk, Nobel ödülünü alan ilk ve tek Türk .[2]


daha sayayimmi?

Konu merdem tarafından (11. April 2013 Saat 12:44 AM ) değiştirilmiştir.
merdem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla