Tekil Mesaj gösterimi
Alt 1. January 2011, 11:59 AM   #20
FEDAKARADAM
Uzman Üye
 
FEDAKARADAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Dec 2010
Mesajlar: 418
Tesekkür: 51
95 Mesajina 146 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
FEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud of
Standart

Alıntı:
Miralay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Selam fedakaradam kardeş

Cenabı Allah kitabında hiçbir eksik yada fazlalık bırakmadığını söylerken hala,Kur'anın eksiklerini hadisler,icma,kıyas ve ictihatler tamamlar;Kur'anı ancak bunlar açıklar diyorsunuz.

Bizim hatamız; Kur'ana göre amel etmek değil,ilmijaller,namaz hocaları,hadis kitapları,alim diye bilinen kişilerin kitaplarına göre amel ediyoruz.
Bu alimlerin alınlarında "ALİM" diye bir ibare mi geçmekte ki,onlara ve eserlerine itimat ediyoruz. Bu kişiler doğduklarında alim mi doğmuşlar? Alimlik doğuştan gelen bir yetenek midir? İçtihat kapısı neden 1000 küsür yıl önce kapatılmış?

Bunlar temel sorular.

Tebliğ metodu diye sormuşsunuz. Allah'ın elçisi (Selam üzerine olsun) neyle tebliğ buyurmuşlar? Kendisine indirilen Kur'an ayetleriyle değil mi? Herkese ayetlerle tebliğ etmemişler mi? Tebliğ ederken kendisinden (hevasından) birşeyler mi katmış, yoksa elçi olması hasebiyle kendisini elçilik gibi yüce bir görevle görevlendirenin bizatihi sözleri (vahiy) ile mi? O mübarekin görevi sadece tebliğ miydi, yoksa insanları hidayete erdirmek miydi? Hidayeti kim verebilir? Allah mı, kulu mu?

Dinde birlikten bahsediyorsunujz. Tefrikaya düşmemek diyorsunuz. Amenna. İnsanları bölen, 4 veya daha fazla parça haline getiren mezhepleri kabul etmeyip; ortak nokta olan Allah'ın bizatihi sözlerini ihtiva eden Kur'ana sarılmayı tavsiye eden bizler mi tefrika yapıyoruz?

Hangi müslümana sorsanız, Allah'ın emri nedir? diye. "Tabii ki Kur'an da yazanlar" der.
Ama uygulama öyle midir acaba?

Bizler Kur'anda yazılanlar yerine,bir takım alim sıfatı verdiğimiz zevatın kitaplarında yazdığı dine sonradan ilavelerle amel ederiz. Biz bunlara bid'at diyoruz. Acaba siz ne diyorsunuz? Açıkçası merak ettim.

Din Kur'anla kemale erdirilmedi mi ki, biz Kur'andan başka kaynaklarf arıyoruz.

Hani elçinin hayatı Kur'andan ibaretti. Kur'ana bakan O'nun nasıl yaşadığını anlardı. Ne oldu bize ki, biz elçi (Selam üzerine olsun) nasıl yaşamış diye Kur'ana bakmak yerine, güvenilir olup olmadığı mechul olan siyer ve hadis kitaplarına meyletmişiz. Heyhaaaat!

Daha fazla yazamıyorum. Zira müslümanlar ve kendim adına çok üzüntülü ve endişeliyim.

Selametle
Ve aleyküm selam kardeşim...

Ben de endişeliyim senin gibi.Lakin avam insanaların konuyu yanlış anlamasından korktuğum için fazla bir şey yazamıyorum..
__________________
Ya İslam'la yükselir, Ya inkarla çürürsün.. Bu yol mezarda bitmiyor, gittiğinde görürsün!...(NECİP FAZIL KISAKÜREK)
FEDAKARADAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
FEDAKARADAM Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
Miralay (1. January 2011)