Tekil Mesaj gösterimi
Alt 3. January 2011, 09:47 PM   #13
Anonymous
Uzman Üye
 
Üyelik tarihi: Dec 2010
Mesajlar: 176
Tesekkür: 627
164 Mesajina 386 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
Anonymous has much to be proud ofAnonymous has much to be proud ofAnonymous has much to be proud ofAnonymous has much to be proud ofAnonymous has much to be proud ofAnonymous has much to be proud ofAnonymous has much to be proud ofAnonymous has much to be proud of
Standart

Alıntı:
FEDAKARADAM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Vahiy almak peygamberlere mahsustur.Peygamberimizden sonra vahiy işi tamamlanmış ve bitmiştir.Her kim ise, "bana vahiy geliyor" diyorsa o sapıktır ve yalancıdır..

Size İskender Ali Mihr'in savunması ile yanıt vereyim.

Vahyin bittiğini nereden biliyorsunuz? Son nebi ayeti ile mi? Benim bildiğim kadarıyla adam peygamberlik iddia etmiyor ki yalnızca vahiy aldım diyor. Arı bile vahiy alıyor ben niye alamayacakmışım diyor

Nasrettin hoca fıkrası gibi oldu ama şahit olmadığınız halde "peygamberi rüyamda gördüm" diyen birisine inanıyorsunuz da vahiy aldım diyene neden inanmıyorsunuz? Peygamberi görsen ne görmesen ne. Peygamberin kılığına giremeyeceğini iddia ettiğiniz şeytan Allah'ın kılığına girmiş, onun adı ile vahyetmiş mi diyorsunuz?

Rabıta ile çıkılan yolun sonu buralara varıyor bence.

Ayrıca Allah'tan kitap yazdığını iddia eden onlarca kişi var. said nursi, arabi, geylani, celaleddin rumi vb. onlarca insan var. Bu insanlar daha kurnaz oldukları için "vahiy alıyoruz" dememişler de ilham alıyoruz demişler. "Kitapları biz yazmadık, ilham ile bize yazdırıldı" demişler. "Bu kitaplar da kuranın indiği kattan bize indirildi" demişler.

Fakat Kurana baktığımızda ilhamın anlamını tamamen farklı görüyoruz. Kurana baktığımızda Allahın iletişim yolu olarak vahiy görüyoruz ilham değil.

Bir adam çıkıp yan çizmeden delikanlı gibi "vahiy alıyorum" dedi diye neden ona düşman oluyorsunuz da ilham aldım diyenlere toz kondurtmuyorsunuz?

Benim kafam çok karışıyor böyle çifte standardı görünce
Anonymous isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Anonymous Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
dost1 (3. January 2011), Miralay (5. January 2011)