Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13. May 2011, 08:07 AM   #9
FEDAKARADAM
Uzman Üye
 
FEDAKARADAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Dec 2010
Mesajlar: 418
Tesekkür: 51
95 Mesajina 146 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
FEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud of
Standart

BAKALIM HAKİKATLAR ÖYLE MİDİR? AYET CIMBIZLANMIŞ MI ANLATAYIM DA GAVURLARIN CENNETE GİRİP GİRMEYECEĞİNİ ÖĞRENMİŞ OLURSUNUZ...

ÖNCE KİTAP EHLİ OLANLARDAN BAŞLAYACAĞIZ YANİ HIRİSTİYAN VE YAHUDİLERDEN BAHSEDECEĞİZ SONRASINDA İSE SABİİLERDEN BAHSEDECEĞİZ....

BEYYİNE SURESİ

4. Kendilerine kitap verilenler ancak o açık delil (Peygamber) kendilerine geldikten sonra ayrılığa düştüler.
5. Halbuki onlara ancak, dini yalnız O'na has kılarak ve hanifler olarak Allah'a kulluk etmeleri, namaz kılmaları ve zekât vermeleri emrolunmuştu. Sağlam din de budur.
6. Ehl-i kitap ve müşriklerden olan inkârcılar, içinde ebedî olarak kalacakları cehennem ateşindedirler. İşte halkın en şerlileri onlardır.
7. İman edip sâlih ameller işleyenlere gelince, halkın en hayırlısı da onlardır.
8. Onların Rableri katındaki mükâfatları, zemininden ırmaklar akan, içinde devamlı olarak kalacakları Adn cennetleridir. Allah kendilerinden hoşnut olmuş, onlar da Allah'tan hoşnut olmuşlardır. Bu söylenenler hep Rabbinden korkan (O'na saygı gösterenler) içindir.



O benim gösterdiğim Bakara Suresi 62'inci ayetle benim verdiğim Beyyine Suresi'nin ayetleri kıt akıllılara göre çakışmaktadır.Oysa durum çok farklıdır.Şöyle ki: Bakara suresinde ki 62,nci ayet; Hz.Musa A.S. ile Hz.İsa A.S. zamanında yaşamış ve indirilen Tevrat ve İncil'e göre iman edip salih ameller işleyenler için gönderilmiştir ve bunlar cennete gireceklerdir..

Hz.İsa'ya gönderilen hakiki incille amel eden havariyyunlar ve Ashab-ı Kehf gibileri içindir.Veya teslis(Allah'ı üçleme) inancında olmayan mümin kimselerdi.İslam'ın o zamanki hali böyleydi ve sağlam bir imana sahiptiler.HZ.İsa'ya haşa "Allah'ın oğludur" demeyen mü'minlerdi.CENNETE GİRMİŞ OLANLARDA BU SINIFTANDIRLAR AMA ŞİMDİKİ HIRİSTİYANLAR MAALESEF SAPIK YOLDADIRLAR...

Şimdikiler ne diyor birde onlara bakalım...Şimdi ki hrıstiyanlar Hz.İSA'NIN YOLUNDA DEĞİLLERDİR.VE MUHARREF (DEĞİŞTİRİLMİŞ, ÇOĞALTILMIŞ) İNCİLLE AMEL ETTİKLERİ İÇİN VE ALLAH KATINDA MÜŞRİK OLDUKLARINDAN DOLAYI BUNLARA ASLA CENNET YOKTUR.HEM SONRA BUNLAR İSLAM VE MÜSLÜMAN DÜŞMANI DEĞİL Mİ?

Yahudilere gelince....

İSRAİLOĞULLARI HAKKINDA

Onlarda Hz.Musa A.S. zamanında, ona indirilen gerçek Tevrat'a göre iman edenler için cennet vardır.Gerçek tevratta 10 emir vardır bu 10 emri şimdi ki yahudiler yerine getiriyorlar mı, kesinlikle hayır.Hem sonra, "Uzeyr Allah'ın oğludur" dedikleri için bunlarda müşrik sınıfındadırlar ve yine muharref Tevrata göre amel ederler.

Şimdi size soruyorum.Bu kafirler İslam ve müslüman düşmanlığı yaptıklarına göre nasıl cennete girebilirler?.Oysa cennete girenler; zamanında gerçek Tevrat ve İncil'e göre amel edenler gitmiştir. Maide Suresi 3. ayet ve Ali İmran Suresinin 19.uncu ayetlere müracaat ederseniz gerçekleri görürsünüz...

Allah katında kabul ve makbul din olan İslam olduğuna göre şimdiki hıristiyan ve yahudiler asla cennete giremeyeceklerdir.Sizin ve benim göstermiş olduğumuz ayetlerde asla bir çakışma ve çelişki yoktur.Kur'an'ın ayetlerinde birbirine karşı çelişkiler olması söz konusu değildir.Gelelim Sabiilere:

"Gerçekten iman edenler, Yahudiler, Sabiiler, Hristiyanlar, Mecusiler ve müşrikler; şüphesiz Allah, kıyamet günü aralarını ayıracaktır." (Hacc-17)

Cenabı Hakk yine şöyle buyurdu:

"Onlar, Allah'ı bırakıp hahamlarını ve rahiplerini rabler edindiler ve Meryem oğlu Mesih'i de... Oysa onlar, tek olan bir ilaha ibadet etmekten başka bir şeyle emrolunmadılar. O'ndan başka ibadete layık ilah yoktur. O, bunların şirk koştukları şeylerden yücedir." (Tevbe-31)

Bundan bir önceki ve bir sonraki ayet ise şöyledir:

"Yahudiler: "Üzeyr Allah'ın oğludur" dediler; hristiyanlar da: "Mesih Allah'ın oğludur" dediler. Bu, onların ağızlarıyla söylemeleridir; onlar, bundan önceki inkar edenlerin sözlerini taklid ediyorlar. Allah onları kahretsin; nasıl da çevriliyorlar?" (Tevbe: -30)

"Ağızlarıyla Allah'ın nurunu söndürmek istiyorlar. Oysa kafirler istemese de Allah, kendi nurunu tamamlamaktan başkasını istemiyor." (Tevbe: 32)

Ve yine şöyle buyurdu:

"Andolsun, "Allah üçün üçüncüsüdür" diyenler küfre düşmüştür." (Maide -73)

"Andolsun, "Şüphesiz Allah, Meryemoğlu Mesih'tir" diyenler küfre düşmüştür." (Maide-72)

"Allah: "Ey Meryemoğlu İsa, insanlara, beni ve annemi Allah'ı bırakarak iki ilah edinin, diye sen mi söyledin? dediğinde: "Seni tenzih ederim, hakkım olmayan bir sözü söylemek bana yakışmaz..." (Maide-116)

"(Allah) "Üçtür" demeyiniz. (Bundan) kaçının, sizin için hayırlıdır." (Nisa-171)

Dinlerini değiştiren Yahudiler ve Hristiyanlar aynı zamanda müşrik iseler, Sabiiler onlardan daha çok müşriktir. Müşriklikleri dinlerini değiştirdikten sonradır. Dinlerini değiştirmeden Önce ise müşrik değillerdi.

Bu ümmetlerin dinlerinin aslı sahih ve şirkten uzaktır. Şirk, sonradan bulaşmış oldukları bir bidattir. Bu hususun iyi anlaşılması gerekir.

Arapların ileri gelenlerinden o kişi (Velid b. Muğire)'de öyledir. Ki o, arapların en büyük hakim ve felsefecilerinden biri sayılıyordu. Bu nedenledir ki Cenabı Hakk ayeti kerimelerde O'nun felsefe kokan şu halini ve sözlerini bildirdi:

"Çünkü o, düşündü ve bir ölçü tespit etti, Kahrolası, nasıl bir Ölçü koydu? Yine kahrolası, nasıl bir ölçü koydu? Sonra bir baktı. Sonra kaşlarını çattı ve yüzünü ekşitti. Sonra da sırt çevirdi ve büyüklük tasladı. Böylece "Bu, yalnızca aktarılarak öğrenilen bir büyüdür", dedi. "Bu, bir beşer sözünden başkası değildir." (Müddessir- 18-25)


Sonra bu kimseler peygamberlerin sözleri karşısında hayret ve şaşkınlık içindedirler. Nübüvvet nuru onları şaşkınlığa düşürmektedir. Bu durumda nübüvvete karşı muhtelif fikirlere bölünmüşlerdir.

Bazıları: peygamberlerin söylediği çoğu şeylere inanmaz, bunlardan yüz çevirir veya şüphe ederler.

Bazıları: Maslahat gereği yalan söylenebilir. Peygamberlerde böyle yapmışlardır, derler.

Bazıları ise: Peygamberlerin bu sözleri hayaller ve hakikatleri insanların kalplerine yaklaştırmak için verilen misallerden ibarettir demişlerdir. Farabi ve İbni Sina'nın yolu budur. Fakat İbn Sina bazı yönlerden imana daha yakındır fakat mümin değildir.Sapık felsefecilerin de yolu cehennemdir.Allah'ı sorguladıkları için helak olmuşlardır.

BİZ MÜSLÜMANLAR DA EHLİ KİTAP'DANIZ.ANCAK KUR'AN VE MUHAMMED (A.S.) I KABUL EDNLERDENİZ.İSLAM DÜŞMANLARI NASIL OLUYORDA CNNETE GİDEBİLİR. BUNU KİM İZAH EDEBİLİR...

İSLAMSIZ EHLİ KİTAP MÜŞRİKLER SINIFINDANDIR...
__________________
Ya İslam'la yükselir, Ya inkarla çürürsün.. Bu yol mezarda bitmiyor, gittiğinde görürsün!...(NECİP FAZIL KISAKÜREK)
FEDAKARADAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
FEDAKARADAM Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
Miralay (13. May 2011)