![]() |
![]() |
#5 |
Uzman Üye
Tesekkür: 0
166 Mesajina 234 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
TÜNEĞiNDE VURULAN TAVUK
Muhafız alayının otobüsüne binip yola çıktık. Ben koltuğa oturur oturmaz başımı dirseklerimin arasına gömdüm. Halkın bakışını görmek istemiyordum. Bir an yanımdaki arkadaş dirseğini dürttü, "Kana bak!" Baktım, okula gelmiştik, koru duvarının dibi sofra genişliğinde kan olmuş. Sonradan öğrendim bunun öyküsünü, sınıf arkadaşım Yüksel Ulukal anlattı: Birinci sınıftan Selçuk Gürsel'le koru duvarının üstünde oturuyorduk. Ölümden filan söz ediyorduk. Bir uçak geldi, koruyu süzdü. Ona el salladık. Sonra yine geldi, birden ateş etti. Düştüm. Kendimi duvarın arkasında buldum. Kalktım. Arkadaş duvarın önünde çırpınıyordu. Mermi tam tepesine denk gelmişti, kafasından bilek kalınlığında kan fışkırıyordu. Kulağımı ağzına götürdüm bir şey der mi diye. Acayip sesler çıkarıyordu. Yakında bir cip vardı, ona götürdüm ama cipe koyduğumda ölmüştü. Sonradan fark ettim: mermi yandan gelmiş, benim miğferi önden sıyırtmış. Ben o itmeyle düşmüşüm, mermi arkadaşın kafasına saplanmış. - O uçaktan ateş edene sormak isterdim: tüneğine saklanan tavuk gibi koruya saklanan harbiyeliyi neden öldürdünüz hem de o size el sallayıp dururken? . Konu Hasan Akçay tarafından (1. July 2025 Saat 01:49 PM ) değiştirilmiştir. |
![]() |
![]() |
Hasan Akçay Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | dost1 (7. March 2024) |
Bookmarks |
Etiketler |
iki, mahkeme, numaralı |
|
|