![]() |
“…Ne yerin karanlıklarında bir dane, ne yaş ne de kuru (hiç bir şey) yoktur ki, apaçık bir Kitap’ta (Kur'ân’da) bulunmasın.” (En’am, 59)
|
AHZAB SÜRESİ.39- Ki onlar (o peygamberler) Allah'ın risaletini tebliğ edenler, O'ndan içleri titreyerek-korkanlar ve Allah'ın dışında hiç kimseden korkmayanlardır. Hesap görücü olarak Allah yeter.
|
[B][COLOR="SeaGreen"][I]Mâide 13 [/I]
Sözlerini bozmaları sebebiyle onları lanetledik ve kalplerini katılaştırdık. [U]Onlar kelimelerin yerlerini değiştirirler[/U] (kitaplarını tahrif ederler). [U]Kendilerine öğretilen ahkamın (Tevrat'ın) önemli bir bölümünü de unuttular.[/U] İçlerinden pek azı hariç, onlardan daima bir hainlik görürsün. [U]Yine de sen onları affet ve aldırış etme[/U]. Şüphesiz Allah iyilik edenleri sever. [/COLOR][/B] Çok tanıdık geldi bu ayet nedense... |
[B]Bakara 94
(Ey Muhammed, onlara: ) Şayet (iddia ettiğiniz gibi) ahiret yurdu [U]Allah katında diğer insanlara değil de yalnızca size aitse[/U] ve bu iddianızda doğru iseniz haydi ölümü temenni edin (bakalım), de. Bakara 62 Şüphesiz iman edenler; yani yahudilerden, hıristiyanlardan ve sabiilerden [U]Allah'a ve ahiret gününe hakkıyla inanıp salih amel işleyenler [/U]için Rableri katında mükafatlar vardır. Onlar için herhangi bir korku yoktur. Onlar üzüntü çekmeyeceklerdir. Nisâ 39 [U]Allah'a ve ahiret gününe iman edip de Allah'ın kendilerine verdiğinden (O'nun yolunda) harca[/U]salardı ne olurdu sanki! Allah onların durumunu hakkıyle bilmektedir. Tevbe 18 Allah'ın mescitlerini ancak [U]Allah'a ve ahiret gününe iman eden[/U], namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte doğru yola ermişlerden olmaları umulanlar bunlardır. [/B] |
[B][COLOR="Red"][U]Nahl 116[/U]
Dillerinizin uydurduğu yalana dayanarak "Bu helaldir, şu da haramdır" demeyin, çünkü Allah'a karşı yalan uydurmuş oluyorsunuz. Kuşkusuz Allah'a karşı yalan uyduranlar kurtuluşa eremezler. [/COLOR][/B] [IMG]http://images.gittigidiyor.com/2778/ISLAM-039-DA-HELALLER-VE-HARAMLAR-I-HACER-EL-HEYTEM__27780748_0.jpg[/IMG] |
[B][U]Mü’min 60 [/U]
Rabbiniz şöyle buyurdu: Bana dua edin, kabul edeyim. Çünkü bana ibadeti bırakıp büyüklük taslayanlar aşağılanarak cehenneme gireceklerdir.[/B] |
[B] En’âm 40 [/B]
Ne dersiniz; size Allah'ın azabı gelse veya o kıyamet gelip çatıverse size, Allah'tan başkasına mı yalvarırsınız? Doğru sözlü iseniz (söyleyin bakalım)! [B] En’âm 41 [/B] Bilakis yalnız Allah'a yalvarırsınız. O da (kaldırılması için) kendisine yalvardığınız belayı dilerse kaldırır; ve siz ortak koştuğunuz şeyleri unutursunuz. |
[B][COLOR="YellowGreen"]Sâffât 75
Andolsun, Nuh bize yalvarıp yakardı. Biz de duayı ne güzel kabul ederiz[/COLOR]![/B] |
[B][COLOR="yellowgreen"][COLOR="DarkGreen"]Zümer 49 [/COLOR]
İnsana bir zarar dokunduğu zaman bize yalvarır. Sonra, kendisine tarafımızdan bir nimet verdiğimiz vakit, "Bu bana ancak bilgimden dolayı verilmiştir" der. Hayır o, bir imtihandır, fakat çokları bilmezler. [/COLOR] [/B] |
[B]Kamer 10
[COLOR="Gray"]Bunun üzerine, Rabbine: Ben yenik düştüm, bana yardım et! diyerek yalvardı. [/COLOR][/B] |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:58 PM. |