![]() |
[QUOTE][B]nacikocaçak[/B]
daha önceki mesajlarda kuran'da herşey vardır diye iddia eden siz değilmiydiniz [/QUOTE] Arkdaşım, hep aynı şeyi söylememe rağmen ya anlatamıyorum ya bilinçli olarak yanlış anlaşılıyorum... Kuranda DİN adına herşey açıklanmıştır. Ancak hayat kanunlarını insanlar kendileri oluştururlar. HAtta laiklik konusunda da bunları ele aldık, ama ya okumadınız ya da anlamadınız. Aynı şeylerle muhatap kalmaktan sıkıldım, hep aynı sorulara cevap vermekten sıkıldım. Naci bey, salat nedir secde nedir açıklayın demişsiniz. Sitede biz bu konuları defalarca açıkladık, hiç secde bölümüne girip secdenin ne demek olduğunu okudunuz mu? Hadi diyelim okumadınız, secde hakkında hiç düşünmediniz mi ki; bütün canlılar (kedi, köpek, kuş, güvercin, balık v.s.) nasıl secde etmektedir? Gölge nasıl secde etmektedir? Yusufun babası ve kardeşleri Yusufa nasıl secde etmektedir? Bunlar Kuranda yazarken siz hiç bunlar nasıl olur diye düşünmediniz? hiç sormadınız mı kendi kendinize? Kuranda Dİn hakkında her hüküm KESİN olarak inmiş ve apaçık şekilde açıklanmıştır. [B]Bakara 282 ... [U]Allah size gerekli olanı öğretiyor[/U] ...[/B] Ancak yönetim uygulamaları insana bırakılmıştır. Tıp uygulamaları, mühendislik hizmetleri, tenik servis, saç kesimi v.s. açıklanmamıştır. Bu konuları laiklik başlığında da tartıştık ama yine aynı soruyu görünce şaşırdım açıkcası... bilerek mi yapıyorsunuz ne yapıyorsunuz... |
[QUOTE=Miralay;12656]Selamünaleyküm Naci kardeşim
Pramid kardeşimiz teşbihte bulunmuşlar. Burada herkes kendi yazdıklarından sorumludur. Eğer ilmi,mantıklı,Kur'ana uygun mesajlar içeriyorsa katılırız,değil se katılmayız. Sitede salat,kıyam,secde,rüku ile ilgili çok açıklamalar oldu. Bir kısmımız katıldı,bir kısmımız katılmadı. Bu sitenin kurucu ve müdavimlerinin bile birbirleriyle fikir ayrılığına düştüğü zamanlar oldu. Burada herkes aynı düşünceyi kabul edecek diye bir kaide yok. Fikir ayrılıklarından güzel fikirler çıkar. Aklın yolu birdir. Şahsım adına yazıyorum: (Bunları Kur'andan anlıyorum,kendi fikirlerim değil) [B]Salat =[/B] Köstek olmanın zıddı,yani destek olmak. Arka çıkmak,ahdine sadık olmak. [B]Secde=[/B] İnat etmeyi bırakarak, kabullenmek. Teslim olmak. Emri yerine getirmek. [B]Kıyam=[/B] İslam adına köskös oturmayıp,ayağa kalkmak elini taşın altına sokmak. Ayaklanmak. [B]Rüku=[/B] Alçak gönüllü olmak. Saygıda kusur etmemek. Pekala benim sizin engin ilminizden öğrenmek istediğim şey. [B]"Namazını kıl,ve rüku edenlerle beraber rüku et." "Namazını kıl,ve secde edenlerle beraber secde et."[/B] Buradan rüku ve secdenin namazdan gayrı birşey olduğunu çıkarabilir miyiz? Zira rüku ve secde namazdan ayrı olarak bahsedilmiş. [B]"Şehre secde ederek girin" [/B] Bir şehre secde ede ede nasıl girilir? [B]"Binek üstünde,yaya olarak,...namaz kılın"[/B] Bana yürüyerek (yaya olarak) nasıl namaz kılınır? Tarif edebilir misiniz? "Kutuplarda nasıl namaz kılınır?" sorusuna daha cevap verebilen olmadı. Cevap verenler ise, saçma sapan cevaplar verdiler. Mesela "Bulunduğunuz yere en yakın yerin namaz saatine uyarsınız." dendi. O halde ben de örneğin İstanbul'da yaşıyorsam namazımı Erzurum saatine göre kılabilir miyim? veya orucumu Erzurum'a göre açabilir miyim? Mesafe tahmini kutuplarla en yakın yere göre yakın mesafeler. Resul (selam olsun) kutuplarda nasıl namaz kılmışlardır. Eğer ki, şekilsel ibadetler var diyorsak; cenab-ı Allah'ın yeryüzünün her yerine göre bir ibadet biçimi emretmesi kaçınılmaz değil miydi? (ki, Kur'anda en asgari bir ibadet şekli anlatılmaz) Bana "namazın uygulamasını resule bırakmıştır" tarzında birşey söylemeyin. Geçerli olmaz. Zira Kur'anda miras taksimatını,abdest almayı (bu farsça kelimelere gıcık oluyorum) bile ayrıntılı anlatmış. En önemli namazı mı anlatmamış? Namazla ilgili küçücük bir sure olabilirdi mesela Kur'anda. Haşa cenab-ı Allah unutmamış. (Unutmaktan münezzehtir.) Orada başka şeyden bahsettiğinden dolayı anlatmamış. Selametle[/QUOTE] ne güzel yazmışsın teşbih etmiş teşbih ne demek benzetmek yani allah'ı haşa soğana benzetmiş ne kadar basit değilmi allah'ı soğan ile teşbih etmek yani benzetmek ve sen bunu normal görecek kadar müslümansın peki ozaman buna cevap ver sizin için allah soğan ile teşbih edilecek kadarmı yüce kuran öylemi emrediyor bu sorunun cevabını vermeni bekleyecem daha sonra ben senin sorularını cevaplayacam |
[QUOTE=hiiic;12657]Arkdaşım, hep aynı şeyi söylememe rağmen ya anlatamıyorum ya bilinçli olarak yanlış anlaşılıyorum...
Kuranda DİN adına herşey açıklanmıştır. Ancak hayat kanunlarını insanlar kendileri oluştururlar. HAtta laiklik konusunda da bunları ele aldık, ama ya okumadınız ya da anlamadınız. Aynı şeylerle muhatap kalmaktan sıkıldım, hep aynı sorulara cevap vermekten sıkıldım. Naci bey, salat nedir secde nedir açıklayın demişsiniz. Sitede biz bu konuları defalarca açıkladık, hiç secde bölümüne girip secdenin ne demek olduğunu okudunuz mu? Hadi diyelim okumadınız, secde hakkında hiç düşünmediniz mi ki; bütün canlılar (kedi, köpek, kuş, güvercin, balık v.s.) nasıl secde etmektedir? Gölge nasıl secde etmektedir? Yusufun babası ve kardeşleri Yusufa nasıl secde etmektedir? Bunlar Kuranda yazarken siz hiç bunlar nasıl olur diye düşünmediniz? hiç sormadınız mı kendi kendinize? Kuranda Dİn hakkında her hüküm KESİN olarak inmiş ve apaçık şekilde açıklanmıştır. [B]Bakara 282 ... [U]Allah size gerekli olanı öğretiyor[/U] ...[/B] Ancak yönetim uygulamaları insana bırakılmıştır. Tıp uygulamaları, mühendislik hizmetleri, tenik servis, saç kesimi v.s. açıklanmamıştır. Bu konuları laiklik başlığında da tartıştık ama yine aynı soruyu görünce şaşırdım açıkcası... bilerek mi yapıyorsunuz ne yapıyorsunuz...[/QUOTE] sitedeki bu konularla ilgili yazıları okumadım çünkü size benimle aynı soruları sormuş olacaklarını tahmin etmiyorum zaten onlara cevapta vermemişsinizdir bana cevap vermediğiniz gibi soruya gelince işte bende sana aynı şeyi soruyorum kediler ağaçlar gölgeler canlı cansız ve insan nasıl secde eder yani biz insanlar kedi ve köpeklerle veya bir taş ile aynımı secde ederiz yoksa bizimki farklımıdır |
Sevgili Naci kardeşim. Yazımdan alıntıladığınız aşağıdaki yazımı görmezden gelmişsiniz.
Tekrar yazayım: [B]"Pramid kardeşimiz teşbihte bulunmuşlar. [COLOR="Red"][U]Burada herkes kendi yazdıklarından sorumludur. Eğer ilmi,mantıklı,Kur'ana uygun mesajlar içeriyorsa katılırız,değil se katılmayız."[/U][/COLOR][/B] demiştim. Ben pramid kardeşizimizin o benzetmesine katılmıyorum. Onun hesabını verecekse o verir. Katılırsam ben de hesabını veririm. Müslümanım ama, o yazıyı normal gördüğüm anlamına gelmez. Sadece,sizin gibi düşünen kardeşlerimin çokça tekrarladığı,"Teşbihte hata olmaz" deyimini size hatırlatmak istedim. Yoksa teşbih ederken bile adaba uymak gerekir. Lütfen siz benim merak ettiğim hususları cevaplayınız. Selam ve saygılarımla |
[QUOTE=nacikocak;12661]sitedeki bu konularla ilgili yazıları okumadım çünkü size benimle aynı soruları sormuş olacaklarını tahmin etmiyorum zaten onlara cevapta vermemişsinizdir bana cevap vermediğiniz gibi
soruya gelince işte bende sana aynı şeyi soruyorum kediler ağaçlar gölgeler canlı cansız ve insan nasıl secde eder yani biz insanlar kedi ve köpeklerle veya bir taş ile aynımı secde ederiz yoksa bizimki farklımıdır[/QUOTE] Naci kardeşim bize öyle sorular soruyorlar ki, sizin soru ve eleştirileriniz onların yanında hava kalır. Biz peygambere düşmanmışmışmışız yaaa! O yüzden en ağır hakaretlere bile uğruyoruz. Cevap veremediğimizi yazmışsınız. Sebebi ise, aynı şeyleri yazmaktan, karşıdaki arkadaşın cevapları okumadan aynı sualleri tekrar tekrar sormasından ve üzerine hakaretler savurmasından gına geldi artık. Allah'a çok şükür, sitemizi detaylı araştırırsanız; her konuyla ilgili detaylı yazılar mevcuttur. Soruların cevapları yazılarımızda fazlasıyla mevcuttur. Okumadan soru sorarsanız, bunda ard niyet aranır. Diğer soruya gelince: Evet yeryüzünde her canlı,cansız her varlık[B] ister istemez [/B]rabbülalemine secde eder,tesbih eyler. Bu yaradılan varlıkların ve bizlerin iradesi dışındadır. Zaten her varlığın fıtratında secde ve tesbih;doğru yol mevcuttur. Aramızda hiçbir fark yoktur. [B]Secde= [/B]Allah'a itaat,kabullenmek (gerek iradeli,gerekse iradesiz) [B]Tesbih=[/B] Yörüngede gitmek,döngüyü tekrarlamak; bu vesileyle de amacın gerçekleşmesine vesile olmak. (Atomların,gezegenlerin yörüngesinde gitmesi, tabiatın tekrar tekrar yenilenmesi;su döngüsü;nesillerin çoğalması,...) |
[QUOTE=Miralay;12662]Sevgili Naci kardeşim. Yazımdan alıntıladığınız aşağıdaki yazımı görmezden gelmişsiniz.
Tekrar yazayım: [B]"Pramid kardeşimiz teşbihte bulunmuşlar. [COLOR="Red"][U]Burada herkes kendi yazdıklarından sorumludur. Eğer ilmi,mantıklı,Kur'ana uygun mesajlar içeriyorsa katılırız,değil se katılmayız."[/U][/COLOR][/B] demiştim. Ben pramid kardeşizimizin o benzetmesine katılmıyorum. Onun hesabını verecekse o verir. Katılırsam ben de hesabını veririm. Müslümanım ama, o yazıyı normal gördüğüm anlamına gelmez. Sadece,sizin gibi düşünen kardeşlerimin çokça tekrarladığı,"Teşbihte hata olmaz" deyimini size hatırlatmak istedim. Yoksa teşbih ederken bile adaba uymak gerekir. Lütfen siz benim merak ettiğim hususları cevaplayınız. Selam ve saygılarımla[/QUOTE] güzel olanda ona katılmamanızdır ben sadece allah'a olan saygınızı öğrenmek için ısrarla vurguladım şayet pramid'den tövbe etmedikçe böyle bir beklentim yok gelelim sorularınıza kelimelerin anlamları çok önemlidir daha öncede yazdığım gibi bir kelimenin birden fazla anlamı olabiliyor hatta onlarca anlamı olabiliyor onlarcada yazım farkı olabiliyor mesela türkçede ak kelimesi ak: beyaz akmak: sıvının ilerlemesi suyun ve benzeri şeylerin akması ak: akmaktan emir yani sıvının ilerlemesinden emir su anlamaz ama bazen sular kesik olduğu zaman hadi aksana be diye içgüdüsel olarak söyleriz akıcı: hem sıvılar için kullanıldığı gibi bazen insanların akıcı konuştuğunu söyleriz bunlar benim sadece bu kelime hakkında şu an aklıma gelenlerden bazıları salat kelimesi için Köstek olmanın zıddı,yani destek olmak. Arka çıkmak,ahdine sadık olmak. yazmışsın oysa arapçada sözlük anlamı dua etmektir secde kelimesi için İnat etmeyi bırakarak, kabullenmek. Teslim olmak. Emri yerine getirmek. yazmışsın bunlar secdenin sözlük anlamlarından birkaçı ama bunlara ek olarak boyun eğme anlamı vardır kıyam ise İslam adına köskös oturmayıp,ayağa kalkmak elini taşın altına sokmak. Ayaklanmak değil ayakta durmak demektir rüku'da sadece Alçak gönüllü olmak. Saygıda kusur etmemek değil ikiye bükülmek anlamınada gelir yukarıda kelimelerin bazı anlamlarını sen yazmışsın bende bazı değişik anlamlarını yazdım veya yanlış olduğunu düşündüklerimi değiştirdim ama sonuçta anlarsınki herşey kelimelerin anlamında ve bizim nasıl anladığımızda bitiyor mesela errab kelimesi arapçada rab kelimesinin çoğulu imiş ben bilmiyordum türkçe anlamı olan işin ehli iyi bilen iyi anlayan anlamında kullanıyordum ve bunu açıkça yazdım alimler ve peygamber benim erbabım diyordum ancak yinede pramid bu sözümde kelime oyunu yaparak beni alimlere ve peygambere tapmak ile suçladı kuranda iftiranın ne kadar günah olduğunun yazdığı halde işte kelimelerin anlamları bukadar önemli salat kelimesinin anlamı dua etmektir bizim yaptığımız namaz ibadetinde ise okunması farz olan fatiha suresi bir duadır yine namazın bazı kısımlarında ve namaz bittikten sonrada dualar ederiz yani allah'ın emri olan duadan ve onun ayetlerini okumaktan başka pramid'in yaptığı gibi soğana benzetmek falan yoktur herşey allah'ın rızasını kazanmak için elçisinin öğrettiği şekilde yapılır secde ise sadece namazda yapılan bir hareket değildir seninde bazı anlamlarını yazdığın gibi secde boyun eğmek kabullenmek teslim olmak saygı göstermek gibi anlamlara gelir bizim allaha saygımızı yere kapanarak tamamen ona teslim olarak gösterdiğimiz ve bu yüzden manevi olarak ona en yakın olduğumuz andır onun bir yüceliğini duyduğumuz onun bir mucizesine şahit olduğumuz zamanlardada onun nekadar yüce olduğunu ve bizim ona ne kadar saygı duyduğumuzu göstermek için secde ederiz secdeyi bazı insanlar zamanla sadece namaz ibadetine terk etmişlerdir halbuki dediğim gibi secde herzaman yapılır allah'ın israiloğullarına emrettiği gibi şehrin kapısından secde ederek girin şimdi daha önce bana şehre secde edrek yani sürünerek girmelerimi emrolundu diye sormuştunuz yine burada sizin nasıl anladığınız önemli ozaman bende sorarım secde etmek sürünmekmi tabiki hayır bu sadece kelime oyunu olur halbuki anlamak ve anlatmak istediğimizde kelime anlamına gerek kalmaz nasıl [B]öğretmen içeriye daldığınızda çık dışarıya kapıya vurarak gir dediğinde kapıya sürekli değilde öğretmenin kabul edeceği kadar vurup öyle girmemiz gerektiğini anlıyorsak allah secde ederek girin dediği zaman elçisinin öğrettiği iki rekat şükür namazının yeterli olacağını anlamamız gerekir[/B] kıyam ayakta durmaktır fazla açıklamaya zaten gerek yok rüku kelime anlamı olan ikiye bükülmektir eğer kelime oyunu icap etse ben bunu şöyle sorardım rükuda ozaman niye tam ikiye bükülüp başımızı ayaklarımıza değdirmiyoruz ama dedimya önemli olan anlamak ve kelime oyunu yapmamak binek üstünde ve yaya olarak salat etmek hz yusufun yarabbi dilime hastalık verme seni zikredeyim duasından ortaya çıkıyor allah kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemez yani hz musa'ın firavundan kaçtığı gibi hz isa'nın halkından kaçtığı gibi abdest alacak yeriniz yoksa teyemmüm abdesti almanızın namaz kılacak vaziyetiniz yoksa yaya olarak veya binek üstünde allah'ı zikretmenizin ona dua etmenizin yeterli olacağı anlamına gelir kutuplarda namaz nasıl kılınır allah'ın emrettiği vakitlerde kılarsınız diyecem diyeceksinizki 6 ay gece 6 ay gündüz nasıl olacak cevap ben fizikçiyim kutuplarda yaşam ve namaz bu soruyu soranların bildiği gibi [B]kutuplarda 6 ay gece 6 ay gündüz değil 6 ay yaz 6 ay kış yaşanmaktadır[/B] kutuplar dahil dünyanın her yerinde gece ve gündüz 24 saatte tamalanmaktadır sadece dünyanın uç kısımlarında geceler ve gündüzler 1-2 saate düşecek kadar kısalmaktadır yani dünyanın kutuplarında dahi güneş doğar ve batar bu noktalar zaten insan yaşamı için elverişli değil oralarda yaşayan müslüman zaten yok diyelim var güneşin durumuna göre kışın gündüz 2 saate gündüz namazlarını gece 22 saat içerisinde gece namazlarını veya yazın gündüz 22 saate gündüz gece 2 saatte gece namazlarını kılarlar zira kuran'da allah saate göre değil güneşin durumuna göre vakitleri bildirmiştir anlayan için herşey kolaydır allah kimseye kaldıramayacağı yükü yüklememiştir |
Selamun aleykum! Değerli nacikocak Kardeşim!
[QUOTE=nacikocak;12652]sevgili dost1 kardeşim bana pramid ile herhangi bir arkadaşlığımız yok onu neden koruyum yazmışsın söyleyimmi [B] onunla fikir arkadaşlığınız var aynı düşüncelere aynı bilgilere sahipsiniz yani aslında hiç bilginiz yok eğer olsa idi erbab'ın açıklamasını yaptığınız gibi 5-10 defa sorduğum salat secde ve kıyamın nasıl yapılması gerektiğinide söylerdiniz ama söylemiyorsunuz bunun birkaç sebebi olabilir ya bilmiyorsunuz ya birisi size söylememenizi tembihlemiş ya söylemenin günah olduğuna inanıyorsunuz yada benim aklıma gelmeyen başka bir sebebi var anlamlarını ve naıl yapılacaklarını söylemiyorsunuz bari neden söylemediğinizi söyleyinde anlamlarını öğrenirsek bizde kimseye söylemeyelim eğer günah ise günah işlemeyelim[/B][/QUOTE] Sizden istirhamım size yazılanları ve yazdıklarınızı dikkatle okumanızdır. İnsanların söylemedikleri şeyleri söylemiş gibi aktardığınızın farkında mısınız bilmiyorum? Size yazdığım yazıda: "[B]Değerli nacikocak size de Piramid'e de Kardeşim diyorum. İkiniz de Müslüman Kardeşlerimsiniz. İkinizi de yazılarınız dışında tanımıyorum. Bu yüzden; "...sizin ve arkadaşlarınızın..." türünden ayrımcılık içeren sözleri kullanmazsanız mutlu olurum. [/B] diye durumu belirttim. Bu yazının; [B]"pramid ile herhangi bir arkadaşlığımız yok onu neden koruyum yazmışsın" [/B] neresinde böyle bir ifade bulunmaktadır. Değerli Kardeşim! Herkes kendisinden, yazdıklarından sorumludur.Lütfen! Eğer bana yazmak istiyorsanız yazdığım yazıları referans alarak yazdığım forumların altına yazınız. Sitemize üye olmak için başvurduğunuzda; Sitenin Kurallarını okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi belirttikten sonra üye olunabildiğini bilmeniz gerekir. Bu kuralları ya okumadanız ya da okurken dikkatinizden kaçtı. Forum Kurallarının 11. maddesi: "[B]Bir konuda forum açılmadan önce o konuda bir forum olup olmadığı araştırılmalıdır. Uygunsa o başlık altında devam edilmelidir.[/B]" demektedir. Sorduğunuz sorular ile ilgili olarak açılan o kadar çok forum vardır ki,okumak için epeyce bir zaman ayırmanız gerekir. [URL="http://www.hanifler.com/forumdisplay.php?f=236"]Buraya tıklayarak bakarsanız[/URL] sorduğunuz sorularla ilgili açılan forumları görürsünüz. Değerli Kardeşim! Sorduğunuz sorularla ilgili açılan forumları açar okursunuz. Okuduklarınızdan katılmadığınız görüşler varsa gerekçeleri ile belirtirsiniz. Formu açan kişi de size cevabını verir. Forumumuz cedelleşme yeri değil müzakere etme yeridir. Bu bilinçle; Sevgi ve bilginin pınarlarından hepbirlikte çağlayabilmek dileğiyle. Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur. Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır. Sevgi,saygı ve muhabbetle. Allah'a emanet olunuz. |
[QUOTE=Dost1 kardeşimizin de belirttiği gibi, O'nun hayatı Kur'andan ibarettir. [B](Ayişe validemizin de bu meyanda sözü vardır.)[/B] O'nun yaşantısını merak edenler, buyursunlar Kur'ana başvursunlar.
[/QUOTE] rivayet? |
[QUOTE=dost1;12668]Selamun aleykum! Değerli nacikocak Kardeşim!
Sizden istirhamım size yazılanları ve yazdıklarınızı dikkatle okumanızdır. İnsanların söylemedikleri şeyleri söylemiş gibi aktardığınızın farkında mısınız bilmiyorum? Size yazdığım yazıda: "[B]Değerli nacikocak size de Piramid'e de Kardeşim diyorum. İkiniz de Müslüman Kardeşlerimsiniz. İkinizi de yazılarınız dışında tanımıyorum. Bu yüzden; "...sizin ve arkadaşlarınızın..." türünden ayrımcılık içeren sözleri kullanmazsanız mutlu olurum. [/B] diye durumu belirttim. Bu yazının; [B]"pramid ile herhangi bir arkadaşlığımız yok onu neden koruyum yazmışsın" [/B] neresinde böyle bir ifade bulunmaktadır. Değerli Kardeşim! Herkes kendisinden, yazdıklarından sorumludur.Lütfen! Eğer bana yazmak istiyorsanız yazdığım yazıları referans alarak yazdığım forumların altına yazınız. Sitemize üye olmak için başvurduğunuzda; Sitenin Kurallarını okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi belirttikten sonra üye olunabildiğini bilmeniz gerekir. Bu kuralları ya okumadanız ya da okurken dikkatinizden kaçtı. Forum Kurallarının 11. maddesi: "[B]Bir konuda forum açılmadan önce o konuda bir forum olup olmadığı araştırılmalıdır. Uygunsa o başlık altında devam edilmelidir.[/B]" demektedir. Sorduğunuz sorular ile ilgili olarak açılan o kadar çok forum vardır ki,okumak için epeyce bir zaman ayırmanız gerekir. [URL="http://www.hanifler.com/forumdisplay.php?f=236"]Buraya tıklayarak bakarsanız[/URL] sorduğunuz sorularla ilgili açılan forumları görürsünüz. Değerli Kardeşim! Sorduğunuz sorularla ilgili açılan forumları açar okursunuz. Okuduklarınızdan katılmadığınız görüşler varsa gerekçeleri ile belirtirsiniz. Formu açan kişi de size cevabını verir. Forumumuz cedelleşme yeri değil müzakere etme yeridir. Bu bilinçle; Sevgi ve bilginin pınarlarından hepbirlikte çağlayabilmek dileğiyle. Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur. Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır. Sevgi,saygı ve muhabbetle. Allah'a emanet olunuz.[/QUOTE] aleyküm selam halil bey anlamadım "ikinizide yazınızın dışında tanımıyorum" yazmışsınız ben bunu "arkadaşlığım yok" şeklinde yazdım bunu kasteddiyseniz çok uzak kelimeler değil tanımadığınız bir insanla arkadaşlığınız yoktur farketmediğim anlamadığım farklı bir hatam varsa söyleyin düzeltiyim ama bu söylediğimi kasteddiyseniz söylediğim gibi aynı anlama geliyor |
[QUOTE=raven;12693]rivayet?[/QUOTE]
raven bazen örnek olarak hadis ve rivayet veriyorlar sordum sizin örnek verdikleriniz değişmedide ibadet'i tarif edenlermi değişti diye her zamanki gibi cevap yok inan hala neleri kabul edip neleri etmediklerini tam olarak çözmüş değilim şimdilik anladığım şekilsel ibadetleri kabul etmiyorlar bu yazımı mutlaka okurlar bakalım şu soruma yorum yapacaklarmı allah hz ibrahim'e hacc suresi 26. ayette 1. ve iz bevve'nâ : ve indirdiğimiz (gösterdiğimiz) zaman 2. li ibrâhîme : İbrâhîm'e 3. mekâne el beyti : evin mekânı, Kâbe'nin yeri 4. en lâ tuşrik : senin şirk koşmaman 5. bî : bana 6. şey'en : bir şey 7. ve tahhir : ve temizle, temiz tut 8. beytiye : benim evimi 9. li et tâifîne : tavaf edenler için 10. ve el kâimîne : ve kaim olanlar, ayakta duranlar 11. ve er rukkai : ve rükû edenler 12. es sucûdi : secde edenler diye emrediyor sözlükte anlamları [B]tavaf[/B]: dönmek [B]kaim[/B]: ayakta durmak [B]rüku[/B]: ikiye bükülmek [B]secde[/B]: kabullenmek teslim olmak boyun eğmek yani hepsinin şekilsel bir anlamı var bu tesadüfmü bunlar şekilsel ibadet değilmi diyelim onların dediği gibi değil hepsi teslim olmak kabul etmek uymak yani şekil gerektirmeyen ibadetler peki ozaman insanlar başka yerlerde bu ibadetleri yapamıyorlarmıydı allah evimi onlar için temiz tut demiş acaba tavaf ne demek birde onun anlamını yazsalar şimdi demesinler bülent ersoy tavaf etmiş hani anlamı dönmek'ya nasıl anlayacakları belli olmuyorki |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:08 PM. |