hanifler.com Kuran odaklı dindarlık

hanifler.com Kuran odaklı dindarlık (http://www.hanifler.com/index.php)
-   Meleklerin Durumu (http://www.hanifler.com/forumdisplay.php?f=181)
-   -   melek kavramı ve isimlendirilmesi (http://www.hanifler.com/showthread.php?t=2045)

aorskaya 14. October 2012 08:13 PM

[QUOTE=Fers;13047]
[QUOTE=aorskaya]
AYrıca; Melekler, sağdan soldan gizlice değil, İblis şeytanı önden, arkadan, sağdan, soldan sinsice sokulmaktadır.

[/QUOTE]
[COLOR="Red"][B][I]sizin kur an dan kopuksunuz, bu ifadeyi destekleyecek bir ayet gösterirseniz memnun olurum...[/I][/B][/COLOR]

fikirlerinize karşı çıkmak adına karşılık vermiyorum, sadece bana uygun gelmeyen yorumlarınıza katılmıyorum, niyet atışmak değil tartışmak fikir alışverişi yapmak(ben öyle düşünüyorum), istem dışı iddialaşma şekline dönmesi doğaldır...[/QUOTE]

SELAMLAR,

yukarıda, "meleklerin değil de, şeytan İblis'in önden,arkadan,sağdan soldan sinsice sokulduğunu" söylememe delil olarak, kurandan ayet bulamadığınız için benim kurandan kopuk olduğumu iddia etme cüretini gösterdiğinize göre, kurandan bu sözüme ilişkin ayetlerli delil olarak yazarsam sanırım, bir daha karşı tarafı kategorize etmemeyi hatırlarsın umarım.
[COLOR="Blue"][I][B]
"Sonra onlara; önlerinden, arkalarından, sağlarından, sollarından musallat olacağım. Bir çoklarını şükreder bulamayacaksın." [/B][/I][/COLOR](Araf 17)

Şeytanın bu yönlerden sokulmasının ne demek olduğunu da kısaca açıklamama gerek varmıdır, yoksa hala şeytan/iblis diye bir yaratığın olmadığını düşünmeye, insanın kötü kısmı olduğunu kabul etmeye devammı edeceksiniz?

Yoksa, ben de size "kurandan kopuksunuz" diyebilirmiyim? (Diyemem, çünkü, kopuklukla ilgisi olmadığını, başka sebeplerin olduğunu düşünüyorum.)

selamlar,
aorskaya

ates demir 14. October 2012 08:18 PM

Siz guvendiginiz birine aktarmasi icin birsey ulastiriyorken onun ulasilan seye kendinden birseyler katarak ulastirmasi durumunda ne yapardiniz? Guveninizi yitirir ve birdaha ulastirmasini istediginiz seyi vermez onu keserdiniz. İste kata'na min hu el vetin budur.

ates demir 14. October 2012 08:33 PM

Gelelim BİZ e...
Neden hep biz kavramı.
Madem Allahtan bu kitap neden 1. Tekil sahis degilde hep 3. Tekil sahis.
Kim bu 3. Tekil sahislar. Basbayagı neredeyse tum Kuranda BİZ hitabi var. Kim bu bizler? Fatihayı okuyan ve gercekten anlayan herkes bilir ki anlatim yön degistirir. Fatihayi sanki size vahyediliyormus gibi okursaniz ne demek istedigimi anlarsiniz.
Yalniz sana ibadet eder yalniz senden yardim dileriZ.

aorskaya 14. October 2012 08:35 PM

[QUOTE=Fers;13049]
[QUOTE=aorskaya]
iki ayeti birlikte ele aldığımızda, "melekler secde etmişlerse, demekki ruha da üflenmiş olmalıdır" diye sonuç çıkarmak çokmu zordur? Bunu düşünemediğinizi görmek yerine, ayetlerdeki rabbimizin anlatımını mı kusurlu bulacaksınız?
[/QUOTE]

ne demek bu, "ben belirtmedim ama sizde anlayıverin o kadarını aklı boşuna vermedim" mi, böyle mi işliyor mantık...
[/QUOTE]

Selamlar,

Basit bir okuma parçasını okumuş olsan, sanırım iki cümleden bu söylediklerimi kolaylıkla anlardın. Ama, konu melek, cin, şeytan, iblis olunca ve kafandakini destekleyen anlatım olmayınca anlamamak gerekiyor herhalde!

Sevgili kardeşim, bir önceki ayette, "ruha üflediğim zaman secde edin" denip, sonraki ayette "secde ettiler/edildi" diye devam edilince, size göre gerçekten rabbimiz bunu belirtmemiş mi oluyor? Cidden kafandaki kabulden ayrı okursan, gerçekten belirtilmemiş sonucunumu bulursun?

Örneğin;
1- Ali, ödevini bitirince çizgi film izleyeceksin.
2- Ali, çizgi filmi izledi.

Şimdi bu iki cümleyi okuduktan sonra,

a- Ali'nin ödevini bitirmeden, hemen çizgi film izlediğinimi anlamalıyız?
b- Burada çizgi filmin izlenmesi için ödevin bitirirlmesi gerektiği belirtilmemişmidir?
c- Çizgi film izlenmişse; bu iki cümleden Alinin ödevini bitirmiş olduğunu başka kardeşlerimizden de anlayamayanlar varmıdır?

selamlar,
aorskaya

Fers 14. October 2012 08:37 PM

[quote]
2-Rölatif/insana has meleklerin hepsi mi yaratılışta yaratılmışa bağlanmıştır; yoksa bağlanmaları zamana mı yayılmiştır; yoksa bir defada bağlanıp zaman içinde sıra ile mi faaliyete geçirilmiştir?[/quote]

adalet terazisine dokunmadan zamana yayabilir misiniz, ilk aşamada bir melek sahibi olan ile son aşamada on melek sahibi olan eşit olabilir mi...

düşünce/aklını kullanabilme ve gelişimi kişinin kendi ömrü dahilinde zamana yayılabiliyor ama akıl ilk anda bağlıydı...

Fers 14. October 2012 08:42 PM

siz ayrıca yazılanlardan da kopuksunuz...

[B]İblis şeytanı[/B]

örnek verdiğiniz ayetteki karakter şeytan değil iblis siz ikisini kombine edip iblis şeytanı demişsiniz...

[B]İblis şeytanı[/B] bu ifade kur anın neresinde...

Fers 14. October 2012 08:47 PM

[quote]
Örneğin;
1- Ali, ödevini bitirince çizgi film izleyeceksin.
2- Ali, çizgi filmi izledi.

Şimdi bu iki cümleyi okuduktan sonra,

a- Ali'nin ödevini bitirmeden, hemen çizgi film izlediğinimi anlamalıyız?
b- Burada çizgi filmin izlenmesi için ödevin bitirirlmesi gerektiği belirtilmemişmidir?
c- Çizgi film izlenmişse; bu iki cümleden Alinin ödevini bitirmiş olduğunu başka kardeşlerimizden de anlayamayanlar varmıdır?
[/quote]

alinin emre itaatkar olduğunu ifade eden terimin olmadığı sürece başka bir ihtimal daha olasıdır, "[B]ali itaat dışı davranarak ödevini bitirmeden çizgi filmi izlemiş olabilir[/B]"...

aorskaya 14. October 2012 08:48 PM

[QUOTE=Fers;13064]siz ayrıca yazılanlardan da kopuksunuz...

[B]İblis şeytanı[/B]

örnek verdiğiniz ayetteki karakter şeytan değil iblis siz ikisini kombine edip iblis şeytanı demişsiniz...

[B]İblis şeytanı[/B] bu ifade kur anın neresinde...[/QUOTE]

Cİdden hisseli harikalar kumpanyasına dönmeye başladı ortam...

İblis nedir size göre, yoksa şeytan değilmidir?

selamlar,
aorskaya

Fers 14. October 2012 08:51 PM

sayın aorskaya

sorularıma cevabınız olmadığı gibi yazdıklarımı yarım yamalak anlamadan değerlendiriyorsunuz, bana karşı cephe gözüyle bakmayı kenara bırakın...
fikir alışverişiyse eyvallah değilse ben sizden uzağım..

Fers 14. October 2012 08:54 PM

[quote]
İblis nedir size göre, yoksa şeytan değilmidir?
[/quote]

yazılarımdan kopuk olduğunuzun ispatı olan ifade...
geçmiş sayfalarda gezin görürsünüz ama bu şekilde değil...

Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:26 PM.