![]() |
Târık 15
[B]Onlar bir tuzak kurarlar,[/B] Târık 16 [B]Ben de bir tuzak kurarım.[/B] |
[B][COLOR="Gray"]Mâide 66 [/COLOR]
Eğer onlar Tevrat'ı, İncil'i ve Rablerinden onlara indirileni (Kur'an'ı) doğru dürüst uygulasalardı, şüphesiz hem üstlerinden, hem de ayaklarının altından yerlerdi (yeraltı ve yerüstü servetlerinden istifade ederek refah içinde yaşarlardı). - Onlardan aşırılığa kaçmayan bir zümre vardır; fakat çoğunun yaptıkları ne kötüdür![/B] |
[B][COLOR="Red"]Âl-i İmrân 17[/COLOR]
Sabreden, dürüst olan, huzurda boyun büken, hayra harcayan ve seher vaktinde Allah'tan bağış dileyenler (içindir). [COLOR="red"]İsrâ 80[/COLOR] Ve şöyle niyaz et: Rabbim! Gireceğim yere dürüstlükle girmemi sağla; çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla. Bana tarafından, hakkıyla yardım edici bir kuvvet ver. [COLOR="red"]Bakara 195 [/COLOR] Allah yolunda harcayın. Kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayın. Her türlü hareketinizde dürüst davranın. Çünkü Allah dürüstleri sever[/B]. |
dürüst deyince aklıma şey geldi,,, alakasız, mantıksız, lakayt bulan affetsin. Bazen kediden farkımız olmadığına inanıyorum
[IMG]http://img97.imageshack.us/img97/1150/izin2ejpgrg9.jpg[/IMG] |
[B][COLOR="DimGray"]A’râf 43 [/COLOR]
[COLOR="Red"](Cennette) onların altlarından ırmaklar akarken, kalplerinde kinden ne varsa hepsini çıkarıp atarız. Ve onlar derler ki: "Hidayetiyle bizi (bu nimete) kavuşturan Allah'a hamdolsun! Allah bizi doğru yola iletmeseydi kendiliğimizden doğru yolu bulacak değildik. Hakikaten Rabbimizin elçileri gerçeği getirmişler." Onlara: İşte size cennet; yapmış olduğunuz iyi amellere karşılık ona varis kılındınız diye seslenilir.[/COLOR] [/B] |
Şu’arâ 107
[B]Bilin ki ben, size gönderilmiş güvenilir bir elçiyim. [/B] Şu’arâ 125 [B]Bilin ki, ben size gönderilmiş güvenilir bir elçiyim.[/B] Şu’arâ 143 [B]Bilin ki, ben size gönderilmiş güvenilir bir elçiyim. [/B] Şu’arâ 162 [B]Bilin ki, ben size gönderilmiş güvenilir bir elçiyim. [/B] Şu’arâ 178 [B]Bilin ki, ben size gönderilmiş güvenilir bir elçiyim. [/B] |
[B]Rûm 30
(Resulüm!) Sen yüzünü hanif olarak dine, Allah insanları hangi fıtrat üzere yaratmış ise ona çevir. Allah'ın yaratışında değişme yoktur. İşte dosdoğru din budur; fakat insanların çoğu bilmezler. [/B] |
[B]Kehf 104
[U](Bunlar; ) iyi işler yaptıklarını sandıkları halde[/U], [U]dünya hayatında çabaları boşa giden kimselerdir.[/U][/B] [B]105 [U]Onlar, Rab’lerinin âyetlerini ve O’na kavuşacaklarını inkâr eden, böylece amelleri boşa çıkan[/U], o yüzden de kıyamet gününde amelleri için bir terazi kurmayacağımız kimselerdir.[/B] |
[B]Hûd 56
"Ben, benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a dayandım. Çünkü yürüyen hiçbir varlık yoktur ki, O, onun perçeminden tutmuş olmasın. Şüphesiz Rabbim dosdoğru yoldadır."[/B] |
[B]İsrâ 57
Onların yalvardıkları bu varlıklar Rablerine -hangisi daha yakın olacak diye- vesile ararlar; O'nun rahmetini umarlar ve azabından korkarlar. Çünkü Rabbinin azabı, sakınılacak bir azaptır.[/B] |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:59 AM. |