![]() |
[B][/B]Beyefendi!........
Bunlar sizin: GEREKÇE:-Yine örnegin gökteki 12 ayin iddeti 354 gündür ve bu, 365 gün süren günes yilindan 11 gün kisadir; HÜKÜM:-o yüzden her üç iddette[COLOR="Red"]n[/COLOR] ("semaları ve arzı halk ettiği süreçte Allah ilminden" tırnak içerisi, alıntılar yapılırken yanlışlıkla yazılmış olup ikaz üzerine kaldırılmştır;bu parantez içini yok sayın) birinde 3 kere 11 yaklasik 1 şehr oldugu için bir 13. şehr var. Bu da Allah'ın ayeti 9:36-"Muhakkak ki Allah indinde, semaları ve arzı halk ettiği süreçte ALLAH İLMİNDE, [B]Şuhûrun iddeti 12 şehrdir.[/B] [B]"Eh işte arada sırada da 13'tür" filan demiyor.[/B] Görülüyor ki: [B]"Allah'ın dini, hasan beyler ne diyorsa o değil; Allah ne diyorsa o[/B]"dur . [B]Allah hasan beyler ne iddia ediyorsa onu değil, Kendisi ne demek istiyorsa ayetinde onu söylüyor.[/B] Bu ve benzeri çelişkileri ortaya koyduğumuz zaman da neredeyse anamıza avradımıza küfredilecek. Gerek yasalara göre, gerek Allah indinde suç olmayan ve dinin bir ilke olarak koyduğu, benim de sahiplendiğim kollektivist ekonomik ve sosyal düşünce ve yaşam sistemini suçmuş gibi gösterip, "Nahl:71-Bakara:219-Müminun:4,5. ayetler" ile "mizanda vezin"den, "bekke"den, "etrafı bereketli" ......vs. gibi ifadelerinden, yani dinin ekonomik ve sosyal politikasından bihaber muhteremler bizi komünistlik, sosyalistlik ile suçlayıp güya bizim hakkımızda site üyelerı ve site yönetimini aleyhimde hizip oluşturacak şekilde şikâyet edecek ve bizi tehdit edecek: ikide birde de "siz burada oldugunuz sürece bu foruma girmem!".......... Nedir bu celâllenme? Site yönetiminin tercihi mi körüklenmeye çalışılıyor? Hayır çekilmeyin. Sizi, yazdığınızca okuyacağım. Öğretici beyin jimlastiği oluyor. Sizin de takipçileriniz, sizin gibi düşünenler, sizden benim gibi çelişkilerinizi fark edip de faydalananlar da var...Yorganı yakmak gereksiz. Saygılarımla. Galip Yetkin. |
Sunu belirttim:
...örnegin gökteki 12 ayin iddeti 354 gündür ve bu, 365 gün süren günes yilindan 11 gün kisadir; o yüzden her üç iddetten birinde 3 kere 11 yaklasik 1 şehr oldugu için [B]bir 13. şehr[/B] var. Sizin benden alintiniz: o yüzden [COLOR="Indigo"]her üç iddette[/COLOR] semaları ve arzı halk ettiği süreçte [U]Allah ilminden birinde[/U] 3 kere 11 yaklasik 1 şehr oldugu için bir 13. şehr var. Yok kardesim, [U]Allah'in ilminden birinde[/U] dedigim yok. Arti, [COLOR="indigo"]her üç iddette[/COLOR] ne demek? Onu da dememdim. Benim yazdigimi böyle fütursuzca çarpitan birine meramimi anlatamam. Bunu biliyorum. Su andan itibaren bir hafta bu foruma girmeyecegim. |
Başka sahifelerden alıntı yapılırkan bir karışıklık olmuş. Ne var bunda; düzeltilir(düzelttik) ama düzeltilse de düzeltilmese de şu dediğimi değiştiriyor mu?
"[B]"Eh işte arada sırada da 13'tür" filan demiyor.[/B] Hayır değiştirmiyor. Kendi kendinize ceza vermeniz de beni hiiiiiiç enterese etmiyor. Saygılarımla. Galip Yetkin |
....
|
Sayın beyazasi.
Bize önümüzdeki 6 yılın bir dökümünü çıkartmışsınız. İyi, güzel hoş. Görülüyor ki araştırıcı bir kişiliğiniz var. Bu çok iyi. Vardığınız sonuç doğru ise size gurur, yanlışsa hüzün ve kırgınlık vermesin; devam edin. Ama yanlıştan da dönmeyi başarın. Sayın dostum. Altı sene içerisindeki günler toplamı: (365 gün+6 saat) x 6 yıl = 2191 gün+12 saat. Sizin hesapta 6 yılın günler toplamı: 384 + 355 + 383 + 355 + 354 + 383 = 2214 gün. 6 yılda 22.5 gün gibi bir aksaklık da var galiba. Saygılarımla. Galip Yetkin. |
....
|
Ohoooo.
7. asrın cahil arabı bu işin içinden çıktı.... 21. asrın teknoloji ile büyüyen bilgi insanı hala bu işin içinden çıkamadı... Allahın ne dediğini (çünkü ben arapça bilmiyorum) tam olarak anlayamadığım bir durumda ben söyle düşünüyorum (Galip Ağabey ve Halil Ağabey sağolsun). Bence tebliğ edilen tüm dinler ve tebiğ ediciler tek bir orijinde odaklanmış ve onun gelişmesi için mücadele etmişler. İNSAN, İNSANLAR İLE OLAN SOSYAL İLİŞKİLER ve YAŞADIKLARI ORTAM. (AİLE, TOPLUM, DOĞA, GEZEGENLER, EVREN VS.) İSLAM'a SEVGİ ve BARIŞ DİNİ denmesinin temelinde bu olsa gerek. Salatın, Haccın, Zekatın, İnfak'ın Kelime'i Şahadetin, ne kadar toplumsal temellere dayandığını ve sadece insanın kendisini ilgilendirmeyen bencilce eylemler olmadığını bu forumlarda müşahade ettim. bencilce eylemler dedim çünkü kollektivist yaşamlarda bencilliğe yer yoktur. herkes başkalarını düşündüğü zaman senin kendini düşünmene gerek yoktur. bu nasıl muhteşem ve nasıl ahenk dolu bir ruh halidir ki sonucunda insanın mükemmelliğinden başka bir ürün ortaya çıkmasın. cennet denilen yere ve olguya ihtiyaç varmı ki. ha yapmayınca ne oluyor görüyoruz. cehennemimizi yaşıyoruz işte. hem de kendimizi kahır üstüne kahır ederek. peki bireysel olarak ne yapabiliriz. koca bir HİÇ. İslam ve ALLAH neyi emrediyor ve yapılmasını istiyorsa temelinde kollektivizm olmazsa sonuç HİÇ olur. Bence, yazın mı olur kışın mı? aya göre mi güneşe göre mi? 3 gün mü 10 gün mü 30 gün mü? sıcak ramazanda mı soğuk kutup ayazında mı? tartışmalarımızın ve sorularımızın araması gereken cevap şu olmalı: Bu faaliyetin TOPLUMSAL olarak amacı nedir ve topluma faydası nedir? Cevap bulunursa sorun da ortadan kalkar gibime geliyor. Doğrusunu biz akledeceğiz, biz düşüneceğiz ve biz yapacağız. (Her işimizi ALLAH'a havale edip tembellik yapmayalım.) Bir de bir ricam olacak. Bu forumda gerçekten oldukça bilgili ve aydın görüşlü ağabeylerim ve kardeşlerim var. Entellektüellik ve uzmanlık gerektiren bilgilerde ortak bir düşünce ve görüş çıkmasını arzu ediyorum. Ramazanda eğrelti otu gibi türeyen ilmihal hocalarından çok farkınız var ve daha değerlisiniz. Her birinizin ayrı ayrı yanaklarından ve elleriden öperim. |
....
|
Sayın beyazasi.
İllaki bir çözüm bulacağım diyerek her şeyi uygun bulamazsınız. Bakın; 9/36. ayet ne diyor: onikiiiiiiii. "Yahu, arada bir onüç olsun" diyemezsiniz. Bu nedenle önceki yazımda "........ ama yanlıştan dönün" diye yazdım ve hesabınızdaki hatayı da gösterdim. Ama aynı minval üzere devam ediyorsunuz, onüçüncü iddeti/zaman aralığını hesabınıza koyuyorsunuz. O zaman da bu Allah'ın gösterdiği yol değil, sizin yolunuz, sizin kuralınız yani Allah'ın karşıtı oluyor. Din Allah'ın dini olmaktan çıkıp, kurallarını sizin tayin ettiğiniz sizin dininiz oluyor. Evet çözüm arayın ama Allah'ın kuralları içinde kalarak. Dikkatli olun. Saygılarımla. Galip Yetkin. |
Sevgili bartsimpson.
Ne yaptın sen!...... Farkında mısın?...... Düşünce bazında "bir halden başka bir hale" geçtin. Hicret ettin Düşüncede kişisel devrimini ve evrimini başardın. Tekâmül ettin. Açıkçası "[B]HACC[/B]" yaptın, "Amca, ben dinimi öğrenmek istiyorum" diye yazdığın dönem ile bu gününü karşılaştır. Sırada, bu vahşi kapitalist sistemde, yaşamımızda/yaşam stilimizde "hacc" yapma-"ameli sâlih" var. İslami prensiplerin açıklaması olan Atatürk'ün getirdiği devrimler üzerinden, kapitalizmi yıkarak, Peygamberin yaptığı devrim gibi, Peygamber'in Mekke'yi fethederken kullandiği taktiksel bir devrimle, kapitalizmden kurtulup İslâm'a ulaşmak. Özkanateş şöyle yazmıştı."Tekamül... 1- Zalim ve cahil haldeki korku aşamasından, 2- Kalplerin yumuşadığı sevgi aşamasına ilerler.O halde ana yön belli... negatiften pozitife, kötüden iyiye, agresif/yıkıcı tavırdan hayır/barış tavrına." İleri!...... Saygılarımla. Galip Yetkin. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:10 AM. |