hanifler.com Kuran odaklı dindarlık

hanifler.com Kuran odaklı dindarlık (http://www.hanifler.com/index.php)
-   Yemesi içmesi haram olanlar (http://www.hanifler.com/forumdisplay.php?f=393)
-   -   Bakara-173, Maide-3. (http://www.hanifler.com/showthread.php?t=2656)

Fers 24. December 2012 08:50 PM

selam sayın aorskaya,

kinayenin amacı sizi kırmak değil fadenin etkisini arttırmaktı...

[quote]İnsanların hayatı ve/veya ahiretteki yurdunun belirlenmesi için uzak durması gereken şeylerdir.[/quote]

sorumun cevabı için yeterli değil...

[quote]Haramların hepsinin neden haram olduğunun açıklanması zorunluluk değildir.[/quote]

katılmıyorum...

[quote] İnsanlar, kuranda verilenlerin kendileri için yeterli olduğunu kabul ederek anlatılanlarla yetinebilmeli, fazlasının sadece merakını giderme isteğinden olduğunu bilmelidir.[/quote]

katılmıyorum...

[quote]Siz, kurandaki gerekçeleri ve anlatımları yeterli görmüyorsanız, tıbbi yönden de ekonomik yönden de araştırınız, ama "bize okunmakta olan kuran, bana yetmektedir."[/quote]

"anlatımları yeterli görmemek" ifadesi sizin zannınız, okunanı benim gördüğüm gibi görmediğinizden eminim, bununla beraber herbirimizin görüşü kendini bağlar, sonuçta doğrusunu vahyin sahibi bilir, ...

[quote]Tıbben yenilmesinde sakınca olmayanların, rabbin adı anılmadan kesilmesinin yenilmesi gerektiğinimi düşünüyorsunuz?[/quote]

"rabbin adının anılması" ne demektir, içeriği/detayı/kapsamı nedir...

[quote]Siz, et tüketiminizi bizzat temin ettiğiniz ve sağlık kontrolünden geçen hayvanlardanmı sağlıyorsunuz?
Hatta kıyma dediğimiz türde et tüketiminde bulunuyorsanız, bunları kendi kıyma makinenizdemi gerçekleştiriyorsunuz?
Hani, eti kendiniz kessenizde, başka yerlerde kıymaya dönüştürürseniz, daha önce o makinelere bulaşan tıbbi zararlılar olabilir de. (değilmi)[/quote]

son kinayeli ifadem bu sorulara cevabını vermiş zaten...
sorularınızı kendiniz oturup bir düşünün...

görüşlerinize katılmıyorum, ama bu katılımınızı hafife alıp kendi bildiğimin en doğrusu olduğunu düşünme hakkını bana vermez, doğru veya yanlış önemli olan kaale alıp görüş bildirmeniz...

aorskaya 24. December 2012 09:53 PM

[QUOTE=Fers;15136]selam sayın aorskaya,

kinayenin amacı sizi kırmak değil fadenin etkisini arttırmaktı...

sorumun cevabı için yeterli değil...

katılmıyorum...

[/QUOTE]

Sevgili fers,

Yazılarınızda yeterli görmüyorum ve katılmıyorum görüşlerinizi gerekçelendirseydiniz daha doğru olurdu.

Dilerseniz şimdi yapabilirsiniz, istemezseniz benim için yeterlidir.

Teşekkür ederim.

selamlar,
aorskaya

kıyamet 24. December 2012 11:21 PM

[QUOTE]1 -Kanın neden haram olduğu belirtilmemişse, bunu bilmemize gerek olmadığındandır. Bu nedenle, bulunacak her sebep sadece spkeülasyon olacaktır.[/QUOTE]

[B]TEVRAT / TEKVİN - 9[/B]
4 Yalnız kanlı et yemeyeceksiniz, çünkü kan canı içerir.

[B]TEVRAT / LEVİLİLER - 17[/B]
10 `İsrail halkından ya da aralarında yaşayan yabancılardan kim kan yerse, ona öfkeyle bakacağım ve halkımın arasından atacağım.

11 Çünkü [B]canlılara yaşam veren kandır[/B]. Ben onu size sunakta kendinizi günahtan bağışlatmanız için verdim. Kan yaşam karşılığı günah bağışlatır.

12 Bundan dolayı İsrail halkına, Sizlerden ya da aranızda yaşayan yabancılardan hiç kimse kan yemeyecek, dedim.

13 `İsrail halkından ya da aralarında yaşayan yabancılardan kim eti yenen bir hayvan veya kuş avlarsa, kanını akıtıp toprakla örtecektir.

14 Çünkü [B]canlılara yaşam veren kandır[/B]. Bundan dolayı İsrail halkına, Hiçbir etin kanını yemeyeceksiniz, dedim. Çünkü her canlıya yaşam veren kandır. Onu yiyen halkın arasından atılacaktır.

Fers 24. December 2012 11:21 PM

selam,

yeterli görmüyorum çünkü,

[quote]İnsanların hayatı ve/veya ahiretteki yurdunun belirlenmesi için uzak durması gereken şeylerdir.

Haramların hepsinin neden haram olduğunun açıklanması zorunluluk değildir. [/quote]

cevabındaki tanım ve ardındaki açıklama,

"haram ve kapsamı nedir, örnek bir haram ve haram edilişinin gerekçesi..." sorusunu hem karşılamıyor, hem örnekleme yok...

Haramların hepsinin neden haram olduğunun açıklanması zorunluluk değildir.

katılmıyorum çünkü,
"kur an apaçıktır, izah edendir, öğüttür" ifadeleriyle uyuşmuyor...

[quote]İnsanlar, kuranda verilenlerin kendileri için yeterli olduğunu kabul ederek anlatılanlarla yetinebilmeli, fazlasının sadece merakını giderme isteğinden olduğunu bilmelidir.[/quote]

katılmıyorum çünkü,
anlatılanlarla yetinebilmek için ilk önce verilenlerin neler olduğunu doğru şekliyle anlayabilmek gerekir, doğru şekliyle anlayabilmek için de ondört asır önceki arap dilini, kültürünü, sosyal yapısını, mecazlarını, deyimlerini, tarihini ve öncekilerden alıntıladıkları hikayeleri bilmek gerekir...
kimsenin Alemlerin Efendisi tarafından başkalarının hayal gücünün rüzgarına bırakılmış olacağını düşünmüyorum...

rica ederim

.

Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:06 AM.