![]() |
[QUOTE=galipyetkin;15043]Sayın pramid.
l) -''[B]Özgürlüklerin bir sınırı olmalı mı?[/B] -Evet; yukarıda açıkladım: demokrasi. Demokrasinin sınırlarını biliyorsunuz.(ABD demokrasisi değil, lugat anlamındaki demokrasi) 2) -''[B]Lut kavmi eş cincellikte özgür müydü ?[/B] -(Lut Kavmi eşcinsel mi idi? Kur'an'da ana vurgu bu mu? Sırası geldiğinde bu yöndeki düşüncelerimi söylerim.) [COLOR="Red"][SIZE="3"]Biz homoseksüelliğin bir hastalık olduğu düşüncesindeyiz. Bir insanı hastalığı sebebiyle (homoseksüel hissetmesi dolayısı ile) suçlayamayız;tedavi edilmelidir([/SIZE][/COLOR]Nisa-16) Esas suçlanması gerekenler ırza geçmek suretiyle kişileri bu yöne iten ve hastalığı deşenler ve her şeyi özgürlük olarak pompalayan Liberal-kapitalist sistemdir. Suç ''fiili livata''dır ve suçlanması gereken pasif olan yanında aktif olan yani livataya katılan ve esasında aynı hastalıktan muzdarip olup da bu hastalıktan aktifliği ile kıvanç duyanlarıdır. 3)-Laiklik ve demokrasinin özgürlük kadar kısıtlama getirdiğini de gözden ırak tutmamak gerekir. Saygılrımla. Galip Yetkin.[/QUOTE] Homoseksuellik bir hastalik olmus olsa, neden Rabbimiz hasta insanlari helak etsin ki. Homoseksuellik bir hastalik degildir, bir secim meselesidir. Insan kendi rizasiyle homoseksuel olur, ne bulasici bir hastaliktir, ne de soyda soya gecme tehlikesi vardir. Sapikliktan baska bir sey degildir. Allah'in adaletinden süpheniz mi var yoksa? |
Sayın merdem.
Nisa-16 daki ayette ''onlara eziyet edin'' geçmekte. Allah zalim olmadığına ve kullarına da ''eziyet'' emretmeyeceğine göre ben bu ayeti eziyet verici olsa da tedavi edilmesi gerekli ve edilebilir diye anlıyorum. Çünkü ayet ''düzelirlerse onları kendi hallerine bırakın'' diye bitmektedir. Sayın merdem, o kavim kapitalist yaşamda öyle yozlaşmışlardı ki, kendilerine el değmemiş kızlar ikram edildiği halde bunu bile kabul etmeyip çok değerli kabul edilen misafirlere bile saldırgan kalmaların nedenini siz kendiniz araştıracaksınız ki helak edilmelerinin asıl sebebine erişin.Ama ifadelerin mecaz anlamlarını ihmal etmeyin. Saygılarımla. Galip Yetkin |
Davranış bozuklukları eğer düzelirse, en iyisi kendi hallerine bırakmaktır. Özgürlüklerin sınırı olmadığı yerde, istediklerini yapamayanların hali ezadır.
|
Her kavramın içi boşaltılmış. Özgürlük.... ama hangi özgürlük.
Hangi kuran, Hangi peygamber, Hangi din, Hangi laiklik/AntiRuhbanlık... Kavramların içi öyle boşaltılmışki; insanlar bir değer etrafında toplanamıyorlar. Burada bile |
[QUOTE=galipyetkin;15043]Sayın pramid.
l) -''[B]Özgürlüklerin bir sınırı olmalı mı?[/B] -Evet; yukarıda açıkladım: demokrasi. Demokrasinin sınırlarını biliyorsunuz.(ABD demokrasisi değil, lugat anlamındaki demokrasi) 2) -''[B]Lut kavmi eş cincellikte özgür müydü ?[/B] -(Lut Kavmi eşcinsel mi idi? Kur'an'da ana vurgu bu mu? Sırası geldiğinde bu yöndeki düşüncelerimi söylerim.) Biz homoseksüelliğin bir hastalık olduğu düşüncesindeyiz. Bir insanı hastalığı sebebiyle (homoseksüel hissetmesi dolayısı ile) suçlayamayız;tedavi edilmelidir(Nisa-16) Esas suçlanması gerekenler ırza geçmek suretiyle kişileri bu yöne iten ve hastalığı deşenler ve her şeyi özgürlük olarak pompalayan Liberal-kapitalist sistemdir. Suç ''fiili livata''dır ve suçlanması gereken pasif olan yanında aktif olan yani livataya katılan ve esasında aynı hastalıktan muzdarip olup da bu hastalıktan aktifliği ile kıvanç duyanlarıdır. 3)-Laiklik ve demokrasinin özgürlük kadar kısıtlama getirdiğini de gözden ırak tutmamak gerekir. Saygılrımla. Galip Yetkin.[/QUOTE] Arkadaşalar bir doktor olarak konuya şunu eklemek istiyorum.Homoseksuellik bir hastalıkmı? Piskiatride hala daha bu sıradaşı eğilimleri bir hastalık katagorisine alamadı..Ne bir piskoz nede bir nevroz nede bir davranış bozukluğu.. Bu konuda bir çok araştırma ve terapiler denenmiş olmasına rağmen çoğunlukla başarısız oldu.Avrupada artık bu durum normal algılanıyor denebilir.. islam ülkelerindede homoseksuel insanlar var.dinlerine bağlı ,yasak olduğu için livata yapmıyorlar.Gayet iyi halis muhlis insanlar.... LUT KAVMİNE BAKIŞ NASIL OLMALI? YORUM SİZİN.. |
Bilime, bilgiye, sahibine saygı.
Saygılarımla. Galip yetkin |
Bende Laiklik konusunu Bakara Suresi 255,256,257 ayetler kapsamında olduğunu anlıyorum. 255. ayette Allah Kendi sahip olduğu özellik ve niteliklerini belirterek uyarıda bulunuyor. Üzerinizde hiçbir an sizi boşlamadan; yaptığınız her eylemi gözlemleyip kayda alıyorum. Bu hususu aklınızdan çıkarmayın.. 256. Ayette esas olan (La İkrahen) benim dinimde ikrah ettirme yoktur. Aklınızı kullanın, iyiyi-kötüden ayıracak hale gelin (ki, bu davranış da Kuran öğrenmek ve uygulamak suretiyle olur.) ve iyi davranışı seçin. İkrah ettirmeyerek sağlam kulpa tutunarak, en güzele ulaşın. Aksi halde ikrah ettirirseniz Tağutluk yapmış olursunuz, ki akibetin en kötüsü olandır. 257. Ayette de aynı vurgu karanlık-aydınlık olarak yapılmıştır.
Bir çok surede ayette de benzer öğüt ve uyarı vardır. Bu nedenle Kur'an devamlı okunmalı, iyiyi-kötüden ayırabilecek olgunluğa ulaşılabilmelidir. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:11 AM. |