hanifler.com Kuran odaklı dindarlık

hanifler.com Kuran odaklı dindarlık (http://www.hanifler.com/index.php)
-   Gök veUzay ilmi (Astronomi) (http://www.hanifler.com/forumdisplay.php?f=105)
-   -   Nedir Bu UFO denen şey... (http://www.hanifler.com/showthread.php?t=519)

PİLOT 24. October 2008 10:30 AM

[QUOTE=Toslunba;1596]Gondolcu dostum ,ayete dikkat edersen bir çoğundan üstün deniyor.Demekki bazılarındanda aşşağı sonucu çıkmazmı buradan. Birde şu husus var. Gezegenler arası seyahat için gereken şey bilgi ve zeka... Acaba insanı üstün kılan şey bilgi yada zekasımıdır yoksa takvası veya gönlümüdür? Peygamberlere baktığımızda pekçoğunun alimliğine yada bilgi düzeyine herhangi bir atıf yok. Keza zekasınada. Hatta eminim bulundukları bölgelerde onlardan daha zeki yada bilgili insanlarda vardır. Ama peygamber olan- makamca daha yukarıda olanlar başka. Bu mantıkla Stefan Hawkingin dünyanın en üstün insanı olması gerekirki kendisi Allah yoktur der.Yada Aynştayn yahudidir.Hawkinglerle dolu bir gezegen kurarsanız belki galaksiler arası seyahat edebilirsiniz ama bu üstünsünüz anlamına gelmez diye düşünüyorum.

Birde olayın şu boyutu var.Dünyamız evrendeki genç gezegenlerden. Dolayısıyla dünyadaki hayatta galaksideki olası hayata göre çok çok genç. Bizden 1 milyar yıl önce Rabbimizin yarattığı bir kavim, bizden daha az zeki ve becerikli olmasına rağmen bizden çok önceleri yola koyulduğu için bizden daha ileri olabilir.

Selametle....[/QUOTE]

[SIZE="3"]evet,

söylediklerin mantıklıda...

bana bu ufocular biraz kaçık gibi geliyor.
[/SIZE]

Toslunba 24. October 2008 10:58 AM

Evet, bu işlerle uğraşanlar genelde pek normal olmuyo...

Derin Düşünce 6. June 2011 04:29 PM

Ufo = Cin

Anonymous 6. June 2011 05:27 PM

Güzel ısıtıyormuş ama çok elektrik yakıyormuş. :)

hiiic 8. June 2011 01:01 AM

UFO,,,

ufolar gerçektir, vardırlar bende gördüm..

gökte uçup tanımlanamayan herşey ufo dur.. adı üzerine tanımlanamayan gök cismi... uçak olur, helikopter olur, jet olur. kuş olur, taş olur.
böyle havada tanımlayamadığım çok cisim gördüm,,, geçende metoroloji balanuymuş onu gördüm... ne olduğunu anlayana kadar ufo..

bide USO lar vardır, suya dalabilen gök cisimleridr..

Ancak cin konusunda biraz tereddütlerim var.
Cinler anıldığı yere gelir diye ufaklıktan beri korkuturlardı, gelince yakarlarmış, çarparlarmış... Eti cin fabrikası yıllardır üretimde, maaşallah ne yangın var nede bişe.. çokta lezzetliler.

Derin Düşünce 8. June 2011 07:53 AM

Ufo ve Cin, bilinmeyen tanımlayamadıgımız seyler olduguna gore anlam uyumundan yola cıkarak cin kelimesi kapsam olarak ufoyuda icine alabilir diyebiliriz. Bu cinler yenilebilen eticinler olarak karsımıza cıktıgı gibi, birde fallarda medyumlara yardım eden, arada bir kara basan, yan basmayan, ters ayaklı, ecus bucus sekilleride oldugu halk efsanelerimizde bolca bulunmaktadır. Hatta bir cok evliyamız ucma kacma konusunda cinleri yarı yolda bırakmıslardır. Cinlerde icimize girer yalan degildir. Afiyetle yerseniz cinler icinize girmis olur. Cıkarmak icin bir hocaya gitmenize de gerek yoktur.

Kendimi ciddiyete davet ediyorum.. Ufo dan kasıt genel manada, dunya dısı varlıkların gerceginin gostergesi ise, evet bu cok mantıklı. Mumkun olabilir, evrende yasayan bilincli tek gezegen ve varlık bizim olmadıgımızı dusunmek icin cok nedenlerim var.

Derin Düşünce 8. June 2011 08:11 AM

Hiic :)

Sen ben gibi ufoları merak edenlerin, okuması gereken bir makale var. Bu konuyla ilgili bir kac belgesel ve video internette dolasıyor. İddialara gore bu ufo hikayeleri, kabeye inen melek goruntuleri, goktuzunde sekillenen İsa silüeti modern cagın modern dinini olusturmak icin olusturulmus kasıtlı ve planlı bir calısmanın urunu. [url]http://www.hanifler.com/showthread.php?t=2429[/url] Merak edenler yazıyı okuyabilir. Net uzerinden Bluebeam yazarak ilgili videolara ulasabilir. Cok entresan bir iddia, merak edenlere okumalarını ve izlemelerini tavsiye ederim.

Anonymous 25. June 2011 10:04 PM

Bence insanoğlunun hep fazlasını isteme, merak etme gibi bir özelliği vardır. Halbuki ihtiyaç duyacağı her şeye sahiptir. Eminim ki bir şekilde tüm evreni çözmüş olsak, her yere son derece hızlı bir şekilde gitmenin yolunu bulmuş olsak bile bu sefer evrenin dışını merak ederdik :D

Bir uzaylı görmek için bir çok şeyini verecek çok kişi var. Halbuki bizden başka bilinçli, iradeli canlılar var olduğunu düşünsek bile bir uzaylı dediğiniz nedir ki?

- Farklı türde fiziki özelilkleri olan bir canlı?
- Farklı bir lisan?
- Farklı bir kültür?
- Farklı yaşam alanları?
- ......vb.

Eğer istenen bunlar ise dünyanın başka yerlerine seyahat edebilir ve sizin bildiğiniz dilleri bilmeyen, fiziki özellikleri, kültürleri, lisanları sizden farklı olan, [U][B]farklı insanlar[/B][/U] tanımayı deneyebilirsiniz. Mantıken iki durumun pek de farklı olduğunu düşünmüyorum. Şekil/beden farklı olsa ne olur olmasa ne olur. Uzayı uzakta aramayalım. Ünlü Türk düşünürü Mustafa Topaloğlu'nun dediği gibi, sonuçta bizler de uzaylıyız :)

pramid 26. June 2011 10:01 AM

melekler kime secde etti?: SADECE İNSAN İSİMLENDİRİP BU EVRENDE TASARRUF SAHİBİDİR::::::::::

hiiic 27. June 2011 03:11 PM

[QUOTE=Anonymous;9834]
- Farklı türde fiziki özelilkleri olan bir canlı?
- Farklı bir lisan?
- Farklı bir kültür?
- Farklı yaşam alanları?
- ......vb.

Eğer istenen bunlar ise dünyanın başka yerlerine seyahat edebilir ve sizin bildiğiniz dilleri bilmeyen, fiziki özellikleri, kültürleri, lisanları sizden farklı olan, [U][B]farklı insanlar[/B][/U] tanımayı deneyebilirsiniz. Mantıken iki durumun pek de farklı olduğunu düşünmüyorum. Şekil/beden farklı olsa ne olur olmasa ne olur. Uzayı uzakta aramayalım. Ünlü Türk düşünürü Mustafa Topaloğlu'nun dediği gibi, sonuçta bizler de uzaylıyız :)[/QUOTE]

aman aman kalsın. Dünyada zaten o farklılıklar için birbirimizi boğazlıyoruz, howkinsin dediği gibi, uzaylılar varsa dünyayı bulmamalı çünkü kaynak savaşı başlar... :) bide uzaylıyla uğraşmayalım zaten ortalık anarşi kaynıyor. bide bombacı uzaylı saldırılarını izlemeyelim haberlerden...

Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:13 AM.