![]() |
:)
Laf lafı açtı;laf konuyu açtı. Konu bu hale geldi. :) Hristiyan adeti olarak hor görülen yılbaşı (noel değil)'na ben farklı bir bakış açısıyla bakıyorum. Ben şahsen yılbaşı yani miladı mevlütle eşitlerim. Yani doğum günü. İçki,kumar,dans gibi haram eylemler yapılmadığı sürece; yılbaşı da Hz.İsa aleyhisselam'ın doğum günü,yani bir nevi o mübareğin mevlüt kandilidir. Bu zamanlarda da çokça Kur'an okuyup,ibadet ve taatta bulunulursa kardır. Müslüman için hergün ve her gece mübarek gündür. Şahsen yılbaşında eşimizi dostumuzu tebrik etmede bir sakınca göremiyorum. Bu benim şahsi görüşümdür. |
[QUOTE=kamer;7777]Selam FEDAKARADAM!
Sarf ve Nahv ilmi konusuna değinmişken, "[URL="http://www.istekuran.com/index.php?page=sunus"]ŞU BAĞLANTIDA[/URL]" bulunan çalışma "SARF VE NAHV" ilmine uygunmudur? Tesbitlerinizi bizlerle paylaşırsınız inşaAllah. Mutlu ve esen kalın.[/QUOTE] [URL="http://www.istekuran.com/index.php?page=kur-an-abdestsiz-de-okunur-31-05-2006"]Burada açık veriyor[/URL] Kur'an abdestsiz okunabilir diye başlıkla ilgi yorumlar yapmış.Fakat o "mütahharun" kelimesini kendi görüşüyle izah etmiş.Bir nevi doğru olsa da asıl olan müslümanların Kur'an'ı abdestsiz elleyemeyecekleridir.Çünkü bunda müslümanlar hemen uyarılmıştır.Zaten kafir ve müşrikler onu abdestsiz dokunacağından pek fazla ilgi çekilmez.Çünkü onlar zaten maddeten ve manen necistirler. Müslümanların abdest ve gusülsüz Kur'an'ı ellemeleri veya okumaları hiç akla uygun olur mu?Buna izin verilir mi?.Kur'an, ezberden abdestsiz okunur ama gusülsüz asla okunmaz... Kur'an meali abdestsiz okunabilir. Ancak Kur'an-ı Kerim ve meali bir arada ise, Mealli Kur'an-ı Kerim de Kur'an hükmünde olduklarından abdestsiz tutulması caiz değildir. Cünüp, âdetli veya lohusa olan kadın Kur’ân âyetlerinden hiç birini okuyamaz, caiz değildir. Bu hususta Resulullah (a.s.m.) şöyle buyururlar: [B]“Cünüp ve âdetli kadın Kur’ân’dan hiçbir şey okuyamaz.(İbni Mâce, Tahâret: 105.)[/B] Hanımların bu özel günlerde Kur’ân-i Kerim'in dışında tefsir, hadis ve fıkıh gibi dinî kitapları ellerine almaları İmam-ı Âzama göre caizdir. Ancak bu kitapların içinde bulunan âyetlere el sürmemeleri gerekir. Kur’ân âyetlerinin bu durumda iken yazılması meselesinde el-Feteva’l-Hindiyye’de şu kayıtları okuyoruz: [B]“Cünüp veya hayızlı olanların yazmakta oldukları satırların arasına Kur’ân’dan bir âyet yazmaları mekruhtur. Fakat yazdıkları bu âyetleri okumazlarsa mekruh olmaz."[/B] “İmam-ı Muhammed ise, bu kimselerin Kur’ân yazmamaları bana göre en sevimli davranıştır, diyerek bu hususta ihtiyatlı ve dikkatli olmayı tavsiye etmektedir.” Buna göre, Besmele de Kur’ân’dan bir âyet olduğundan hayızlı iken yazılmaması daha isabetli olur. Bu arada hangi mezhebe bağlı olursa olsun, bir kadın hayız veya lohusa halinde Kur’an’ın bir âyetine bile el süremez. Ancak Kur’ân’a yapışık olmayan temiz bir bez ve kâğıtla tutabilir. İşte bunun içindir ki mezhepsizlik çok fena bir durumdur.BEN YAPTIM OLDU BİTTİ ANLAYIŞI ÇOK YANLIŞTIR.. Daha bakalım verdiğin sitenin linkinde nelerle karşılaşacağız ve bir çok açıklarını yakalayacağız... |
[QUOTE=FEDAKARADAM;7788][URL="http://www.istekuran.com/index.php?page=kur-an-abdestsiz-de-okunur-31-05-2006"]Burada açık veriyor[/URL]
Kur'an abdestsiz okunabilir diye başlıkla ilgi yorumlar yapmış.Fakat o "mütahharun" kelimesini kendi görüşüyle izah etmiş.Bir nevi doğru olsa da asıl olan müslümanların Kur'an'ı abdestsiz elleyemeyecekleridir.Çünkü bunda müslümanlar hemen uyarılmıştır.Zaten kafir ve müşrikler onu abdestsiz dokunacağından pek fazla ilgi çekilmez.Çünkü onlar zaten maddeten ve manen necistirler. Müslümanların abdest ve gusülsüz Kur'an'ı ellemeleri veya okumaları hiç akla uygun olur mu?Buna izin verilir mi?.Kur'an, ezberden abdestsiz okunur ama gusülsüz asla okunmaz... Kur'an meali abdestsiz okunabilir. Ancak Kur'an-ı Kerim ve meali bir arada ise, Mealli Kur'an-ı Kerim de Kur'an hükmünde olduklarından abdestsiz tutulması caiz değildir. Cünüp, âdetli veya lohusa olan kadın Kur’ân âyetlerinden hiç birini okuyamaz, caiz değildir. Bu hususta Resulullah (a.s.m.) şöyle buyururlar: [B]“Cünüp ve âdetli kadın Kur’ân’dan hiçbir şey okuyamaz.(İbni Mâce, Tahâret: 105.)[/B] Hanımların bu özel günlerde Kur’ân-i Kerim'in dışında tefsir, hadis ve fıkıh gibi dinî kitapları ellerine almaları İmam-ı Âzama göre caizdir. Ancak bu kitapların içinde bulunan âyetlere el sürmemeleri gerekir. Kur’ân âyetlerinin bu durumda iken yazılması meselesinde el-Feteva’l-Hindiyye’de şu kayıtları okuyoruz: [B]“Cünüp veya hayızlı olanların yazmakta oldukları satırların arasına Kur’ân’dan bir âyet yazmaları mekruhtur. Fakat yazdıkları bu âyetleri okumazlarsa mekruh olmaz."[/B] “İmam-ı Muhammed ise, bu kimselerin Kur’ân yazmamaları bana göre en sevimli davranıştır, diyerek bu hususta ihtiyatlı ve dikkatli olmayı tavsiye etmektedir.” Buna göre, Besmele de Kur’ân’dan bir âyet olduğundan hayızlı iken yazılmaması daha isabetli olur. Bu arada hangi mezhebe bağlı olursa olsun, bir kadın hayız veya lohusa halinde Kur’an’ın bir âyetine bile el süremez. Ancak Kur’ân’a yapışık olmayan temiz bir bez ve kâğıtla tutabilir. İşte bunun içindir ki mezhepsizlik çok fena bir durumdur.BEN YAPTIM OLDU BİTTİ ANLAYIŞI ÇOK YANLIŞTIR.. [U]Daha bakalım verdiğin sitenin linkinde nelerle karşılaşacağız ve bir çok açıklarını yakalayacağız[/U]...[/QUOTE] Selamlar, Siz hiçbir fikre ve inanca önyargı ile yaklaşmadan bakamazmısınız? Anlaşılan o ki sizin hedefiniz ve tüm gayeniz ilmi birşeyler paylaşıp,bilgilenmek ve bilgilendirmek değil sadece açık arayıp cedelleşmek. Bak burası öyle bir siteki günlerdir sitenin anafikrine ve inançlarını paylaşan insanlara hakarete varan ithamlarda bulunmanıza rağmen ne sizi susturdu ne de yazdıklarınızı sildi.Acaba bu özgürlüğün hatrına,sizin düşüncelerinizi paylaşmasak dahi saygı gösterildiği için buralarda yazılanlara önyargısız bakamaz mısınız?İnanmak zorunda elbette değilsiniz ama siteye gelip kendinizce tebliğ yapıp sevap kazandığınızı zannediyorsanız lütfen boşa yorulmayın,cedelleşmeyin.İlminizi artırmaya bakın... Alemlerin Rabbi olan Yüce Allah bizleri inançlarını önyargı ve çıkarlarına alet etmeden yaşayanlardan olmamızı nasip eder inşallah. |
Selam
Cenabı Allah bu sitedeki tüm yazanlardan razı olsun. Karşıt fikirlerde olanlar bile olsa,emin olunuz ki,her yazandan razıyız. Allah hepimizden tekrar tekrar razı olsun. Hiç kimseye hakaret etmeden,her fikre saygı göstererek, yazdıklarını okumak;bilgi alışverişinde bulunmak sitemizin güzelliğinin göstergesidir. Hiç kimse merak etmesin;hepimiz birbirimizden razıyız. Hanif müslüman olmanın gereği de budur. Bu sitede yeri gelir birbirimizi fikir babında pohpohlar teşvik ederiz; yeri gelir yerin zemmine geçiririz. Birtek şeyi unutmayız. Hepimiz birbirimizin müslüman kardeşiyiz. Birbirimize her zaman duacıyızdır. Genelde yeni gelen arkadaşlarımız, bizi yakinen tanımadıkları ve bize yabancı oldukları için; yazdıklarına tepki alınca;"acaba bunlar bana düşman mı?" diye düşünebilirler. Zamanla aramızdaki kardeşlik bağlarımızı görünce onların da güzel kalpleri ısınıverir. Allah cümlemizden razı olsun. Saygılarımla |
[QUOTE=snobyx;7803]Selamlar,
Siz hiçbir fikre ve inanca önyargı ile yaklaşmadan bakamazmısınız? Anlaşılan o ki sizin hedefiniz ve tüm gayeniz ilmi birşeyler paylaşıp,bilgilenmek ve bilgilendirmek değil sadece açık arayıp cedelleşmek. Bak burası öyle bir siteki günlerdir sitenin anafikrine ve inançlarını paylaşan insanlara hakarete varan ithamlarda bulunmanıza rağmen ne sizi susturdu ne de yazdıklarınızı sildi.Acaba bu özgürlüğün hatrına,sizin düşüncelerinizi paylaşmasak dahi saygı gösterildiği için buralarda yazılanlara önyargısız bakamaz mısınız?İnanmak zorunda elbette değilsiniz ama siteye gelip kendinizce tebliğ yapıp sevap kazandığınızı zannediyorsanız lütfen boşa yorulmayın,cedelleşmeyin.İlminizi artırmaya bakın... Alemlerin Rabbi olan Yüce Allah bizleri inançlarını önyargı ve çıkarlarına alet etmeden yaşayanlardan olmamızı nasip eder inşallah.[/QUOTE] VE ALEYKÜM SELAM KARDEŞİM.... Bizim maksadımız bir açık bulmak değil, yanlışlıkları düzeltmektir.Elbette ki yanlışlıkları açığa çıkarmakta hakkımız vardır.Ve bunun vebali boynumuza borçtur.İlimler yanlış olacaksa boş ve faydasız olacaksa bunu öğrenmenin hiçbir yararı olmaz...O site fena bir site değil.Ancak bazı hususlarda tereddütlerim oldu, henüz tam olarak siteyi incelemedim.Önyargılı da olmak istemem, hepsi o kadar... Bizim mesajlarımızdan hiç bir kimse yararlandı mı, yok!.Boşuna itiraz edip başka yorumlar yaptılar .Onlar itiraz ettikçe başka deliller getirdimse de ikna olmak istemediler. Bizler yanlış iş yapmayız, kimseye de zorla inandıracağız diye baskı da yapmayız.Kimse "ayranım ekşi" demez.Ben ise hatamı anlarsam özür dilemesini de bilirim.Lakin doğru sözleri söylemekten de çekinmem.. Madem öyleyse istemiyorlarsa gideriz bu siteden... Hem de kendi isteğimle... |
Selam fedakaradam kardeşim
Siz de ilminiz ve fikirlerinizle bizlere lazımsınız. Hiçkimsenin sizin buradan gitmenizi istemeye hakkı yok. Amacımız ortak kelime olan Kur'anda buluşmaktır. Yine neye iman ederseniz,itikadınız neyse inanırsınız. Herkesin doğrusu kendinedir. Dinde zorlama olmaz. Aramızda olmanız mutluluk vericidir. Selametle |
[QUOTE=Miralay;7813]Selam fedakaradam kardeşim
Siz de ilminiz ve fikirlerinizle bizlere lazımsınız. Hiçkimsenin sizin buradan gitmenizi istemeye hakkı yok. Amacımız ortak kelime olan Kur'anda buluşmaktır. Yine neye iman ederseniz,itikadınız neyse inanırsınız. Herkesin doğrusu kendinedir. Dinde zorlama olmaz. Aramızda olmanız mutluluk vericidir. Selametle[/QUOTE] Teşekkürler kardeşim..Sizi takdir ediyorum.. :):) |
Bunlar o dilden anlamaz,,,, sopa
yobaz tekeri patlamış kamyon gibidir, bir an evvel yol kenarına itilmesi gerekli. Bunlara iyilik işe yarasaydı Allah zülkarneyne "onları istr affet ister azap et" demezdi.. Süleymanada öylee.. ahhhh cenneten çıkma ahhhh |
[QUOTE=hiiic;7820]Bunlar o dilden anlamaz,,,, bunlara kıllı topuz lazım,,,
yobaz tekeri patlamış kmyon gibidir, bir an evvel yol kenarına itilmesi gerekli. Bunlara iyilik işe yarasaydı Allah zülkarneyne "onları istr affet ister azap et" demezdi.. Süleymanada öylee.. ahhhh cenneten çıkma ahhhh[/QUOTE] BU SOPA SANA MI BİZE Mİ? Biz ise suç işlediysek hak ederiz.Lakin sizlere aslında sopa atmak lazımmış... :p |
[B]En'am Suresi 115 Rabbinin sözü hem doğruluk hem de adalet bakımından tamamlanmıştır. O'nun sözlerini değiştirecek hiçbir kuvvet yoktur. En iyi işiten, en iyi bilendir O.
Mesaimizbu ayet doğrultusunda olmalı inş.[/B] |
[QUOTE=FEDAKARADAM;7463]Tarikat ve tasavvuf düşmanı olmak büyük bir gaflet ve cehalet örneğidir.
Size acıyorum biraderim.Ben hangi ayeti kendi kafama göre yorumlamışım?[/QUOTE] [B] AYETİN KAFANA/MA GÖRE YORUMLAMAK! Gelenekçi ve tarikatçı kardeşlerimizin en çok takıldığı nokta. Arkadaşlar, Ayetler elbette kafa ile, akıl ile yorumlanacak. Sanki başka uzuvla yorum mümkünmüş gibi! Ama, hem kafasız ve akılsız yaşam süreriz hem dini yaşarız iddiasındaysanız.. Buna birşey diyemem ama buna kargaların bile güleceğini garanti edebilirim[/B] |
[QUOTE=FEDAKARADAM;7577]Merak etme onlar sana sorgu sual sorduklarında zaman durmuş oluyor.İşleri bitmeden seni bırakmazlar..[/QUOTE]
Tasavvuf adına hayali bilgiler vermeyelim. Başımıza ne geliyorsa kişilerin hayal ve zanlarından geliyor. Birisi kendi hayalini anlatıp bu tasavvuftur diyor ,öbürüde olmaz öyle şey diyip zıtlaşıyorlar. Tasavvufta kabir kişinin bedenidir. Kuranda Zümer30 da "Muhakkak sende ölüsün onlarda ölüdürler" buyrulmuştur. Kişi zaten ölüdür, Bu dünyada dirilir. Kabride bedenidir. Kabir azabı bedenin ruha verdiği rahatsızlık hissidir. İnsan bu dünyada yaratılmaktadır ve ruh üflenmektedir. Ölmeden evvel ölüp dirilene İnsan derlerki Kuranın muhatabıdır. Zamanın durduğu yere tasavvufta AN derlerki orada kimse kimseye birşey soramaz. Çok ayrı bir konudur yaşayanı bilir. Lütfen uydurma bilgilerle tasavvufu yada başka bir görüşü savunmayalım yada yermeyelim. Ayrıca Kıyamette bu dünyadadır ,nasibi olan her kişi Kıyametini yaşar. Buyrun size tasavvufi şiirler ; Ölmeden evvel ölüp Kabre giren anlar bizi Haşrolup haşrolmadan Mahşer gören anlar bizi Hasan Fehmi MİLK-İ BEKADAN GELMİŞEM Milk-i bekadan gelmişem, Fani cihanı neylerem [COLOR="DarkRed"][B]Ben dost cemalin görmüşem, Huri cinanı neylerem[/B][/COLOR] Eyyub gibi maşukunum Cevrin tahammül eylerem Cercis’leyin Hakk yoluna Çıkmayan canı neylerem İsmail’em Hakk yoluna, Canımı kurban eylerem Çünkü bu can kurban sana Ben koç kurban neylerem İsa gibi dünya koyub Gökleri seyran eylerem Musa’yı didar olmuşam, Ben lenterani neylerem Derviş Yunus maşukuna, Vuslat edince mest olur Ben şişeyi çaldım taşa Namus ü arı neylerem Yunus Emre İbrahimim [COLOR="darkred"][B]Cebraile hiç ihtiyacım kalmadı[/B][/COLOR], Muhammed dosta giderem ben tercümanı neylerim, İsmailim hak yolunda canımı kurban eylerim, Çünkü bu can kurban sana ben koç kurbanı neylerim. Yunus Emre |
[QUOTE]"Muhakkak sende ölüsün onlarda ölüdürler" buyrulmuştur. [/QUOTE]
dedin de aklıma geldi, hani insanlar birde uyuyunca yani rüyadayken canı çıkıyor yani ölüyor ya ayete göre? RÜyada insan her gördüğünü mantıklı ve tutarlı sanıyor, rüyada böyle saçma bişi görse bu saçma bişi demiyor kimse... rüyada dev domates görse yada topraktan çıkan inet görse inanıyor. akıl mantık kabul etmiyor.. Şimdi rüyada ölüyüz, halbuki dediğin ayet gereği hayatta da ölüyüz.. Yoksa biz rüyada mıyız???? Baksana çevrene yaaaa bana akıllı mantıklı bişi söle Allahını seversen de deki şu iş akla uyggun mantıklı de... bi kirli su sperm den anne karnına giriyorsun orada yetişiyorun, bu iş hiç mantıklı bir iş mi? orada küçücük bişeysinde yavaş yavaş şekil alıyorsun ahh resimlerini arayın bulun, çip çirkin şekillerden kademeli kadamelki büyüyorsun. sonra ciğer felan oluşuyorda doğuyorsun ADAM oluyorsun... Bu iş akıl mantık alır bir iş mi? baksana vücudunda hiç sen hissetmeden ne düzenle çalışıyor, bütün kan dolaşıyor vücudunda o sıcak tuzlu kanda sen serin serin rahat rahat yatıyorsun ohhhh.. bU iş akıllı mantıklı iş mi? Üstelik bu sadece insan için geçerli, bide diğer hayvanlara bakın,, daha da fenasını haber vereyim mi? tüm bunlar üzerinde canlı yaşaması imkansız, yıllarca ateşle yoğrulmuş stril dünya toprağının üzerinde oluyor??? Bilim adamları tarıyor tek hücreden geldik diyor :) ilk önce yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadan çıktı bilemiyorlar ama :) Biri bana söylesin Allah için, bunlar hiç akıl mantık alır işler mi? yoksa biz rüyadamıyız? çünkü böyle bir düzen olamaz bu düzen saçmalık... akıl mantık işi değil hayal mi görüyoruz. uyanıcam ama uyanamıyorum biri beni çimdiklesin |
[B]Bugün bana saatlerce rüyasını anlattı
Ve saatlerce, rüyasında 1000 kişiyi bile öldüre katil sayılmayacağını Trilyonlarca lirasını fakir fukaraya dağıtsa hayır yapmış olmayacağını söyledim Baktım oralı olmuyor "BİR DAHA ÜZERİNİ ÖRTMEDEN YATMA" dedim ve kistirdim Tuhaf tuhaf baktı yzüme ve çıktı gitti[/B] :) |
*salatı nasıl ddosdoğru ayakta tutacağız? nasıl ikame edeceğiz.
-bedeninle hizmet, zihni hizmet ve bu arada zekat iiçin malından... *malım mı? ne olmuş malıma -eee şöyle olsun sen git şu duvara yat kalk, (arada bir kafanıda vur ki belki akıllanırsın namaz salatın ucuzlaştırılmış halidir. Allah toplumun yardımcısı olsun, bunu bu hale sokan zengin halifeler düşünsün artık vebalini. Allah kendisini çok çok anıp, malında yoksulların hakkını gözetenlerden razı olsun. |
[B]Zaten ZEKATLI SALATI yapmak istemeyenlerin kolayca kaçış sebebidir günümüz yat-kalklı namazı.
Oysa zekatlı namaz toplumu ayaklandırır/şahlandırır diğeriyse yatırdıkça batırıyor batırdıkça çarpındırıyor[/B] |
[QUOTE]Zatıma Mir'at edindim zatını...Bile yazdım adım ile adını...(Yani, Ey Muhammed, ben zatını (seni) kendime Mir'at (ayna) edindim.. Sende kendimi görünce de,öyle bir beğendim ki!!!
Hemen adımın yanına adını kazıdım..9[/QUOTE] [B]Fedakaradam kardeşim, Bu dize hakkında ne düşünüyorsun? Cevabını verdikçe başka dizelerde soracağım sana[/B] |
[QUOTE=TEBYİN;8291][B]Fedakaradam kardeşim,
Bu dize hakkında ne düşünüyorsun? Cevabını verdikçe başka dizelerde soracağım sana[/B][/QUOTE] Kişi önce yaşayıp yaşamadığı Kur'an ve sünnetlere bakar.Bunun aksi olursa yalandır aldatmacadır derim.Peygamber aşıklısı bir kimse nasıl olur da hadis veya sünnetleri ret eder?..Peygamberin aşkını öyle lafla dile getirilmez.Aşk ehlinin hali, geceleri uykusuz ve gözü yaşlıdır, gündüzleri ise onun peygamberimizin hayatı hayatına can katmalıdır.Kuru kuruya peygamberi sevmekle olmaz.Onu sevmek için hayatın bütün çilelerine katlanmak gerek.Yoksa yalancıdır o... Sünnetleri terkedenin gönlünde peygamber sevgisi olmaz... VEYSEL KARANİ HAZRETLERİ GİBİ OLMADIĞIMIZ MÜDDETÇE PEYGAMBER SEVDALISI OLAMAYIZ.. |
[B]1- Sorum ortada kalmış
2- Veysel karani dediğin zat uydurmadır ve yaşamamıştır, varsa yemende yaşayan bir tanıdığın sor söylesin, benim talebem okuyor yemen de ve öyle bir kişiyi yemenliler bilmiyormuş. 3- Sünnetler ve hadisler Nebinin ölümünden 200 yıl sonra toplandı, o zamana kadar yaşayanlar Peygamber sevgisiz mi yaşadı[/B] |
[QUOTE=TEBYİN;8295][B]1- Sorum ortada kalmış
2- Veysel karani dediğin zat uydurmadır ve yaşamamıştır, varsa yemende yaşayan bir tanıdığın sor söylesin, benim talebem okuyor yemen de ve öyle bir kişiyi yemenliler bilmiyormuş. 3- Sünnetler ve hadisler Nebinin ölümünden 200 yıl sonra toplandı, o zamana kadar yaşayanlar Peygamber sevgisiz mi yaşadı[/B][/QUOTE] [B]Biraz siyer oku da gel yanıma... [COLOR="Blue"] Veysel Karani (D. 555-560 Karen, Yemen; Ö. 657), Hırka-ı Şerif'in muhafızı. İslam'da anne sevgisinin büyüklüğüyle anlamlandırılmış bir din büyüğüdür. Babasının ismi Amir olduğu için tam adı Üveys Bin Amir-i Kareni'dir. Babasını 4 yaşında kaybetmiştir. Deve çobanlığı yapmıştır. İslam peygamberi zamanında yaşamasına rağmen annesine verdiği sözden ötürü onu baş gözüyle göremediği için Sahabe'den sayılmaz. Annesine verdiği sözden ötürü değil peygamber ümmetine görmeden sevebilme örneği ve anne sevgisini göstermek için veysel Karani'ye bahşedilen ilahi bir olgu kendisine verildiği için peygamberi görememiştir. Sıffin Savaşı sırasında 657 yılında vefat etmiştir. Naaşını almaya gelen 3 kabilenin taşıdığı tabutlarda da keramet göstererek göründüğü söylenir. Böylece bu 3 ayrı kabilenin yerleşim yerleri olan Yemen ve Şam'da bulunan türbelerinin yanında Siirt ilinin Baykan ilçesinin Ziyaret beldesinde de bir türbesi olmuştur.Zokamir köyünden Seyda Seyyid Muhammed Nurani ona hep sofiler ile selam gonderirdi. Kendisine gönderilmiş olan Hırka-ı Şerif, şimdi Hırka-i Şerif Camii'nde, soyundan gelenlerin himayesindedir.Tüm bu rivayetlere karşın, İslam tarihinin muteber kaynaklarında hakkında fazla bilgi olmamıştır. Yunus Emre tarafından onuruna, [COLOR="DarkGreen"]'Yemen illerinde Veysel Karani'[/COLOR] adlı on kıtalık şiir yazılmıştır.[/COLOR] [/B] [B]Bakıyorum da bu mübarek insanın varlığını bile inkar edenlerdensin.Allah vere ki bütün sahabelerin varlığını da inkar edersindir..[/B] |
[B]Bundan 100 yol önce yaşasaydım belki siyerine rağbet ederdim ama artık teknoloji uzayı bile yakınlaştırıyor
Bırak siyeri de, YEMENLİ VEYSELİ YEMENLİLERE SOR FEDAKAR Soramazsın çünki yokluğuna kanaat getirirsen dininin bir parçası gider değil mi? Nasıl bir din ki, insanların ismine muhtaç[/B] |
[QUOTE=TEBYİN;8300][B]Bundan 100 yol önce yaşasaydım belki siyerine rağbet ederdim ama artık teknoloji uzayı bile yakınlaştırıyor
Bırak siyeri de, YEMENLİ VEYSELİ YEMENLİLERE SOR FEDAKAR Soramazsın çünki yokluğuna kanaat getirirsen dininin bir parçası gider değil mi? Nasıl bir din ki, insanların ismine muhtaç[/B][/QUOTE] Kusuruma bakma münafıklık alametleri üzerinden gitmiş değil...Allah dostlarının varlığı veya yokluğu İslam'a zarar vermez merak etmeyin siz...Sizinle de yola çıkılmaz.Tebliği ne ile delil getirerek yapıyorsunuz anlamıyorum.Gittiğiniz yerde kaç kişiyi kandırdınız kim bilir... |
[B]Benden asırlarca önce yaşayıp yaşamadığı bile belli olmayan birini inkar münafıklık oluyor öyle mi?
Peki, Duvarlara, kütüphanelere ve ölülere hapsedilen Kur'anı inkar, küçümsemek, önemsememek, ilgi duymamak, mahcur bırakmak ne oluyor? Ben Kur'anın mümini, onun dışındaki herşeyin münkiriyim, bu açıkça biline[/B] |
[QUOTE=TEBYİN;8312][B]Benden asırlarca önce yaşayıp yaşamadığı bile belli olmayan birini inkar münafıklık oluyor öyle mi?
Peki, Duvarlara, kütüphanelere ve ölülere hapsedilen Kur'anı inkar, küçümsemek, önemsememek, ilgi duymamak, mahcur bırakmak ne oluyor? Ben Kur'anın mümini, onun dışındaki herşeyin münkiriyim, bu açıkça biline[/B][/QUOTE] İslam büyüklerinden örnek alacağınız hiçbir şahsiyet yok mudur?İslam büyüklerini inkar etmeyle münafık olmaz, siz beni yanlış anlamışsınız.Peygamberimizin sünnetlerini inkar eden münafıklığı hakkında şüphe vardır.Bir müslüman nasıl olur da hadisleri inkar edebilir?.Kendi sufli düşüncenize göre Kur'anı tebyin etmeniz çok hatalı olur.Kur'an bazen herkesin görüşüne ters gelebilir.Bu durumda tefsire ihtiyaç olmaya gerek duyulur. "Kur'an müslümanı, Kur'an peygamberi, Kur'an İslamı" diye kavramlar yoktur..Bu, Yaşar Nuri Öztürk'ün ağzında dolaştırdığı kavramlardır.Ancak Kur'an ahlakı kavramı vardır. Kur'an'ı küçük gören zaten kafir olur...Hele de; "bazı ayetler günümüze uymuyor, ben bunu kabul etmiyorum" demek,insanı dinden çıkarır.Kur'an ve sünnette olmayan hükümlerde müctehid imamların ictihadları vardır.Bu nedenle bunlarla amel edilebilir.Şayet bu fıkıhla yola çıkılmazsa amelde ya hata olur ya da eksiklik...Bunu gözardı etmek gafilliktir.Nice fıkhi konular vardır ki hepsi de ictihada dayanır.Bunları nasıl çözeceğiz o zaman? Kur'an aslında diriler için gönderilmiştir.Ölülere sadece ruhlarına Kur'an'dan bir dua mahiyetinde ayet veya sure okunur.Kur'an duvara asılıp da kaderine terkedilecek kitap da değildir.O bizim anayasamızdır.Onunla dini hayatımızı yaşayıp idame ederiz.Hayatımızın gidişatını onunla çizeriz.Burada anlaşamadığımız ne kaldı söyler misin bana?.. |
[QUOTE]Kur'an bazen herkesin görüşüne ters gelebilir.Bu durumda tefsire ihtiyaç olmaya gerek duyulur.[/QUOTE]
[B]Mesela, Kur'an hangi konuda herkesin görüşüne terstir Bir örnek mümkün mü?[/B] |
[QUOTE]Mesela, Kur'an hangi konuda herkesin görüşüne terstir
Bir örnek mümkün mü? [/QUOTE] Salat konusu,,, Biz salatı ayakta tutmanın toplumsal yönünü ele alırken bunlar kendilerini ayakta tutmanın bireysel yönünü ele alıyorlar :) eeee Kıl beşi kurtar başı, ben cennete sen cehenneme, bencilliğin gizli boyutu, farkında olmadan insanlara besledikleri ve arkalarından konuştukları da cabası. Akıllarınca kıldıkları namazında kendilerinden başka kimseyede bir faydası yok zaten. Zaten yapa geldikleri boştur, kimin amelinin ziyan olduğunu yakında göreceğiz ** bir de unutmadan,,, Kuranda ayrılığa düştük diyorlar,, :) çok komik, halbuki kendi mezhep ve udurmalarında daha fazla ayrılık var. |
Dini nasıl yaşadığınızı anlatır mısınız?
|
[B]1350 yıldır yaşanagelen çelişkilerle yaşamıyoruz elbet
Dini bir argümanı Kur'ana sunarsın, tasdik ederse yaşarsın, etmezse çöpe atarsın Tıpkı dinin ilk yaşayıcısı Nebiler gibi yani[/B] |
[QUOTE]Dini nasıl yaşadığınızı anlatır mısınız? [/QUOTE]
Allah nasıl dilerse/dilemişse öyle yaşıyorum. Yaptığım kötülükler, fitneler, fesatlıklar ve başıma gelen musibetler sadece kendi ellerimin yaptıkları yüzünden, pek çoğunuda Affuv, Tevvab, GAffur Allah affediyor. Din ve hayat namına ne güzellik yaptıysam, başıma da geldiyse Allahtandır.. O'nun dilemesiyle merhametiyle, ihanı ve lutduyladır. Başka ne yaşayabilirim ki? |
[QUOTE=hiiic;8338]Allah nasıl dilerse/dilemişse öyle yaşıyorum.
Yaptığım kötülükler, fitneler, fesatlıklar ve başıma gelen musibetler sadece kendi ellerimin yaptıkları yüzünden, pek çoğunuda Affuv, Tevvab, GAffur Allah affediyor. Din ve hayat namına ne güzellik yaptıysam, başıma da geldiyse Allahtandır.. O'nun dilemesiyle merhametiyle, ihanı ve lutduyladır. Başka ne yaşayabilirim ki?[/QUOTE] [B]imza: TEBYİN [/B] |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:27 PM. |