hanifler.com Kuran odaklı dindarlık

hanifler.com Kuran odaklı dindarlık (http://www.hanifler.com/index.php)
-   Hurafeler (http://www.hanifler.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Allah az; rivayetçiler çok biliyor. (http://www.hanifler.com/showthread.php?t=2834)

pramid 7. September 2012 04:57 AM

Hazreti naci bey,

Müşrikler namazı kimden öğrendiler.

Hani diyor ya Ayette vay namaz kılanların(sizlerin mealine göre) haline, Müşrikllerin beyt yanında ki namazları felan.

Bir cevabı alalım hazretler.

Not: Hz. / Hazret Sayın anlamında kullanılır kutsallaştıranlara veyl olsun.

galipyetkin 7. September 2012 08:12 AM

Sayın Naci Koçak.

Demişsiniz ki:[B]sünnilik sünnetleri yerine getirmek yani allah'ın rasulü elçisi ile aynı yaşamaktrır[/B].

Resulü ''Mirac''ta, Göğün 7 kat üstüne çıkartıp, Allah'la koyu bir muhabbet yaptırtmıştınız ya, sizler kişiliksiz, asliyetten mahrum, peygamber taklitçisiniz ya, onun için mi Kur'an'da yazmamasına rağmen namazlarınızda Allah huzuruna çıktığınızı söylüyorsunuz?

Eh, madem huzura çıkıyorsunuz, epeyi de muhabbet ediyorsunuzdur. Siz cenneti de beğenmezsiniz artık. Allah'ın yanında yeriniz var nasıl olsa.

Ama anlamadığım şeyler var? Mesela; Allah ''şefaat benim katımdadır'' demesine rağmen ve O'nun huzuruna çıktığınızda neden ondan 'şefaat' istemiyorsunuz da mesela 'kandil gecelerinizde' ''Şefaat Ya Resulullah'' diye yırtınıyorsunuz? Mahyalara ''şefaat Ya Resullullah'' yazıyorsunuz?

Saygılarımla.
Galip Yetkin.

nacikocak 7. September 2012 06:11 PM

[QUOTE=khaos;12372]Naci Bey,
Allah peygamberlere neden görev verir?
İnsanın kendisini yaratan bir varlığın olduğunu bilmesi için (asıl ve en önemli sebep budur)ibadet,kulluk etme,dua, şükür bunu kabul ettikten sonra gelir.
Peygamberler yaratıcının kendilerine görev verdiği seçilmiş kişilerdir,memurlardır,habercilerdir,ileticilerdir.
Kutsallık sadece yaratana mahsustur.El kuddüs ve Vahid olan Allahtır.O hatalardan münezzehtir.Bu manada kusurlu olan, hata yapan, kutsal olamaz.

Diyorsunuz ki;
[COLOR="Red"]
Allah insanlara yasakladığı ve her toplum tarafından ahlaksızlık olarak kabul edilen şeyleri peygamberlerinin yapmasını emretmez ama izin verir çünkü birşeyi toplumun ahlaksızlık kabul etmesi zaten allah'ın emir ve yasaklarından dolayıdır allah giyinmeyi emretmese çıplaklık toplum tarafından hiçbir zaman ahlaksızlık olarak kabul edilmeyecekti.allah dilese peygamber efendimize yeni doğmuş bebeği bile helal kılardı bunuda ne senin nede başkasının eleştirme hakkı yoktur hüküm allah'ındır o neyi emrederse doğru olan odur. [/COLOR]

Bu bağlamda
Herşeyi bilimsel bir sebeple(+/-) ,kanunla ve düzenle yaratan Allah için dilerse demek kolaycılığa kaçmak olmuyor mu?
Bence burada yaratıcıyı biraz hafife alıyorsunuz.
dediğinizden hareketle Mesela;
Allah şarap içmeyi yasaklar.Ama peygamber her gün sarhoş biçimde gezer.Soran olursa
-Allah bir tek bana izin verdi peygamber olduğum için.
Allah zina yapmayı yasaklar.Ama peygamber tuttuğunu götürür.soran olursa
Allah adam öldürmeyi yasaklar.Ama peygamber tipini beğenmediği insanı öldürür.soran olursa

bana var size yok! inanmayan bir insanı böyle inandıramazsınız.bunu yapan bir insanın ise kimse peygamber diye arkasından gitmez. Adaleti,olmayan bir tanrıya kimse inanmaz.Yaratıcıda bizzat yarattığı mahlukun meşrebini iyi bildiği için emirlerini onun kaldırabileceği kadar verir.

gelelim asıl meseleye(insanoğlu ne yapar)
önce bize kuranı gönderen yaratcının sözlerini bir kenera bırakır,sonra dini bir ritüeller silsilesine dönüştürür zorlaştırır içinden çıkılmaz hale getiririz.Doğruluğundan yüzde yüz emin olamayacağımız ikinci üçüncü şahısların ilettiği naklettiği sözleri davranışları alır din diye sarılırız.Sonra peygamberi Allah a sevgili diye atarız.Buda yetmez namaz için pazarlık yaptırırız.hanifi,şafi,maliki,hanbeli diye ayrılırız birimizin haram dediğine öbürü helal der ama hepsi haktır doğrudur.Sanki Allah insanların mezhebine göre helali haramı değiştirirmiş gibi.daha biter mi? Günün şartlarına, siyasi ve bölgesel durumlara göre ürettiğimiz hadisler ne hikmetse kuranla ve birbiriyle ters düşer.Ama yookk alimlerimiz ulemalarımız bunlara inanmayan kafirdir der.

Bu hadislerde melekler hacamatı tavsiye eder.Yaratıcı bir forma sokulur baldırını gösterir.kadınlar aşağılanır,ihlas suresi kuranın üçte biri olur,namaz kılmayan öldürülür vs vs.

eğer peygambere benzemek istiyorsanınz kur'an ın size söylediklerini tatbik edin yeter.daha sonra tuvalete sağ yada sol ayağınızlamı gireceğinizi düşünürsünüz.[/QUOTE]

arkadaşım peygamberler senden on kat fazla ibadet yapıyor zoruna gitmiyorda sana haram kılınan 2-3 şey onlara helal kılınıncamı zoruna gidiyor yoksa allah haşa hata yapıpta sana helal kılması gerekenlerimi elçisine helal kıldı bu yüzdenmi zoruna gidiyor

veya sen aciz bir insan olarak sevdiklerine ayrıcalıklı davranma hakkına sahipsinde herşeyin tek sahibi yüce allah böyle bir hakka sahip değil öylemi

sen allah'ı kendinlemi kıyaslıyosun yoksa allah'ın bir emir verirken sanamı sormasını bekliyorsun

gerçekten bu düşüncelerin seni büyük bir azaba götürür allah yücedir ne dilerse ona ol der oda olur ve kimse buna engel olamaz ve karışamaz böyle sadece dilinle eleştirebilirsin ama o gün o dilini yakacaklarını unutma yada tövbe et allah bağışlayıcıdır

nacikocak 7. September 2012 06:20 PM

[QUOTE=pramid;12373]Hazreti naci bey,

Müşrikler namazı kimden öğrendiler.

Hani diyor ya Ayette vay namaz kılanların(sizlerin mealine göre) haline, Müşrikllerin beyt yanında ki namazları felan.

Bir cevabı alalım hazretler.

Not: Hz. / Hazret Sayın anlamında kullanılır kutsallaştıranlara veyl olsun.[/QUOTE]

müşrikler uzaydamı yaşıyorlardı dememek elde değil ayrıca o ayet müşrikler için değil namaz kılıpta günah işleyen müslümanlara gönderildi ayetin bullunduğu surenin tamamını okuma zahmeti göstersen anlardın

nacikocak 7. September 2012 06:49 PM

[QUOTE=galipyetkin;12375]Sayın Naci Koçak.

Demişsiniz ki:[B]sünnilik sünnetleri yerine getirmek yani allah'ın rasulü elçisi ile aynı yaşamaktrır[/B].

Resulü ''Mirac''a, Göğün 7 kat üstüne çıkartıp, Allah'la koyu bir muhabbet yaptırtmıştınız ya, sizler kişiliksiz, asliyetten mahrum, peygamber taklitçisiniz ya, onun için mi Kur'an'da yazmamasına rağmen namazlarınızda Allah huzuruna çıktığınızı söylüyorsunuz?

Eh, madem huzura çıkıyorsunuz, epeyi de muhabbet ediyorsunuzdur. Siz cenneti de beğenmezsiniz artık. Allah'ın yanında yeriniz var nasıl olsa.

Ama anlamadığım şeyler var? Mesela; Allah ''şefaat benim katımdadır'' demesine rağmen ve O'nun huzuruna çıktığınızda neden ondan 'şefaat' istemiyorsunuz da mesela 'kandil gecelerinizde' ''Şefaat Ya Resulullah'' diye yırtınıyorsunuz? Mahyalara ''şefaat Ya Resullullah'' yazıyorsunuz?

Saygılarımla.
Galip Yetkin.[/QUOTE]

miraç peygamber efendimizin arşa yükselmesidir göğe değil bu makam sıfatındadır mekan değil ayrıca bedenen değil böyle bir iddiam yok çünkü dedimya ben kuran'ı kerimi belki atladığım noktalar vardır ama birkaç defa mealini okudum ve allah şöyle buyurur

(Allah, öleceklerin ölümleri anında, ölmeyeceklerin de, uykuları esnasında ruhlarını alır. Ölmelerine hükmettiği kimselerinkini tutar, diğerlerini bir süreye kadar salıverir. Elbette, düşünenler için, bunda, alınacak ibretler vardır) [Zümer 42]

allah bizi heran görür işitir bize şah damarımızdan daha yakındır ancak biz dünyanın zevklerine kapılıp çoğu zaman allah'ı unuturuz namazı ise allah'ın bizi görüp işittiğini bilerek ve düşünerek kılarız onun için sadece namazda allah'ın huzurundaymış gibi hissederiz halbuki sadece namazda değil herzaman allah'ın huzurundayız çünkü bizi herzaman görüp işitmekte ve yine en yakın olduğumuz an secde olarak anılır bunun anlamıda yine mekan olarak değil manevi yakınlıktır çünkü secdede yere kapanıp allah'a övgüler yağdırıp yüceltip yalvarıp yakarıp ona bağlılığımızı gösteririz

son cümlen ise herşeyi açıklıyor çünkü biz müslümanlar namazı hakkı ile kılanlar namazda allahtan af dileriz bütün istek ve arzularımız için o'na yalvarırız yalnız ondan bekleriz süt içerken ineğin vesile olduğunu bizim süt içmemiz için ineği allah'ın yarattığını bilir ve içtikten sonrada şükrederiz

khaos 7. September 2012 06:53 PM

[QUOTE=nacikocak;12378]arkadaşım peygamberler senden on kat fazla ibadet yapıyor zoruna gitmiyorda sana haram kılınan 2-3 şey onlara helal kılınıncamı zoruna gidiyor yoksa allah haşa hata yapıpta sana helal kılması gerekenlerimi elçisine helal kıldı bu yüzdenmi zoruna gidiyor

veya sen aciz bir insan olarak sevdiklerine ayrıcalıklı davranma hakkına sahipsinde herşeyin tek sahibi yüce allah böyle bir hakka sahip değil öylemi

sen allah'ı kendinlemi kıyaslıyosun yoksa allah'ın bir emir verirken sanamı sormasını bekliyorsun

gerçekten bu düşüncelerin seni büyük bir azaba götürür allah yücedir ne dilerse ona ol der oda olur ve kimse buna engel olamaz ve karışamaz böyle sadece dilinle eleştirebilirsin ama o gün o dilini yakacaklarını unutma yada tövbe et allah bağışlayıcıdır[/QUOTE]

Hep aynı laflar...yüzyıllardır İslamın sokulduğu kalıp bu.Papağan gibi tekrarlayın durun.
Anlattığım şeyi lütfen bir daha okuyun.çok dar kapsamda düşünüyorsunuz.sizin yaptığınız yaratıcıyı kalıba sokmak.
Rabbimize sevgili,arkadaş,yoldaş atamak sizce onun azametine saygısızlık etmek olmaz mı?
Ben ne diyorum kutsal olan yalnızca Allah tır.El kuddüs o dur.Vahid o dur.
Bu düşüncelerim mi beni azaba götürecek?
Ben yaratıcıyı sizin gibi insanlaştırmadığım için mi azaba gideceğim?
Allah ı düşünürken onun gücüne kudretine saygıyla karışık duyduğum hayranlık mı beni azaba götürecek?
Onu kalbimin en derininde bile korkudan çok sevgiyle içselleştirdiğim için mi beni azaba götürecek?

Ben aciz bir insan olarak sevdiklerime ayrıcalıklı davranırım.Ama herşeyin yaratıcısı olan yüce Allah kendisine inanmayana bile adaletli davranır.Herkese hakkını verir.Hangi kulunu ne kadar sevdiğinide yalnızca o bilir.

Önce Allah ı tanıyın gerçekten içselleştirin.İster korkun ister sevin ama önce tanıyın.Milyarlarca yıldızı ,galaksiyi,elementleri,canlıları ve daha bilmediğimiz tanımlayamadığımız nice şeyleri yaratan rabbimizi insanlaştırmayın.

nacikocak 7. September 2012 07:25 PM

[QUOTE=khaos;12381]Hep aynı laflar...yüzyıllardır İslamın sokulduğu kalıp bu.Papağan gibi tekrarlayın durun.
Anlattığım şeyi lütfen bir daha okuyun.çok dar kapsamda düşünüyorsunuz.sizin yaptığınız yaratıcıyı kalıba sokmak.
Rabbimize sevgili,arkadaş,yoldaş atamak sizce onun azametine saygısızlık etmek olmaz mı?
Ben ne diyorum kutsal olan yalnızca Allah tır.El kuddüs o dur.Vahid o dur.
Bu düşüncelerim mi beni azaba götürecek?
Ben yaratıcıyı sizin gibi insanlaştırmadığım için mi azaba gideceğim?
Allah ı düşünürken onun gücüne kudretine saygıyla karışık duyduğum hayranlık mı beni azaba götürecek?
Onu kalbimin en derininde bile korkudan çok sevgiyle içselleştirdiğim için mi beni azaba götürecek?

Ben aciz bir insan olarak sevdiklerime ayrıcalıklı davranırım.Ama herşeyin yaratıcısı olan yüce Allah kendisine inanmayana bile adaletli davranır.Herkese hakkını verir.Hangi kulunu ne kadar sevdiğinide yalnızca o bilir.

Önce Allah ı tanıyın gerçekten içselleştirin.İster korkun ister sevin ama önce tanıyın.Milyarlarca yıldızı ,galaksiyi,elementleri,canlıları ve daha bilmediğimiz tanımlayamadığımız nice şeyleri yaratan rabbimizi insanlaştırmayın.[/QUOTE]

allah peygambere mahsus haramı helal kılmaz diye allah'ın ayetini yalanlıyorsun sonrada diyorsunki ben bu yüzdenmi azap göreceğim benim buna cevap verme yetkim ve hakkım yok ancak sana kuran'ı kerimde allah'u tealanın ayetlerimi yalanlayanları büyük bir azap bekliyor dediğini söyleyebilirim ve yine tövbe edenleri bağışlayacağını va'dettiğini

ahzap suresi 50. ayet

Ey peygamber! Biz bilhassa sana şunları helâl kıldık: Mehirlerini vermiş olduğun eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak ihsan buyurduklarından sahip olduğun cariyeleri, amcalarının kızlarından, halalarının kızlarından, dayılarının kızlarından, teyzelerinin kızlarından seninle beraber hicret etmiş olanları, bir de mümin bir kadın kendini peygambere hibe ederse, peygamber nikâh etmek istediği takdirde, onu başka müminlere değil de sadece [B]sana mahsus olmak üzere helâl kıldık[/B]. Onlara eşleri ve cariyeleri hakkında neyi farz kıldığımızı biliyoruz. Bunlar sana hiçbir darlık olmaması içindir. Allah, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir

khaos 7. September 2012 08:44 PM

yine anlamamışsın yine anlamamışsın
ben ayeti inkar mı ediyorum? sen yalancısın, iftiracısın

ben sana
''Allah insanlara yasakladığı ve her toplum tarafından ahlaksızlık olarak kabul edilen şeyleri peygamberlerinin yapmasını emreder mi?''diye sormuştum.verdiğim örnekler içki,adam öldürme ve zinaydı

[COLOR="Red"]sen Allah isterse bebeği bile peygambere helal kılardı [/COLOR]diyosun.yani sen diyorsun ki Allah isteseydi peygambere [COLOR="red"]pedofiliyi[/COLOR] serbest bırakırdı.Benim yazımda verdiğim örneklerin ayette bahsedilen şeylerle ne alakası var.bu ayette(ahzap 50) tüm toplumlar için ahlaksızlık olarak görülebilecek bir konu yok ki.ama sen böyle bir iğrençliği peygambere yakıştırabiliyorsun.seninle aramızdaki fark bu zaten.

yazık...

galipyetkin 7. September 2012 09:42 PM

Sayın Naci Koçak.

Hani Peygamberimizin Miraç'ta huzura çıkmıştı da Diğer Peygamberlere İmamlık yapıp da namaz kıldırmıştı ya. Kaçıncı katta idi.
Hani Huzurdan çıkıp da Musa Peygamber'e rastlamıştı da, Musa ''50 rekat fazla, çık söyle indirsin'' diye ültimatomlar yağdırıp, Peygamberimiz de, her seferinde ''emrin olur'' deyip, Allah'a namazı hani 5'e indirtmişlerdi ya?, bu görüşmeler kaçıncı katta olmuştu? Ben unutmuşum da. Ne ''arş''ı Naci bey. Basbayağı, Zeus'un Olimpos dağına oturtulduğu gibi, gök'ün 7. katına oturttular Allah'ı.

Sayın Naci Koçak. Demişsiniz ki. [U]allah bizi heran görür işitir bize şah damarımızdan daha yakındır ancak biz dünyanın zevklerine kapılıp çoğu zaman allah'ı unuturuz namazı ise allah'ın bizi görüp işittiğini bilerek ve düşünerek kılarız onun için sadece namazda allah'ın huzurundaymış gibi hissederiz halbuki sadece namazda değil herzaman allah'ın huzurundayız çünkü bizi herzaman görüp işitmekte ve yine en yakın olduğumuz an secde olarak anılır bunun anlamıda yine mekan olarak değil manevi yakınlıktır çünkü secdede yere kapanıp allah'a övgüler yağdırıp yüceltip yalvarıp yakarıp ona bağlılığımızı gösteririz[/U].

Gelin şu söylediklerinizi cümle cümle ayırıp tahlil edelim:
a-allah bizi heran görür işitir bize şah damarımızdan daha yakındır
b-ancak biz dünyanın zevklerine kapılıp çoğu zaman allah'ı unuturuz
c-namazı ise allah'ın bizi görüp işittiğini bilerek ve düşünerek kılarız
ç-onun için sadece namazda allah'ın huzurundaymış gibi hissederiz
d-halbuki sadece namazda değil herzaman allah'ın huzurundayız
e-çünkü bizi herzaman görüp işitmekte ve yine en yakın olduğumuz an secde olarak anılır bunun anlamıda yine mekan olarak değil manevi yakınlıktır
f-çünkü secdede yere kapanıp allah'a övgüler yağdırıp yüceltip yalvarıp yakarıp ona bağlılığımızı gösteririz

Bakın ben bu yazılanlardan ne anlıyorum:
Ezanla hatırlatan olmasa, biz dünyanın zevklerine kapılıp çoğu zaman Allah'ı unuttuğumuzdan onu bile yapmayacağız ama, işte bir günde ancak beş kere hatırlamamız hatırlatılıyor ezanla. Bunu da bizi görüp işittiği için yapıyoruz. Sadece namazda Allahın huzurundaymış gibi hissederiz; sair zamanlarda mı? Sorma. Onun için secdeye kapanıp salya, sümük, gözyaşı yalvarıp yakarıp övgüler YAĞdırıp yüceltiriz.

Arkadaşım. Daha yücesi, ya da daha yüce makam mı var ki Allah'ı yüceltiyorsunuz. Nerede yazıyor bana övgüler YAĞdırıp, yalvarıp yakarın beni yüceltin diye? Sana bana mı muhtaç? Yoksa zalim mi?

Naci Bey.
Şefaat sorumu atlamışsınız, cevaplamamışsınız. Şefaati neden Allah'tan değil de Peygamber'den istiyorsunuz? Allah Şefaat benim katımda demiyor mu?

Saygılarımla.
Galip Yetkin.

nacikocak 8. September 2012 09:40 AM

[QUOTE=khaos;12383]yine anlamamışsın yine anlamamışsın
ben ayeti inkar mı ediyorum? sen yalancısın, iftiracısın

ben sana
''Allah insanlara yasakladığı ve her toplum tarafından ahlaksızlık olarak kabul edilen şeyleri peygamberlerinin yapmasını emreder mi?''diye sormuştum.verdiğim örnekler içki,adam öldürme ve zinaydı

[COLOR="Red"]sen Allah isterse bebeği bile peygambere helal kılardı [/COLOR]diyosun.yani sen diyorsun ki Allah isteseydi peygambere [COLOR="red"]pedofiliyi[/COLOR] serbest bırakırdı.Benim yazımda verdiğim örneklerin ayette bahsedilen şeylerle ne alakası var.bu ayette(ahzap 50) tüm toplumlar için ahlaksızlık olarak görülebilecek bir konu yok ki.ama sen böyle bir iğrençliği peygambere yakıştırabiliyorsun.seninle aramızdaki fark bu zaten.

yazık...[/QUOTE]

tabi ayetleri yalanlayıp değiştirmeye çalışan biri için kendi yazdığı soruyu değiştirmesi gayet normal işte senin sorduğun sorunun ilk şekli

5.Allah insanlara yasakladığı ve her toplum tarafından ahlaksızlık olarak kabul edilen şeyleri peygamberlerinin yapmasına izin verir mi? yada emreder mi?

burada iki soru var emredermi ve izin verirmi ama bu soruyu emredermi diye değiştirmişsin

oysa ben senin gibi çaktırmadan değil açıkça verdiğim cevabı değiştiriyorum ben senin emredermi soruna emretmez demiştim ancak daha sonra düşündüm ve yanıldığımın farkına vardım ve tövbe ettim çünkü allah toplum tarafından ahlaksızlık olarak kabul edilen suçsuz olan kendi çocuğunu boğazlamayı hz ibrahime emretmiştir allah dilediğini yapar ve bunu yaparken toplumun ahlaksızlık sayıp saymamasını umursamaz çünkü toplumu ve toplumun ahlaksızlık saydığı şeyleri zaten o yaratmıştır bu husus içki kumar zina ve aklına gelebilecek herşey için aynıdır allah birşeyi emredeceği zaman ve izin vereceği zaman ne senden nede toplumdan ne utanır nede korkar

nacikocak 8. September 2012 10:48 AM

[QUOTE=galipyetkin;12384]Sayın Naci Koçak.

Hani Peygamberimizin Miraç'ta huzura çıkmıştı da Diğer Peygamberlere İmamlık yapıp da namaz kıldırmıştı ya. Kaçıncı katta idi.
Hani Huzurdan çıkıp da Musa Peygamber'e rastlamıştı da, Musa ''50 rekat fazla, çık söyle indirsin'' diye ültimatomlar yağdırıp, Peygamberimiz de, her seferinde ''emrin olur'' deyip, Allah'a namazı hani 5'e indirtmişlerdi ya?, bu görüşmeler kaçıncı katta olmuştu? Ben unutmuşum da. Ne ''arş''ı Naci bey. Basbayağı, Zeus'un Olimpos dağına oturtulduğu gibi, gök'ün 7. katına oturttular Allah'ı.

Sayın Naci Koçak. Demişsiniz ki. [U]allah bizi heran görür işitir bize şah damarımızdan daha yakındır ancak biz dünyanın zevklerine kapılıp çoğu zaman allah'ı unuturuz namazı ise allah'ın bizi görüp işittiğini bilerek ve düşünerek kılarız onun için sadece namazda allah'ın huzurundaymış gibi hissederiz halbuki sadece namazda değil herzaman allah'ın huzurundayız çünkü bizi herzaman görüp işitmekte ve yine en yakın olduğumuz an secde olarak anılır bunun anlamıda yine mekan olarak değil manevi yakınlıktır çünkü secdede yere kapanıp allah'a övgüler yağdırıp yüceltip yalvarıp yakarıp ona bağlılığımızı gösteririz[/U].

Gelin şu söylediklerinizi cümle cümle ayırıp tahlil edelim:
a-allah bizi heran görür işitir bize şah damarımızdan daha yakındır
b-ancak biz dünyanın zevklerine kapılıp çoğu zaman allah'ı unuturuz
c-namazı ise allah'ın bizi görüp işittiğini bilerek ve düşünerek kılarız
ç-onun için sadece namazda allah'ın huzurundaymış gibi hissederiz
d-halbuki sadece namazda değil herzaman allah'ın huzurundayız
e-çünkü bizi herzaman görüp işitmekte ve yine en yakın olduğumuz an secde olarak anılır bunun anlamıda yine mekan olarak değil manevi yakınlıktır
f-çünkü secdede yere kapanıp allah'a övgüler yağdırıp yüceltip yalvarıp yakarıp ona bağlılığımızı gösteririz

Bakın ben bu yazılanlardan ne anlıyorum:
Ezanla hatırlatan olmasa, biz dünyanın zevklerine kapılıp çoğu zaman Allah'ı unuttuğumuzdan onu bile yapmayacağız ama, işte bir günde ancak beş kere hatırlamamız hatırlatılıyor ezanla. Bunu da bizi görüp işittiği için yapıyoruz. Sadece namazda Allahın huzurundaymış gibi hissederiz; sair zamanlarda mı? Sorma. Onun için secdeye kapanıp salya, sümük, gözyaşı yalvarıp yakarıp övgüler YAĞdırıp yüceltiriz.

Arkadaşım. Daha yücesi, ya da daha yüce makam mı var ki Allah'ı yüceltiyorsunuz. Nerede yazıyor bana övgüler YAĞdırıp, yalvarıp yakarın beni yüceltin diye? Sana bana mı muhtaç? Yoksa zalim mi?

Naci Bey.
Şefaat sorumu atlamışsınız, cevaplamamışsınız. Şefaati nadan Allah'tan değil de Peygamber'den istiyorsunuz? Allah Şefaat benim katımda demiyor mu?

Saygılarımla.
Galip Yetkin.[/QUOTE]

galip bey ilk önce siz şimdiye kadar benim sorduğum hiçbir soruya cevap vermeyip birde bana şefaat sorumu atlamışsınız demeniz garip değilmi değilmi

şefaat allah katındadır ve peygamber efendimize görevini en iyi şekilde yerine getirdiği için hediye olarak allah soracak rasulüm ümmetinden kimlere şefaat ediyim ve peygamber efendimiz eliyle tek tek seçmeyecek sıfatlarını sayacak sünneti yerine getirenler iyiliği çok yapanlar gibi

günde beş kere allah'ı hatırlamamız değil allah'ın emri olan namaz ibadetini yerine getirmemiz için ezan okunur sadece namaz değil insanlara camilerde vaaz ve hutbelerde bütün ibadetler hatırlatılır

allah bizim ibadetimize muhtaç olduğu için değil biz şeytanla yarıştığımız için ve ona muhtaç olduğumuz için onu yüceltir emirlerini yerine getirir ve yalvarırız

allah'tan daha yücesi yoktur bizim yücesin allah'ım dememizin nedeni şeytana uyup allah'tan başkasına ilah olarak iman etmediğimizi ve müşriklerden farklı olduğumuzu göstermektir çünkü onlar yüce allah değil yüce fravun yüce nemrut yüce ateş derler diğer ibadedtlerimizin sebebide aynıdır

son olarak bundan sonra eğer gerçekten öğrenmek istediğiniz bir konu olursa ve benim bildiğim bir konu ise cevap vericem çünkü khaos isimli üyenin bir sorusuna yanlış cevap verdim sonradan hatırlayıp düzelttim ancak konu yüce olan allah'ın ayetleri yanlış yapmaktan o'na sığınırım

ve o peygambere nahl suresi 37. ayette derki

Onları doğru yola sevketmek için, üzerlerine düştükçe düşsen de şüphe yok ki, Allah sapıklığı kabul edeni, doğru yola getirmez ve onlara birtek yardımcı da yoktur

galipyetkin 8. September 2012 12:01 PM

Sayın Naci Bey.

Allah'ın adaletine benim tam güvenim, imanım var. Zerre ağırlığında bile olsa herkes hakkını alacak. Kimse kayırılmayacak. Allah kitabında öyle söylüyor; ben de Allah'a inanıyorum.

Herhalde siz buna inanmıyorsunuz. Ki bazı kişilere şefaatten bahsediyor, hem de şafaat edilecek kişilerin seçimini Peygamber'in yaptığını söylüyorsunuz.

Bu torpil sistemi, Allah'a, Allah'ın ''El Adl' ismine aykırı değil mi? Bazılarına şefaatle torpil yapılırsa ''zulum'' ortaya çıkmaz mı? Allah'ın adaletinden şüphe edilmez mi?. Bu eylem itiraza uğramaz mı?

Hangi ayet?

Saygılarımla.
Galip Yetkin

nacikocak 8. September 2012 03:09 PM

[QUOTE=galipyetkin;12387]Sayın Naci Bey.

Allah'ın adaletine benim tam güvenim, imanım var. Zerre ağırlığında bile bile olsa herkes hakkını alacak. Kimse kayırılmayacak. Allah kitabında öyle söylüyor; ben de Allah'a inanıyorum.

Herhalde siz buna inanmıyorsunuz. Ki bazı kişilere şefaatten bahsediyor, hem de şafaat edilecek kişilerin seçimini Peygamber'in yaptığını söylüyorsunuz.

Bu torpil sistemi, Allah'a, Allah'ın ''El Adl' ismine aykırı değil mi? Bazılarına şefaatle torpil yapılırsa ''zulum'' ortaya çıkmaz mı? Allah'ın adaletinden şüphe edilmez mi?. Bu eylem itiraza uğramaz mı?

Hangi ayet?

Saygılarımla.
Galip Yetkin[/QUOTE]

allah elbette adaletlidir o yüzden bizden kat kat daha fazla ibadet edip günahları ise sayılacak kadar az olan peygamberlerine bunun karşılığında sizin deyiminizle torpil geçmiştir öyleki hz isa'ya hastaları iyileştirme yetkisi hz musa'ya kimsenin sahip olamayacağı asa hz süleyman'ın emrine rüzgarı ve sayısız hazineler vermiştir ve peygamber efendimize ise şefaat edeceği bazı kullarını seçme izni vermiştir

yine allah peygamberlerin bazen zulüm görmesine izin vermiş fakat kaldıramayacakları yüküde yüklememiştir birçok peygamberi ölümden kurtarmıştır allah'ın ilmi başkadır bizim çoğunu anlamamız mümkün değil o yüzden khaosun yaptığı gibi eleştirme hakkımızda yoktur

allah elbette adaletlidir herkese hakettiğini verir ancak merhametlidirde birçok ayette yapılan iyiliklerin ve ibadetlerin karşılığının alınacağı va'dedilirken aşağıda yazdığım ayette olduğu gibi günahlar için aynı şey geçerli değildir onlar şirk hariç affedilebilir tabi tövbe etmiş olmak bunu dahada kolaylaştırır

Maide 39. ayette Allah: [B]"ancak kim işlediği zulümden sonra tevbe eder ve davranışlarını düzeltirse, şüphesiz Allah onun tevbesini kabul eder. Muhakkak Allah, bağışlayandır, esirgeyendir"[/B]

kuran'ı kerimde birçok ayette kimsenin kayrılmayacağı yazar ancak ayetlerin önünü ve arkasını okursanız kayrılmayacak olanların cehennemi fazlasıyla haketmiş olanlar olduğunu görürsünüz ve allah benim azap edeceklerime kimseden yardım dokunmaz diyor ben kimseyi affetmem demiyor yani kayırma var allah dilediğini kayıracak ancak allah birde ben kayıracağım diye günah işlemeyin ozaman sizde kayrılmayacaklar arasına girersiniz diyor

allah kuran'ı kerimde peygamberlerin bile hatalarını söylüyor mesela tevbe suresi 43. ayette allah peygamber efendimize "Allah seni affetsin. Doğru söyleyenler kimler, gerçekten yalancılar kimlerdir, bunların iyice belli olmasını beklemeden niçin onlara izin verdin?" diyor yani peygamberler bile hata yapmış günah işlemişken eğer kayırma olmasa cennete kim girebilir eğer allah merhametli ve bağışlayıcı olmasa cennete sadece sayılacak kadar insan girerdi hatta insanlık hiç olmaz hz adem direk cehenneme giderdi çünkü yasak olan elmayı yiyerek ilk günahı o işledi ancak allah onu senin deyiminle şeytana karşı kayırdı yani bağışladı

galipyetkin 8. September 2012 04:45 PM

Sayın Naci Bey.

[COLOR="Red"]allah elbette adaletlidir herkese hakettiğini verir ANCAK[/COLOR]...
Yine
[COLOR="Red"]kuran'ı kerimde birçok ayette kimsenin kayrılmayacağı yazar ANCAK[/COLOR]...

demenizden sonra biraz düşünmem gerekiyor.

Saygılarımla.
Galip Yetkin.

khaos 8. September 2012 05:59 PM

[QUOTE=nacikocak;12385]tabi ayetleri yalanlayıp değiştirmeye çalışan biri için kendi yazdığı soruyu değiştirmesi gayet normal işte senin sorduğun sorunun ilk şekli

5.Allah insanlara yasakladığı ve her toplum tarafından ahlaksızlık olarak kabul edilen şeyleri peygamberlerinin yapmasına izin verir mi? yada emreder mi?

burada iki soru var emredermi ve izin verirmi ama bu soruyu emredermi diye değiştirmişsin

oysa ben senin gibi çaktırmadan değil açıkça verdiğim cevabı değiştiriyorum ben senin emredermi soruna emretmez demiştim ancak daha sonra düşündüm ve yanıldığımın farkına vardım ve tövbe ettim çünkü allah toplum tarafından ahlaksızlık olarak kabul edilen suçsuz olan kendi çocuğunu boğazlamayı hz ibrahime emretmiştir allah dilediğini yapar ve bunu yaparken toplumun ahlaksızlık sayıp saymamasını umursamaz çünkü toplumu ve toplumun ahlaksızlık saydığı şeyleri zaten o yaratmıştır bu husus içki kumar zina ve aklına gelebilecek herşey için aynıdır allah birşeyi emredeceği zaman ve izin vereceği zaman ne senden nede toplumdan ne utanır nede korkar[/QUOTE]

[COLOR="Sienna"]"Halbuki [U]sizi de yaptıklarınızı da [/U]Allah yaratmıştır." (SAFFAT/96)

Biz bir şeyi dilediğimiz zaman, ona sözümüz [U]sadece "ol"[/U] dememizdir. O da hemen oluverir. (NAHL/40)

Gökleri ve yeri, yerli yerince yaratan O'dur. Bir şeye[U] "ol"[/U] dediği gün hemen oluverir. O'nun sözü haktır. "Sûr"a üfürüldüğü gün de mülk ancak O'nundur. O, gizliyi ve açığı bilendir. O, hikmet sahibi, her şeyden haberdardır. (EN'AM/73)

O, göklerin ve yerin yoktan var edicisidir ve O, bir işin olmasını murad edince, ona [U]yalnızca "ol!" [/U]der, o da hemen oluverir. (BAKARA/117)

Rabbin, [U]dilediğini yaratır ve seçer[/U]. Onların seçim hakkı yoktur. Allah, onların ortak koştuklarından münezzehtir ve şanı yücedir. (KASAS/68)

O halde[U] her şeyin mülkü ve tasarrufu elinde bulunan [/U]Allah'ın şanı ne yücedir. Siz de yalnız O'na döndürüleceksiniz. (YASİN/83)[/COLOR]

Naci Bey,
yukardaki ayetlere bakarak burdan yola çıktığınızı düşünüyorum.
Evet Allah her şeyi yaratmıştır.şeytanıda,haramıda,zinayıda,cinayetide.Ama hep iyiliği,doğruluğu,adaleti emretmiştir.
ne yazmıştım Allah Herşeyi bilimsel bir sebeple(+/-) ,kanunla ve düzenle yaratmıştır. buradaki (+)ve(-) zıtlıklarıyla manasındaydı.

[COLOR="sienna"]Kim bir kötülük işler, yahut nefsine zulmeder, sonra da Allah'tan bağışlanmasını dilerse, Allah'ı bağışlayıcı ve esirgeyici bulur. (NİSA/110)

Ayrıca senden iyilikten önce hemen kötülüğü getirmeni isterler. Oysa daha önce onlara misal olacak cezalar gelip geçmiştir. Ve gerçekten Rabbin, zulümlerine karşılık insanlara mağfiret sahibidir. Bununla beraber Rabbinin azabı da cidden çok çetindir. (RA'D/6)[/COLOR]

Bakın Allah kötüyü de zulmüde yaratmış ama hep iyiliği yada iyi olanı emrediyor.Ve başından beri kötü olanı ve kötü şeyleri cezalandırdığını söylüyor.

[COLOR="sienna"]Kim bir kötülük işlerse, kendi nefsine kötülük etmiş olur. Allah her şeyi hakkıyle bilendir, hikmet sahibidir. (NİSA/111)

Ancak tevbe ve iman edip iyi davranışlarda bulunanlar başka; Allah onların kötülüklerini iyiliklere çevirir. Allah çok bağışlayıcıdır, engin merhamet sahibidir. (FURKAN/70)

Şüphesiz ki Allah, hiç kimseye zerre kadar zulüm etmez. Eğer yapılan iyilik zerre kadar da olsa, onun sevabını kat kat artırır. Ve kendi katından büyük bir mükafat verir. (NİSA/40)

İyi iş, güzel amel yapanlara daha güzeli ve daha fazlasıyla karşılık vardır. Yüzlerine ne kara bulaşır, ne de aşağılanırlar. Cennet ehli işte bunlardır. Orada ebedî kalacaklardır. (YUNUS/26)[/COLOR]

Allah zaten başından beri iyiyi kötüyü belirlemiş.Düzeni kurmuş.İnsanoğlu cennetten kovulmadan önce bile.Ve yarattığı insanın neye ihtiyacı olduğunuda biliyor.Dünyada örnekleri olsada zalim,adaletsiz,despot bir Tanrıya kimse inanmaz.(hür iradeyle)

İşte bu yüzden sana yaratanı hafife alıyorsun derken söylediklerimde ne kadar haklı olduğumu çıkardın.bir örnek mizansen vereceğim
diyelim ki;
Bilinmeyen bir yerde bilinmeyen bir zamanda bir adam ortaya çıkıyor.Ben peygamberim bana Allah tan ayetler geliyor diyor.
Ahali soruyor senin tanrın ne diyor?
Adam cevaplıyor:
-Adam öldürmeyeceksin(adam öldürmek ilk insandan beri suç bakınız habil ve kabil)
-zina yapmayacaksın
-yalan söylemeyeceksin
iyi anlaman için bu üç örneği veriyorum çünkü dünyanın neresine gidersen git bu söylediklerim toplumlar tarafından en azından ahlaksızlık olarak değerlendirilir.
Sonra peygamber olan adam durduk yere adam öldürüyor,istediği zaman istediği kadınla zina yapıyor,bir gün öyle bir gün böyle konuşuyor milleti kandırıp duruyor.
Ahali bir zaman sonra diyorki;
-Ya sevgili peygamberim iyi hoşta sen bunları bize yapmayın diyorsun ama Allah ın yasakladığı şeylerin maşallah hepsini yapıyorsun.
Peygamberde;
-Bana gelen ayetleri okumadınız mı?Allah bu konuda yalnızca bana imtiyaz tanıdı size yasak ama bana serbest.Siz Allah ın ayetlerini mi sorguluyorsunuz?inkar mı ediyorsunuz?Allah dilerse her şeyi yapar.
ve sorular...
Ahali bu adamın Tanrısına neden inansın veya bu adamın peşinden neden gitsin veya söylediklerine neden inansın

Şimdi bunları niye yazdım
Sen ne dedin.[COLOR="Red"]''Allah isterse yeni doğmuş bebeği bile peygambere helal kılardı''[/COLOR]
pedofiliyi peygamberine serbest bırakan bir tanrı.

şimdi senin kafandan bakarak şunuda diyebiliriz Allah isteseydi İslam a şeytanı peygamber atardı.Yada Allah isteseydi melekler insanlara her gün tecevüz ederdi.istediğin kadar çoğalt.
İşte bu yüzden yaratıcıyı hafife alıyorsun diyorum.

Allah ın kurduğu düzene bir bak lütfen

Birde insan Tanrı ya neden inanma ihtiyacı hisseder? bunun cevabını verirsen yukarda anlattığım şeylerin cevabınıda alırsın?

not:Aramızdaki fark senin baldırı olan bir yaratıcıya, Benim ise hayatın tek kaynağı,ezeli ve ebedi olan,eşi ve benzeri olmayan,adil olan,bağışlayan bir yaratıcıya inanıyor olmam.

ates demir 8. September 2012 07:33 PM

Kasas 30

1. fe : böylece, artık
2. lemmâ : olduğu zaman
3. etâ-hâ : oraya geldi
4. nûdiye : nida edildi, seslenildi
5. min : den
6. şâtıı el vâdi : vadi tarafı
7. [B]el eymeni : sağ taraf[/B]
8. fî : de
9. el buk'ati : yer
10. [B]el mubâreketi : mübarek[/B]
11. [B]min eş şecerati : ağaçtan[/B]
12. en yâ mûsâ : ey Musa
13. innî : muhakkak ben
14. ene allâhu : Ben Allah'ım
15. rabbu : Rab
16. el âlemîne : âlemler

khaos 8. September 2012 07:50 PM

[QUOTE=ates demir;12394]Kasas 30

1. fe : böylece, artık
2. lemmâ : olduğu zaman
3. etâ-hâ : oraya geldi
4. nûdiye : nida edildi, seslenildi
5. min : den
6. şâtıı el vâdi : vadi tarafı
7. [B]el eymeni : sağ taraf[/B]
8. fî : de
9. el buk'ati : yer
10. [B]el mubâreketi : mübarek[/B]
11. [B]min eş şecerati : ağaçtan[/B]
12. en yâ mûsâ : ey Musa
13. innî : muhakkak ben
14. ene allâhu : Ben Allah'ım
15. rabbu : Rab
16. el âlemîne : âlemler[/QUOTE]

aracı yok!

ates demir 8. September 2012 08:16 PM

aracı yok!!!

nacikocak 9. September 2012 10:04 AM

[QUOTE=khaos;12393][COLOR="Sienna"]"Halbuki [U]sizi de yaptıklarınızı da [/U]Allah yaratmıştır." (SAFFAT/96)

Biz bir şeyi dilediğimiz zaman, ona sözümüz [U]sadece "ol"[/U] dememizdir. O da hemen oluverir. (NAHL/40)

Gökleri ve yeri, yerli yerince yaratan O'dur. Bir şeye[U] "ol"[/U] dediği gün hemen oluverir. O'nun sözü haktır. "Sûr"a üfürüldüğü gün de mülk ancak O'nundur. O, gizliyi ve açığı bilendir. O, hikmet sahibi, her şeyden haberdardır. (EN'AM/73)

O, göklerin ve yerin yoktan var edicisidir ve O, bir işin olmasını murad edince, ona [U]yalnızca "ol!" [/U]der, o da hemen oluverir. (BAKARA/117)

Rabbin, [U]dilediğini yaratır ve seçer[/U]. Onların seçim hakkı yoktur. Allah, onların ortak koştuklarından münezzehtir ve şanı yücedir. (KASAS/68)

O halde[U] her şeyin mülkü ve tasarrufu elinde bulunan [/U]Allah'ın şanı ne yücedir. Siz de yalnız O'na döndürüleceksiniz. (YASİN/83)[/COLOR]

Naci Bey,
yukardaki ayetlere bakarak burdan yola çıktığınızı düşünüyorum.
Evet Allah her şeyi yaratmıştır.şeytanıda,haramıda,zinayıda,cinayetide.Ama hep iyiliği,doğruluğu,adaleti emretmiştir.
ne yazmıştım Allah Herşeyi bilimsel bir sebeple(+/-) ,kanunla ve düzenle yaratmıştır. buradaki (+)ve(-) zıtlıklarıyla manasındaydı.

[COLOR="sienna"]Kim bir kötülük işler, yahut nefsine zulmeder, sonra da Allah'tan bağışlanmasını dilerse, Allah'ı bağışlayıcı ve esirgeyici bulur. (NİSA/110)

Ayrıca senden iyilikten önce hemen kötülüğü getirmeni isterler. Oysa daha önce onlara misal olacak cezalar gelip geçmiştir. Ve gerçekten Rabbin, zulümlerine karşılık insanlara mağfiret sahibidir. Bununla beraber Rabbinin azabı da cidden çok çetindir. (RA'D/6)[/COLOR]

Bakın Allah kötüyü de zulmüde yaratmış ama hep iyiliği yada iyi olanı emrediyor.Ve başından beri kötü olanı ve kötü şeyleri cezalandırdığını söylüyor.

[COLOR="sienna"]Kim bir kötülük işlerse, kendi nefsine kötülük etmiş olur. Allah her şeyi hakkıyle bilendir, hikmet sahibidir. (NİSA/111)

Ancak tevbe ve iman edip iyi davranışlarda bulunanlar başka; Allah onların kötülüklerini iyiliklere çevirir. Allah çok bağışlayıcıdır, engin merhamet sahibidir. (FURKAN/70)

Şüphesiz ki Allah, hiç kimseye zerre kadar zulüm etmez. Eğer yapılan iyilik zerre kadar da olsa, onun sevabını kat kat artırır. Ve kendi katından büyük bir mükafat verir. (NİSA/40)

İyi iş, güzel amel yapanlara daha güzeli ve daha fazlasıyla karşılık vardır. Yüzlerine ne kara bulaşır, ne de aşağılanırlar. Cennet ehli işte bunlardır. Orada ebedî kalacaklardır. (YUNUS/26)[/COLOR]

Allah zaten başından beri iyiyi kötüyü belirlemiş.Düzeni kurmuş.İnsanoğlu cennetten kovulmadan önce bile.Ve yarattığı insanın neye ihtiyacı olduğunuda biliyor.Dünyada örnekleri olsada zalim,adaletsiz,despot bir Tanrıya kimse inanmaz.(hür iradeyle)

İşte bu yüzden sana yaratanı hafife alıyorsun derken söylediklerimde ne kadar haklı olduğumu çıkardın.bir örnek mizansen vereceğim
diyelim ki;
Bilinmeyen bir yerde bilinmeyen bir zamanda bir adam ortaya çıkıyor.Ben peygamberim bana Allah tan ayetler geliyor diyor.
Ahali soruyor senin tanrın ne diyor?
Adam cevaplıyor:
-Adam öldürmeyeceksin(adam öldürmek ilk insandan beri suç bakınız habil ve kabil)
-zina yapmayacaksın
-yalan söylemeyeceksin
iyi anlaman için bu üç örneği veriyorum çünkü dünyanın neresine gidersen git bu söylediklerim toplumlar tarafından en azından ahlaksızlık olarak değerlendirilir.
Sonra peygamber olan adam durduk yere adam öldürüyor,istediği zaman istediği kadınla zina yapıyor,bir gün öyle bir gün böyle konuşuyor milleti kandırıp duruyor.
Ahali bir zaman sonra diyorki;
-Ya sevgili peygamberim iyi hoşta sen bunları bize yapmayın diyorsun ama Allah ın yasakladığı şeylerin maşallah hepsini yapıyorsun.
Peygamberde;
-Bana gelen ayetleri okumadınız mı?Allah bu konuda yalnızca bana imtiyaz tanıdı size yasak ama bana serbest.Siz Allah ın ayetlerini mi sorguluyorsunuz?inkar mı ediyorsunuz?Allah dilerse her şeyi yapar.
ve sorular...
Ahali bu adamın Tanrısına neden inansın veya bu adamın peşinden neden gitsin veya söylediklerine neden inansın

Şimdi bunları niye yazdım
Sen ne dedin.[COLOR="Red"]''Allah isterse yeni doğmuş bebeği bile peygambere helal kılardı''[/COLOR]
pedofiliyi peygamberine serbest bırakan bir tanrı.

şimdi senin kafandan bakarak şunuda diyebiliriz Allah isteseydi İslam a şeytanı peygamber atardı.Yada Allah isteseydi melekler insanlara her gün tecevüz ederdi.istediğin kadar çoğalt.
İşte bu yüzden yaratıcıyı hafife alıyorsun diyorum.

Allah ın kurduğu düzene bir bak lütfen

Birde insan Tanrı ya neden inanma ihtiyacı hisseder? bunun cevabını verirsen yukarda anlattığım şeylerin cevabınıda alırsın?

not:Aramızdaki fark senin baldırı olan bir yaratıcıya, Benim ise hayatın tek kaynağı,ezeli ve ebedi olan,eşi ve benzeri olmayan,adil olan,bağışlayan bir yaratıcıya inanıyor olmam.[/QUOTE]

arkadaşım bak ben arapça okumayı biliyorum ancak anlamını bilmiyorum belki sende bilmez anlamazsın diye türkçe anlamını yazıyorum ama onuda anlamıyorsun öldürmek günah habil ile kabil örnek demişsin doğru ama bak allah hz ibrahim'e neyi emretmiş ayet allah'ın ayeti aşağıda ve türkçe

[B]Biz de onu halim bir çocukla müjdeledik. Böylece (çocuk) onun yanında koşabilecek çağa erişince (İbrahim ona): "Oğlum" dedi. "Gerçekten ben seni rüyamda boğazlıyorken gördüm. Bir bak, sen ne düşünüyorsun." (Oğlu İsmail) Dedi ki: "Babacığım, emrolunduğun şeyi yap. İnşallah, beni sabredenlerden bulacaksın." [/B]

lütfen başka hiçbirşey yazmadan ve yorum yapmadan eğer anladıysan bana sadece allah hz ibrahim'e neyi emretmiş onu yazarmısın

nacikocak 9. September 2012 11:06 AM

[QUOTE=khaos;12395]aracı yok![/QUOTE]

allah'u teala hz musa ile defalarca konuştu hz ibrahim ilede konuştu belki diğer peygamberlerlede konuşmuştur [B]ben allah rasulleri ile konuşmamış demiyorum rasulleri ile çok nadir konuşmuş diğer zamanlarda melekleri elçi aracı olarak kullanmıştır diyorum [/B]ve bunu açıkça anlatan aşağıdaki allah'ın ayetlerini sana delil olarak sunuyorum yaratılmışlardan değil yaratan'ın ayetlerinden ve kelime mealleri anlayasın diye

bakara 98. ayet

1. men : kimse, kim
2. kâne : oldu, idi
3. aduvven : düşman
4. lillâhi (li allâhi) : Allah'a
5. ve melâiketi-hi : ve onun melekleri
6. ve rusuli-hi : ve onun resûlleri
7. ve [B]cibrîle[/B] : ve Cebrail
8. ve [B]mîkâle[/B] : ve Mikail
9. fe innallâhe (inne allâhe) : o zaman hiç şüphesiz Allah
10. aduvvun : düşman
11. li el kâfirîne : kâfirler için, kâfirlere

ali imran 39. ayet

1. fe nâdet-hu el melâiketu : [B]bunun üzerine, melekler ona nida etti [/B]
2. ve huve : ve o
3. kâimun yusallî : ayakta namaz kılıyor
4. fî el mihrâbi : mihrapta
5. enne allâhe : Allah, ... olduğunu
6. yubeşşiru-ke bi yahyâ : [B]seni Yahya ile müjdeliyor [/B]
7. musaddikan : tastik edici olan, tastik edici olarak
8. bi kelimetin min allâhi : bir kelime ile, Allah'tan
9. ve seyyiden : ve seyyid, peygamber soyundan gelen
10. ve hasûran : ve son derece nefsine hakim
11. ve nebiyyen : ve peygamber
12. min es sâlihîne : salihlerden

ali imran 42. ayet

1. ve iz kâlet : ve [B]demişdi[/B]
2. el melâiketu : [B]melekler[/B]
3. yâ meryemu : ey Meryem
4. inne allâhe : muhakkak ki Allah
5. estafâ-ki : seni seçti
6. ve tahhare-ki : ve seni temizledi, tertemiz yarattı
7. ve estafâ-ki : ve seni seçti
8. alâ nisâi el âlemîne : âlemlerin kadınları üzerin

en-am 50. ayet [B]bu ayette sadece vahyedilene diyerek kuran'ı kerimin vahy yoluyla geldiğini açıklamaktadır[/B]

1. kul : de, söyle
2. lâ ekûlu lekum : size demiyorum, söylemiyorum
3. indî : benim yanımda
4. hazâinu allâhi : Allah'ın hazineleri
5. ve lâ a'lemu : ve ben bilmiyorum
6. el gaybe : gayb, bilinmeyen
7. ve lâ ekûlu : ve demiyorum, söylemiyorum
8. lekum : size
9. innî melekun : gerçekte, mutlaka ben bir meleğim
10. in ettebiu : ben ancak tâbî olurum (eğer tâbî olursam)
11. illâ mâ yuhâ : [B]sadece vahyedilen şeye [/B]
12. ileyye : bana
13. kul : de, söyle
14. hel yestevî : eşit, bir olur mu?
15. el a'mâ : görmeyen, kör, âmâ
16. ve el basîru : ve basiretle gören
17. e fe : hâlâ, ...mı?
18. lâ tetefekkerûne : tefekkür etmiyorsunuz

nahl suresi 2. ayet [B]yine bu ayette melekler indirir diyor[/B]

1. yunezzilu : [B]indirir[/B]
2. el melâikete : [B]melekler[/B]
3. bi er rûhi : ruh ile
4. min emri-hi : onun emrinden
5. alâ : üzere, e
6. men yeşâu : dilediği kimse(ler)
7. min ibâdi-hi : kullarından
8. en enzirû : uyarmaları (için), uyarsınlar diye
9. enne-hu : onun olduğu
10. lâ ilâhe : ilâh yoktur
11. illâ : başka
12. ene : ben
13. fettekû-ni (fe ittekû-ni) : öyleyse, bana karşı takva sahibi olun (ruhunuzu ölmeden evvel bana ulaştırın)

nahl suresi 28. ayet [B]yine bu ayette insanları vefat ettirmek içinde meleklerin aracı olarak kullanıldığı apaçık yazar[/B]

1. ellezîne : o kimseler
2. teteveffâ-hum : [B]onları vefat ettirir[/B]
3. el melâiketu : [B]melekler[/B]
4. zâlimî : zalim olanlar, zulmedenler
5. enfusi-him : onların nefsleri
6. fe : o zaman
7. elkavû : (attılar) cevap verdiler
8. es seleme : teslim olmak
9. mâ kunnâ : biz olmadık
10. na'melu : yapıyoruz (yaparız), amel ederiz
11. min sûin : (kötülüklerden) bir kötülük
12. belâ : hayır
13. innâllahe (inne allâhe) : muhakkak Allah
14. alîmun : en iyi bilen
15. bi-mâ : şeyleri
16. kuntum : siz oldunuz
17. ta'melûne : yapıyorsunuz

hacc suresi 75. ayet [B]bu ayette allah meleklerden ve insanlardan elçiler seçtiğini yani meleklerin elçi aracı olduğunu belirten en açık ayettir [/B]

1. allâhu : [B]Allah[/B]
2. yastafî : [B]seçer [/B]
3. min el melâiketi : [B]meleklerden[/B]
4. rusulen : [B]resûller[/B]
5. ve min en nâsi : ve insanlardan
6. inne allâhe : muhakkak Allah
7. semîun : (en iyi) işitendir
8. basîrun : (en iyi) görendir

khaos kardeşim yukarıdaki ayetlere rağmen hala aracı yok melekler elçilik yapmaz diyorsan ben başka birşey söylemiyorum gerisini hesap günü allah söyler

nacikocak 9. September 2012 11:10 AM

[QUOTE=galipyetkin;12392]Sayın Naci Bey.

[COLOR="Red"]allah elbette adaletlidir herkese hakettiğini verir ANCAK[/COLOR]...
Yine
[COLOR="Red"]kuran'ı kerimde birçok ayette kimsenin kayrılmayacağı yazar ANCAK[/COLOR]...

demenizden sonra biraz düşünmem gerekiyor.

Saygılarımla.
Galip Yetkin.[/QUOTE]

ayetlerde dahil sana söylenenlerin yarısnı alır diğer yarısını yok sayarsan daha çok düşünürsün oraya yazdığın kısımlar kestiğin kısmlarla anlam kazanıyor okurkende böyle kesiyorsan neden anlamadığın belli oluyor

galipyetkin 9. September 2012 12:20 PM

Sayın Naci Koçak.

Yazınızdaki ''ANCAK'' ifadesinden sonra getirdiğiniz ''İSTİSNA'', ''ancak'' ifadenizden önceki doğru beyanları kaldıran demagojik söylemlerdir.

Doğru, düzgün ve akla uygun bir yöntem kullanmıyorsunuz. ''ancak'' diyerek kendi kendinizi tekzip ederken karşınızdakini suçlayan bir ifade tarzı kullanıyorsunuz.

''Biraz düşünmem lazım'' ifademin de, bu konuda ''artık size muhatap değilim'' demenin nazikçe bir beyanı olduğunu anlayamadığınızdan da hâlâ üzerime geliyorsunuz.

Hayır!.

Siz kendinizi bana ve okuyanlara yeteri kadar tanıttınız; sizin kimlik ve kişiliğiniz benim için yeteri kadar belli, sizi tanıyorum. Fikren ve uslup olarak uyuşmuyoruz.

O nedenle de, izni ile yazımı bu kısımda Sayın Pramid'din size hitaben yazılmış bir yazısı ile bitiriyorum.

Sizin uyduklarınız sizin dininizin gereği,
Benim uyduğum benim dinim gereği,
Sen benim uyduğuma uyacak değilsin,
Bizde senin uyduklarına uyacak değiliz,
Sizin uyduklarınız size, bizim uyduğumuz bize,

Bizler kendini samet(ve ehad) olarak anlatan "o"'ya uyduk.

Sayın Naci Koçak, size saygı ve selamlarımı sunuyorum.
Galip Yetkin.

khaos 9. September 2012 02:07 PM

[QUOTE=nacikocak;12405]arkadaşım bak ben arapça okumayı biliyorum ancak anlamını bilmiyorum belki sende bilmez anlamazsın diye türkçe anlamını yazıyorum ama onuda anlamıyorsun öldürmek günah habil ile kabil örnek demişsin doğru ama bak allah hz ibrahim'e neyi emretmiş ayet allah'ın ayeti aşağıda ve türkçe

[B]Biz de onu halim bir çocukla müjdeledik. Böylece (çocuk) onun yanında koşabilecek çağa erişince (İbrahim ona): "Oğlum" dedi. "Gerçekten ben seni rüyamda boğazlıyorken gördüm. Bir bak, sen ne düşünüyorsun." (Oğlu İsmail) Dedi ki: "Babacığım, emrolunduğun şeyi yap. İnşallah, beni sabredenlerden bulacaksın." [/B]

lütfen başka hiçbirşey yazmadan ve yorum yapmadan eğer anladıysan bana sadece allah hz ibrahim'e neyi emretmiş onu yazarmısın[/QUOTE]

naci bey,
İbrahim'in oğlunu kurban etmesi Allah'ın emriyse Allah emrinden hükmünden vaz geçmiş bunu mu demek istiyorsunuz.

1-İbrahim in oğlu olduğunda kurban edeceğine dair adağı var
2-verilen söze karşılık yapılan bir imtihan var
3-filiyata dökülmemiş bir olay var(burası çok önemli)

Naci Bey kabul et artık Allah dileseydi bebeği bile peygambere helal kılardı demek abesti işte kardeşim.Yoksa benim verdiğim uç örneklerin daha uçlarınıda veririm sana Allah dileseydi demek kolay
Ayrıca sana verdiğim örneklere hiç bir şey dememişsin.

ates demir 9. September 2012 04:22 PM

Araç bir yere ulaşmaktaki/gayedeki yardımcıdır.
[B]KENDİNDEN[/B] başka halifeyle yol almak ne acıdır.

pramid 10. September 2012 05:09 AM

[QUOTE]müşrikler uzaydamı yaşıyorlardı dememek elde değil ayrıca o ayet müşrikler için değil namaz kılıpta günah işleyen müslümanlara gönderildi ayetin bullunduğu surenin tamamını okuma zahmeti göstersen anlardın[/QUOTE]

Kıvırma hz. naci ilmi bir cevap isitiyoruz.

Müşrikler namaz kılmayı kimden öğrendi?

"Onların beyt yanındaki namazları" dedikleri müslüman müşrikler mi yani?

nacikocak 10. September 2012 01:04 PM

[QUOTE=pramid;12419]Kıvırma hz. naci ilmi bir cevap isitiyoruz.

Müşrikler namaz kılmayı kimden öğrendi?

"Onların beyt yanındaki namazları" dedikleri müslüman müşrikler mi yani?[/QUOTE]

neden söylediklerimi okumak ve anlamak yerine sürekli soru sormak yolunu seçiyorsunuz ayetin önünü ve arkasını oku dedim ayeti tek başına anlayamazsınız ancak iki ayet birleştiğinde allah'ın kafirlerin yaptığı şeyi namaz olarak belirttiklerini ancak yaptıkları şeyin namaz değil sadece allah'ın yolundan alı koymak için ses çıkarmak olduğunu söylediğini anlardın

Ve onların salâtları (duaları, ibadetleri) beytin (Allah'ın evinin) yanında ıslık çalmak ve el çırpmadan başka birşey olmadı. Artık inkâr etmiş olduğunuz şeyler sebebiyle azabı tadın!

Muhakkak ki kâfirler, Allah'ın yolundan alıkoymak (men etmek) için mallarını infâk ederler (verirler). Bu şekilde (devam ederek) onu (mallarını), infâk edecekler sonra (bu) onlara hasret (pişmanlık, üzüntü) olacak. Sonra da onlara gâlip olunacak (mağlup olacaklar). Ve kâfir olanlar, cehenneme haşrolunacaklar (toplanacaklar).

nacikocak 10. September 2012 05:57 PM

[QUOTE=ates demir;12413]Araç bir yere ulaşmaktaki/gayedeki yardımcıdır.
[B]KENDİNDEN[/B] başka halifeyle yol almak ne acıdır.[/QUOTE]

kendinden başka halifeyle yol almak değil allah'ı ve ayetlerini eleştirip yanacak olmak acıdır

ates demir 10. September 2012 06:19 PM

Allah ı ve ayetlerini eleştirmek mi? Haddinizi aşmayın. Ben bir olan, samed olan, doğurmayan ve doğrulmayana uyuyorum. Ayetleri istediğiniz gibi eğip bükemezsiniz. Sizin anlayışınızla anlamak zorunda değilim.
Allah size şahdamarından da yakınken sürekli O nu ararsınız. Oysa işçinin hakkını yer vicdanınızı dinlemezsiniz. Allaha ibadet ettiğinizi sanırsınız. Sonra Allah a uymuş oluyorsunuz öyle mi? Herkes önce kendine bir baksın.
Cennet ve cehennem hakedene verilecek. Veren ne sensin ne de ben. Allahlığı Allaha bırak.
Allah adaletlidir.
Siz vicdandan yoksun Allaha ibadet ettiğini sanan zavallılar elinize geçse sizin gibi olmayanları diri diri yakarsınız. Sizin düşünceye farklılığa tahammülünüz yok. Nebi zamanında yaşamış bir yahudi olsaydınız ilk siz karşı çıkardınız nebiye.
Selam der Kasas 55 e yollarım naçizane sizi...

galipyetkin 10. September 2012 06:21 PM

Sayın Ateş Demir.

Bakara 104'ü hatırlattığınız için teşekkürler.
Kişilik sahibi olduğumuzu, asliyetimizi bazan unutuyoruz da kendimizden başkalarına ''kuyruk'' oluyoruz. Evet ne acı....

Saygılarımla.
Galip Yetkin.

nacikocak 11. September 2012 09:24 AM

[QUOTE=ates demir;12430]Allah ı ve ayetlerini eleştirmek mi? Haddinizi aşmayın. Ben bir olan, samed olan, doğurmayan ve doğrulmayana uyuyorum. Ayetleri istediğiniz gibi eğip bükemezsiniz. Sizin anlayışınızla anlamak zorunda değilim.
Allah size şahdamarından da yakınken sürekli O nu ararsınız. Oysa işçinin hakkını yer vicdanınızı dinlemezsiniz. Allaha ibadet ettiğinizi sanırsınız. Sonra Allah a uymuş oluyorsunuz öyle mi? Herkes önce kendine bir baksın.
Cennet ve cehennem hakedene verilecek. Veren ne sensin ne de ben. Allahlığı Allaha bırak.
Allah adaletlidir.
Siz vicdandan yoksun Allaha ibadet ettiğini sanan zavallılar elinize geçse sizin gibi olmayanları diri diri yakarsınız. Sizin düşünceye farklılığa tahammülünüz yok. Nebi zamanında yaşamış bir yahudi olsaydınız ilk siz karşı çıkardınız nebiye.
Selam der Kasas 55 e yollarım naçizane sizi...[/QUOTE]

baştan beri yazdıklarınızda namazın olmadığını sünnetin ve hadislerin yalan ve gereksiz olduğunu söylüyorsunuz allah'a kitabına inanıyoruz doğru söyler diyorsunuz allah'ın kitabını gönderdiği ve kitabında elçimdir rasulümdür dediği peygambere inanmıyorsunuz elçi ne demek allah'tan gelen emirleri bize ileten aracı demek peygamberin söylediklerine inanmamak dolaylı yollardan allah'a inanmamak değilmidir

şimdiye kadar size sorduklarımdan 1-2 soruya bile cevap vermemeniz o sorulardan kaçmanız verecek cevabınız olmadığını gösterir burada bana cevap veremiyorsunuz hesap günü allaha nasıl cevap vereceksiniz

yukarıdakileri okuyunca şimdi dersinizki hangi soruna cevap vermedik işte aşağıdaki sorulara yeniden soruyorum

1: allah'a inanıyormusunuz
2: peygamberine inanıyormusunuz
3: kitabına inanıyormusunuz

eski sorularımı azalltım iki tane yeni soru ekliyorum

4: peygamber efendimiz kendisine indirilen kitabı yanlışmı anladı salatı namaz olarak kabul etti namaz kıldı veya onun salat namazdır dediğini ve namaz kıldığını söyleyen torunları ve ashabı komple yanlışmı anladılar veya hepsi yalancımı

5: madem size göre allah'ın elçisi yalan söylemiş veya onun ashabı torunları ondan duyan ve gören herkes yanlış anlamış veya peygamber kendine iletileni anlamamışda siz anlamışsınız dediğiniz doğru diyelim allah salat edin derken sadece dua edin demek istedi siz bunu iddia edenler biz namaz olarak kabul edipte allah'ın kuran'da emrettiği vakitlerde namaz kıldığımız gibi her gün her vakit dua ediyormusunuz

sorularıma dördüncü soru hariç 1-2-3 ve 5 [B] sadece evet veya hayır diye [/B][B]dördüncü soruya ise sadece hepsi yalancılar veya hepsi yanlış anlamışlar [/B]diye cevap verirseniz sevinirim

nacikocak 11. September 2012 09:30 AM

baştan beri yazdıklarınızda kuran'da emredilenin namazın olmadığını sünnetin ve hadislerin yalan ve gereksiz olduğunu söylüyorsunuz allah'a kitabına inanıyoruz doğru söyler diyorsunuz allah'ın kitabını gönderdiği ve kitabında elçimdir rasulümdür dediği peygambere inanmıyorsunuz elçi ne demek allah'tan gelen emirleri bize ileten aracı demek peygamberin söylediklerine inanmamak dolaylı yollardan allah'a inanmamak değilmidir

haşa bana hesap vermek zorunda değilsiniz ama şimdiye kadar size sorduklarımdan 1-2 soruya bile cevap vermemeniz o sorulardan kaçmanız verecek cevabınız olmadığını gösterir öyle düşündüm [B]burada bana verecek cevap bulamıyorsunuz hesap günü allah'a nasıl cevap vereceksiniz[/B]
yukarıdakileri okuyunca şimdi dersinizki hangi soruna cevap vermedik işte aşağıdaki sorular yeniden soruyorum eski sorularımı azalltım iki tane yeni soru ekliyorum

4: peygamber efendimiz kendisine indirilen kitabı yanlışmı anladı salatı namaz olarak kabul etti namaz kıldı veya onun salat namazdır dediğini ve namaz kıldığını söyleyen torunları ve ashabı komple yanlışmı anladılar veya hepsi yalancımı
5: madem size göre allah'ın elçisi yalan söylemiş veya onun ashabı torunları ondan duyan ve gören herkes yanlış anlamış veya peygamber kendine iletileni anlamamışda siz anlamışsınız dediğiniz doğru diyelim allah salat edin derken sadece dua edin demek istedi siz bunu iddia edenler biz namaz olarak kabul edipte allah'ın kuran'da emrettiği vakitlerde namaz kıldığımız gibi her gün her vakit dua ediyormusunuz

sorularıma dördüncü soru hariç 1-2-3 ve 5 [B] sadece evet veya hayır diye [/B][B]dördüncü soruya ise sadece hepsi yalancılar veya hepsi yanlış anlamışlar [/B]diye cevap verirseniz sevinirim hadi soruları istediğim gibi cevaplayında verecek cevap bulamadığınız konusunda yanlış düşündüğümü gösterin bana

pramid 11. September 2012 10:52 AM

Sor: "Kimin tanıklığı büyüktür?" De ki: "Benimle sizin aranızda ALLAH tanıktır. [COLOR="Red"]Sizi ve ulaştığı herkesi uyarmak için bana bu Kuran verildi.[/COLOR] ALLAH'tan başka tanrı olduğuna mı tanıklık ediyorsunuz?" "Ben böyle tanıklık etmem," de ve ardından şunu da söyle: "O bir tek tanrı, ben sizin ortak koştuğunuz şeyden uzağım." ENAM 19

RASULÜN GÖREVİ BU KURANI ULAŞTIĞI KİMSELER İLETMEKDİR. Rasule başka görevler biçenler kendi kafalarındaki Lat'a uymaktadırlar. Sorsak onlara yeri göğüde yaratanın Allah olduğunu söylerler.

Lat: Kavimlerin kişlere özel milli tanrısı.

Bunun içindir ki Alemlerin yani bütün kavimlerin bir tane rabbi vardır ve iman edilmelidir.

Kuran'ın biricik kaynak olduğunu, ona başka kaynakları eş koşanların müşrik olduğunu öğreniyoruz (6:112-115; 7:2-3; 9:31; 17:46; 16:89; 45:6; 42:21) DİKKATLİCE Bu ayetleri araştıralım.

Kitaplara imanı emren Allah, kuranda kitap yüklü eşeklerden bahsetmektedir. Bu kitap yüklü eşşeklerin din adına kitap yazdığı ve az bir değer karşılığı sattıklarını söyler. Günümüz din tacirleri bu mihvalde, kitap yüklü eşeklerdir.

Allah'ı bırakıp bilginleriyle rahiplerini ve Meryemoğlu Mesih'i ERBAB tanımışlardır; halbuki onlara da ancak tek mabuda kulluk etmek emredilmiştir. Ondan başka tapacak yok; o onların şirk koştukları şeylerden münezzehtir. Tevbe 31

Peygambere iman'da önemli husus peygamberler arası ayrım yapmamaktır. Niye Son nebinin hadislerini alıyorsunuz da, idris ve ibrahim nebinin hadisleri yok. Niye ayrımcılık yapılmaktadır.

ALLAH TEK ANILDIĞINDA RAHATSIZ OLMAYAN BİR KAVİM DİLEĞİ İLE.

Muhammed nebiyi ilahlaştırıp erbab edinenlere Son söz;

O sizi red edecek ve "kavmim bu kuranu terk ederek elinde tututu" (Furkan 30) diye şahitlik edecektir.

Kuranı eksik bulup hadisleri ona eş koşanlar, sapıtmış ve lanetlenmiş bir kavimdir.
[COLOR="red"]
Rabbim bizleri sıratı müstakime ilet.[/COLOR]

nacikocak 11. September 2012 11:50 AM

[QUOTE=pramid;12441]Sor: "Kimin tanıklığı büyüktür?" De ki: "Benimle sizin aranızda ALLAH tanıktır. [COLOR="Red"]Sizi ve ulaştığı herkesi uyarmak için bana bu Kuran verildi.[/COLOR] ALLAH'tan başka tanrı olduğuna mı tanıklık ediyorsunuz?" "Ben böyle tanıklık etmem," de ve ardından şunu da söyle: "O bir tek tanrı, ben sizin ortak koştuğunuz şeyden uzağım." ENAM 19

RASULÜN GÖREVİ BU KURANI ULAŞTIĞI KİMSELER İLETMEKDİR. Rasule başka görevler biçenler kendi kafalarındaki Lat'a uymaktadırlar. Sorsak onlara yeri göğüde yaratanın Allah olduğunu söylerler.

Lat: Kavimlerin kişlere özel milli tanrısı.

Bunun içindir ki Alemlerin yani bütün kavimlerin bir tane rabbi vardır ve iman edilmelidir.

Kuran'ın biricik kaynak olduğunu, ona başka kaynakları eş koşanların müşrik olduğunu öğreniyoruz (6:112-115; 7:2-3; 9:31; 17:46; 16:89; 45:6; 42:21) DİKKATLİCE Bu ayetleri araştıralım.

Kitaplara imanı emren Allah, kuranda kitap yüklü eşeklerden bahsetmektedir. Bu kitap yüklü eşşeklerin din adına kitap yazdığı ve az bir değer karşılığı sattıklarını söyler. Günümüz din tacirleri bu mihvalde, kitap yüklü eşeklerdir.

Allah'ı bırakıp bilginleriyle rahiplerini ve Meryemoğlu Mesih'i ERBAB tanımışlardır; halbuki onlara da ancak tek mabuda kulluk etmek emredilmiştir. Ondan başka tapacak yok; o onların şirk koştukları şeylerden münezzehtir. Tevbe 31

Peygambere iman'da önemli husus peygamberler arası ayrım yapmamaktır. Niye Son nebinin hadislerini alıyorsunuz da, idris ve ibrahim nebinin hadisleri yok. Niye ayrımcılık yapılmaktadır.

ALLAH TEK ANILDIĞINDA RAHATSIZ OLMAYAN BİR KAVİM DİLEĞİ İLE.

Muhammed nebiyi ilahlaştırıp erbab edinenlere Son söz;

O sizi red edecek ve "kavmim bu kuranu terk ederek elinde tututu" (Furkan 30) diye şahitlik edecektir.

Kuranı eksik bulup hadisleri ona eş koşanlar, sapıtmış ve lanetlenmiş bir kavimdir.
[COLOR="red"]
Rabbim bizleri sıratı müstakime ilet.[/COLOR][/QUOTE]

1 : aynen tahmin ettiğim gibi sorulara cevap yok

2 : rasule görevi veren haşa sensin galiba görevin sadece kuran'ı iletmek olduğunu söylediğine göre oysa ben kuran'ı kerimde allah'ın rasulüne birçok ibadeti yapmasının ve iletmesininde emredildiğini okudum [B]mesela oruç farz ancak orucu bozan haller kuran'da yok bu halleri eğer peygamberin görevi değil ise kim bize öğretecek senmi yoksa[/B]

3 : [B]bu en kötüsü yine ayet değiştirme[/B] ayette allah "Kendilerine Tevrat yüklenenler, [B]sonra da onunla amel etmeyenler[/B], eşşeğe benzerler ki koca koca kitaplar taşımada; Allah'ın delillerini yalanlayan topluluğa getirilen örnek, ne de kötü bir örnek ve Allah, zâlim topluluğu doğru yola sevketmez" der yani [B]din adına kitap yazıp satanlara değil kendine verilen kitaba uymayanlara kitap yüklü eşekler der[/B]

[B]diğer ayetide değiştirmişsin[/B] ayetin kelime meali

1. ittehazû : edindiler
2. ahbâra-hum : [B]onların âlimleri, din adamları [/B]
3. ve ruhbâne-hum : [B]ve onların rahipleri [/B]
4. erbâben : Rab'ler
5. min dûni allâhi : Allah'tan başka
6. ve el mesîha ibne meryeme : ve Meryem oğlu Mesih'i
7. ve mâ umirû : ve emrolunmadılar
8. illâ : ancak, ...’den başka
9. li ya'budû : kul olmaları
10. ilâhen : ilâh
11. vâhiden : tek olan, bir olan
12. lâ ilâhe : ilâh yoktur
13. illâ huve : ondan başka
14. subhâne-hu : o noksan sıfatlardan münezzehtir
15. ammâ (an mâ) : şeylerden
16. yuşrikûne : şirk koşuyorlar

ayette allah rahiplerini alimlerini din adamlarını ve hz isa'yı ilah edinenlerden değil hz isa'yı ilah edinen din rahipler alimler ve din adamlarından bahsediyor

4 : bütün peygamberler allah'ın elçileridir ayrım yapmıyoruz ve yapılmaz daha önce yazdığım gibi bize iletilen imanın 6 şartından biri budur ve iman ederiz diğerlerine emredilen ibadetlerin bir kısmı zaten hala geçerli ve yapmaktayız bir kısmının hükmü ise kuran'ı kerim ve hz muhammedin gelmesi ile kaldırılmış yenileri gelmiştir ve yenilerine uymaktayız içkinin haram edilmesi bunun en güzel örneğidir

5 : hz muhammed kuran'dan uzaklaşanları reddetmektedir oysa ben ayetlerini değiştirmek yerine ona sımsıkı sarılıp emredilenleri yapmaktayım oysa sen [B]daha kuran'da emredilen vakitlerde anladığın gibi namaz yerine dua ediyormusun soruma cevap bile veremedin[/B]

Miralay 11. September 2012 12:48 PM

Selam Naci bey
Şimdiye kadar yazdıklarınızı okudum,yoğunluktan sadece bir kısmına cevap yazabildim. Israrla sorduğunuz için bana cevap hakkı doğuyor.
Mavi yazılanlar benim cevaplarımdır.

[QUOTE=nacikocak;12440]baştan beri yazdıklarınızda kuran'da emredilenin namazın olmadığını sünnetin ve hadislerin yalan ve gereksiz olduğunu söylüyorsunuz allah'a kitabına inanıyoruz doğru söyler diyorsunuz allah'ın kitabını gönderdiği ve kitabında elçimdir rasulümdür dediği peygambere inanmıyorsunuz elçi ne demek allah'tan gelen emirleri bize ileten aracı demek peygamberin söylediklerine inanmamak dolaylı yollardan allah'a inanmamak değilmidir

[COLOR="Blue"]Hadislerin yalan ve gereksiz olduğunu değil, dinde Kur'ândan başka kesin delil olmayacağını; hadislerin sahihliğinin karine oluşturduğunu,şüpheli olduğunu savunuyoruz. Güzel söz elçi de dahil, kim söylerse örnek teşkil edebilir. Lakin Kur'anda def'aten "Kur'an dururken hangi hadise inanacaksınız" diye rabbimiz sorarken hala hadisleri savunmak niye. Biz peygambere inanıyor ve O'na itaat ediyoruz. O Kur'anı tebliğ ettiğine, biz de Kur'ana itaat ettiğimize göre O elçiyi gönderene ve elçiye otomatik olarak itaat etmiş oluyoruz.[/COLOR]

haşa bana hesap vermek zorunda değilsiniz ama şimdiye kadar size sorduklarımdan 1-2 soruya bile cevap vermemeniz o sorulardan kaçmanız verecek cevabınız olmadığını gösterir öyle düşündüm [B]burada bana verecek cevap bulamıyorsunuz hesap günü allah'a nasıl cevap vereceksiniz[/B]
yukarıdakileri okuyunca şimdi dersinizki hangi soruna cevap vermedik işte aşağıdaki sorular yeniden soruyorum eski sorularımı azalltım iki tane yeni soru ekliyorum

[COLOR="Blue"]Bu sitedeki herkes Allah'a şeksiz şüphesiz iman ederler.[/COLOR]

[COLOR="Blue"]Muhammed aleyhisselam'da dahil Kur'anda bildirilen tüm peygamberlere,"La nufarriku beyne ehadin min rusulih" emri mucibince iman ederiz. Hiçbirisini diğerinden ayırd etmeyiz.
[/COLOR]

[COLOR="Blue"]Kur'anda bildirilen tüm kitaplar,suhuflar da dahil başta Kur'an hepsine inanıyoruz. Davamız da bu zaten. Kur'anın tek rehber olduğunu, hükmün yalnızca Allah'a ait olduğunu savunmak.[/COLOR]

[COLOR="Blue"]Ebu Cehil'de namaz kılıyor,hacc ediyor,oruç tutuyor,Kabe'ye gelen hacılara su ve yiyecek temin ediyor,sakal uzatıyor,sarık sarıyor,cübbe giyiyordu.
Namazın da Ebu Cehil'in sünneti olmadığı ne malum?
Elinizdeki,"Sahih" adını verdiğiniz kerameti kendinden menkul kitaplar dışında namazı tarif eden başka kayıtlar da var mı? Hoş gerçi o dediğiniz hadis ve siyer kitapları bile namaz tarifinde birbirini tutmaz. Aynı hadis kitabında bile çelişkiler mevcuttur. Bu yüzden değil midir ki, 4 mezhebin 4'ü de namazı farklı kılarlar. Aynı hadis kitabının namaz bahsinde; maddenin birisibde "Fatihasız namaz olmaz" der; akabindeki maddede "resul aleyhisselam bazen fatiha okumazdı" der.[/COLOR]

[COLOR="Blue"]Haşa resul insan olmasından dolayı hata yapabilir ama asla ve kat'a yalan söylemez. O'nun demediğini dedi diye iddia edenler yalan söyler. Resulün görevi Allah'ın emirlerini tebliğ etmektir. O'na uymak tabii ki farzdır. Sizin de kabul ettiğiniz Hz.Ayşe'nin hadisinde,"Resulün yaşantısını merak edenler, Kur'ana baksın. Zira O'nun yaşantısı Kur'andan ibarettir." demiyor mu?[/COLOR]

sorularıma dördüncü soru hariç 1-2-3 ve 5 [B] sadece evet veya hayır diye [/B][B]dördüncü soruya ise sadece hepsi yalancılar veya hepsi yanlış anlamışlar [/B]diye cevap verirseniz sevinirim hadi soruları istediğim gibi cevaplayında verecek cevap bulamadığınız konusunda yanlış düşündüğümü gösterin bana[/QUOTE]

pramid 11. September 2012 01:57 PM

[QUOTE]mesela oruç farz ancak orucu bozan haller kuran'da yok bu halleri eğer peygamberin görevi değil ise kim bize öğretecek senmi yoksa[/QUOTE]

Ayet ile yazmıştık ama görmemişsiniz veya görmek istememişsiniz.

Kuran belli vakitler arası yiyin ve için demekte, gece ise hanımlara yaklaşılmasını helal kılmaktadır.

Bilin bakalım orucu ne bozar? Size özel kurandan özel ayet mi inzal edecek rahman ?

Bu kuran ilimdir, ve kitapdan ders çıkarılması esastır.

[QUOTE]bu en kötüsü yine ayet değiştirme ayette allah "Kendilerine Tevrat yüklenenler, sonra da onunla amel etmeyenler, eşşeğe benzerler ki koca koca kitaplar taşımada; Allah'ın delillerini yalanlayan topluluğa getirilen örnek, ne de kötü bir örnek ve Allah, zâlim topluluğu doğru yola sevketmez" der yani din adına kitap yazıp satanlara değil kendine verilen kitaba uymayanlara kitap yüklü eşekler der[/QUOTE]

Sana da kuran yüklendi ne farkı var. Süs diye geldi ayet. Gelinim sana söyliyim, kızım sen anla. Sen muhammed nebiyi ilah ve erbab edinmişsin ama kabullenmiyorsun. Sorun burda. Yanaşmıyorsun ayeti anlamaya. Dinin sahibi Muhammed gibi hadis arayıp duruyorsun. [B][COLOR="Red"]Dini sen Allahdan mı öğreneceksin, yoksa muhammedden mi? İlahın kim yoksa ikiside mi[/COLOR][/B]

Sen daha imanın ne olduğunu anlayamamışsın gibi ? İman nedir?

Bizler her an dua etmekteyiz ve rabbimiz cevap vermektedir.

nacikocak 12. September 2012 06:09 PM

[QUOTE=pramid;12445]Ayet ile yazmıştık ama görmemişsiniz veya görmek istememişsiniz.

Kuran belli vakitler arası yiyin ve için demekte, gece ise hanımlara yaklaşılmasını helal kılmaktadır.

Bilin bakalım orucu ne bozar? Size özel kurandan özel ayet mi inzal edecek rahman ?

Bu kuran ilimdir, ve kitapdan ders çıkarılması esastır.

Sana da kuran yüklendi ne farkı var. Süs diye geldi ayet. Gelinim sana söyliyim, kızım sen anla. Sen muhammed nebiyi ilah ve erbab edinmişsin ama kabullenmiyorsun. Sorun burda. Yanaşmıyorsun ayeti anlamaya. Dinin sahibi Muhammed gibi hadis arayıp duruyorsun. [B][COLOR="Red"]Dini sen Allahdan mı öğreneceksin, yoksa muhammedden mi? İlahın kim yoksa ikiside mi[/COLOR][/B]

Sen daha imanın ne olduğunu anlayamamışsın gibi ? İman nedir?

Bizler her an dua etmekteyiz ve rabbimiz cevap vermektedir.[/QUOTE]

kaç defa ayetleri değiştirdiğini yakaladım arkadaşlarında senin eyet değiştirdiğini yakaladığımda benim yazımı değilde senin lafı çevirmeni beğenmiş eğer iman bu ise allah şahittir ben senin ve arkadaşların gibi iman etmiyorum ben allah'ın rasulu nasıl iman etti ise öyle iman ediyorum

nacikocak 12. September 2012 06:23 PM

[QUOTE=Miralay;12444]Selam Naci bey
Şimdiye kadar yazdıklarınızı okudum,yoğunluktan sadece bir kısmına cevap yazabildim. Israrla sorduğunuz için bana cevap hakkı doğuyor.
Mavi yazılanlar benim cevaplarımdır.[/QUOTE]

ebu cehilin namaz kılıp sakal bıraktığını ve oruç tuttuğunu yazmışsın ebu cehilin bu yaptıkları günümüze kadar dosdoğru rivayet edilmişte kuran'da salat diye bahsedilenin namaz olduğu ve peygamber efendimizin namaz kıldığı ve diğer ibadetler değiştirilmiş öylemi buna eminim kendiniz bile inanmıyorsunuz ama ayet ve hadisleri yalanlayıp birsürü ibadetten kurtulmak varken onları doğru anlayıp ibadet etmek işinize gelmiyor bu yaptığınız aynı kemal sunalın filmde ekmek kuyruğunda bekleyenlere aşağıdaki fırın bedava ekmek veriyormuş deyipte daha sonra ya veriyorsa diyerek kendininde gitmesine benzer

piramid ayetleri değiştirmiş yakaladım onu uyarmak yerine yazdığı yazıyı beğenmişsin tabi bu normal camide allah'ı zikredenlerin safına belkide hiç katılmadınız safınız belli ve hepiniz aynı saftasınız

sen ve arkadaşlarının yolu ne kötü bir yol

pramid 13. September 2012 05:23 AM

[QUOTE]piramid ayetleri değiştirmiş yakaladım [/QUOTE]

Şu ayetleri bir yaz bakalım;

arapça bilgini bir test edelim.

pramid 13. September 2012 05:36 AM

Sevgili naci,

Biz senin ilahlarını red ediyoruz. Zaten ne dediğinin farkında bile değilsin.

Nebi adına uydurulmuş sözleri din zannediyorsun; bundan dolayı da senin diniden ayrıldığımızı söylemiştik. Bu ortam yanlışları ile olmakla beraber PUTLARI TER ETMİŞ ve şirkin ne olduğunu çözmüş bir ortam.

EVET Peygamber, elçi Hz.Muhammed olarak yaptıkları ile bizim için bağlayıcıdır, insan/Beşer hz.Muhammed olarak yaptıklarım yapmak gibi bir sorumluluğumuz yoktur. Bununla ilgili bir talebide olmamıştır.

Söylenen sözü dinleyen veya duyan onu bir başkasına aktarırken sözün orjinalini değil, sözden ne anlamışsa, aklında ne kalmışsa onu aktarır. Çünkü, insanın yaratılışı gereği bir şeyi olduğu gibi (tamamiyle) aklına yerleştirmesi ve bir başkasına da orjinal biçimi ile aktarması mümkün değildir. Kişi, ancak kendisine söylenenden veya duyduğundan ne anlamışsa onu aktarır. Onun için ''[B][COLOR="Red"]hadisleri, Peygamberin sözleri olarak değil,
peygamberin söylediği söylenen sözler olarak görüyoruz.[/COLOR][/B] Bunun içindir ki bizim gözümüzde[B][COLOR="red"][COLOR="Magenta"] hadislerin bir değeri yoktur. [/COLOR][/COLOR][/B]ZAN olarak algılarız.

06:112 Böylece biz, her peygambere ins ve cin şeytanlarını (kötülerini) düşman kıldık. Bunlar aldatmak için birbirlerine [B]yaldızlı söz [/B]fısıldarlar. Rabbin dilese onu da yapamazlardı. Artık onları uydurdukları şeylerle baş başa bırak.

ŞEytan din yolunun ortasındadır ve din için size hala fısıldamaktadır. Eh ne diyelim Şeytanlarınızla başbaşa kalın. Doğru yolda olduğunuzu sanarak ilerleyin.

Miralay 13. September 2012 10:06 AM

[QUOTE=nacikocak;12454]ebu cehilin namaz kılıp sakal bıraktığını ve oruç tuttuğunu yazmışsın ebu cehilin bu yaptıkları günümüze kadar dosdoğru rivayet edilmişte[/QUOTE]

[COLOR="Blue"][B]Naci kardeşim; ben bunu rivayetlerden değil, bizzat Kur'andan çıkarıyorum.[/B][/COLOR]

[QUOTE] kuran'da salat diye bahsedilenin namaz olduğu ve peygamber efendimizin namaz kıldığı ve diğer ibadetler değiştirilmiş öylemi buna eminim kendiniz bile inanmıyorsunuz ama ayet ve hadisleri yalanlayıp birsürü ibadetten kurtulmak varken onları doğru anlayıp ibadet etmek işinize gelmiyor[/QUOTE]

[COLOR="Blue"][B]Sitemizde namaz kılmayanların olduğunu,namazdan kaçanların var olduğunu nereden çıkardınız? Bazımız namazı sonuna kadar savunur,bazımız ise, Allah'ın bizden şekilsel bir ibadet ritüeli istemediğini savunuruz. (Kur'anda namazın tarifinin,kaç rekat olduğu,..vs.olmadığı konunun isbatıdır.) Bu sitede herkes menasik kısmında aynı fikirde olacak diye bir şart yok. İman konusunda,Allah'a şirk koşmamakta (ortak sözde) hepimiz hem fikiriz. Ama sair konularda çatır çatır tartışırız. En açık örneği, sizin aynı fikirde olmadığınız gibi. Biz burada herkesin fikrine saygı duyarız. Katılmadığımız konularda en çetin bir biçimde eleştiririz. Ama saygıyı asla elden bırakmayız.

Ayrıca Cenab-ı Hakk miras meselesine,helak olmuş kavimlere,peygamber kıssalarına varıncaya kadar herşeyi uzun uzun anlatmış ta, o kadar önem verdiğiniz namazdan neden bahsetmemiş te,uygulamasını elçisine bırakmış?
Halbuki benim gibi düşünen kardeşlerimin "salat" tan ne anladığını Allah,Kur'anda bol örnekleriyle bahsetmiş. Ne kadar az ibret alıyorsunuz![/B][/COLOR]

bu yaptığınız aynı kemal sunalın filmde ekmek kuyruğunda bekleyenlere aşağıdaki fırın bedava ekmek veriyormuş deyipte daha sonra ya veriyorsa diyerek kendininde gitmesine benzer

[QUOTE]piramid ayetleri değiştirmiş yakaladım onu uyarmak yerine yazdığı yazıyı beğenmişsin tabi bu normal camide allah'ı zikredenlerin safına belkide hiç katılmadınız safınız belli ve hepiniz aynı saftasınız

sen ve arkadaşlarının yolu ne kötü bir yol[/QUOTE]

[COLOR="Blue"][B]piramid kardeşimizin bazı fikirlerine katılmasam da, genelde her zaman doğru söyleyen ve ilmine güvendiğim bir kardeşimdir. Tabii ki yazdıklarını bilgimin yettiği kadar beğenirim. Ayetleri değiştirdiği sizin iddianızdır. Buyrun ispat edin de biz de aydınlanalım ve sizi de beğenelim.

Camide safa katılmama olayına gelince:

Ben son 5-6 yıl öncesi; Kur'anı anlamaya başlayıncaya kadar, küçük yaştan beri camide cemaatle namaz kılan; ömrümün 25 yılını binlerce müridi olan nakşibendi tarikatının bir şeyhine intisap ederek geçirmiş; okuyup,incelemedik,tefsir,hadis,kelam,fıkıh ve tasavvuf kitabı kalmamış birisiydim acizane.
Ne zaman ki,bir gün namaz kılarken,ön planda fatihayı arapça okurken; arka planda anlamını düşündüğüm an hidayete erdim ve doğru yolu buldum elhamdülillah. Fatiha suresinin manasını iyice düşünmenizi ve idrak etmenizi temenni ve tavsiye ederim. Allah'tan size de hidayet nasip etmesini dilerim.[/B][/COLOR]

Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:37 AM.