![]() |
[QUOTE=pramid;13833]Bilgi, aşama aşama ilerler.
İsyanlarda... Tıpkı musanın asası yani isyanı gibi. Mücize bekleyenler musanın sihir eğitimi aldığını red eder. [COLOR="Red"]Zaten günümüzde de eğitime verilen önem senin zihin dünyanı yansıtmaktadır.[/COLOR][/QUOTE] [COLOR="Red"]Zaten günümüzde de eğitime verilen önem senin zihin dünyanı yansıtmaktadır.[/COLOR] demişsin. Sayın pramid, Bu tip yazışmalar, burada din paylaşılması gereken yerde yapılırsa vebali ağır olur. Bunu yeni müslüman olan biri bile öncelikle bilmelidir. Hele de kendilerine hanif diyen müslümanlar tarafından hiç atlanmaması gereken bir şeydir. Sen, zihin okuyanlar gibi şunun bunun zihnindekileri merakla vardığın zanni sonuçların peşinden gidersen, zannın büyük çoğunluğu da yanlış olduğundan sende çoğu kez yanlışa düşersin. Defalarca ikaz etmeme rağmen aynı şekilde görüşler yerine şahıslara yönelik yazılarınız devam ediyor. Ben, sizin isteyince gerçekten çok güzel konu açıklayan yazılarınızı biliyorum, bunu önemsiyor ve devamını bekliyorum. Ayrıca, insan olarak hepimizin zaafları olduğunu biliyor, bazen bazı kimselerin özellikle yetyersiz kjaldığında çirkin sayılabilecek satşamlara bile başvuracak kadar ileri gidebilmesine rağmen, o kimsenin de bu konuda dikkatini çekiyor şahıs yerine fikir aktarımını rica ediyorum. Sen de, bir kardeşimizin bu tip davranışlarını tenkit eden, hatalı gösteren yazılarıma karşı sırf onu kollama amacıyla, onu aklamaya, beni de zihni bulanık ilan etmeye hakkın yok. Müslüman, adil olmalıdır, şahit olduğu konularda, rabbimizin de şahit olduğunu bilmeli ve hakka uygun davranabilmelidir. Ben şahsen bundan böyle sizlerle fikirler konusunda eleştiriler ve paylaşımlar beklediğimi bir kez daha belirtmek istedim. selamlarımla... aorskaya |
Sen Kuran diyorsun, biz kuran diyoruz.
Öyleyse niye anlaşamıyoruz. Bir zihni bakış açısı sorunu yok mu? Kuran hayat kitabını görmezden gelinerek okunacak bir kitap değildir. Kuran bilimsel bir kitap da değildir. Kuran edebi bir kitaptır. Öyle ki insücin bir araya gelse benzerini oluşturamazlar. Kurana Edebi bakamayan zihin dünyası, denizi yarar, ayı ikiye böler, melekleri varlık zanneder. Zihinle ilgili bir problem. |
[QUOTE=pramid;13845]Sen Kuran diyorsun, biz kuran diyoruz.
Öyleyse niye anlaşamıyoruz. Bir zihni bakış açısı sorunu yok mu? Kuran hayat kitabını görmezden gelinerek okunacak bir kitap değildir. Kuran bilimsel bir kitap da değildir. Kuran edebi bir kitaptır. Öyle ki insücin bir araya gelse benzerini oluşturamazlar. Kurana Edebi bakamayan zihin dünyası, denizi yarar, ayı ikiye böler, melekleri varlık zanneder. Zihinle ilgili bir problem.[/QUOTE] Zihni problem elbette olabilirde, sen kendini bunun dışında hangi bilgiye dayanarak tutup, hep senden farklı düşünenlerin zihni problemi olduğunu kabul edebilirsin? Bunu gerçekten cevaplamanı istiyorum. Neden, kendinle ilgili zihinsel problem olabileceğini düşünemiyorsun, sen insan üstümüsün acaba? Kuranın edebi yapısı ile ilgili yazılarımın bir kısmını bazı başlıklarda asmıştım. Ama, bütünüyle buna yönelik yazarsam sen de görürsün inşallah. Ama, görene kadar bari zanla hareket etme artık değilmi!... Ayrıca melek ve iblislerin ayrı varlıkmı yoksa insana ait bir özellikmi olduklarını da başka yazışamaya yer bırakmadan sonlandıralım istersen. Daha önce bir sorum olmuştu ve onunla ilgili kesin bir cevap veren olmadı. Sadece hiic, kardeşim bir cevap vermişti ben de bir kere daha düşünmesini, eğer yazdıklarını aynen kabul ediyorsa ona göre son cevabımı vereceğimi söyleyince bir daha konuyu cevaplamadı. Şimdi sana tekrar sorayım: İblis, size göre insandan ayrı bir yaratık değilse, diğer bir anlatımla İblis, insanın nefsi, yada kötü huyu gibi bir özelliği ise, insanın vefat ettirilmesi halinde bu İblisinde doğal olarak vefat etmesi, yok olması gerekir değilmi? Bu soruya evet, yada hayır şeklinde, veya evet, yada hayırla başlayacak yazınızla cevap verirseniz, melek ve iblis ayrı varlıkmıdır, değilmidir hep birlikte görürüz. selamlar, aorskaya |
Nereyi açsak kavga var ?
Siz en iyisi bir bilene sorun. Her nefis ölümü tadacaktır. İblis de bir nefisse eğer ölecektir. |
Eğitimli olan ile eğitimsiz olan bir olmaz. Bilenle bilmeyen hiç eşit olur mu ?
[QUOTE]Kuranın edebi yapısı ile ilgili yazılarımın bir kısmını bazı başlıklarda asmıştım.[/QUOTE] Edebi bir düşünce duymadık daha. Eklersen sevinirim okumamızı istediğin şeyi buraya yazıver. İblis bir melektir ve yapısı cindir. İnsanlık nasıl kıyamete kadar yaşayacak ise İbliste yaşayacaktır. İblis arapça ümitsizlik umutsuzluk anlamalarına gelir. İnsanlık var oldukça ibliste yaşayacaktır. Ayrı bir varklı olduğuna Kurandan bir ibare yok. Gaybı bilen de Allahdır. |
[QUOTE=seckin;13854]Nereyi açsak kavga var ?
Siz en iyisi bir bilene sorun. Her nefis ölümü tadacaktır. İblis de bir nefisse eğer ölecektir.[/QUOTE] İbliste bir nefisse, bağlı olduğu kişinin vefatıyla birlikte ölmelidir. Ama, kıyamete kadar süre verildiğini bildiğimize göre, insana bağlı değilmiş değilmi, her insanın nefsi değilmiş değilmi? İnsanlar vefat ettirilse bile İblis'e kıyamete kadar yaşam var değilmi? şimdi, kovulmuş şeytandan rabbimize sığınma emrini anlayabilirmiyiz acaba? İblisi yok sayıp, kurana bakarsak, İblisin bizi nasıl yanıltıp, kurandan bile yanlışlara sokabileceğini görebilirmiyiz acaba? selamlar, aorskaya |
[QUOTE=pramid;13860]Eğitimli olan ile eğitimsiz olan bir olmaz. Bilenle bilmeyen hiç eşit olur mu ?
[COLOR="Red"]İblis arapça ümitsizlik umutsuzluk anlamalarına gelir. [/COLOR] İnsanlık var oldukça ibliste yaşayacaktır. Ayrı bir varklı olduğuna Kurandan bir ibare yok. Gaybı bilen de Allahdır.[/QUOTE] Şimdide insanın nefsi olmaktan çıkıp, insanla bağı sadece düşünce, hissi boyutlaramı geçirildi iblis... İblis umutsuzluk olsaydı, insana secde etmesi istenilmezdi değilmi? Her insan sırası geldikçe ölürken, İblis kıyamete kadar yaşamasına izin verilen şey olarak, ayrı bir varlıktır, işte kuranda bu bilgi bize verilmekte, itirafları aktarılmakta ve tedbir almamız istenilmektedir. daha fazlasına gerek yok... selamlar, aorskaya |
[QUOTE]İblis umutsuzluk olsaydı, insana secde etmesi istenilmezdi değilmi?[/QUOTE]
secde ne demek? sen önce secdenin ne olduğunu biliyor musun? |
[QUOTE=hiiic;13866]secde ne demek? sen önce secdenin ne olduğunu biliyor musun?[/QUOTE]
Sen iblisi öğrendinmi? Biz ölünce ölmeyen, kalan sağlar benimdir diye kıyamete kadar insanı dosdoğru yoldan çevirme izni alan ayrı varlık olduğunu şimdi bildinmi? Önce bunu cevapla da ,sonra secdeyi anlat lütfen, bilgilenelim... teşekkür ederim... selamlar, aorskaya |
aorskaya Rabbimiz melekler ile nasıl konuşuyor. Haşa ağzıyla mı?
Ses telleri de mi var. Kelimelerle mi yoksa telapatilerle. Mleklerin de mi ağızlar var ki cevap veriyorlar. Bu saçmalamalar uzar gider. Senin meleklere imanında problemler var. Kuranı açalım ve tekrar hepimiz değerlendirelim. |
[QUOTE=pramid;13881]aorskaya Rabbimiz melekler ile nasıl konuşuyor. Haşa ağzıyla mı?
Ses telleri de mi var. Kelimelerle mi yoksa telapatilerle. Mleklerin de mi ağızlar var ki cevap veriyorlar. Bu saçmalamalar uzar gider. Senin meleklere imanında problemler var. Kuranı açalım ve tekrar hepimiz değerlendirelim.[/QUOTE] Rabbimizin yarattıkları ile nasıl konuştuklarını, kısaca onun kelamı ile ilgili başlıkta yazmıştım. Ancak hala anlaşılmayan yerler olursa yeniden anlatabilirim. Sanırım, kelam etmeden sadece insanların ihtiyaçları olabileceğini, ancak, rabbimizin dağlarla, gökle, yerle onların anlayacağı şekilde kelam ettiğini de herhalde anlayabilirsiniz değilmi? Yoksa, bal arısına nasıl vahiy ettiğini, haşa arı gibi vızıldadığını söylemeyeceksiniz değilmi? selamlar, aorskaya |
Tamam gök nasıl konuştu, yer, dağ ....
Sorunlu bir konu melekler konusu. Sen kurana edebi değil vahhabi/selefiler gibi katı dogmatik bakıyorsun. Bu anlayış sakat ve ilme aykırı. Buradaki arkadaşların tepkisini çeken de bu. Bizim senle bir sorunumuz yok, Senin dogma zihninle sorunumuz var. |
[QUOTE=pramid;13885]Tamam gök nasıl konuştu, yer, dağ ....
Sorunlu bir konu melekler konusu. Sen kurana edebi değil vahhabi/selefiler gibi katı dogmatik bakıyorsun. Bu anlayış sakat ve ilme aykırı. Buradaki arkadaşların tepkisini çeken de bu. Bizim senle bir sorunumuz yok, Senin dogma zihninle sorunumuz var.[/QUOTE] Edebi baktığınızı sanırken, ondaki gerçekleri yok ettiğinizi de görebiliyormusunuz? Benim tarafımdan da sizler," kurandaki kıssaları gerçekliğinden çıkaran mecazlara dönüştürmekle, doğaüstü şeylerin anlatımlarının bize faydası olmaz, o halde kuranda anlatılan doğaüstü şeyde olamaz, bu semboliktir" diyerek hemen o sembole taşıyacağı bir şeyler bulmaya çalışan, yanlışa düşen kimselersiniz. Ama, ben sizi, taşkafa, beyinsiz, münafık vb. olarak nitelemiyorum, çünkü öyle görmüyorum. Yanlışlarınız, eksikleriniz, kendi aklınızı öne geçirme çabalarınız, kendinizin kurandan anladıkları yerine, iyi anladığını düşündüğünüz başkasının görüşlerine sahip çıkma çabalarınız olsa da görüşleriniz yüzünden şahsınızı kategorize edemem. Çünkü, sonrasında görüşler değişebilir, görüşlerde yanlışa düşülebilir, halbuki sırf bu görüşleri için kategori eden ben o zaman zanla hareket etmiş olur, bilmediğimin peşinden gitmiş olurum ki bu suç olur. selamlar, aorskaya |
Benim yapacağım bir şey yok. Kulağınız ve gözünüz mevcut. Umarım tamamen kapanmazlar. Ayetleri okuyun ve tefekkür ile tedebbür ediniz.
Mucize inancı hadis ve rivayet kaynaklı uydurmalardır. Kuranda bunlara rastlanmaz. Ama kurana yaslayanlar da yok değillerdir. |
[QUOTE=pramid;13904]Benim yapacağım bir şey yok. Kulağınız ve gözünüz mevcut. Umarım tamamen kapanmazlar. Ayetleri okuyun ve tefekkür ile tedebbür ediniz.
Mucize inancı hadis ve rivayet kaynaklı uydurmalardır. Kuranda bunlara rastlanmaz. Ama kurana yaslayanlar da yok değillerdir.[/QUOTE] İnşallah sizlerde, yok saydığınız İblisin tesirinden kurtulmak için "kovulmuş şeytandan rabbimize sığınarak" kuranı okuyup anlamaya gayret ederseniz bazı şeylerin değiştiğini görürsünüz. Rabbimizin bu sözü neden söylediğini de gerçekten düşününüz... Ayrıca, bizim mucize dediğimiz şeyler kuranda kıssa (yani gerçek olaylar) olarak vardır. Bunlar imkansız şeylerde değil, tabi ardında rabbimizin olduğunu unutmazsak! Bu arada, mucize var demekle, mucize beklemek birbirine karıştırılmasın. Yada, mucizelerden esinlenerek, peygambere ve kendilerince önemli kişilere mucizeler yaratan şarlatanlarla karıştırılmayalım... Aslında yazılar yerine, aynı ortamda yüzyüze konuşulabilse, bütün bu sataşmalar yerine konu paylaşımları daha kolay olacaktır ama müslüman klavyeyle de olsa bildiğini paylaşmak, yanlış bildiğini varsa düzeltmek için gereken imkanları kullanmalıdır. selamlar, aorskaya |
[QUOTE=pramid]Seckin kafan iyimi adamım. Aorskaya ile arkadaş olabilirsin. [COLOR="Red"][SIZE="4"]O da rivayetçidir. Ama senin light versiyonun[/SIZE][/COLOR] [/QUOTE]
pramid, bunu chatbok da yeni gördüm. [COLOR="Red"]Sen ne utanmaz, ne hak, hukuk bilmez bir insan olabiliyorsun böyle yahu? Sana ben ne diyeyim bilmemki... Müslüman isen bu iftirayı nasıl yok edeceksin? [/COLOR] [COLOR="Blue"]Her yerde rivayetlerin tehlikesinden, kurandan önce getirilmesi nedeniyle atalar dininin yaşanmasında kaynak olmasından, islami kaynak olamayacağından bahseden, her ortamda bunu savunan bana[/COLOR] [U][B]rivayetçi diye iftira edeceksin öylemi?[/B][/U] Sen, bu terbiyesizliği yapmadan önce, gerek bu forumda gerekse başka yerlerde yazdığım bütün yazılarımdan sadece bir tanesinde göster bakalım... [B][U]Ama, sen bir konuyu anlatırken, anlatımını desteklemek için rivayetler kullanmıştın, ben görmüştüm, onları bulup yazacağım inşallah. [/U][/B] O zaman belki yüzün kızarıp, o zaman kendi başvurduğun yöntemi asla kullanmayan birine, hep o yöntemi kullanan biri gösterme terbiyesizliğini, yalancılığını yaptığını görürsün. Ama, belki de yien yüzsüzce benzeri davranışlara devam edersin... Şu an öyle kızgınımki, söyleyecek söz bulamıyorum... Ama, rabbim şahit olarak yeter... selametle, aorskaya |
aorskaya'nın tespitlerinin bazıları hariç sizin gibi (piramid) sapıtmış değil.
[QUOTE] [06-11, 15:29] pramid Hadisleri kabul etmez ama zihni altyapısı hadislerin etkisinde. Bir voltran oluşturabilirsiniz. [06-11, 15:28] pramid Seckin kafan iyimi adamım. Aorskaya ile arkadaş olabilirsin. O da rivayetçidir. Ama senin light versiyonun[/QUOTE] Voltranı oluşturacağız. Ama piramitsiz |
[QUOTE]Aslında yazılar yerine, aynı ortamda yüzyüze konuşulabilse,[/QUOTE]
hah o zaman ne ağız kalır bizde ne göz. Bu zihniyet şehit olma adına canlı bomba bile olur. Bana kıssanın etimolojik anlamını söyler misin? Nasıl mucize ile karıştırıyorsun anlamadım. Biraz arapça eğitimi al. ama Kuran bazlı. |
[QUOTE]aorskaya'nın tespitlerinin bazıları hariç sizin gibi (piramid) sapıtmış değil.
Alıntı: [06-11, 15:29] pramid Hadisleri kabul etmez ama zihni altyapısı hadislerin etkisinde. Bir voltran oluşturabilirsiniz. [06-11, 15:28] pramid Seckin kafan iyimi adamım. Aorskaya ile arkadaş olabilirsin. O da rivayetçidir. Ama senin light versiyonun Voltranı oluşturacağız. Ama piramitsiz[/QUOTE] Aorskayanın kopyası. Senle uğraşama seçkin. Senden hiç ümit yok. Aorskaya hadisleri bir nebze terk etmiş ama rivayetleri özümsemiş biri. Sen ise tipik ata kültünün esiri gibi görünüyorsun. Gerçi aynı fikirdaş ve zihindaşsınız aorskaya ile ama... |
Pramid kardeşim, bu zihniyet gelecekte müzelerde gösterileceği için sitede koruma altına alıyorum.
... Sen sürekli kendimizi Kurandan çek edelim diyorsun, mantığını anlıyorum, kendinden sürekli olarak hatalımıyım, acaba yanlış mı düşünüyorum v.s. diye şüpheleniyorsun... ama karşındakilerin öyle bir derdi yok ki :) onlar kesinlikle haklılar, ağızlarından kaza ile birlikte bir laf çıksa, onun bile arkasındalar... bak ne güzel demiş Bernaerd Russel amca: [B]Akıllılar hep kuşku içindeyken aptallar küstahça kendinden emindir.[/B] |
[QUOTE]sonrasında görüşler değişebilir, görüşlerde yanlışa düşülebilir,[/QUOTE]
Bunlar ehli kitaplaşmış zihin dünyasının görüşleri. Hristiyan ve yahudilerde aynı kafadalar. Misyoner. O ehli kitapbında melek, had, ceza, ibadet anlayışları aynı. Ben şahsen seni ehli kitap olarak görüyorum. Sizin içinizde de geceleri secde edenler vardır. Onların mükafatlarını rabbimiz verecektir. |
....
|
[COLOR="Red"]Alıntı:
hiiic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster Eğer gerçek manalarını, Kuranın edebi deyimsel ve şiirsel bir anlatım olduğunu yakalayamazsa insan, Kuranda daha fazla bilimsel hata bulabilir... 300 yıl uyuyan insanlar, balık karnında yaşayan Yunus peygamber, suyla yıkanıp şifa bulan Eyüp, Ateşte yanmayan İbrahim, Denizi ikiye yaran Musa v.s... Ehli kitap olmak böyle bir şey işte, sorumluluğu da çok büyük...[/COLOR] Sevgili Hiiiç bunları yazan sen misin gerçekten??? Üniversite bitirmiş ve master yapmış bir aydın ???? 300 yıl uyuyan insanlar : [url]http://www.sabah.com.tr/fotohaber/yasam/buz_icinde_230_olu_dirilmeyi_bekliyor/30180[/url] Balık karnında yaşayan Yunus peygamber : Nükleer deniz altılarda bir ömür yaşayabilirsin Suyla yıkanıp şifa bulan Eyüp : Her türlü sıvı dezenfektan ve antiseptik Ateşte yanmayan İbrahim : NOMEX KUMAŞI : Nomex ( Meta – ARAMİD ) ve KEVLER ( Para – ARAMİD ) İtfayeci giyisileri [YOUTUBE]71S1jBRZRMM[/YOUTUBE] Denizi ikiye yaran Musa : Bu konudaki ayet mealinin arapçaya vakıf olanlar "[COLOR="Red"]dostlar[/COLOR]" tarafından dikkatlice yapılıp yarılanın deniz olup olmadığını netleştirmelerini rica edelim |
Aslında aorskayanın dini zihniyetini anlamak için tevratı ve incilin tahriflerini okumak gerekiyor. Zihin yapısı tipik ehli kitap zihni.
Aorskayının rabbimiz bizimle birlikte ilmi artırsın. Bir yol ayrımına gelmiş. Ya ilerler yada gerisin geri döner. |
.....
|
[QUOTE=pramid;14065]Aslında aorskayanın dini zihniyetini anlamak için tevratı ve incilin tahriflerini okumak gerekiyor. Zihin yapısı tipik ehli kitap zihni.
Aorskayının rabbimiz bizimle birlikte ilmi artırsın. Bir yol ayrımına gelmiş. Ya ilerler yada gerisin geri döner.[/QUOTE] Artık "aorskaya"yı boşverin, onun söylediklerine bakın... "aorskaya" yı tanımaya, tanıtmaya çalışmayın, onun iddiları doğrumu, yanlışmı onu anlatmaya çalışın. "aorskaya" olağan şüpheli yapmaya çalışmayın, sıradan biri gibi görün, ama bir yere paket bırakmış , onda bombamı yoksa değerli bir şeymi var onu inceleyin... Yok, hoşunuza giden bu sataşmaya devam etmek istiyorsanız, "aorskaya" yı kitabı bozan yahudi de yapabilirsiniz, hristiyanda... selam, aorskaya |
Ben şahsen ehli kitap zihninde olduğunu düşünüyorum. Çünkü anlatımların ve zihin dünyan aynı. Melek, cezalar, ibadetler, şeytan kavramı iblis.
Sen Ademin cennetten çıkarılması ile ilgili düşüncelerini alabilirmiyim. Bu şekilde daha net görebiliriz. Adem baba paraşitle mi cennetten indi? |
[QUOTE=hiiic;14070]Bart. yani tam olarak demek istediğin, yunus peygamberin nükleer denizaltı tarafından esir alındığı mı?
Kuranın anlatımına ve mesajına biraz ters. Biz o ayeti şöyle yorumluyoruz; Yunus peygamberi HUD yuttu/ açgözlülüğün verdiği karanlık bir hal onu kapladı. diğerlerinin de tevili sitede var aslında. ama kimse 300 yıl uyuyan gençlerin mikroskobik olduğundan bahsetmez. Ne anlatılmak istendiği metne bağlı olarak direk anlamla açıklansın yeter.[/QUOTE] Sevgili Hiiiç gerçekten doğru bir soru ile bu konuyu biraz daha açıklamama fırsat verdiğin için teşekür ederim. Demem şu ki o dönemlerde mucize gibi görünen pek çok olay bu günün bilimi ile şu veya bu şekilde açıklanabiliyor (bak doğrudur demiyorum bu tartışılır) Eski çağlarda Ay ve güneş tutulmalarının zamanlarını hesaplayabilenler kendilerini büyücü ve tanrı olarak yutturuyorlardı kitlelere. İnternette basit bir araştırma ile bilim ve teknoloji alanındaki pek çok bilginin Kuranda olduğu görülebiliyor. Her ne kadar bunlar da yorum olsa bence Kuran'ın kutsiyeti ve Allah kelamı olması açısından büyük bir bilimsel mucizedir? Kaldı ki ilk ayeti IKRA ile başlayan bir kitabın bilim ve düşünce dışı olması bence asla kabul edilemez. Ama bu demek değildir ki herşeyi de illa bilimsel bir dayanağa bağlayacağız. Seninde dediğin gibi "biz o ayeti şöyle yorumluyoruz" "başkası da başka türlü yorumluyorum" Neticede hepimizin ki yorum. Doğrusunu ALLAH bilir. Ama Kul'da bilir... Yani herkes bildiği "IKRA" ettiği kadar nasibini alıyor Kuran'dan. Amacım sana laf çarpıtmak değil ne olur yanlış anlama :) Diğer taraftan senin dediğine hak vermeden de edemiyorum. "Ne anlatılmak istendiği metne bağlı olarak direk anlamla açıklansın yeter." |
[QUOTE=pramid;14079]Ben şahsen ehli kitap zihninde olduğunu düşünüyorum. Çünkü anlatımların ve zihin dünyan aynı. Melek, cezalar, ibadetler, şeytan kavramı iblis.
Sen Ademin cennetten çıkarılması ile ilgili düşüncelerini alabilirmiyim. Bu şekilde daha net görebiliriz. [COLOR="Red"]Adem baba paraşitle mi cennetten indi?[/COLOR][/QUOTE] Senin şahsım hakkındaki yanlış yada kötü fikirlerin beni ilgilendirmiyor, seni ilgilendirir. Ben, kurandan anladıklarımı ortaya koyuyorum, elbette hatalarımın, yanlışlarımın olacağını da kabul ediyorum. Bu nedenle, yazılarımdan yanlışlarımın olması halinde gösterilmesi halinde de gerçek anlamda mutlu oluyori anlayışımı değiştiryor, yazara teşekkür ediyorum. Ama, ona sen şu zihniyettesin, çünkü anlatımların şunlarınkine benziyor diyerek, hem onu fikirlerini aktarmada zora sokmuyorum, hem de yanlıştan dönme fırsatını elimden kaçırmıyorum. Daha az önce, bir kardeşimizin daha sabırını taşırdığını ve ağır fakat haklı sözlerle sana yazmasında, sakin ve sabırla davranmasını, artık sadece dini fikirlerin itmeden, kakmadan, baskılamadan, yaftalamadan yapılmasını sağlamaya çalışmayı teklif ettim. Bırakın şahıslarla kavga eden, ortamı pisleyen yazıları artık, bırakın da dini fikirler paylaşılsın, herkes kazansın... Böyle kimse kazanmıyor, fakat ortamı değiştiren, kavgaya çeken ise daha büyük zararda oluyor. Adem'le ilgili sorunu, onun zamanındaki kıssalar yazımda anlattım. Bu yazını oraya taşıyayım, istersen orada devam edilsin. Ancak, [COLOR="Red"]Adem baba paraşitle mi cennetten indi?[/COLOR] şeklindeki, ifaden son bulsun. Peygamberle ilgili laubalilik yapma, çok daha önemsiz kimselere sayın diyebilen sen, onların saygınlığını kabul etmeye de alış... selamlar, aorskaya |
....
|
[QUOTE=hiiic;14116]NARsist misin abi sen? çarşıdan aldım bi eve geldim bin tane.
Nasıl da türetiyorsun, TDK memuru gibi adamsın valla.[/QUOTE] Tamam piramid, Bana şahsen sataşacak yazılar yazma, şahsıma yönelik nitelemelerde bulunma, fikirlerimi en acımasız şekilde eleştir, yanlışları en acıtıcı şekilde göster sana teşeşkür edeyim... Ama, sen suşun, busun, zihnin şöyle, kişiliğin böyle vb. şekilde yazılar yazarsan, TDK memuru diyerek dile önem vermemi küçük görerek hala paldır, küldür sözler kullanırsan en ağır sözleri hak edersin... seçim senin, buyurun kardeşim... selam, aorskaya |
sana verilen cevapları okumadığın belli..
Benim yazıma istinaden pramide cevap vermişsin :) [QUOTE]sözler kullanırsan en ağır sözleri hak edersin...[/QUOTE] Kuran müslümanı olmadığın da belli, bir suçun karşılığı anca misli bir suçtur. Sen neredeyse öldürecen milleti, ne demek en ağır? adam sana hakaret bile etmedi ama sen her seferinde çıtayı bir kademe düşürüyorsun. :) |
[QUOTE=hiiic;14136]
Kuran müslümanı olmadığın da belli, bir suçun karşılığı anca misli bir suçtur. Sen neredeyse öldürecen milleti, ne demek en ağır? adam sana hakaret bile etmedi ama sen her seferinde çıtayı bir kademe düşürüyorsun. :)[/QUOTE] Sadece yeter artık diyorum. Kuran müslümanlığımı da suçun karşılığını bilmediğimi düşünerek söyleyebiliyorsan, "Kısas, bireysel suçlarda ceza" başlığındaki yazımı oku, ondan sonra bir daha bunu diyebiliyormusun gör. Beni yahudileştiren birine, en ağır söylenecek şey, en fazla onunki gibi olabilir. Müslümana yagudi denmesinden daha ağır bir şey olabilirmi? Artık, şahsi yazılar görmek istemiyorum. Bunu anla, tekrarlama artık... Fikirlerimle ilgili en ağır eleştirini yap, sevinirim, ama sakın şahsi yazılar yazma... selam, aorskaya |
sen insanların şahsiyetine hakarette bulunurken sorun yok ama değil mi?
Şu lafı dikkatli OKU! [B]İstediğini söyleyen, istemediğini işitir!!![/B] |
[QUOTE=hiiic;14168]sen insanların şahsiyetine hakarette bulunurken sorun yok ama değil mi?
Şu lafı dikkatli OKU! [B]İstediğini söyleyen, istemediğini işitir!!![/B][/QUOTE] [QUOTE=aorskaya;14165]Sadece yeter artık diyorum. Kuran müslümanlığımı da suçun karşılığını bilmediğimi düşünerek söyleyebiliyorsan, "Kısas, bireysel suçlarda ceza" başlığındaki yazımı oku, ondan sonra bir daha bunu diyebiliyormusun gör. Beni yahudileştiren birine, en ağır söylenecek şey, en fazla onunki gibi olabilir. Müslümana yagudi denmesinden daha ağır bir şey olabilirmi? Artık, şahsi yazılar görmek istemiyorum. Bunu anla, tekrarlama artık... Fikirlerimle ilgili en ağır eleştirini yap, sevinirim, ama sakın şahsi yazılar yazma... selam, aorskaya[/QUOTE] Yukarıdaki yazıma rağmen, bu şekilde devam senin; Yazılarını asarsam da hatanı anlamayacağın belli.... Sabırları zorlama, sataşmaya son ver... selametle, aorskaya |
Hiddetlenmeyin. Aorskaya arkadaşım,
İnsan acelecidir. Acele karar verir; sonrada kararından dönmesi gururuna dokunur. "Her söze söylenecek lafı olmak" Bu insanı kibirli yapar. Etekleri yerlerde sürünür. Bir hadiste vardı bu tabir. Kuranda da burnu havada olmak diye geçer heralde. Dağların boyunu aşamayız. |
[QUOTE=seckin;14189]Hiddetlenmeyin. Aorskaya arkadaşım,
İnsan acelecidir. Acele karar verir; sonrada kararından dönmesi gururuna dokunur. "Her söze söylenecek lafı olmak" Bu insanı kibirli yapar. Etekleri yerlerde sürünür. Bir hadiste vardı bu tabir. Kuranda da burnu havada olmak diye geçer heralde. Dağların boyunu aşamayız.[/QUOTE] 1- Her söze söylenecek lafı olanlardan değilim, boş şeylere söylenecek ne sözüm vardır, ne düşüncem vardır, nede ayıracak zamanım vardır... 2- Şahsıma yapılan sataşmalara, müslüman terbiyesine yakışır cevap veririm, daha anlamazsa, selam der geçerim, daha anlamazsa bu konuda yazma derim. Hala devam ederse hala etsin artık ilgilendirmez. Ancak; benim dinim için bana, müslümanlık dışında bir ithamda bulunulmasına, dinime ve din kardeşime yapılan haksızlığa göz de yumamam, haksız tarafta yer alamam. Çünkü, bundaki sorumluluğumu bilirim. Müslüman koyun gibi olmamalı, dini bilinçli yaşamalı, dini ve dindarı savunabilmeli, şahit olduğu konuları, Allah'ın adaletini gözeterek, taraf tutmadan adil bir şekilde söyleyebilmelidir. Bunları birbirine karıştımayalım. selamlar, aorskaya |
Bizim insanın, sosyal ve davranışları üzerine!
İnsanoğlu ve seçimleri üzerindeki bağı kendimce anlamaya çalıştığımda vardığım sonuç; insanın magazinel isteklerinin daha baskın geldiği ve bunu tatmine yönelik seçimlerde bulunduğu, özünün önemli olmasını çoğu zaman atlayarak, rahatlamak için gerekli görüyorsa özü yerine yapay durumunu daha önemli kabul etmeye meylettiğini görüyorum.
İnsanlar, ne kadar karşı koymaya çalışırlarsa çalışsınlar, sansasyonel, magazinel isteklerini her zaman bastıramazlar. Bu nedenle insanlar, yanlış bulsalarda; doğum günü, sevgililer günü, tanışma yıl dönümü, evlilik yıldönümü, ölüm yıldönümü gibi icatlara bir şekilde dahil olurlar. Bütün bu sayılanları, bunların hep, ilk olayın oluşundan yıl şeklinde süreler geçmesi ile yaşandığını biliriz. İlkinin üzerinden, gün, hafta, yada ay değilde neden yıl geçmesi beklenir? Bunlar için neden yıl belirlenmiştir? Bunu bulmamız gerekir. Bu yaşanan gerçek olgulara baktığımızda, bunların insanın yaratılışı gereği bilinmesi ve yaşanması gereken şeyler olmadığını görürüz. O halde insan bunları psikolojik rahatlığı için gerekli bulduğundan bunlara bir şekilde katılmaktadır. Ancak, bu nasıl bir psikoloji tatminidir ki bunlarla rahatlayacaksa, neden bunları çoğaltmaz, neden daha fazla rahatlamaz? İşte burada, bunları her insanın kendisi bulmadığı, başkasının bulduğu ve kapitalist anlayışın empoze ettiği tüketim kültürünün sonuçlarına kendimizi kaptırdığımız gerçeğiyle karşılaşırız. Peki, kapitalist bunları neden çoğaltmaz! Kapitalist bunları çoğaltmaz, çünkü; kılını, tüyünü yolduğu insanın yeniden kıllanıp tüylenmesi için bu zaman gereklidir. Bu olgular, insan için özde, yani gerçekte önemli olsaydı, insan bildiği en uzun süre sonunda değil, en kısa sürelerde bunları yaşaması gerekirdi. Ama, insan bunları kendisi için kendi düşünerek bulmadığından, yıl olarak hatırlamayı yeterli buluyor. Burada da insanın "zaman nedir, önemi ne kadardır?" gibi sorunun cevabını gerçekten bilmediğini, düşünmediğini görüyoruz. Evet, ne zaman öleceğini bilmeden yaşayan (ölümlü) biri için yıl çok uzun bir süredir. Yaşam o kadar önemlidirki, en küçük zaman biriminin bile akıl edilebilmesi ve yanlıştan dönülebilmesi için hayati önemi vardır... O halde insan kendini aldatmamalı, önemli bulduklarını yapabildiğince en küçük zamanlarda tekrarlamalı aksi halde o konunun gerçekte o kadar da önemli olmadığını bilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, yukarıda belirttiğimiz özel olayların yıl dönümlerinde kutlanılması yada anılması gereklilik değil, kendini rahatlatma olmaktadır... Bu tip etkinliklere toplum olarak katılınması halinde ise toplumca rahatlama ihtiyacının giderilmesi amacından söz etmek gerekir. Bu gün 10 kasım... Bir çok kimse; kalabalık arasındaki yerini almak için özel çabalar harcayarak bunu başarmaya çalışacaktır. Kalabalık içinde, kendini ağlamaya bile zorlayacaktır. Kabir dolup, taşacaktır... Ama, o dolup-taşanların kaç tanesi bu günde onu gerçekten anlamaya çalışıp, yaptıklarını yapabilmeye çalışma düşüncesiyle oradan ayrılacaktır acaba? Bir kaçı dışında hiçbirisi... Üzüntüsünü yenemeyenleri (!) de, sonrasında cafelerde, barlarda; üzüntüyü bastırmak için alınan içeceklerle, çakır keyif olarak 10. yıl marşını yıkılmadan ayakta söylemekle son bulacaktır. Bunları yapamayan ben ise her hatırladığımda olduğu gibi bu gün sirenlerin hatırlatmasıyla da en fazla yapabildiğimi tekrarladım: "Allah'ım, Atatürk'ün günahlarını affet, öbür yerini güzel kıl" selamlar, aorskaya |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:44 PM. |