hanifler.com Kuran odaklı dindarlık

hanifler.com Kuran odaklı dindarlık (http://www.hanifler.com/index.php)
-   Allahın diğer isim ve Sıfatları (http://www.hanifler.com/forumdisplay.php?f=168)
-   -   HZ. KUR'AN'DA YÜCE ALLAH'IN İsimleri (Esmâ-i Hüsnâ) (http://www.hanifler.com/showthread.php?t=99)

aorskaya 4. November 2012 11:31 PM

[QUOTE=aorskaya]
Sen, namaz için putperest ibadeti diyeceksin, rabbimizin kendisinin kuranda söylediği ismini bile dikkate almadan, Allah antirezzak (rızık verici olmayan) dır diyeceksin, Herkesin iblisi vardır ve kişiler ölünce İblisleri de ölür diyeceksin ve bunaları iddia ederek ne duruma düştüğünü görmeden, kalkıp aslını bilmediğin üyelik iptallerine sığınacaksın öylemi?
[/QUOTE]

[QUOTE=hiiic;13669]hacı dayı, sen bu benim söylediklerimin hatalı olduğunu hala düşünüyorsan, kusura bakma,,, bizim dinimiz farklı. Senin dinin sana benimki bana. sen kendi dininle amel et ben benimkiyle.
[/QUOTE]

[FONT="Comic Sans MS"][B]Kusur olduğunu kabul etmişsen ben baksam ne olur, bakmasam ne olur. Ama, bu kusurunu gidermezsen, rabbimizin hesabı çetindir, onu da bil.

Sen, gerçekten namaza, putperest ibadeti diyebiliyorsan, rabbimize "rezzak değildir de diyebiliyorsan" (diğer dediklerini tekrar yazmaya gerek yok) ve hala da bütün anlatılanlara rağmen bunu savunup, senin dinin sana, benimki bana diyebiliyorsan buna yapabileceğim bir şey kalmıyor.

Benim dinim bana ama inşallah en kısa zamanda hatanı görmeni de dilerim.
[/B][/FONT]

[QUOTE=hiiic;13669]
ben sadece bir dua ediyorum sana;
Gün gelir "antirezzağın" muhatabı olursan, o zaman beni ancak anlarsın...
bak bakalım insanlar sana rızık vermeye çalışırken o boğazı tıkayan seni rızıktan kesen kim olacak...
o gün belki anlarsın rızık kesen kimmiş...
[/QUOTE]

Sen hala, bollukla da, darlıkla da imtihan edildiğimizi anlamaya çalışmadan, rızkın azaltılmasını, rızık vermemek olarak nitelemeye devam ediyorsun.

Bu rızık vermemek değilki... Sadece sabır göstererek, hala rabbimizin kendinden yardım istenip istenmediğini imtihan etmesidir.

Demekki, sen bu şekilde zora sokulsan, hemen rızkı kesti diye rabbimizden şikayetçimi olacaksın?

[QUOTE=hiiic;13669]
ayrıca, senin namazın da, kurbanın da, haccın da putperest geleneği, hiçbirisinin kurandan temeli yok.
sün sana getir rekatla ilgili ayet dedim getiremedin konuyu değiştirdin.
ki getiremezsin... getiremeyeceksin de,,, benim asıl merak ettiğim, mahşerde Allahın önünde ona nasıl açıklamalar getireceğin, o gün gelene kadar oyalanalım, ben bekliyorum...
[/QUOTE]

[B][FONT="Comic Sans MS"]Benim, haccımı nereden biliyorsun, namazımı nereden biliyorsun da bunları söyleyebiliyorsun?

Rekatla ilgili ayet getiremedim öylemi?

Sen, kurandan sünnet namazla ilgili ayet bile isteyecek kadar bilgili olmadığını sana ikaz ettikten sonra, kuranda sadece namaz olduğunu, kuranda sünnet namaz diye namaz olmayacağını (peygambere isnad edilen namaza sünnet dendiğini) söyledikten sonra ise; nisa 101 ve 102. ayetlerden bahseden yazımı buraya tekrar asayımmı?

Sen, okumuyormusun, unutuyormusun, yada bizim hatırlamayacağımızı sanıp laf olsun diye iddiadamı bulunuyorsun?
Bak sonra, namazla ilgili bir kaç yazım daha olacak. O zaman namazımın nasıl olduğunu da göreceksin.

Ama, yazdıklarından, sen de abdestin de, namazında olmadığını görüyoruz.

Kardeşim henüz nefes alıyorken, yazılanların hepsini yok say ve "kovulmuş şeytandan rabbimize sığınırım" duanı ederek kuranı anlaya çalış lütfen...

Gerçekten çok şeyin sandığın gibi olmadığını göreceğini düşünüyorum.

Yanlış yapmaktan daha zor olanı yanlıştan dönebilmek olsa da sen zoru becer ve lütfen kuranı bu şekilde anlamaya çalış...

selamlar,
aorskaya[/FONT][/B]

Fers 4. November 2012 11:50 PM

selam

[quote][quote]
açlıktan ölenler akla geliyor da. bu isim tek başıan doğru değil. Allah rezzak olduğu gibi aynı zamanda antirezzak.[/quote]

bu ifadeyi yüzeysel yorumlayıp "vay seni gidi" mantığıyla görmek yerine,

yağmuru indiren ve ölü bir beldeyi canlandırdığı söyleyen rab değil midir, öyle ise yağmuru indirmeyen de o dur...
yok değil ise yağmuru indirmeyen insanoğlu mudur, engellesin insanoğlu ozaman...
yağmur ormanlarının tümünü yok etsin(her devirde her kültürde ağaçları katlettiler ama yinede yettiremediler), tohumların aşılanmasını engellesin, tüm denizler ve su kaynaklarının üzerini örtsün/kökünü kurutsun ki buharlaşma olmasın...
sıcak hava soğuk hava akımlarını durdursun ki yağmur yüklü bulutlar ne yükselsin ne alçalsın ne de hareket etsin rahmeti indiremesin...

bunları gerçekleştirebilse bile yağmurun kökünü kesmiş olan o değildir, o sadece ol emriyle var edilen kanunların işlemesine yol açandır, gerçek emr sahibi Alemlerin Efendisidir...

[quote]
Bir de kafama takılıyor...
Allaha isim, sıfat mı biçilirmiş. haşa bu Allahı sınırlandırmak olur. Allah şöyledir demek de laftan öte değil. Allah merhametli diyoruz sürekli, peki ya gazap ettiği zaman?
peki ya depremlerde çoluk çocuk demeden bağrışan insanları helak ederken? Allah merhametlidir ama bazı durumlarda da çok merhametsizdir.
[/quote]

insan, düşünendir bazı şeylerin kafasına takılması doğal...
cevabına ulaşamadıklarını kendince yorumlaması doğal, mesela depremlerde cibiliyetsizler kadar 0-12 yaş arası minikler ve benzerleri de var, hayvanlar da...

depremleri/doğal afetleri veya çöldeki susuzluğu, kurak bölgelerin susuzluğunu ve sonuclarını vs. sisteme yerleştiren Alemlerin Efendisi değil midir...
yok değil ise insanoğlu yönetsin fay hatlarını, hava akımlarını, dünyanın yörüngesinde dönüşünü, güneşle açılarını...
sistem ol emriyle düzenlenmiş, herşey yerli yerini almış, tasarım/kanunlar ve getirileri o emrin içindeydi ilk andan itibaren...

diğer yandan, "karşıdan karşıya geçerken sağa sola bakmassan kamyonun tekerleğinle samimiyeti kurarsın"...
kurak bölgede yaşıyorsun, "yeryüzü geniş değilmiydi" göç edebiliyorsan edersin yapamam diyorsan susuzluk ve açlıkla kaynaşırsın avrupalının parfümden vazgeçilmesini beklemek boş muhabbet...

yoksa bunlar bir kenara, "iyiliği/rahmeti veren benim kötülük sizden" mantığı rab için doğru mudur...
[/quote]

yorumumu yaptığım ifadesinden sayın hiic in anlatmak istediğini sizin gibi algılamadım ve kendi yorumumu yaptım...

[quote]
Sevgili fers, bu ifade nasıl yorumlanabilirde, yüzeysel yorumlamak yerine diyebiliyorsun?
Kaldıki, yazıların yüzeysel yorumlanması söz konusu bile olmadığı gibi tam aksine yazılar her yönüyle ele alınarak, taşıdığı tehlikeye ciddi olarak dikkat çekilmiştir.

Kuranda, namaz olmadığını, namazın putperest ibadeti olduğunu kabul edince, "kurandan bana namazı ve namazın sünnetlerini göster" diyebiliyor.
Şimdi, bunları tam olarak anladıysan, olayın ciddiyetinin sen de farkına var ve bu kardeşimizi sen de kardeşi olarak uyar.
[/quote]

sayın aorskaya,
ifademi/yorumumu anladığınızı zannetmiyorum, benim yorumumdan uzak ifadelere takılmışsınız...

aorskaya 5. November 2012 12:02 AM

[QUOTE=Fers;13678]selam

yorumumu yaptığım ifadesinden sayın hiic in anlatmak istediğini sizin gibi algılamadım ve kendi yorumumu yaptım...

sayın aorskaya,
ifademi/yorumumu anladığınızı zannetmiyorum, benim yorumumdan uzak ifadelere takılmışsınız...[/QUOTE]

Peki kardeşim,

Belki de dediğiniz gibi yoğunluktan dolayı, yazılarınızı ben yanlış yorumlamış olabilirim. Sonra imkan bulursam yeniden incelerim.

selamlarımla,
aorskaya

hiiic 5. November 2012 05:58 AM

....

raven 5. November 2012 12:04 PM

[QUOTE=hiiic;13691]adam çıkmış Kurana edebiyat kitabı muamelesi yapamam diyor

Laf olsun torba dolsun...

bizim ne söylediğimizi kendisi anladığı halde;
bilinçli savurulmuş hezeyanlar,
havaya ateş açmalar,
içi boş sloganlar...

..

senin Kurana imanın ile hristiyanın incile imanı arasında fark yok kargacık.. sen bu kafayal ha lafontene inanmışsın ha Kuran ayetlerine... hakikatini göremeyecek kadar kör olduktan sonra, akılın (kalbin) dünyadaki gerçeklere (ayetlere) kör olduktan sonra akşama kadar (övünmek, bir üstünlük gösterisi yapmak için) "ben şöyle müslümanım, ben edebiyattan anlamam, matemetikten bilmem, Allah demişse matematik yanlıştır" diye çığır gez.

içi boş havaya atışlardan başka bir şey değil... Hakikat namına 3 kuruş etmez..[/QUOTE]

kargacık? derken
olayı kişiselleştirme dedikçe aynı teraneyi üflemeye devam ediyorsun.Bana isim lakap takmana izin vermiyorum.lütfen terbiyeni takın.
Sen okuduğunuda anlamıyorsun arkadaşım.Kim bilimi reddediyor.Matematiği edebiyatı yada görsel sanatları.Ya yazılanı okumuyorsun yada mental bir sorunun var.
Bu seviyede tartışmayı reddediyorum.

hiiic 5. November 2012 12:30 PM

.....

raven 5. November 2012 12:58 PM

Ben neredeyim sen neredesin nelerle uğraşıyorsun gerçekten yazık sana

tamam hiiiç sen kazandın düş yakamdan

Senin söylediğini kabul ediyorum [B]süt siyahtır.[/B]

aorskaya 5. November 2012 01:05 PM

[QUOTE=hiiic;13725]resmine, nickine bakarak yorum yaptım.[B] raven[/B] de kuzgun demek...

[IMG]http://www.hanifler.com/image.php?u=1208&dateline=1348177756[/IMG]

önce nickin ile profil fotonun ne anlama geldiğini öğren. sonra fotona yorum yapıldığında teraneye düdük çalmak yerine fikirleri konuştur.

raven (kuzgun, ama kargayla karıştırmışsın)... hadi cik i ben ekledim... bir "cik" var diye bu kadar düdük çalınır mı? ravencik

hani gerçek ismini kullansan cik cık eklenmez ama, çeşitli hayvan figürleri kullanıp, nicksel imaj yaratmaya çalışırken böyle yorumlara açık olmak gerek.[/QUOTE]

"aorskaya" ismiyle yazan bana damı aynı mantıkla, "ors", aors" "ors-kaya kafalı" vb.
nitelemeleri yapıyordun?

Burada, islamdan yazanlara böyle karşılamalarda bulunan bir müslüman kardeşime, durumunu nasıl açıklayabilirm, birileri yardımcı olsun lütfen...

selamlar,
aorskaya

hiiic 5. November 2012 01:10 PM

.....

hiiic 5. November 2012 01:16 PM

.....

aorskaya 5. November 2012 01:32 PM

[QUOTE=hiiic;13733]aorskaya sen önce kendi uslubunu düzelt. bütün yazıların yorumların kayıtlı..

kendi gözündeki merteği görmeden insanlara kulp takma çabası güdüyorsun, merteğini bizim göstermemize gerek yok. yazdığın yazılardaki uslubunu incele yeter.

sırf şu uslubun yüzünden islami forumlardan sürekli banlanıyor yasaklanıyorsun...
Hadi oradakiler senden rahatsız oldu ve ban sebebine "uslup" yazdı. buradakiler de mi yanılıyor?...

**
bak ne oldun, yanına yandaş çekerken hep çukura düştün. Allah sizin planlarınızı böyle çöketriyor... diğer forumda admin arkadaşım var çağırırım buraya orada insanları nasıl öfkelendirdiğini anlatır ona göre :) seni uyanık seni ...

sizi kişiliğinizi karakterinizi iyice anladım analiz ettim, [COLOR="Red"]bundan sonra size uygun, anlayacağınız dil ve uslupla yaklaşacağım[/COLOR]. siz Kuranda ayetten anlayacak insanlar değilsiniz.[/QUOTE]

[COLOR="Red"]bundan sonra size uygun, anlayacağınız dil ve uslupla yaklaşacağım. siz Kuranda ayetten anlayacak insanlar değilsiniz.[/COLOR] demişsin.

Yazık sana, ille de düdüğümün parası deyip duracaksın değilmi?

[COLOR="Red"][B][I][U]Ne yapacaksın, şimdi de küfürlerimi başlayacaksın? Kurandan ne anlattında kabul görmedi? Sen kendin kuran yerine, bilimsel delil diye başka şeyler peşinde değilmisin? Kurandan, kendine bile anlatmadığın, anlatamadığını göremeyecekmisin?[/U][/I][/B][/COLOR]

Şu üslup yüzünden forumdan atılma gerekçesinin yanlış olduğunu açıklamama rağmen bile bile bunu söyleyebiliyorsan bir kez daha yazık sana kardeşim.

Bu üslup notuyla ceza alan yazılarım ilgili sitelerin bazılarında duruyor. Daha önce de söylediğim gibi onları buraya alıp seni utandırayımmı, yoksa sen onları inceleyip, uygunsuz üsluptan olanı bularak beni utandırırmısın?

ha, uslup dedinde birden aklıma geldi...

Bu sitelerden birinde, "KURANA GÖRE NAMAZ NASIL OLMALIDIR" başlığını aynen bu şekilde yazarak (sadece başlık büyük harflerle) altında, rivayetlere göre kılınanın namaz olmadığını anlattığım için, başlığın büyük harf olması forum kurallarına uymadığından ve buyuk harf hakaret olduğundan üslup nedeniyle ceza verildi...

Acaba, o cezayı veren arkadaşındanmı bahsediyorsun, yoksa, ateistlerin müslümanları tuzağa düşürmek için giriştikleri bir organizayonu deşifre ettiğim için oradan beni (bu nedenle benim yanımda bütün kuran müslümanlarını da) üyelikten silen ateisttenmi bahsediyorsun?

hadi, rica edeyim dediğini yap...

selamlar,
aorskaya

hiiic 5. November 2012 02:34 PM

.....

aorskaya 5. November 2012 02:39 PM

[QUOTE=hiiic;13746]Seni Allaha havale ediyorum aorskaya... sen aşmışsın...
Senin üzerine varsak da soluyacaksın varmasak da aynı... senin için birdir.

Seni ancak Allah ıslah eder. İnşallah tez zamanda eder de biz de yanımızda akıllı adamlar görürüz.[/QUOTE]

Şahit olarak rabbim yeter sevgili hiic,

Hataya düşmekten, suçlu olmaktan rabbime sığınırım. Ama, bu herkese lazım, herkes kendi yaptıklarını düşünsün.

selamlar,
aorskaya

raven 5. November 2012 05:08 PM

[QUOTE=hiiic;13735]raven, yani kunduz... kara kunduz...

o karganın yanındaki buzlu bardakta ne içiyorsun kargaya süt mü?
buzlu süt mü var yoksa alkollü bişiler mi var orada.

The Raven... gecelerin yargıcı...
İslami usüller hakkında yanlış bildiğimiz şeyleri düzeltiyor :)
bize doğru yolu gösteriyor... üstelik bozacı bir de şahidi var

süt siyahmış... vay be ne felsefe yaptın, verdin ağzımızın payını... çok islamik bir görüş hayran kaldım...
neyse muhabbeti keşaneye çevirdiniz...

süt beyazdır... siz nasıl inanıyorsanız öyle devam edin[/QUOTE]

kunduz değil birader kuzgun merak ediyorsan söyleyeyim kuzgun benim soyadım

Evet ağzının payını verdim ama bunu anlayacak beyinde kapasitede yok sende

Bardağın içinde ne varmış? bak eksi IQ lü arkadaşımızın sorguladığı şeye.Hangi gözle baktığına bağlı. ben buzlu zemzem derim sen buzlu viski

Evet ben insanlara doğru yolu gösteririm ama sapkın münafıklara değil sen yoldan da, raydanda, rotadanda çıkmışsın.

Senin derdin burada fikir tartışmak değil polemik yaratmak bir tane aklı başında fikir ürettiğini görmedim.Hep kavga hep dövüş.

Bir şey daha dikkatimi çekti 50 adeti geçmeyen kelime dağarcığın var.Benim sana söylediğim sözleri dönüp yine bana söylüyorsun.Yanılmıyorsam Bart Sipmson sana yaşını sormuştu.Şimdi bende şüpeleniyorum altı yaşında falanmısın diye.

''neyse muhabbeti keşaneye çevirdiniz'' lafına bayıldım.Keşaneler nasıl olur bilmem ama senin müdavimi olduğun kesin.Örnek verdiğine göre.

bak seni uyarayım benimle ağız dalaşına girme kelimelere bin takla attırır olmayan aklını alırım.Bana bir daha laf atma utanmaz! düş yakamdan diyorum hala laf kalabalığı hala polemik yeter.Bundan sonra bana hakaret ettiğin her yazına misliyle cevap vereceğim.

Bu kafayla birde kur'an inceleyip tartışıyorsun sende bir müslümanda olması gereken özelliklerin 10/1 bile yok.Allah seni ıslah etsin.

Not:ne içiyorsan söyle ondan içmeyelim

hiiic 5. November 2012 05:23 PM

....

raven 5. November 2012 05:40 PM

Hooop orda dur bakalım

İşine geldiği zaman en galiz hakaretleri et.İşine gelmeyen yerde ayetlere sarıl.
Sana sapkın münafık dedim beni haklı çıkardın.İşine geldiğinde kur'ana uçuk kaçık zahiri manalar yükle,işine gelmediği zaman hakiki manasını kullan.

Sen benim ayarımda değilsin ki sana düşmanlık besleyeyim düşmüşlerle ,düşkünlerle işim olmaz.

Kimseyi yanıma çekmeye ihtiyacım yok senin gibi 128 mega bayt beyne sahip birini her zaman altedebilirim.

Yukarıda vediğin ayetlere iman etmiş biriyim sende öyle yap biraz mütevazi ol,karşındakinin fikrine katılmasan bile saygı duy.Edepsizlik ,hayasızlık etme

Tüm Forumdaki arkadaşlardan bu görüntü kirliliği için özür dilerim.Yukarıdan aşağıya doğru konuyu incelersenez bunu benim başlatmadığımı göreceksiniz ama ben bitireceğim.Bu edepsize birinin artık haddini bildirmesi gerekli

hiiic 5. November 2012 05:47 PM

....

raven 5. November 2012 07:18 PM

sen adam olmazsın!

oğlum bak git videosundaki çocuğa benziyorsun
Sana kaç kere daha oğlum bak git demem lazım

İşine geldiği zaman nasılda peygambere sarılırsın başka zaman olsada olur olmasada

yazında haklı olduğun noktalar var ezdim seni(bak egom konuşuyor dimi)
üslubumu senin seviyene indirince bak nasılda dilini yumuşatıp siz diye konuşmaya başladın

her şeyden bahset ama egodan bahsetme sende egonun alası var. 2557 adet mesaj yazmışsın ego neymiş bir yazdıklarını okuda gör.

ben sana IQ sü düşük derken yaptıklarına bakarak söyledim bunu. nicklerle, profil resimleriyle uğraşıyorsun fikirlerle değil.Üstelik bunu ilk kez banada yapmadın.Bak tüm forumu tararım buna benzer yazdığın yayınları gösteririm kimin haklı olduğunu görürsün.Burada kimseyi sindirmeye hakkın yok.(super moderatör olsan bile)

Sana tavsiyem ağır ol.Bin düşün bir söyle.Mütevazi ol.karşındakini dinle.Peşin hüküm verme,yaftalama yapma,lakap takma ,empati kur.

hiiic 5. November 2012 07:23 PM

[QUOTE]sen adam olmazsın![/QUOTE]
ravenden inciler..

....

raven 5. November 2012 07:54 PM

Beni güldürüyorsun artık

yazdığım o kadar yazıdan bu cümlemi aklında kaldı(sen adam olmazsın!) Gerçi sana lazım olanı almışsın o da güzel

peki bu söylediğim;
[COLOR="Red"]Sana tavsiyem ağır ol.Bin düşün bir söyle.Mütevazi ol.karşındakini dinle.Peşin hüküm verme,yaftalama yapma,lakap takma ,empati kur. [/COLOR]
bunu görmedin dimi

neyse bu iş iyice kayıkçı kavgasına dönüştü.Şimdilik kapatıyorum.Seni azad ediyorum ama takipçinim.Birine daha yanlış bir üslup kullanırsan,hakaret edersen, tepene binerim.

Birde diyorsun ya ''Burda yapmaya çalıştığın karizmalar, gün gelir sırtını tırmalar...''

her zaman beklerim hiiiç kardeşim

bak hiiiç ben bilmediğim konuda yorum yapmam.Ustasına, erbabına danışırım doğruyu öğrenirim.Yanlışım varsa yanlıştan dönmeyi de zul saymam.Özür dilemeyide bilirim.Yani kardeşim derdim karizma falan değil.Sen rahat ol.

Allah senin iyiliğini versin emi

aorskaya 5. November 2012 10:59 PM

[QUOTE=hiiic;13783]

[B]her lafa verecek cevabımız var lakin,
önce lafa bakarım laf mı diye, sonra adama bakarım adam mı diye..[/B]

artık sana cevap vermeyi doğru bulmuyorum. Aramızda seviye farkı var, sen kendi ifadelerine göre, kendini Çok akıllı, çok yetenekli görüyorsun. Ben ise kendimi aciz görüyorum. Aramızdaki bu seviye farkı iletişim kurmamıza engel olacağı için...

sana selam olsun kargacık...

[/QUOTE]

İşte, islami konuların paylaşıldığı bir forumda, üstelik kendine hanif müslüman diyen bir kardeşimiz olan "hiiic" insanları getirdiğin noktayı görebildinmi?

Yazarların, yazdıklarına bakıp sadece yazılarındaki yanlışları gösterip, doğrularını yazman gerekirken, sen bunu terk edip hem kişilere isimlerini bile doğru yazma nezaketini gösteremediğin, hem de kullandığı isimler üzerinden bile bir yerlere varmaya çalıştığın için bu durumlar oluştu.

Sen, eğer gerçekten, yukarıda alıntıladığın gibi sözlere bakarak yazılar yazabilseydin, bunlar olmayacaktı. Ancak, sen fikirlere değil yazarlara yazılar yazdın.

Defalarca şkaz edilmene rağmen, bunda da hiç hız kesmeyince, bir kardeşimizin sabrını da taşırdın.

Ben, bu noktaya gelinmesinde seni kusurlu görüyorum.

Ancak, senin münafıklıkla nitelenmen konusunda ise "raven" kardeşimi hatalı buluyorum.

Bana göre sen gerçektende kuranda herkesin anlayacağı basitlikteki kıssa ve hükümleri, güya aklınca çok basit yada imkansız bulman sonucu olduğu gibi kabul edemeyip, "doğaüstü olaylar ve yaratıklar olamaz, bunlar mecaz anlatımlar olmalıdır" diyerek, bazıları gibi gerçek anlamları yerine olmadık mecazlar çıkardın.

Hatta, kuranda var olan namaz için bile putperest ibadeti olduğunu söyleyebildin, bunun kuranda olmadığı halde bizlerin kuranda olduğunu iddia ettin.

Melek, iblis gibi varlıkların ayrı yaratıklar olduğu konusunda, bütün anlatılanlara, delillendirmelere, sorular ve cevaplarla gösterilmesine rağmen, kendin kurandan bilmediğin halde, başkalarının anlatımlarına dayanarak ve güvenerek açıklamaya çalıştın.

Bütün bunları yaparken, bana göre "raven" kardeşimizin nitelediği gibi münafıklıktan değil, kurana tam nüfuz edemediğinden, onun önemimini tam kavrayamadığından, onu ciddi olarak "kovulmuş şeytandan bana sığınarak okuyun" diyen rabbimizin bu sözünü bile dinlemediğin için yaptın, yapabildin...

Eee, iblisi daha baştan başkaları yüzünden terkedince, kendin kuranda iblisle ilgili anlatımları veiblisin itiraflarını dikkate almayınca, "ondan sığınmak" da gereksiz oldu değilmi?

Ama, "rabimiz kuran okumadan önce şeytanın şerrinden bana sığının" diye boşuna demiş olurmuydu hiiic? Rabbimiz boş kelam edermiydi? Aklına güvenen kardeşim, bunları neden akıl etmedin hiç bir zaman? Neden bu konudaki kardeşçe önerileri reddettin?

Ben şahsen, her sataşmana rağmen, senin durumunu böyle analiz ettiğimden, hatalarının gösterilmesi gereken bir kardeş kabul ettim ve hep kardeşim diye de seslendim.

Ama, sen hala kalkmışsın, sanki düşmanınmışız gibi saldırgan davranabiliyorsun... Konuları "hiç" ettin sevgili kardeşim hiiic...

Şimdi hiç değilse bu aşamadan sonra, bir şeylerin farkına varalım ve müslüman kardeşler olduğumuzu, burada din paylaştığımızı, buna rağmen hepimizin hataları olacağını kabul ederek, burada hatalarımızın gösterilmesinden faydalanıp, daha doğru, daha gerçekçi şekilde dini yaşamaya ve bunda katkısı olacak kardeşlerimize teşekkür etmeye çalışalım...

selamlarımla...
aorskaya

hiiic 6. November 2012 06:52 AM

.....

aorskaya 6. November 2012 07:31 AM

[QUOTE=hiiic;13836]

1- sen ve yoldaşın , [COLOR="Red"]ortak bir şebeke kurdunuz[/COLOR] ama şebekeniz çöktü ama hala bunu görebilecek kapasiteniz bile yok... hala zannediyorsunuz ki daha çok yazar, dolu boş ayırt etmeksizin [B]büyük büyük[/B] [B][COLOR="Red"]renkli renkli[/COLOR][/B] harfler kullanırsam haklı çıkacağım zannediyorsunuz :) konuları çarpıtıyor, aradan cımbızlama kelime çekiyor, sonra hak ettiğiniz usluba aynı oranda karşılık verilince hemen köşeye çekiliyor pusu kuruyor, tuzaklar düzenliyorsunuz. ne diyelim, kolay gelsin, siz de öyle bir yol üzere gidiyorsunuz, gidin bakalım...

2- [COLOR="Red"]yeni şaklabanlıklarınızı merakla bekliyoruz....
[/COLOR]
[/QUOTE]

1- bu paragrafta yazdıklarından neredeyse paranoya düştüğün ve çıkamadığın görülüyor.

2- şaklabanlık beklentin ile de paranoyadan zevk alıyormuş gibi bir durum sergiliyorsun, bu da durumu daha da kötüleştiriyor.

Bunlardan kurtul artık, bizler müslümanız, iman edenleriz, inşallah takva bakımından daha ileri gitmek için bilgilerinden yararlanmaya çalıştığım gerçek haniflerle yazışabilmem için beni daha fazla germe, sabırlarımı zorlama lütfen...

Sen de samimi bir müslümansan, artık sataşmadan, komplekslerden kurtul ve güzel güzel yazışalım.

Çünkü, bırak herhangi bir örgütlenmeyi, her hangi bir grubun içinde yer almayı parçalanma olarak görenlerdenim. İslamın tek ümmet olması gerektiğini düşünenlerdenim, ama çok yalnız kaldığımı da görenlerdenim.

İnşallah bu dediklerimi anlayabilir ve bundan böyle sadece dinden yazışabiliriz.

selamlar,
aorskaya

aorskaya 6. November 2012 07:39 AM

[QUOTE=hiiic;13836]
peki sorarım sana pek hata bulan kardeş : )
neden sen hiç bir hatanı kabul etmiyorsun? Tartıştığımız konuda senin haksız olma ihtimalin hiç yok ama hep biz hatalıyız...
Hep karşıda hata buluyorsun ama sen akkaşıksın... [B]oturup bunu biraz düşün[/B], sonra gelir yine haklı çıkmaya çırpınırsın... Hem de gün gibi hakikatlere karşı...[/QUOTE]

Bak kardeşim,

1- [COLOR="Blue"][U]başka bir kardeşimin uyarısı üzerine nasıl cevap vermişim:[/U][/COLOR]

[QUOTE=aorskaya;13680]Peki kardeşim,

[QUOTE=Fers;13678]selam

sayın aorskaya,
ifademi/yorumumu anladığınızı zannetmiyorum, benim yorumumdan uzak ifadelere takılmışsınız...[/QUOTE]

Belki de dediğiniz gibi yoğunluktan dolayı, yazılarınızı ben yanlış yorumlamış olabilirim. Sonra imkan bulursam yeniden incelerim.

selamlarımla,
aorskaya[/QUOTE]

2- [COLOR="Blue"][U]Senin bir teklifine ciddi olduğunu düşünerek nasıl cevap vermişim:[/U][/COLOR]

[QUOTE=aorskaya;13756]
[QUOTE=pramid;13745]SEVGİLİ ARSKAYA HEPİMİZ KENDİMİZİ ÇEK EDELİM.
[/QUOTE]

Hay, hay memnuniyetle... Gerçekten çok yerinde olur.
[/QUOTE]

bak, hepsinde olumlu davranmışım. Bunlar, dikkatinden kaçmış yada o zamanlarda anlamamış olabilirsin. Ama şimdi sana soruyorum:

PEKİ SEVGİLİ KARDEŞİM, ŞİMDİ BARİ AKLIMIZI BAŞIMIZA ALALIM, MÜSLÜMANSAK EĞER BUNUN FARKINA VARIP SADECE DİN PAYLAŞALIM, OLURMU?

selamlar,
aorskaya

pramid 6. November 2012 09:45 AM

İnsan tartışmacı yaratılmış.

Ateş olmayan yerden duman tütmezmiş. aorskaya kardeşimiz biraz bencil ve yağ gibi. Üste olmayı seviyor.

Amacını da özetlemiş.

[QUOTE]güzel güzel yazışalım.[/QUOTE]

Klavye müslümanı tabirini sevdim.

aorskaya 6. November 2012 10:00 AM

[QUOTE=pramid;13846]İnsan tartışmacı yaratılmış.

Ateş olmayan yerden duman tütmezmiş. aorskaya kardeşimiz biraz bencil ve yağ gibi. Üste olmayı seviyor.

Amacını da özetlemiş.
[QUOTE]
güzel güzel yazışalım[/QUOTE]

Klavye müslümanı tabirini sevdim.[/QUOTE]

Sen nasıl bir insansın be kardeşim... bak müslümansın bile demiyorum artık. Şu yaptıklarını aklı başında bir müslüman zaten yapmaması gerekir. Ancak, sıradan akıllı, azıcık vicdanı olan bir insan bile bunu yapamaz. Ama, sen ne ilginçtirki devam edebiliyorsun.

Sen ve senin gibilere, "kişisel sataşmalar yerine, dini konularda fikir alışverişini becerebilmek için güzel, güzel yazışalım" dememi bile içine sindiremiyorsan, burada zaten nasıl sadece fikirlerinle olabilirsinki? Olamazsın ve olamıyorsunda...

Burası forum ve yazışmaktan başka bir şey yapılamayan bir alan olduğunu kavrayamayacaksan, yada sen yazışmaktan başka tepişmekte umut ediyorsan, yazdıklarında haklısın...

Utanmadan, klavye müslümanı diyebiliyorsun, terbiyesizlikte sınır tanımıyorsun, hız kesmiyorsun... Yüzyüze olabileceğimiz bir ortamda olsaydık bütün bunları gözümün içine bakarak yapamayacağını unutan gafillerden olma artık...

Senin gibi kibirlilerle ilk defa karşılaşmıyorum, son da olmayacak... Ama, ben bir müslümanım, müminim ve hamd olsun rabbime, ki; sabırla ve selamla devam edeceğim...

"Fikirlerin tükendiği yerde, kavgalar yer almaya başlar" sözünü doğrulayan örnekler olmaya devam edecekmisiniz bakalım, görelim...

selamlar,
aorskaya

seckin 6. November 2012 10:28 AM

Klavye müslümanı iyiymiş. Hepiniz klavye müslümanısınız. Bir din kurmuşsunuz başına oturmuşsunuz.

Bilir demi yazarsınız, işkembeden mi atarsınız.

aorskaya 6. November 2012 11:14 AM

[QUOTE=seckin;13855]Klavye müslümanı iyiymiş. Hepiniz klavye müslümanısınız. Bir din kurmuşsunuz başına oturmuşsunuz.

Bilir demi yazarsınız, işkembeden mi atarsınız.[/QUOTE]

Buyurun sevgili kardeşim,

sizden öğrenelim sizde sevaba girin... Ama, böyle deyip kenara çekilirsen, şimdi çok büyük günahlara gireceğini bil.

Çünkü dini öğrenmek isteyen birine yardımcı olmak istemediğini, bu konuda ama birini önemsemeyen peygamberimizin bile uyarıldığını da hatırlayarak önemle anlat...

selamlar,
aorskaya

hiiic 6. November 2012 11:27 AM

.....

aorskaya 6. November 2012 12:14 PM

[QUOTE=aorskaya] Sen nasıl bir insansın be kardeşim... bak müslümansın bile demiyorum artık. Şu yaptıklarını aklı başında bir müslüman zaten yapmaması gerekir. Ancak, sıradan akıllı, azıcık vicdanı olan bir insan bile bunu yapamaz. Ama, sen ne ilginçtirki devam edebiliyorsun.[/QUOTE]

[QUOTE=hiiic;13871]aors bu uslubu kullanırsan, kusura bakma ama sen insanları kışkırtıyorsun.

İstediğini söyleyen istemediğini işitir. Kimin insan olduğu müslüman olduğu senin bilecek karar verecek olduğun bir konu değil! Birilerine şu bu derken , kendi haddimizi aşmayalım.
[/QUOTE]

Hiic kardeşim, sana son defa anlayamadığın durumlar olduğunu anlatacağım ve artık bu tarz şeyler devam ederse dikkate almayacağım.

Birine, yazdığı bir yazının müslümana yakışmayacağını kabul eden, hatta müslümanlığı bırakalım, müslüman olmayan sıradan bir insana bile yakışmayacak yazılar olduğunu belirten bir yazı vardır orada.

Ama, sen yine her zamanki gibi anlayamadığını göstermişsin.

Bu yazımda kimseyi müslüman yada değilsin diye niteleme yoktur, aksine sen müslümansın, normal birinin bile yazmayacacağı yazıyı, ondan üstün olan müslüman olan sen yazmamalısın serzenişi vardır.

şimdi, bir kere daha oku da nasıl anlaman gerektiğini gör. Yazı, müslüman bildiğim birine yakıştıramadığım bir durumu anlatıyor, onu müslüman olmamakla itham etmeyi değil...

inşallah, bu son olur artık...

selamlar,
aorskaya

pramid 6. November 2012 12:49 PM

[QUOTE]sana son defa anlayamadığın durumlar olduğunu anlatacağım[/QUOTE]

anlayamadığın durumları anlatmak !

aorskaya, inatlarımız mı imanımız.

Sen iyi bir insansın. Devamlı uslup konusunda uyarı yapan bir insan.

Hırsızın konusu hırsızlık, oduncunun konusu odun.

hiiic 6. November 2012 12:50 PM

[QUOTE]Hiic kardeşim, sana son defa [U]anlayamadığın durumlar[/U] olduğunu anlatacağım ve artık bu tarz şeyler devam ederse dikkate almayacağım.[/QUOTE]

:)

işte bnların hepsi aynı.

biz sizi anlayamıyoruz çünkü siz anlama üstü insanlarsınız, biz beceremyoruz anlamayı, değil mi?

aorskaya 6. November 2012 12:55 PM

[QUOTE=pramid;13876]anlayamadığın durumları anlatmak !

aorskaya, inatlarımız mı imanımız.

Sen iyi bir insansın. Devamlı uslup konusunda uyarı yapan bir insan.

Hırsızın konusu hırsızlık, oduncunun konusu odun.[/QUOTE]

pramid, siz daha iyi insanlarsınız...

Kuran dışı konular son bulsun, artık dikkate almayacağım.

selamlar,
aorskaya

pramid 6. November 2012 12:58 PM

aorkaya arkadaşımızın üslübu, köşe sıkışan kediye benziyor.

Hiiic kardeşim sinirlenme, bir garip arkadaşımız bu. Bana fekaradamı anımsatıyor. O bile olabilir. Ama bu hadisleri terk ettim diyor. Zihniyet aynı.

[QUOTE]Huy olmuş sende huy, kesinlikle çıkmaz bu, anlatsan da bir anlatmasan da ayetinin muhatabı olarak görüyorum sizleri...[/QUOTE]

Olmaz olmaz demeyelim, belki ;Olmaz, olur... Allahdan ümidini kesme.

Aorskaya herbi iyi biri. Kendi çapında kaliteli. Ama inadı inat dikkat et.

[COLOR="Red"]Ak olana kara demez, [B]ak da demez.[/B] Kara olana ak demez; [B]kara da demez[/B].[/COLOR]

aorskaya 6. November 2012 01:27 PM

[QUOTE=pramid;13880]aorkaya arkadaşımızın üslübu, köşe sıkışan kediye benziyor.

Hiiic kardeşim sinirlenme, bir garip arkadaşımız bu. Bana fekaradamı anımsatıyor. O bile olabilir. Ama bu hadisleri terk ettim diyor. Zihniyet aynı.

Olmaz olmaz demeyelim, belki ;Olmaz, olur... Allahdan ümidini kesme.

Aorskaya herbi iyi biri. Kendi çapında kaliteli. Ama inadı inat dikkat et.

[COLOR="Red"]Ak olana kara demez, [B]ak da demez.[/B] Kara olana ak demez; [B]kara da demez[/B].[/COLOR][/QUOTE]

Ahbap çavuşlar olarak birbirinizi pohpohlamaya devam edin.

Ama, ben zan ile konuşmaktan, dini bilgi sunan birinin şahsını ele alıp kim olduğunu araştırmaktan men edildiğimi bilirim, bu nedenle hoşlanmamda.

Çünkü benim yaşam prensibim; "doğru kimde olursa olsun herkesin malıdır, her gören almalıdır, yanlış kimde ise sahibinin malıdır, herkes kaçmalıdır" anlayışıdır.

Bu nedenle müslüman bildiğim siz kardeşlerimi bırakın, doğruyu söyleyen en imansız biri, en azılı ateist bile olsa alır, bunun için teşekkür de ederim.

Siz, hala aslı olmayan konularla devam edecekseniz, sizi kimse tutamaz, buyurun...

Burası hanif, dini akıllıca yaşayan kardeşlerim var burada, bu nedenle başka yerlerde yazayım diye düşündüğüm yerde yazmaya başladığımdan beri hep kişisel sataşmalarınızla karşılaştım.

Siz, burada dini paylaşmak, öğrenmek, öğretmek amacını unutup, kişisel üstünlük kurma telaşıyla, şahsi yazılar yazabiliyorsunuz. Şahsıma ait sataşmaları yine önemsemiyor, "selam" deyip geçiyorum. Ancak, artık bunlar yoruyor beni ve bu saçmalıklara cevap vermekle düzelme yerine primde vermiş olduğum düşüncesiyle devam ettirdiğinizi görüyorum.

ya dinden konuşun, yada izleyin... yahut kendi kafanızda birini bulun, oyalanın, zaman geçirin, keyif sürün...

selamlar,
aorskaya

raven 6. November 2012 05:04 PM

Bu hiiiç denen primat gerçekten 128 mega bayt beyine sahip.
Ben ona İnsanlara bulaşma ,tahrik etme, iftira atma dürüst ol dedikçe korkak tavuklar gibi sağdaki soldaki başlıklarda gene hakkımda atıp tutuyor.
Hiç denen insan kılığına bürününmüş tek hücreli yaşam formu YETER ARTIK YETER!
Ne laftan anladığın var, ne Allah tan Korkman, nede kuldan utanman.Sen nasıl bir şekilsin ya,bu nasıl bir fıtrattır anlamadım
Edepsizsin,Hayasızsın,Terbiyesizsin
Benden uzak dur.Benim ismimi anma ,bana iftira atma
Topu topu 50 kelime konuşup, yazıyorsun onuda yanlış yapıyorsun.

senin yapında, olmayan karakterinde belli oldu.Kurban yoktur,namaz yoktur,oruç yoktur,melek yoktur,şeytan yoktur diyen hiiiiç
ADAK ADAMIŞ HEMDE İKİ KOÇ
sen savunduğun değerlere bile sahip çıkamayan büyük ihtimalle sorunlu bir çocukluk yaşamış bir canlısın
hani adak yoktu.Öksür bakalım buna ne diyeceksin.Sen bu sitede savunduğun herşeye sırt çevirdin gelenekçi oldun KOÇU ADAK ADADIN VE KESECEKSİN HANİ ARAP GELENEĞİYDİ.Süleymancı diye aşağıladığın adamın yanında çalışan yemek yediği kapa ihanet eden birisin.
Sen büyük ihtimalle bu site harici hayatta sosyal bir faaliyeti olmayan,insanlardan kaçan, korkan çünkü (korkaksın),şizofrenik bir tipsin.Hayata olan kızgınlığını burada insanlara kara çalarak,iftira atarak,onları küçük düşürmeye çalışarak atmaya çalışıyorsun.

YETER ARTIK! git bir psikoloğa görün.

Sana yine oğlum bak git diyorum

bir daha benim ismimi kullanma,bana laf çakma, hatta beni ima bile etme

Bütün bu yazdıklarımdan sonra bile hala yarabbi şükür diyorsan ar damarının çatlamış olduğunu düşünüyordum ama sende öyle bir damar olmadığına karar verdim.

Beni ne hale getirdin seni affetmiyorum hesabımı ahirete saklıyorum.Allah senin layığın neyse onu versin.Umarım seni öbür tarafta burnunda halkayla yanıma getirirler.

aorskaya 6. November 2012 05:23 PM

[QUOTE=raven;13914]Bu hiiiç denen primat gerçekten 128 mega bayt beyine sahip.
Ben ona İnsanlara bulaşma ,tahrik etme, iftira atma dürüst ol dedikçe korkak tavuklar gibi sağdaki soldaki başlıklarda gene hakkımda atıp tutuyor.
Ne laftan anladığın var, ne Allah tan Korkman, nede kuldan utanman.Sen nasıl bir şekilsin ya,bu nasıl bir fıtrattır anlamadım

senin yapında, olmayan karakterinde belli oldu.Kurban yoktur,namaz yoktur,oruç yoktur,melek yoktur,şeytan yoktur diyen hiiiiç
sen savunduğun değerlere bile sahip çıkamayan büyük ihtimalle sorunlu bir çocukluk yaşamış bir canlısın
hani adak yoktu.Öksür bakalım buna ne diyeceksin.Sen bu sitede savunduğun herşeye sırt çevirdin gelenekçi oldun KOÇU ADAK ADADIN VE KESECEKSİN HANİ ARAP GELENEĞİYDİ.Süleymancı diye aşağıladığın adamın yanında çalışan yemek yediği kapa ihanet eden birisin.
Sen büyük ihtimalle bu site harici hayatta sosyal bir faaliyeti olmayan,insanlardan kaçan, korkan çünkü (korkaksın),şizofrenik bir tipsin.Hayata olan kızgınlığını burada insanlara kara çalarak,iftira atarak,onları küçük düşürmeye çalışarak atmaya çalışıyorsun.

Bütün bu yazdıklarımdan sonra bile hala yarabbi şükür diyorsan ar damarının çatlamış olduğunu düşünüyordum ama sende öyle bir damar olmadığına karar verdim.

Beni ne hale getirdin seni affetmiyorum hesabımı ahirete saklıyorum.Allah senin layığın neyse onu versin.[COLOR="Red"][U]Umarım seni öbür tarafta burnunda halkayla yanıma getirirler.[/U][/COLOR][/QUOTE]

Sevgili raven,

Belliki bir hayli üzülmüş, öfkelenmiş ve bunları yazmışsın.

[COLOR="Red"][I]Burada haksız yere seni bu denli öfkelendirenler, sadece kendileri dini konularda yazmayı bırakıp, okuyucu olabilseydi kimseyi ilgilendirmezdi. Ama, bununla yetinmeyip, kendileri gibi düşünmeyenlerin sabırlarını taşıran sözler kullandıklarından, sadece senin hakkına değil, aktaracağın bilgilerden yararlanabilecek bazı kimselerin öğrenmelerini engelledikleri için onların da haklarını yemiş olmaktadırlar.[/I][/COLOR]

Belki, bunu düşünemiyorlar, belki de umursamıyorlar.

Şahsen, öfkeni anlıyor, sabrın sınırlarını aştığını kabul ediyorsam da yazında kırmızı ile boyadığım, [COLOR="Red"]"[U]Umarım seni öbür tarafta burnunda halkayla yanıma getirirler."[/U][/COLOR] sözünü geri alman gerektiğini düşünüyorum.

Bu, müslüman olmasa bile, zalimlik yapmadıkça, müşriklik yapmadıkça, hiç kimse için istenilecek durum değildir. Bu sözünü geri al, tövbe et bana kalırsa... Çünkü, müslümandan beklenen herkesin kurtuluşa ermesini istemesidir.

selamlar,
aorskaya

hiiic 6. November 2012 06:26 PM

[QUOTE=raven;13914]Bu hiiiç denen primat gerçekten 128 mega bayt beyine sahip.

Beni ne hale getirdin seni affetmiyorum hesabımı ahirete saklıyorum.Allah senin layığın neyse onu versin.Umarım seni öbür tarafta burnunda halkayla yanıma getirirler.[/QUOTE]

raven.. bu kadar [B]karakterine uygun[/B] laf söyleyerek, beni kendi seviyene çekebileceğini mi zannediyorsun?

Kusura bakma dostum, size selam olsun, bizden size zarar gelmez.

sizin ıslahınız bizlere zor, sizi Allah ıslah etsin...

senin bunca lafına karşılık, rabbimin ayeti bana yol gösterir. Boş lafına uyacak değilim...

[B]Âl-i İmrân 119
İşte siz öyle kimselersiniz ki, onlar sizi sevmedikleri halde siz onları seversiniz. Siz, bütün kitaplara inanırsınız; onlar ise, sizinle karşılaştıklarında "İnandık" derler; kendi başlarına kaldıklarında da, [COLOR="Red"]size olan kinlerinden dolayı parmaklarının uçlarını ısırırlar.[/COLOR] De ki: Kininizden (kahrolup) ölün! Şüphesiz Allah kalplerin içindekini hakkıyla bilmektedir.[/B]

ey raven ve çetesi :)
[B]Kininizden (kahrolup) ölün! Şüphesiz Allah kalplerin içindekini hakkıyla bilmektedir.[/B]

raven 6. November 2012 06:28 PM

[QUOTE=aorskaya;13915]Sevgili raven,

Belliki bir hayli üzülmüş, öfkelenmiş ve bunları yazmışsın.

[COLOR="Red"][I]Burada haksız yere seni bu denli öfkelendirenler, sadece kendileri dini konularda yazmayı bırakıp, okuyucu olabilseydi kimseyi ilgilendirmezdi. Ama, bununla yetinmeyip, kendileri gibi düşünmeyenlerin sabırlarını taşıran sözler kullandıklarından, sadece senin hakkına değil, aktaracağın bilgilerden yararlanabilecek bazı kimselerin öğrenmelerini engelledikleri için onların da haklarını yemiş olmaktadırlar.[/I][/COLOR]

Belki, bunu düşünemiyorlar, belki de umursamıyorlar.

Şahsen, öfkeni anlıyor, sabrın sınırlarını aştığını kabul ediyorsam da yazında kırmızı ile boyadığım, [COLOR="Red"]"[U]Umarım seni öbür tarafta burnunda halkayla yanıma getirirler."[/U][/COLOR] sözünü geri alman gerektiğini düşünüyorum.

Bu, müslüman olmasa bile, zalimlik yapmadıkça, müşriklik yapmadıkça, hiç kimse için istenilecek durum değildir. Bu sözünü geri al, tövbe et bana kalırsa... Çünkü, müslümandan beklenen herkesin kurtuluşa ermesini istemesidir.

selamlar,
aorskaya[/QUOTE]

haklısın aorskaya kardeşim

ama inan Allah a ne hale geldiğimi bilemezsin.Dengemi bozdu sabrımı taşırdı.

Artık bir süre sadece ayet paylaşacağım.Belki bu adamın ruhumda yarattığı tahribata en iyi gelecek ilaç budur.

aorskaya 6. November 2012 06:34 PM

[QUOTE=raven;13917]haklısın aorskaya kardeşim

ama inan Allah a ne hale geldiğimi bilemezsin.Dengemi bozdu sabrımı taşırdı.

Artık bir süre sadece ayet paylaşacağım.Belki bu adamın ruhumda yarattığı tahribata en iyi gelecek ilaç budur.[/QUOTE]

Aklın yolu birdir, sadece dini paylaşım, çok fazla zaman kaybettirildi... Teşekkürler sevgili raven...

İnşallah, kardeşlerimiz de artık bu davranışlarının nasıl yanlış sonuçlar doğurduğunu kavrayıp, kişilerin bilgilenme haklarını engellemeleri yüzünden kul hakkına tecavüz ettiklerini görebilirler...

selamlarımla,
aorskaya

Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:47 AM.