hanifler.com Kuran odaklı dindarlık

hanifler.com Kuran odaklı dindarlık (http://www.hanifler.com/index.php)
-   Kuran Merkezli ve Allah odaklı iman! (http://www.hanifler.com/forumdisplay.php?f=463)
-   -   Hergün Bir Ayet.... (http://www.hanifler.com/showthread.php?t=9)

40tr40 12. March 2013 03:13 PM

Kâf Suresi
[COLOR="DarkRed"]Bismillâhirrahmânirrahîm[/COLOR].

[COLOR="Red"]24[/COLOR]. (İki meleğe şu emir verilir) "Haydi ikiniz her inatçı kafiri, cehenneme atın!"
[COLOR="red"]25[/COLOR]. "Hayra bütün gücüyle engel olanı, azgın şüpheciyi"
[COLOR="red"][COLOR="red"]26[/COLOR][/COLOR]. "O ki Allah ile beraber başka ilah edindi,bundan dolayı onu şiddetli azaba birlikte atın!"
[COLOR="red"]27[/COLOR]. Müşrikin arkadaşı (şeytan) der ki: Rabbimiz! Ben onu azdırmadım. Fakat kendisi derin bir sapıklık içindeydi.
[COLOR="red"]28[/COLOR]. O esnada (Allah) buyurur: Huzurumda çekişmeyin! Ben size daha önce uyarı göndermiştim!
[COLOR="red"]29[/COLOR]. Benim huzurumda söz değiştirilmez ve ben kullara asla zulmedici değilim.
[COLOR="red"]30[/COLOR]. O gün cehenneme "Doldun mu?" deriz. O da "Daha var mı?" der.

Bilgi 12. March 2013 10:10 PM

A'raf:156-157
Allah diyor ki: “Benim azabım var; onu dilediğime dokundururum, rahmetim de var; o ise her şeyi kuşatmıştır. Onu da özellikle Allah'ın koruması altına girenlere, zekâtını; vergisini verenlere ve âyetlerimize inananlara; kendilerine iyiyi emreden ve onları kötülüklerden alıkoyan, temiz ve hoş şeyleri kendilerine serbestleştiren, kirli, pis ve kötü şeyleri de üzerlerine yasaklayan, sırtlarından ağır yükleri, üzerlerindeki bağları ve zincirleri indiren, yanlarındaki Tevrât ve İncîl'de yazılmış bulacakları Anakentli/ Mekkeli Peygamber, o Elçi'ye uyan kimselere yazacağım. O hâlde, O'na iman eden, O'na kuvvetle saygı gösteren, O'na yardımcı olan ve O'nun ile birlikte indirilen nûru izleyen kimseler var ya, işte onlar, kurtuluşa erenlerin ta kendileridir.”

merdem 12. March 2013 11:44 PM

[IMG]http://www.ayetler.com/data/link/TAHRiM/images/tahrim%208.jpg[/IMG]

40tr40 13. March 2013 03:07 PM

Câsiye Suresi
[COLOR="Red"]24[/COLOR]-Yine onlar, “Hayat, ancak bu dünya hayatımızdan ibarettir. Ölürüz ve yaşarız. Bizi ancak geçen uzun zaman değişime/ yıkıma uğratır” dediler. Hâlbuki onların buna dair hiçbir bilgileri yoktur. Onlar, sadece zan yürütüyorlar.
[COLOR="red"]25[/COLOR]-Kendilerine âyetlerimiz apaçık okunduğu zaman da, “Eğer doğru kimseler iseniz atalarımızı getirin” demekten başka delilleri yoktu.

berru 14. March 2013 05:24 AM

Hicr: 3 Bırak onları yesinler, yararlansınlar ve emel [boş umut] onları oyalasın. Ama onlar yakında bileceklerdir.

Zuhruf: 83 Sen hemen bırak onları, kendilerine söz verilen günlerine kavuşuncaya kadar dalsınlar ve oynayadursunlar.

merdem 14. March 2013 03:05 PM

[IMG]http://www.ayetler.com/data/link/LOKMAN/images/lokman34.jpg[/IMG]

Devamli hatirlatmada fayda vardir.

40tr40 14. March 2013 07:41 PM

Mürselât Suresi
[COLOR="Red"]11-13[/COLOR]-Tanıklık edecek elçiler, tanıklık için bekletildikleri “Ayırt etme günü” tanıklık vakti belirlendiği zaman, –“
[COLOR="red"]14[/COLOR]-Ayırt etme günü”nün ne olduğunu sana ne bildirdi!–
[COLOR="red"]15[/COLOR]-O gün, yalanlayanların vay hâline!

Bilgi 14. March 2013 08:28 PM

Ahzap1-3
Ey Peygamber! Allah'ın koruması altına gir, kâfirlere; Allah'ın ilâhlığını ve rabliğini bilerek reddedenlere ve münâfıklara da itaat etme. Şüphesiz Allah, en iyi bilendir, en iyi yasa koyandır.
Ve Rabbinden sana vahyedilen şeylere uy. Şüphesiz Allah, sizin ne yapıp durduğunuza çokça bilgi sahibidir.
Ve Allah'a işin sonucunu havale et, “tüm varlıkları belirli bir programa göre ayarlayan ve bu programı koruyarak, destekleyerek uygulayan” olarak da Allah yeter.

berru 15. March 2013 05:35 AM

Zümer süresi 8.
İnsana bir sıkıntı dokunduğu zaman, bütün gönlünü ona vererek Rabbine dua eder. Sonra kendisine tarafından bir nimet lütfettiği zaman da önceden O'na duâ ettiği hali unutur da Allah'ın yolundan sapıtmak için O'na ortaklar kılar [oluşturur]. De ki: "Küfrünle biraz yararlan! Şüphesiz sen ateşin ashabındansın."

40tr40 15. March 2013 04:37 PM

Kamer Suresi
[COLOR="Red"]43. Şimdi sizin kafirleriniz, onlardan daha mı iyidirler? Yoksa kitaplarda sizin için bir berat mı var?
[/COLOR]44. Yoksa "Biz, intikam almağa gücü yeten bir topluluğuz" mu diyorlar?
[COLOR="red"]45. O topluluk yakında bozulacak ve onlar arkalarını dönüp kaçacaklardır.
[/COLOR]46. Bilakis kıyamet onlara vadedilen asıl saattir ve o saat daha belalı ve daha acıdır.
[COLOR="red"]47[/COLOR]. Şüphesiz suçlular sapıklık ve çılgınlık içindedirler.
[COLOR="red"]48[/COLOR]. O gün yüzüstü ateşe sürüklendiklerinde "Cehennemin elemini tadın!" denir.
[COLOR="red"]49[/COLOR]. Biz, her şeyi bir ölçüye göre yarattık.
[COLOR="red"]50[/COLOR]. Bizim buyruğumuz, bir anlık bakış gibi, bir tek sözden başka bir şey değildir.
[COLOR="red"]51[/COLOR]. Andolsun biz, sizin benzerlerinizi hep helak ettik. Düşünüp ibret alan yok mu?
[COLOR="red"]52[/COLOR]. Yaptıkları her şey kitaplarda (amel defterlerinde) mevcuttur.
[COLOR="red"]53[/COLOR]. Küçük büyük her şey satır satır yazılmıştır.

Neden acaba bu ayetler bana hep Amerika'yı hatırlatır!

merdem 15. March 2013 09:54 PM

[IMG]http://www.ayetler.com/data/link/ENAM/images/enam%2070.jpg[/IMG]

kuman 15. March 2013 09:54 PM

Dikkat edin şeytan sizi Allah ile aldatmasın

merdem 15. March 2013 10:24 PM

[QUOTE=kuman;16493]Dikkat edin şeytan sizi Allah ile aldatmasın[/QUOTE]

Kasas / 56:

Sen, sevdiğini doğru yola iletemezsin. Fakat, Allah, dilediğini doğru yola iletir. Çünkü hidayete layık olanları en iyi o bilir.

galipyetkin 15. March 2013 10:57 PM

En'am Suresi -70.

Yukarıda resimli olarak verilmiş olan ayetteki ''Yahudi Şamdanı'' yanlıştır. Resimdeki şamdan 9 kolludur. Halbuki ''Yahudi Şamdanı'' denilen ''Menorah '' 7 kolludur. Resimdeki yanlışın görsel olarak beyine yerleşmemesi için bu uyarıya lüzum hissettim.

Saygılarımla.
Galip Yetkin.

40tr40 16. March 2013 03:58 PM

Tekvîr Suresi
[COLOR="Red"]19[/COLOR]. O (Kur'an), şüphesiz değerli, bir elçinin (Cebrail'in) getirdiği sözdür.
[COLOR="red"]20[/COLOR]. O elçi güçlü, Arş'ın sahibi (Allah'ın) katında çok itibarlıdır.
[COLOR="red"]21[/COLOR]. O orada sayılan, güvenilen (bir elçi) dir.
[COLOR="red"]22[/COLOR]. Arkadaşınız (Muhammed) de mecnun değildir.
[COLOR="red"]23[/COLOR]. Andolsun ki, onu (Cebrail'i) apaçık ufukta görmüştür.
[COLOR="red"]24[/COLOR]. O, gaybın bilgilerini (sizden) esirgemez.
[COLOR="red"]25[/COLOR]. O lanetlenmiş şeytanın sözü de değildir.
[COLOR="red"]26[/COLOR]. Hal böyle iken nereye gidiyorsunuz?
[COLOR="red"]27[/COLOR]. O, herkes için, bir öğüttür,
[COLOR="red"]28[/COLOR]. Sizden doğru yolda gitmek isteyenler için de.
[COLOR="red"]29[/COLOR]. Alemlerin Rabbi Allah dilemedikçe siz dileyemezsiniz.

berru 16. March 2013 06:02 PM

Bismillahirrahmanirrahim

necm süresi 11-13-17 peygamberimizle ilgili anlatılan uykuda iken vahy aldığı rivayetlerin uyku esnasında gelmediğini gine rivayetlere göre Peygamberimiz ilk vahiy geldiğinde korkmamış ürpermemiştir.Allah razı olsun Hakkı Yılmaz kardeşimizden

11-Gönlü, gördüğünü yalanlamadı.

12.-Onun gördüğü şeyden kuşku mu duyuyorsunuz? [onun gördüğü şey hakkında onunla mücadele mi ediyorsunuz?]

13-Andolsun onu, başka bir inişte daha gördü.

14. Son sidrenin yanında.

15. Ki onun yanında oturulan bahçe vardır.

16. O zaman sidreyi kaplayan kaplıyordu.

17. Göz şaşmadı ve azmadı.

berru 16. March 2013 10:54 PM

[B]Beled Süresi [/B]

[B]8. [/B] Biz ona iki göz vermedik mi?

[B]9. [/B] Ve bir dil ve iki dudak?

[B]10. [/B] Ve Biz ona belirgin iki yolu gösterdik.

[B]11. [/B] Fakat o, 'Akabe'ye [o sarp yokuşa] saldırmadı.

[B]12. [/B] Ve 'Akabe'nin [o sarp yokuşun] ne olduğunu sana ne bildirdi?

[B]13. [/B] Köle azat etmektir,

[B]14. [/B] veya salgın bir kıtlık gününde yemek yedirmektir;

[B]15. [/B] akrabalığı olan [yakında bulunan] bir yetime,

[B]16. [/B] veya topraklara düşmüş [sürünen] miskine. [yoksula, işsize]

[B]17. [/B] sonra da iman edip de sabrı tavsiyeleşenlerden ve merhameti tavsiyeleşenlerden olmaktır.
[B]
18. [/B] İşte bunlar, meymenet [uğur-bereket] ashâbıdır. [yâranıdır]

[B]19. [/B] Âyetlerimizi inkâr edenler de meş'emet [uğursuzluk-şomluk] ashâbının [yâranının] ta kendileridir.

[B]20. [/B] Üzerlerinde kapıları sımsıkı kapatılmış bir ateş vardır.

khaos 16. March 2013 11:01 PM

KAF/30
O gün cehenneme: "Doldun mu?" deriz. O ise: "Daha yok mu?" der.

berru 16. March 2013 11:10 PM

[B]secde süresi

13. [/B] Ve eğer Biz dileseydik her nefse [kişiye] hidâyetini verirdik. Velâkin Benden: "Bütün insanlar ve cinlerden [herkesten] cehennemi elbette tamamen dolduracağım" sözü hak olmuştur.

40tr40 17. March 2013 03:48 PM

Furkân Suresi
[COLOR="Red"]27[/COLOR]. O gün, zalim kimse (pişmanlıktan) ellerini ısırıp şöyle der: Keşke o peygamberle birlikte bir yol tutsaydım!
[COLOR="red"]28[/COLOR]. Yazık bana! Keşke falancayı (batıl yolcusunu) dost edinmeseydim!
[COLOR="red"]29[/COLOR]. Çünkü zikir (Kur'an) bana gelmişken o, hakikaten beni ondan saptırdı. Şeytan insanı (uçuruma sürükleyip sonra) yüzüstü bırakıp rezil rüsvay eder.
[COLOR="red"]30[/COLOR]. Peygamber der ki: Ey Rabbim! Kavmim bu Kur'an'ı büsbütün terkettiler.
[COLOR="red"]31[/COLOR]. (Resulüm!) İşte biz böylece her peygamber için suçlulardan düşmanlar peyda ettik. Hidayet verici ve yardımcı olarak Rabbin yeter.

merdem 17. March 2013 06:39 PM

[IMG]http://www.ayetler.com/data/link/MEARiC/images/MEARiC%208-10_jpg.jpg[/IMG]

Tüm değerli Kardeşlerime İngiltere`nin engüzel köşesinden sevgi ve saygı dolu selamlar sunarım.

Bilgi 17. March 2013 09:23 PM

Müddesir:11-14
Tek olarak yarattığım, kendisine hesapsız bir mal verdiğim, şâhitler olarak oğullar verdiğim, kendisi için alabildiğine imkânlar döşediğim kişiyi Benimle başbaşa bırak! Tüm bunlardan sonra hırs ile Benim daha da arttırmamı istiyor.
Kesinlikle onun düşündüğü gibi değil! Şüphesiz o, Bizim âyetlerimize/ alâmetlerimize/ göstergelerimize karşı bir inatçı kesildi. Ben onu sarp bir yokuşa sardıracağım.

khaos 17. March 2013 10:49 PM

NEBE / 21-22-23-24
Cehennem, bir gözetleme yeri olmuştur.
Azgınlar için bir barınak.
Devirlerce kalacaklardır içinde.
Ne bir serinlik tadacaklar ne de bir içecek.

berru 18. March 2013 08:09 AM

[CENTER] [B]İşte şu bedbaht olanlar cehennem ateşi içindedirler. Onlara orada iç çekme ve hıçkırma vardır. Gökler ve yer durdukça onlar da o ateşte sürekli kalacaklardır. – Ancak Rabbinin dilediği müstesna.– Şüphesiz Rabbin dilediğini en üst seviyede yapandır.

Ve şu mutlu olanlara gelince, onlar da gökler ve yer durdukça ardı arkası kesilmeyen bir ikram olarak cennetin içinde sürekli olmak üzere kalacaklardır. –Ancak Rabbinin dilediği müstesna.
[/B]
[B]
HUD SÜRESİ 106–107-108[/B][/CENTER]

berru 18. March 2013 08:10 AM

[IMG]http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/313308_610987635582563_1469937222_n.jpg[/IMG]

40tr40 18. March 2013 04:10 PM

Nisâ Suresi

[COLOR="Red"]1[/COLOR]. Ey insanlar! Sizi bir tek nefisten yaratan ve ondan da eşini yaratan ve ikisinden birçok erkekler ve kadınlar üretip yayan Rabbinizden sakının. Adını kullanarak birbirinizden dilekte bulunduğunuz Allah'tan ve akrabalık haklarına riayetsizlikten de sakının. Şüphesiz Allah sizin üzerinizde gözetleyicidir.
[COLOR="red"]2[/COLOR]. Yetimlere mallarını verin, temizi pis olanla değişmeyin, onların mallarını kendi mallarınıza katarak (kendi malınızmış gibi) yemeyin; çünkü bu, büyük bir günahtır.

khaos 18. March 2013 09:10 PM

MUCÂDELE 9
Ey iman edenler! Aranızda fısıldaştığınız zaman, günah, düşmanlık ve resule isyan hususlarında fısıldaşmayın; hayırda erginlik/dürüstlük ve takva konusunda fısıldaşın. Huzurunda haşredileceğiniz Allah'tan sakının!

Bilgi 18. March 2013 10:03 PM

Kasas:88-İsra:1
Ve Allah ile beraber başka bir tanrıya yalvarma. O'ndan başka hiçbir ilâh yoktur. O'nun Zatından başka her şey yok olacaktır. Yasa-ilke, yalnızca O'nundur. Siz de ancak O'na döndürüleceksiniz.Kulunu, bir gece, âyetlerimizden/ alâmetlerimizden/ göstergelerimizden gösterelim diye, Mescid-i Haram'dan bir kenarını mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa'ya yürüten Zat, her türlü noksan sıfatlardan arınıktır. Şüphesiz O, en iyi işitenin, en iyi görenin ta kendisidir.

40tr40 19. March 2013 03:44 PM

Nûr Suresi
[COLOR="Red"]10[/COLOR]. Ya Allah'ın size bol lütfu ve merhameti bulunmasaydı ve Allah, tevbeleri kabul eden hüküm ve hikmet sahibi olmasaydı (haliniz nice olurdu)!

khaos 19. March 2013 07:01 PM

İSRÂ 111
Şöyle de: "Hamd, o Allah'a özgüdür ki, çocuk edinmemiştir; mülk ve yönetiminde ortağı yoktur; âcizlik yüzünden dost edinmemiştir." Ve tekbir edip yücelt O'nu!

40tr40 20. March 2013 06:33 PM

Yûsuf Suresi

[COLOR="Red"]103[/COLOR]. Sen ne kadar üstüne düşsen de insanların çoğu iman edecek değillerdir.
[COLOR="red"][COLOR="red"]104[/COLOR][/COLOR]. Halbuki sen bunun için (peygamberlik görevini ifa için) onlardan bir ücret istemiyorsun. Kur'an, alemler için ancak bir öğüttür.
[COLOR="red"]105[/COLOR]. Göklerde ve yerde nice deliller vardır ki, onlar bu delillerden yüzlerini çevirip geçerler.
[COLOR="red"]106[/COLOR]. Onların çoğu, ancak ortak koşarak Allah'a iman ederler.
[COLOR="red"]107[/COLOR]. Allah tarafından kuşatıcı bir felaket gelmesi veya farkında olmadan kıyametin ansızın kopması karşısında kendilerini emin mi gördüler?
[COLOR="red"]108[/COLOR]. (Resulüm!) De ki: "İşte bu, benim yolumdur. Ben Allah'a çağırıyorum, ben ve bana uyanlar aydınlık bir yol üzerindeyiz. Allah'ı (ortaklardan) tenzih ederim! Ve ben ortak koşanlardan değilim."

Bilgi 20. March 2013 10:35 PM

Nahl:1-3
Allah'ın emri kesinlikle gelecek. Artık onu acele edip istemeyiniz. Allah, onların ortak koştukları şeylerden arınıktır ve yücedir.
Allah, kullarından dilediğine, haberci âyetleri/ vahyi, Kendisine özgü bir iş olarak ruh/ can ile birlikte: “Şüphesiz Benden başka ilâh yok, o hâlde Benim korumam altına girin diye uyarın” diye indirir.
Allah, gökleri ve yeryüzünü hak ile oluşturdu. O, onların ortak koştukları şeylerden yücedir.

40tr40 21. March 2013 05:30 PM

Nisâ Suresi
[COLOR="Red"]10[/COLOR]. Haksızlıkla yetimlerin mallarını yiyenler şüphesiz karınlarına ancak ateş tıkınmış olurlar; zaten onlar alevlenmiş ateşe gireceklerdir.

Bilgi 21. March 2013 10:26 PM

Tekasür:1-8
Çoğaltma yarışı, mezarlara girinceye kadar sizi eğlendirip oyaladı.
Kesinlikle sizin düşündüğünüz gibi değil! Yakında bileceksiniz. Yine; kesinlikle sizin düşündüğünüz gibi değil! Yakında bileceksiniz. Kesinlikle sizin düşündüğünüz gibi değil! Eğer ki kesin bilgi ile bilirseniz çılgınca yanan ateşi kesinlikle görürsünüz. Bir süre sonra, onu, gözle görürcesine, gerçek olarak kesinlikle göreceksiniz. Sonra, o gün siz, nimetten kesinlikle sorulacaksınız.

40tr40 22. March 2013 02:28 PM

Bakara Suresi
[COLOR="Red"]286[/COLOR]. Allah her şahsı, ancak gücünün yettiği ölçüde mükellef kılar. Herkesin kazandığı (hayır) kendine, yapacağı (şer) de kendinedir. Rabbimiz! Unutursak veya hataya düşersek bizi sorumlu tutma. Ey Rabbimiz! Bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır bir yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği işler de yükleme! Bizi affet! Bizi bağışla. Bize acı! Sen bizim mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et!

berru 23. March 2013 04:28 PM

[FONT=Georgia][I][SIZE=3][COLOR=DarkRed](Bakara: 107) Göklerin ve yerin egemenliğinin yalnız Allah’a ait olduğunu ve sizin için Allah’ın astlarından bir Yakın Kişi ve bir yardımcı olmadığını bilmedin mi?[/COLOR]
[/SIZE][/I][/FONT]
[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=DarkOrange][I](İsrâ: 111) Ve de ki: Hamd, [övgü] hiçbir çocuk edinmeyen, mülkte ortağı olmayan, düşkünlükten dolayı yardımcısı olmayan Allah'a özgüdür. Ve O'nu büyüttükçe büyüt! [ululadıkça ulula][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT]

[COLOR=Indigo][I][FONT=Georgia][SIZE=3](Kamer: 49) Şüphesiz ki, Biz her şeyi; evet onu [her şeyi] bir kader [ölçü, ayar] ile yarattık.[/SIZE][/FONT][/I][/COLOR]

merdem 24. March 2013 11:16 PM

[IMG]http://www.ayetler.com/data/link/NEBE/images/nebe%2040.jpg[/IMG]

40tr40 25. March 2013 01:29 AM

MÜRSELÂT SÛRESİ
[COLOR="Red"]50[/COLOR]-Artık Kur’ân'dan sonra hangi söze inanacaklar?

Bilgi 25. March 2013 07:26 AM

İsra:11-12
Ve insan, hayrı davet eder gibi kötülüğü davet eder. Ve insan çok acelecidir.
Ve Biz, geceyi ve gündüzü iki alâmet/gösterge yaptık. Sonra Rabbinizden bir armağanlar aramanız, yılların sayısını ve hesabını bilmeniz için gecenin alâmetini/göstergesini silip, bir gördürücü aydınlık olarak gündüzün alâmetini/göstergesini getirdik. Ve Biz, her şeyi ayrıntılı olarak açıkladık da açıkladık.

berru 25. March 2013 10:12 PM

[I][FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=Navy](A'lâ 11–13) En bedbaht olan da ondan kaçınacaktır. O ki, en büyük ateşe yaslanacaktır. Sonra o en büyük ateşin içinde ne ölecek, ne de hayat bulacaktır.[/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=3]

[FONT=Georgia][COLOR=Sienna](Nisâ 56) Evet, Âyetlerimizi inkâr edenleri, kesin, ateşe atacağız. Derilerinin her yanışında, cezayı tatmaları için, derilerini başka derilerle değiştireceğiz. Gerçekten Allah Azîz'dir, Hakîm'dir.

[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I]

Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:44 PM.