hanifler.com Kuran odaklı dindarlık

hanifler.com Kuran odaklı dindarlık (http://www.hanifler.com/index.php)
-   Hurafeler (http://www.hanifler.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Allah az; rivayetçiler çok biliyor. (http://www.hanifler.com/showthread.php?t=2834)

dost1 27. September 2012 01:00 AM

Selamun Aleykum! Değerli Nacikocak Kardeşim!

[QUOTE=nacikocak;12820]
...
hz musayı kovalayan firavunun ordusunu kim suda boğdu denizde 12 yolu kim açtı firavunun ordusu geçerken kim kapattı ...[/QUOTE]

Firavunun ordusunu boğan sudur. Denizde kuru bir yol açan Musa'dır. (selam olsun)

"Denizde 12 km yolu" derken bu hangi denizdir?

Lütfen!Ta-Ha 77-79 u okur musunuz?

Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur.
Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır.
Sevgi,saygı ve muhabbetle.
Allah'a emanet olunuz.

pramid 27. September 2012 05:26 AM

[QUOTE]Lütfen!Ta-Ha 77-79 u okur musunuz?[/QUOTE]

Arkadaşlar nacı yazı ve ayetleri okumaz; BİLDİĞİNİ OKUR.

Bu arkadaş anlayışı birza zayıf her söze

[QUOTE][QUOTE] kardeşim yine cevap vermemişsin
soruma karşılık soru sormuşsun
[/QUOTE][/QUOTE]

demekten öteye gitmiyor.

nacikocak 27. September 2012 07:10 AM

[QUOTE=Fers;12822][B]sen ölümü allah'ın zulmü olarak düşünüyorsan[/B]...(nacikocak)

zulm olarak düşünen sizsiniz, ben oluşturduğu sistemin/tasarladığı düzeneklerin bir parçası olarak düşünüyorum/tahmin ediyorum/yorumluyorum, her ne ise...
Musanın peşinden kovalayan, hırslarına ve kibrine yenik düşen ahmakların [B]tuzağa düşüp suda boğulmaları [/B]doğal bir sonuçtur, helakla ilgisi yok...
aklını kullanmayan sonuçlarına katlanır...

[B]çünkü söz allah'ın sözü söylemediği birşeyi söylemiş gibi veya söylediği birşeyi söylememiş gibi anlamak ve anlatmaktan korkar ve ona sığınırım tabi insanım böyle bir hata belki bilmeyerek yapmış olabilirim[/B]...(nacikocak)

ne güzel, herkes için aynı şey dimi sayın naci...[/QUOTE]

[B]peki fers kardeşim kimin tuzağı[/B]

nacikocak 27. September 2012 07:19 AM

[QUOTE=dost1;12825]Selamun Aleykum! Değerli Nacikocak Kardeşim!

Firavunun ordusunu boğan sudur. Denizde kuru bir yol açan Musa'dır. (selam olsun)

"Denizde 12 km yolu" derken bu hangi denizdir?

Lütfen!Ta-Ha 77-79 u okur musunuz?

Allah'a emanet olunuz.[/QUOTE]

aleyküm selam halil bey allah'a şükür sonunda bir cevapla karşılaştım

doğru firavunun ordusunu boğan sudur suyu yönlendiren ona ol diyen kimdir
denizde kuru bir yol açıp daha sonra kapatması için hz musa'ya o izni o emri veren kimdir cevabı sanırım oku dediğiniz ayette var

1. ve lekad : ve andolsun
2. evhaynâ : [B]vahyettik[/B]
3. ilâ mûsâ : [B]Musa'ya[/B]
4. en esri : yürümek, yürümesi
5. bi ibâdî : [B]kullarım ile [/B]
6. fadrib (fe ıdrib) : [B]sonra vur [/B]
7. lehum : [B]onlar için[/B], onlara
8. tarîkan : tarîk, [B]bir yol[/B]
9. fî el bahri : [B]denizde[/B]
10. yebesen : [B]kuru[/B]
11. lâ tehâfu : korkma
12. dereken : arkadan yetişerek
13. ve lâ tahşâ : ve endişelenme

bir önceki mesajınızda ise “ هلاكHelâk” sözcüğü “değişime, yıkıma uğramak, bozulmak, düşmek” demektir. (Lisanü’l-Arab, c.9, s. 118-121) Genel olarak zannedildiği gibi bu sözcük “yok olmak” anlamına gelmez." demişsiniz aynen katılıyorum ben zaten tamamen yok olmaktan bahsetmiyorum bir ordunun yıkıma uğraması bozguna uğraması düşmesi herkeste ne akla getiriryorsa bendede aynı şeyi aklıma getiriyor bakın ayette allah ne diyor

1. in-nâ : [B]muhakkak ki biz [/B]
2. erselnâ : biz [B]gönderdik[/B]
3. aleyhim : [B]onların üzerine [/B]
4. sayhaten : [B]sayha,[/B] korkunç ses dalgası
5. vâhideten : bir, [B]tek[/B]
6. fe : böylece
7. kânû : onlar [B]oldular[/B]
8. ke heşîmi : [B]kuru ot gibi[/B]
9. el muhteziri : döküntü halinde, ufalanmış

yok olmadılar ama "onlar kuru ot gibi olduar" ve bunu yapan kahhar'dır selam'dır cabbar'dır mütekebbir'dir kısaca abicim allah'tır

nacikocak 27. September 2012 08:18 AM

[QUOTE=pramid;12826]Arkadaşlar nacı yazı ve ayetleri okumaz; BİLDİĞİNİ OKUR.

Bu arkadaş anlayışı birza zayıf her söze

demekten öteye gitmiyor.[/QUOTE]

kardeşim ben bildiğimi okumam okuduğumu bilirim onu yapan ayetleri bildiğine çeviren sensin yine söylüyorum ayetleri çevirdin ben bunu sana söylediğimde yapmadığını ispatlamak için delil sunamadın cevap yazamadın çırpınmaktan başka hiçbirşey yapamadın zaten yapamazsında çünkü kuran'ı koruyan allah'tır mutlak galiptir

nacikocak 27. September 2012 09:35 AM

[QUOTE=Fers;12821]selam

[B]fers kardeşim yine cevap vermemişsin
soruma karşılık soru sormuşsun[/B]...(nacikocak)

soruya soruyla cevap vermek gerekir bazen, şimdi olduğu gibi...

[B]allah kavimleri toplumları helak etmiştir bütün dünyadaki canlıları topyekün değil...[/B](nacikocak)

tüm dünyadaki canlılardan kim bahsetti...

kasırgalar depremler sürekli olup biter, "kasırgayla helak edilip yerine yeni nesil getirilen toplum" örneklemesi senin anladığın gibiyse eğer, [B]toplumun içinde[/B] üç günlük bebekten dokuz yaşındaki çocuğa kadar dünyadan bi haberlerin pirinç gibi ayıklandı mı, bide bunların hayvanlar alemi de var yoksa Allah [B]içlerindeki[/B] zibidilere inat onlarada mı zulmetti...(Fers)

bu ifade gözünüze ilişmemiş !
yazılanlardan kopuksunuz demiştim...

[B]helak ettiği toplumda ise ayetlerde mevcuttur allah peygamberlere oradan uzaklaş iman edenleride yanına al diye emretmiştir[/B]...(nacikocak)

hud/40
kulnaahmil fiihaa min kullin zevceynisneyni ve ehleke..../

[B]kulnaa[/B]hmil.../ yükle [B]dedik[/B]...
dedim değil, dedik/kulnaa...

madem Allah veriyor helak ve kurtuluş emrlerini, neden "dedim" değilde "dedik" ifadesi kullanıldı...

[B]ayetlerde kavimleri helak ettik boğduk diyen kim[/B]...(nacikocak)

fe enceynaahu.../ selamet verdik ona...
ve agraknelleziine.../ onları batırdık...

"diyen" değil "diyenler" kim...
bende soruyorum işte; neden "batırdım" değilde "batırdık", neden selamet "verdim" değilde "verdik"...
neden Allah ben yaptım/ettim demiyor doğrudan....

batırılma hali ve selamet veriliş...
burada "doğal afet boyutunda bir helak söz konusu olduğunu düşünmüyorum"...

Allah hak edilenin verilmesini sistemine yerleştirendir...
o "ol" dedi onun sistemdeki herşey yerini aldı...
karşıdan karşıya geçerken sağa sola bakmassan kamyonun tekerleğinle muhatab olursun..
ölümü veren Allahtır ama kamyonla samimiyet kuran sensin...(Fers)

bu ifadeleri boşuna kullanmışım...bunlar süs değil cevaptı...

melek, meleke, resul kavramlarını inceleyip iyice bir düşünün...[/QUOTE]

kardeşim yazılardan kopuk değilim sende bütün canlılardan bahsetmemişsin sadece allah hak eden bir kavmi helak edrken diğer insanlarıda helak etmişmi yoksa ayırmışmı daha iyi anlaman için o şekilde cevapladım şu an işim çıktı daha sonra diğer sorularınıda cevaplayacam

nacikocak 27. September 2012 10:52 AM

[QUOTE=Fers;12821]selam

[B]fers kardeşim yine cevap vermemişsin
soruma karşılık soru sormuşsun[/B]...(nacikocak)

soruya soruyla cevap vermek gerekir bazen, şimdi olduğu gibi...

[B]allah kavimleri toplumları helak etmiştir bütün dünyadaki canlıları topyekün değil...[/B](nacikocak)

tüm dünyadaki canlılardan kim bahsetti...

kasırgalar depremler sürekli olup biter, "kasırgayla helak edilip yerine yeni nesil getirilen toplum" örneklemesi senin anladığın gibiyse eğer, [B]toplumun içinde[/B] üç günlük bebekten dokuz yaşındaki çocuğa kadar dünyadan bi haberlerin pirinç gibi ayıklandı mı, bide bunların hayvanlar alemi de var yoksa Allah [B]içlerindeki[/B] zibidilere inat onlarada mı zulmetti...(Fers)

bu ifade gözünüze ilişmemiş !
yazılanlardan kopuksunuz demiştim...

[B]helak ettiği toplumda ise ayetlerde mevcuttur allah peygamberlere oradan uzaklaş iman edenleride yanına al diye emretmiştir[/B]...(nacikocak)

hud/40
kulnaahmil fiihaa min kullin zevceynisneyni ve ehleke..../

[B]kulnaa[/B]hmil.../ yükle [B]dedik[/B]...
dedim değil, dedik/kulnaa...

madem Allah veriyor helak ve kurtuluş emrlerini, neden "dedim" değilde "dedik" ifadesi kullanıldı...

[B]ayetlerde kavimleri helak ettik boğduk diyen kim[/B]...(nacikocak)

fe enceynaahu.../ selamet verdik ona...
ve agraknelleziine.../ onları batırdık...

"diyen" değil "diyenler" kim...
bende soruyorum işte; neden "batırdım" değilde "batırdık", neden selamet "verdim" değilde "verdik"...
neden Allah ben yaptım/ettim demiyor doğrudan....

batırılma hali ve selamet veriliş...
burada "doğal afet boyutunda bir helak söz konusu olduğunu düşünmüyorum"...

Allah hak edilenin verilmesini sistemine yerleştirendir...
o "ol" dedi onun sistemdeki herşey yerini aldı...
karşıdan karşıya geçerken sağa sola bakmassan kamyonun tekerleğinle muhatab olursun..
ölümü veren Allahtır ama kamyonla samimiyet kuran sensin...(Fers)

bu ifadeleri boşuna kullanmışım...bunlar süs değil cevaptı...

melek, meleke, resul kavramlarını inceleyip iyice bir düşünün...[/QUOTE]

kardeşim yazılardan kopuk değilim sende bütün canlılardan bahsetmemişsin sadece allah hak eden bir kavmi helak edrken diğer insanlarıda helak etmişmi yoksa ayırmışmı daha iyi anlaman için o şekilde cevapladım şu an işim çıktı daha sonra diğer sorularınıda cevaplayacam

pramid 27. September 2012 11:49 AM

[QUOTE]okuduğumu bilirim[/QUOTE]

Okudukların yanlış ve tahrife uğramış. Yahudileşme temeyülündesiniz.

Sizin okuduklarınızı bizler de okuduk. Hemde yıllarca. Yalanlarda doldu kafamız. Zor oldu arınmak. Allah temizlesin Naci bey.

Kuranı al ve kelimeleri arapça olarak, o kitabın içinde Allah nasıl kullanmış bir müfehhres ile karşılaştır.

O zaman görsün bizlerin Kuranı anlamlandırma çabalarını ve senin yazdığın ayetler ile çatışmayı.

Bizlerin meallendirmesi ile senin meallerden okuman ve senin bizleri tahrifatla suçlaman doğal. Çünkü aynı şeyi anlamıyoruz kitaptan. Çünkü kitap tek şeyi söylüyor.

Yeni hazırladığım yazı tavsiye ederim okumanızı

[url]http://vekuran.blogspot.com/2012/09/yahudilesme-ve-ehli-kitap.html[/url]

dost1 27. September 2012 01:37 PM

Selamun Aleykum! Değerli Nacikocak kardeşim!

[QUOTE=nacikocak;12829]aleyküm selam halil bey allah'a şükür sonunda bir cevapla karşılaştım

doğru firavunun ordusunu boğan sudur suyu yönlendiren ona ol diyen kimdir
denizde kuru bir yol açıp daha sonra kapatması için hz musa'ya o izni o emri veren kimdir cevabı sanırım oku dediğiniz ayette var[/QUOTE]

Bu yazıyı yazmak isteyen ve yazan sizsiniz ancak, bunun için gerekli olan sistemleri mutlak olarak yaratan Allah'tır.

Allah her şeyin ve her işin asıl yaratıcısıdır. Bu durum O’nun ilâhlığının olmazsa olmaz gereğidir. Şu hâlde dalâleti de, hidayeti de yaratan Allah'tır. Ancak dalâleti ve hidayeti isteyen ve o yönde meyil gösteren bizzat kulun kendisidir.

[B]Sâffat;96[/B]: Oysa sizi de, yaptıklarınızı da Allah yaratmıştır.

[B]En'âm;102[/B]: İşte budur Rabbiniz Allah! O'ndan başka ilâh yoktur. Her şeyin yaratıcısıdır. Öyleyse, O'na kulluk edin. O, her şeyin yönetenidir.

[B]Ra'd;16[/B]: De ki:"Göklerin ve yerin Rabbi kimdir?" De ki:"Allah'tır". De ki:"Allah'ın astlarından o kendi kendilerine fayda ve zarar vermeye gücü olmayanları Yakınlar mı ediniyorsunuz?" De ki:"Hiç kör ile gören bir olur mu? Hiç karanlıklarla aydınlık bir olur mu?" Ya da Allah'a, O'nun gibi yaratan bir takım ortaklar buldular da, bu yaratış kendilerince birbirine benzer mi göründü? De ki:"Allah, her şeyin yaratıcısıdır. O, birdir, her şeye üstün ve kahredicidir."

[B]Zümer;62[/B]: Allah, her şeyin yaratıcısıdır. O, her şeye vekîldir. [her şeyin yöneticisidir]

[B]Mümin:62[/B] İşte, her şeyin yaratıcısı Rabbiniz Allah budur. O'ndan başka ilâh yoktur. O hâlde nasıl oluyor da döndürülüyorsunuz!

Denizde 12 km yol açandan kastettiğinizin ne olduğu ile ilgili soruya cevap vermemişsiniz.

Açılan denizde kuru bir yol nasıl açılabilir? Lütfen düşünür müsünüz?

Allah'a emanet olunuz.

pramid 27. September 2012 01:47 PM

[QUOTE]Açılan denizde kuru bir yol nasıl açılabilir? Lütfen düşünür müsünüz?[/QUOTE]

Düşünmek zor, düşündüğü zaman putlar kırılacak.

Allah raslün örneklerini ne için anlatıyor.

Hayata uygulayın diye.

Asayı aldım ve bağırdım, yarı deniz yarıl ... Masal

Kuranın kelimelerini kurandan anlayarak gidin bakalım ne diyor.

Barajları (yemm) , bahr kelimelerini mevazinlerine oturtun.Rasullerin güzel örneklerini göreceksiniz.

Okuyorlar doğru ama MASALLARI. Gözler perdeli, kulakları ağırlıklı, Kalpler kılıflı. Anlamazlar (anlamak istemiyor. Biliyorlar işittik itaat ettik dediklerinde başlarına gelecekleri, tekfirler)

Evet zordur bu iş, ama kolaylaştırıyor birisi

Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:38 PM.