![]() |
[QUOTE=dost1;12837]Selamun Aleykum! Değerli Nacikocak kardeşim!
Bu yazıyı yazmak isteyen ve yazan sizsiniz ancak, bunun için gerekli olan sistemleri mutlak olarak yaratan Allah'tır. Allah her şeyin ve her işin asıl yaratıcısıdır. Bu durum O’nun ilâhlığının olmazsa olmaz gereğidir. Şu hâlde dalâleti de, hidayeti de yaratan Allah'tır. Ancak dalâleti ve hidayeti isteyen ve o yönde meyil gösteren bizzat kulun kendisidir. [B]Sâffat;96[/B]: Oysa sizi de, yaptıklarınızı da Allah yaratmıştır. [B]En'âm;102[/B]: İşte budur Rabbiniz Allah! O'ndan başka ilâh yoktur. Her şeyin yaratıcısıdır. Öyleyse, O'na kulluk edin. O, her şeyin yönetenidir. [B]Ra'd;16[/B]: De ki:"Göklerin ve yerin Rabbi kimdir?" De ki:"Allah'tır". De ki:"Allah'ın astlarından o kendi kendilerine fayda ve zarar vermeye gücü olmayanları Yakınlar mı ediniyorsunuz?" De ki:"Hiç kör ile gören bir olur mu? Hiç karanlıklarla aydınlık bir olur mu?" Ya da Allah'a, O'nun gibi yaratan bir takım ortaklar buldular da, bu yaratış kendilerince birbirine benzer mi göründü? De ki:"Allah, her şeyin yaratıcısıdır. O, birdir, her şeye üstün ve kahredicidir." [B]Zümer;62[/B]: Allah, her şeyin yaratıcısıdır. O, her şeye vekîldir. [her şeyin yöneticisidir] [B]Mümin:62[/B] İşte, her şeyin yaratıcısı Rabbiniz Allah budur. O'ndan başka ilâh yoktur. O hâlde nasıl oluyor da döndürülüyorsunuz! Denizde 12 km yol açandan kastettiğinizin ne olduğu ile ilgili soruya cevap vermemişsiniz. Açılan denizde kuru bir yol nasıl açılabilir? Lütfen düşünür müsünüz? Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur. Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır. Sevgi,saygı ve muhabbetle. Allah'a emanet olunuz.[/QUOTE] şimdi daha güzel ve doğru cevabı verdiniz inşallah bu cevabı almak isteyen alır denizde km yol sanırım aklınızda yanlış kalmış veya yanlış okumuşsunuz orada 12 yolu [B]kim[/B] açtı yazmıştım sorunuzu yanlış anlamadıysam cevabım kuru bir yol yani sudan arındırılmış suyun açılmış hali yani suyun üzerinde bir yol değil |
Selamun Aleykum! Değerli Nacikocak Kardeşim!
[QUOTE=nacikocak;12844]şimdi daha güzel ve doğru cevabı verdiniz inşallah bu cevabı almak isteyen alır denizde km yol sanırım aklınızda yanlış kalmış veya yanlış okumuşsunuz orada 12 yolu [B]kim[/B] açtı yazmıştım sorunuzu yanlış anlamadıysam cevabım kuru bir yol yani sudan arındırılmış suyun açılmış hali yani suyun üzerinde bir yol değil[/QUOTE] Aşağıdaki yazı size ait değil mi? [QUOTE=nacikocak;12820 ... kuran'dan örnek verdiğim ayetlerde kavimleri helak ettik boğduk diyen kim bu sözlerle neyi anlatmış benim anladığıma yanlış diyorsun bende diyorumki ozaman sen senin anladığın doğru olanı yaz helak edilen kim helak eden kim boğulan kim boğan kim hz musayı kovalayan [B]firavunun ordusunu kim suda boğdu denizde 12 yolu kim açtı firavunun ordusu geçerken kim kapattı[/B] ölüm kimin emri her canlı ölümü tadacaktır kimin sözü eğer diyorsan yanlış anlıyorsun tekrarlıyorum sana göre doğru olanı senin anladığın gibi yaz benim istediğim cevap bu ... [/QUOTE] Piramid Kardeşimizin: "Arkadaşlar nacı yazı ve ayetleri okumaz; BİLDİĞİNİ OKUR." sözünü haklı mı çıkarıyorsunuz? Lütfen! "... denizde 12 yolu kim açtı..." sorunuzdaki sözetiğiniz deniz hangi denizdir? Söyler misiniz? Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur. Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır. Sevgi,saygı ve muhabbetle. Allah'a emanet olunuz. |
[QUOTE=dost1;12845]Selamun Aleykum! Değerli Nacikocak Kardeşim!
Aşağıdaki yazı size ait değil mi? Piramid Kardeşimizinİ "Arkadaşlar nacı yazı ve ayetleri okumaz; BİLDİĞİNİ OKUR." sözünü haklı mı çıkarıyorsunuz? Lütfen! "... denizde 12 yolu kim açtı..." sorunuzdaki sözetiğiniz deniz hangi denizdir? Söyler misiniz? Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur. Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır. Sevgi,saygı ve muhabbetle. Allah'a emanet olunuz.[/QUOTE] aleyküm selam halil bey siz sorunuzda 12 km yol demişsiniz bu 12 kilometrenin kısaltmasıdır ben ise 12 yolu kim açtı demiştim o yazımda bunun düzeltmesini yaptım yinede pramid'i haklı bulmak istiyorsanız fikrinize saygı duyarım zaten bu fikre yabancıda değilim yol sayısının 12 olduğu rivayettir bakara suresi 60. ayette allah onların herbirinin içmesi için 12 pınardan bahseder buda rivayetin doğruluğu ihtimalini kuvvetlendirir hangi deniz olduğuna gelince hz musa ve kavmi [B]kızıldenizi[/B] aşarak kendilerine vad'edilen topraklara kudüse gidip yerleşmişlerdir yine bu denizin kızıldeniz toprakların kudüs olduğu kuran'da belirtilmemiş sadece rivayettir |
[QUOTE=nacikocak;12848]aleyküm selam halil bey siz sorunuzda 12 km yol demişsiniz bu 12 kilometrenin kısaltmasıdır ben ise 12 yolu kim açtı demiştim o yazımda bunun düzeltmesini yaptım yinede pramid'i haklı bulmak istiyorsanız fikrinize saygı duyarım zaten bu fikre yabancıda değilim yol sayısının 12 olduğu rivayettir bakara suresi 60. ayette allah onların herbirinin içmesi için 12 pınardan bahseder buda rivayetin doğruluğu ihtimalini kuvvetlendirir hangi deniz olduğuna gelince hz musa ve kavmi [B]kızıldenizi[/B] aşarak kendilerine vad'edilen topraklara kudüse gidip yerleşmişlerdir yine bu denizin kızıldeniz toprakların kudüs olduğu kuran'da belirtilmemiş sadece rivayettir[/QUOTE] Sizden istirham ediyorum! Lütfen! Yazdığımız yazılarda "şunu tutuyor bunu tutuyor" şeklindeki önyargılarla müzakereleri kişiselleştirmekten kaçınalım. Burası takım ya da kişi tutma yeri değil. Forum kurallarına uyma koşuluyla herkes düşüncesini paylaşır ve müzekere eder. Musa'nın (selam olsun)Kızıldenizi yarıp geçtiği ile ilgili rivayet üzerinde tefekkür edebildiniz mi? Bu denizin en dar yerinin kaç km ya da mil olduğunu biliyor musunuz? Suyun ikiye ayrıldığı yerde kuru bir yol açılabilir mi? Musa'nın (selam olsun) bebekken bırakıldığı su ile yardığı belirtilen su ya da deniz aynı mıdır? Lütfen tefekkür ederek tefekkürünüzün sonucunu bizimle paylaşır mısınız? Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur. Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır. Sevgi,saygı ve muhabbetle. Allah'a emanet olunuz. |
[QUOTE=dost1;12849]Selamun Aleykum! Değerli Nacikocak Kardeşim!
Sizden istirham ediyorum! Lütfen! Yazdığımız yazılarda "şunu tutuyor bunu tutuyor" şeklindeki önyargılarla müzakereleri kişiselleştirmekten kaçınalım. Burası takım ya da kişi tutma yeri değil. Forum kurallarına uyma koşuluyla herkes düşüncesini paylaşır ve müzekere eder. Musa'nın (selam olsun)Kızıldenizi yarıp geçtiği ile ilgili rivayet üzerinde tefekkür edebildiniz mi? Bu denizin en dar yerinin kaç km ya da mil olduğunu biliyor musunuz? Suyun ikiye ayrıldığı yerde kuru bir yol açılabilir mi? Musa'nın (selam olsun) bebekken bırakıldığı su ile yardığı belirtilen su ya da deniz aynı mıdır? Lütfen tefekkür ederek tefekkürünüzün sonucunu bizimle paylaşır mısınız? Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur. Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır. Sevgi,saygı ve muhabbetle. Allah'a emanet olunuz.[/QUOTE] öncelikle size şunu sormak istiyorum suyun ikiye ayrıldığı yerde kuru bir yol açılabilirmi derken bahsettiğiniz şey sizin benim yapmam ise bunu biz yapamayız eğer allah yapabilirmi diye soruyorsanız buda biraz komik olur kainatı yaratan allah için birkaç kilometrenin hesabı önemli olmasa gerek çünkü sizinde takdir edeceğiniz gibi suyu yaran hz musanın asası değil allah'tır asa sadece bir semboldür kuran'da bahsi geçen hz isa'nın çamurdan yaptığı kuşlara üflediği zaman onları canlandıran hz isa'nın nefesimidir acaba bana tefekkür et demişsinizde biraz sizin bu konuları tefekkür etmeniz gerekmezmi [B]sorunuzdan öyle anlaşılıyorki ya hz musanın denizi kendi gücü ile yardığını düşünüyorsunuz yada gerçekten allah'ın böyle birşeye gücünün yetmeyeceğini düşünüyorsunuz [/B] hz musanın bebekken bırakıldığı deniz ile suyu yardığı deniz ve hızır a.s ile buluştuğu deniz aynı denizmidir kuran'ı kerimde ince ayrıntıları ile anlatılmadığından bunlar sadece rivayet olarak bilinmektedir biz sadece allah'ın sözü olan ayetlerde açıklanmış olduğu kadarına hiç şüphesiz inanırız ve sizi bilmem ama benim için hangi deniz olduğu önemli değil aslında hz musa'nın denizi yarıp yarmamasıda önemli değil nuh tufanıda ve diğer mucizelerde çünkü allah kuran'da bu mucizeleri imanı olmayanlara hatırlatılıp iman etmeleri için anlatmıştır benim ise iman ve şükür etmem için yediğim bir zeytin tanesinin var oluşu bile yeterli bir mucizedir |
[QUOTE=nacikocak;12850]öncelikle size şunu sormak istiyorum suyun ikiye ayrıldığı yerde kuru bir yol açılabilirmi derken bahsettiğiniz şey sizin benim yapmam ise bunu biz yapamayız eğer allah yapabilirmi diye soruyorsanız buda biraz komik olur kainatı yaratan allah için birkaç kilometrenin hesabı önemli olmasa gerek çünkü sizinde takdir edeceğiniz gibi suyu yaran hz musanın asası değil allah'tır asa sadece bir semboldür kuran'da bahsi geçen hz isa'nın çamurdan yaptığı kuşlara üflediği zaman onları canlandıran hz isa'nın nefesimidir acaba bana tefekkür et demişsinizde biraz sizin bu konuları tefekkür etmeniz gerekmezmi [B]sorunuzdan öyle anlaşılıyorki ya hz musanın denizi kendi gücü ile yardığını düşünüyorsunuz yada gerçekten allah'ın böyle birşeye gücünün yetmeyeceğini düşünüyorsunuz [/B] hz musanın bebekken bırakıldığı deniz ile suyu yardığı deniz ve hızır a.s ile buluştuğu deniz aynı denizmidir kuran'ı kerimde ince ayrıntıları ile anlatılmadığından bunlar sadece rivayet olarak bilinmektedir biz sadece allah'ın sözü olan ayetlerde açıklanmış olduğu kadarına hiç şüphesiz inanırız ve sizi bilmem ama benim için hangi deniz olduğu önemli değil aslında hz musa'nın denizi yarıp yarmamasıda önemli değil nuh tufanıda ve diğer mucizelerde çünkü allah kuran'da bu mucizeleri imanı olmayanlara hatırlatılıp iman etmeleri için anlatmıştır benim ise iman ve şükür etmem için yediğim bir zeytin tanesinin var oluşu bile yeterli bir mucizedir[/QUOTE] [URL="http://www.hanifler.com/showthread.php?t=1699&highlight=mucize+kavram%FD+peygamberler"]Mucizelerle ilgili düşündüklerimi buraya tıklayarak görebilirsiniz[/URL] [URL="http://www.hanifler.com/showthread.php?p=6045#post6045"]Sorunuz ile ilgili düşündüklerimi buraya tıklarsanız görebilirsiniz.[/URL] Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur. Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır. Sevgi,saygı ve muhabbetle. Allah'a emanet olunuz. |
selam
[B]peki fers kardeşim kimin tuzağı[/B]...(nacikocak) kasas/7 ve evhaynaa ilaa ummi muusaa.../musanın anasına işaret ettik... fe elkiihi fiil [B]yemm[/B]i.../ bırak onu su deryasına... taha/39 fakzifiihi fiil [B]yemm[/B]i felyulkıhil [B]yemm[/B]u bis saahıli.../ bırak onu su deryasına, kıyıya bırakması için... anası tarafından su deryasına bırakılan musa... taha/17,18 ve maa tilke bi yemiinike yaa muusaa.../ o sağındaki ey musa... hiye asaaye, etevekkeu aleyhaa.../ o asam, dayanırım ona... fiihaa meaaribu uhraa.../ onda, diğer ihtiyaçlar... musanın sağındaki asası, her işini gördüğü... taha/77 en esri bi ibaadii fadrib lehum tariikan fiil bahri yebesen.../ kullarım ile yürü, sonra onlar için suda kuru bir yol oluştur... şuara/63 fe evhaynaa ilaa muusaa enıdrib bi asaakel bahr.../ musaya işaret ettik, asan ile oluştur suya... fenfeleka fe kaane kullu firkın ket tavdil aziim.../ hepsi, büyük tepe gibi kısımlar... her işini gördüğü asası ile suda büyük tepeler gibi kısımlar, kuru bir yol oluşturan musa... duhan/24 vetrukil bahre rehvaa, innehum cundun mugrekuune.../ salıver duran suyu, onlar boğulacak olan ordu... kasas/40 fe nebeznaahum fiil [B]yemm[/B]i.../ bıraktık onları su deryasına... su deryasına bırakılan boğulacak olan ordu... [B]hangi deniz olduğuna gelince hz musa ve kavmi kızıldenizi aşarak kendilerine vad'edilen topraklara kudüse gidip yerleşmişlerdir[/B]...(nacikocak) anaya ve musaya işaret edilen, su deryasındaki kurtuluş... anasının bıraktığı da , tuzağına düşen ordunun boğulduğu da su deryası...... anasının bıraktığı kızıldenizse ordunun boğulduğu diğeri de kızıldeniz, karadeniz ise diğeride karadeniz, köyün ırmağıysa köyün ırmağı... neresiyse neresi, orası musanın tuzak kurabileceği bir su deryası... . |
2 denizin birlestigi yeri arayan bir Musa
2 denizin birlestigi yerde alim kulu bulan bir Musa Asasına dayanan isini onunla goren bir Musa |
bahreyn diye bir arap ülkesi var biliyor musunuz?
bahreyn ismi nereden gelmektedir. ? |
[QUOTE=bartsimpson;12742]Bu konuda çocukluğumdan beri her duyduğumda tüylerimi diken dike eden bir kısa hikaye ile cevap vereyim size...
Adam sabahın erken bir saatinde sahilde yürüyüşe çıkmıştır. Yosunlar ve deniz yıldızları dalgalar ile kumsal boyunca karaya vurmuştur. Az ileride bir adamın eline birşeyler alıp denize fırlattığını fark eder. Yanına gider ve bakar ki sahile vuran deniz yıldızlarını denize geri atmaktadır. -Ne yapıyorsun yahu? -Deniz yıldızlarını kurtarıyorum, onları denize geri atıyorum. -İyi de niye? -Birazdan güneş çıkacak, deniz yıldızları güneşte yaşayamaz, kurur ve ölürler. -Adam delimisin? Burada milyonlarca deniz yıldızı var, birazdan güneşte çıkacak hangi birini kurtaracaksın, hem ne farkeder ki zaten ölecekler. Bunun üzerine adam eline bir deniz yıldızı alır ve tüm gücü ile denize fırlatarak... -Bak onun için fark etti gördünmü? der.................................[/QUOTE] Sevgili Bart Ben/sen/o hepimiz denizyıldızıyız Bizi denize atacak bir adam bekleyen |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:58 PM. |