hanifler.com Kuran odaklı dindarlık

hanifler.com Kuran odaklı dindarlık (http://www.hanifler.com/index.php)
-   Kur’an (http://www.hanifler.com/forumdisplay.php?f=188)
-   -   Hadislerin Kur'ana arzı ve..... (http://www.hanifler.com/showthread.php?t=2952)

aorskaya 5. November 2012 01:14 PM

[QUOTE=hiiic;13724]rızık tamamen kesilince insan ölür ...

burada rızgı keser derken, dilediği ölçüde keser diye eklemek mi gerekiyor?
hadi keza bunu anlamadınız.

Ölen insanın rızgı kesilmiyor mu? öleni kim öldürüyor? rızgı kim kesiyor?

bi acayip ispat çabası :)[/QUOTE]

Rızık kesilince kimse de rızık veremeyince insan öleceğinden, rabbimiz ise kim ne yaparsa yapsın, hatta vefat ettirilmeyi istesin, herkese bir ecel verdiğinden ve ecelde kısaltma yada uzatma da yapmayacağından, eceli dolana kadar rızkını verir diye yazmadımmı? DAha nasıl anlatılabilirdi sana rızık olayı da, rabbimize "antirezzak" diyerek savunabildin?

Rızığın daraltılması ile rızığın kesilmesi anlatımlarında hadi bana inanmadın, peki aşağıdaki kardeşimin bu yazılarının neresine itirazın vardır? neden, yanlışım diyemezsin, egonu ilahlaştırmaya başladığını göremiyormusun?

[QUOTE=pramid;13717][COLOR="Blue"]Allah, kullarından dilediğinin [SIZE="3"]rızkını bollaştırır, dilediğinin daraltır;[/SIZE] şüphe yok ki Allah, her şeyi bilir.[/COLOR] [B]ANKEBUT 62[/B]

De ki: [COLOR="Blue"]Rabbim, kullarından [SIZE="4"]dilediğine bol rızık verir ve (dilediğinden de) kısar. [/SIZE]Siz hayıra ne harcarsanız, Allah onun yerine başkasını verir. O, rızık verenlerin en hayırlısıdır.[/COLOR] [B] Sebe’ 39[/B]

[B][FONT="Comic Sans MS"]Kuran metni üzerinde ben rızkın kesileceğine dair birşey bulamadım. Daraltma ise vardır.
[/FONT][/B]
[/QUOTE]

Bu yazıdakilere rağmen, kendi fikirlerini sabitleyip, değişmez kılacaksan, sadece çok büyük yanlışlara düşeceğini söyleyebilirim.

selamlar,
aorskaya

aorskaya 5. November 2012 01:20 PM

[QUOTE=pramid;13694]
1-Senin din zihniyetin hep hadis kaynaklı. Sorun bu. Senin her lafında benim aklıma bir hadis geliyor. Senin yolundan geldiğimiz için her sözüne itirazımız o yüzden.

2- Rabbimizin işine de ortak ol. Bir bu kaldıydı zaten yapmadığın.

3- Hüküm Allahındır. Rabbimiz hükmünde kimseyi kendine ortak kılmaz. Alimlerini de[/QUOTE]

1-[COLOR="Red"]Senin din zihniyetin hep hadis kaynaklı. Sorun bu. Senin her lafında benim aklıma bir hadis geliyor. Senin yolundan geldiğimiz için her sözüne itirazımız o yüzden.[/COLOR]

Benim her lafımda aklına hadis gelen sen, benim hiç bir yerde hadis rivayetlerini kaynak olarak kullanmayı kabul etmediğimi daha nasıl anlayabilirsen söyle de ona göre anlatayım.

Hadis rivayetlerini kullanmayan ben, diğer tarafta az da olsa konularında kullanan sen, eleştirdiğin rivayetçilik anlayışından kendini kurtaramadığını düşünmek yerine, benim sözlerimden aklına gelen hadis (doğrusu rivayet)ler için neden beni suçlayacaksınki?

2- [COLOR="Red"]Rabbimizin işine de ortak ol. Bir bu kaldıydı zaten yapmadığın. [/COLOR]

Sen de kurandan ayetlerden anladıklarını yazıyorsun, bende kurandan anladıklarımı yazıyorum. Ama, ben böyle yaptığım için, "rabbimizin işine ortak olmaya çalışmakla" suçlanıyorum.

Bu nasıl mantıktır, bu nasıl haklılıktır?

3- [COLOR="Red"]Hüküm Allahındır. Rabbimiz hükmünde kimseyi kendine ortak kılmaz. Alimlerini de[/COLOR]

Kesinlikle, bütünüyle katıldığım, kabul ettiğim bir açıklamadır.

selamlar,
aorskaya

aorskaya 5. November 2012 01:23 PM

[QUOTE=hiiic;13700]Pramid bu provakasyon yapıyor, adamı görmüyor musun her lafa muhalefet olma derdinde.

Allah hidayet versin diyelim ne diyelim :)

adama [COLOR="Red"]Allah rızık kesicidir dedim.. ona bile muhalefet etti, Allah rızık kesmez diyor[/COLOR] :)[/QUOTE]

Allah, yeniden hidayete erdirsin inşallah. Kalplerin kaymasını affetsin rabbim.

Şikayet ettiğin konuda yanlış olduğun kafana girsin artık...

Rabbimiz rahmandır, rızık kesmez... Ancak, kulluk sınavlarını göstermek için rızkı daraltır...

Biraz daha düşün bunun üzerinde hiiic kardeşim...

selamlar,
aorskaya

hiiic 5. November 2012 02:31 PM

[QUOTE]Allah, yeniden hidayete erdirsin inşallah. Kalplerin kaymasını affetsin rabbim.

Şikayet ettiğin konuda yanlış olduğun kafana girsin artık...[/QUOTE]

hahaha :) sende hakikaten huy olmuş insanlara muhalefet edip, ettiğin muhalefette haklı çıkmaya çalışmak...

Eğri kalbimizi bile gördün oradan. Peygamberin göremediği kalbi sen gördün bizi eğri kalpli ilan ettin ya, sana ne diyelim. :) gülüp geçelim.. cahilliğine verelim, affedelim..

sana selam olsun

pramid 5. November 2012 02:31 PM

SEVGİLİ ARSKAYA HEPİMİZ KENDİMİZİ ÇEK EDELİM.

Soru: Bir insan açlıktan ölse, bu rızık veren Allahının suçu mudur. Rızkını kesmişmidir Allah o ölen kişinin

aorskaya 5. November 2012 02:55 PM

[QUOTE=aorskaya]Allah, yeniden hidayete erdirsin inşallah. [COLOR="Red"][B][U]Kalplerin[/U][/B][/COLOR] kaymasını affetsin rabbim.
[/QUOTE]

[QUOTE=hiiic;13744]hahaha :) sende hakikaten huy olmuş insanlara muhalefet edip, ettiğin muhalefette haklı çıkmaya çalışmak...

Eğri kalbimizi bile gördün oradan. Peygamberin göremediği kalbi sen gördün bizi eğri kalpli ilan ettin ya, sana ne diyelim. :) gülüp geçelim.. cahilliğine verelim, affedelim..

sana selam olsun[/QUOTE]

Kalplerin kaymasınndan korunmak için dua ayet vardır. Ben de bu duayı ettim.

Sadece sana değil, kendim dahil herkese hitap edecek şekilde bir dua idi.

Dİkkat edersen, "kalplerin" dediğimi görürsün. "kalbinin" değil...

artık sana bunlara dikkat etmeni söylemekten yoruldum hiiic kardeşim...

selamlar,
aorskaya

aorskaya 5. November 2012 03:01 PM

[QUOTE=pramid;13745]SEVGİLİ ARSKAYA HEPİMİZ KENDİMİZİ ÇEK EDELİM.
[/QUOTE]
Hay, hay memnuniyetle... Gerçekten çok yerinde olur.

[QUOTE=pramid;13745]
Soru: Bir insan açlıktan ölse, bu rızık veren Allahının suçu mudur. Rızkını kesmişmidir Allah o ölen kişinin[/QUOTE]

Bu tip sorular için, "ECEL NEDİR; MÜSEMMA ECEL NEDİR, KATİL ÖLDÜRMESEYDİ, MAKTUL YİNE DE ÖLECEKMİYDİ" başlıklı yazımda cevaplar vardır.

İstersen oradan incele, istersen de sorunu o başlıkta cevaplayayım.
Çünkü, konu ile ilgili ayetleri yeniden yazmak zorunda kalmam, başka kısımlarda tekrar hatırlanır.

Selamlar,
aorskaya

hiiic 5. November 2012 03:07 PM

[QUOTE]Kalplerin kaymasınndan korunmak için dua ayet vardır. Ben de bu duayı ettim.

Sadece sana değil, kendim dahil herkese hitap edecek şekilde bir dua idi.

Dİkkat edersen, "kalplerin" dediğimi görürsün. "kalbinin" değil...

artık sana bunlara dikkat etmeni söylemekten yoruldum hiiic kardeşim...

selamlar,
aorskaya[/QUOTE]

Önce dua nedir, Allahın ve meleklerin peygambere duası nasıldır, biz de nasıl peygambere dua etmeliyiz onu öğrenmeliyiz

aorskaya 5. November 2012 03:34 PM

[QUOTE=aorskaya]Allah, yeniden hidayete erdirsin inşallah. [COLOR="Red"][B][U]Kalplerin[/U][/B][/COLOR] kaymasını affetsin rabbim.
[/QUOTE]

[QUOTE=hiiic;13757]arkadaşım sen daha duanın ne olduğundan haberin var mı?
senin duan, sıya el açıp ağzıma girsin diye yalvarmaya benzer... Havaya, atmosfere ediyorsun sen duayı.

Önce dua nedir, Allahın ve meleklerin peygambere duası nasıldır, biz de nasıl peygambere dua etmeliyiz onu öğren...

[COLOR="Red"]anca laklak...[/COLOR][/QUOTE]

Sen nasıl bir insan olabiliyorsun yahu?

Bir önceki yazıyla biraz kendini çek etmeyi teklif eden birisi, sonra birden tam tersine davranabiliyor.

Senin bu dengesiz hallerinle uğraşamam artık hiiic,

Atmosfere mi dua ediyormuşum, rabbimizemi dua ediyormuşum bak da öğren o halde...

'[SIZE="4"][COLOR="Blue"]Rabbimiz, bizi hidayete erdirdikten sonra kalplerimizi kaydırma[/SIZE] ve katından bize bir rahmet bağışla. Şüphesiz, bağışı en çok olan Sensin Sen.'[/COLOR] (ALİ İMRAN 8)

[COLOR="red"][I][B]Şimdi, duanın ne olduğunu ve kime yapıldığını bu ayetten görebilecekmisin,[/B][/I][/COLOR] yoksa hala külhanbeylik taslamaya devammı edeceksin?

[QUOTE=hiiic;13757]arkadaşım sen daha duanın ne olduğundan haberin var mı?

[COLOR="Red"][SIZE="3"]biz de nasıl peygambere dua etmeliyiz onu öğren.[/SIZE][/COLOR]..

[COLOR="Red"]anca laklak...[/COLOR][/QUOTE]

Birimizin duadan haberi olmadığı yazından hemen ortaya çıkıyor.

Sahi yazında dediğin gibi sen peygambere duamı ediyorsun? Öyleyse, duanı buraya yazabilirmisin? Bilmediklerimizi öğrenelim...

Yada, "lak lak ediyorsun" diyerek, "aslında senin lak, lak ettiğini" görelim.

Ama, sen yine bulursun kendini aklayacak bir cevap değilmi, yada cevaplamazsın olur biter değilmi?

yazık, yazık...

selamlar,
aorskaya

pramid 6. November 2012 06:54 AM

[QUOTE]Hay, hay memnuniyetle... Gerçekten çok yerinde olur.[/QUOTE]

Enfâl 21 İşitmedikleri halde işittik diyenler gibi olmayın.

Dua konusunda arkadaşlar hakılı...

Ra’d 14 El açıp yalvarmaya layık olan ancak O'dur. O'nun dışında el açıp dua ettikleri onların isteklerini hiçbir şeyle karşılamazlar. Onlar ancak ağzına gelsin diye suya doğru iki avucunu açan kimse gibidir. Halbuki su onun ağzına girecek değildir. Kafirlerin duası kuşkusuz hedefini şaşırmıştır.

Allah nasıl gereği ile takdir edilebilir ki ?

Bu ayet çok hoş bir ayet.

aorskaya 6. November 2012 07:14 AM

[QUOTE=pramid;13837]Enfâl 21 İşitmedikleri halde işittik diyenler gibi olmayın.

Dua konusunda arkadaşlar hakılı...

Ra’d 14 El açıp yalvarmaya layık olan ancak O'dur. O'nun dışında el açıp dua ettikleri onların isteklerini hiçbir şeyle karşılamazlar. Onlar ancak ağzına gelsin diye suya doğru iki avucunu açan kimse gibidir. Halbuki su onun ağzına girecek değildir. Kafirlerin duası kuşkusuz hedefini şaşırmıştır.

Allah nasıl gereği ile takdir edilebilir ki ?

Bu ayet çok hoş bir ayet.[/QUOTE]

Ayet için işittim ve kabul ettim diyorum.

Ama, dua konusunda arkadaşlar haklı derken, birbirinin tersi iki iki durum ve iki taraf vardı.

Hangi arkadaş tarafı haklı?

örneğin Dua yazımla ilgili olarak suya dua edenler grubuna sokan kardeşimizin, dua olarak görmediği içeriğin ayetten olduğunu gösteren ayeti asdığım yazıya göre hangi arkadaşlar haklıdır?

selamlar,
aorskaya

seckin 6. November 2012 10:31 AM

İşittiğini mi kabul ettin. Doğru duyuyorsunuz. İşitelim ve itaat edelim.

Demek ki Kuran + sünnetten ayrılınca böyle birbirimize düşeceğiz.

pramid 6. November 2012 10:45 AM

Bu tartışmaların bir yararı yok. Hepiniz kendinizce haklısınız.

İman ettik diyenler, salih amellerde bulunalım.

İnandım demek yetmiyor.

Dua ile; Rabbimiz ilmimizi artırsın; islam üzere öldürsün, salihlerde beraber haşr eylesin.

aorskaya 6. November 2012 11:19 AM

[QUOTE=pramid;13859]Bu tartışmaların bir yararı yok. Hepiniz kendinizce haklısınız.

İman ettik diyenler, salih amellerde bulunalım.

İnandım demek yetmiyor.

Dua ile; Rabbimiz ilmimizi artırsın; islam üzere öldürsün, salihlerde beraber haşr eylesin.[/QUOTE]

Duana aynen katılıyorum ama;

[COLOR="Red"]"Hepiniz kendinizce haklısınız."[/COLOR] diyen sen, kendince haklı olduktan başka, kime yada neye göre de artı olarak haklı olduğunu düşünüp, kendini dışarda tutuyorsun, söyeleyebilirmisin?

selamlar,
aorskaya

Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:43 AM.