![]() |
YUNUS:105
Ve yüzünü bir hanif olarak dine çevir.Sakın müşriklerden olma. Nahl:123 Daha sonra sana;bir Hanif olarak İbrahim'in yoluna uy diye vahyettik. O müşriklerden değildi. |
FUSSILET:6
De ki:Ben sadece sizin gibi bir insanım.İlahınızın bir tek ilah olduğu bana vahyediliyor. O halde şaşıp sendelemeden O' na yönelin ve O' ndan af dileyin.Vay haline ortak koşanların!. |
[B]Bakara 109
Ehl-i kitaptan çoğu[/B] [I](bu gün kitap ehli olan müslümanlar),[/I] [B]hakikat kendilerine apaçık belli olduktan sonra [/B][I](Kur'an ın yegane dini kaynak olduğunu anladıktansonra)[/I][B], sırf içlerindeki kıskançlıktan ötürü, sizi imanınızdan vazgeçirip küfre döndürmek istediler[/B][I](hizip, tarikat ve cemaatlerine çekmeye çalıştılar)[/I][B]. Yine de siz, Allah onlar hakkındaki emrini getirinceye kadar affedip bağışlayın. Şüphesiz Allah her şeye kadirdir.[/B] * [B]Şûrâ 43 Kim sabreder ve affederse şüphesiz bu hareketi, yapılmaya değer işlerdendir.[/B] |
[B]Nisâ 149
Bir iyiliği açıklar yahut gizlerseniz veya bir kötülüğü (açıklamayıp) affederseniz, şüphesiz Allah da ziyadesiyle affedici ve kadirdir.[/B] |
Araf:157
Onlar ki,yanlarındaki Tevrat ve İncil 'de yazılmış bulacakları ÜMMİ peygambere uyarlar; o onlara iyiligi emreder ,kötü ve çirkinden onları alıkoyar.Güzel şeyleri onlara helal kılar,pis şeyleri onlara yasaklar.Sırtlarından ağırlıklarını indirir,üzerlerindeki zincirleri bagları söküp atar.Ona inanan,onu destekleyen,ona yardım eden,onunla indirilen ışığa uyan kişiler,kurtuluşa erenlerin ta kendileridir. |
A'raf:3
Rabbinizdensize indirilene uyun; O' nun berisinden bir takım velilerin ardına düşmeyin. Siz ne kadar da az öğüt alıyorsunuz! |
Yunus:18
Allah' ın yanında bir de kendilerine zarar veremeyen, yarar sağlayamayan şeylere kulluk ediyorlar ve şöyle diyorlar: Bunlar bizim Allah katındaki şefaatçılarımızdır.De onlara: Allah'a, göklerde ve yerde bilmediği şeyleri mi haber veriyorsunuz? Şanı yücedir O'nun , ortak koştuklarından arınmıştır O. |
HAC:78
Allah uğrunda O' na yaraşır bir gayretle didinin. O sizi seçmiş ve dinde size hiçbir güçlük çıkarmamıştır. Babanız İbrahim'in dinini esas alın.Allah sizi,önceden de şu Kitap 'ta da;müslümanlar,diye adlandırdı ki, resul sizin üzerinize bir tanık olsun,siz de insanlar üzerine tanıklar olasınız.Ohalde namazı kılın ,zekatı verin ve Allah'a sarılın.O'dur sizin Mevlanız. Ne güzel Mevla dır 0,ne güzel yardımcıdır O ! |
Bakara:186
Kullarım sana benden sorarlarsa ben Karib'im, gerçekten çok yakınım.Dua edenin çağrısına ,bana çağırıp yakardığı anda cevap veririm.Hadi onlar da bana karşılık versinler,bana inansınlar ki doğruyu ve iyiyi bulabilsinler. |
Hac 78:
26. va'tesımû (ve ı'tesımû) : ve tutunun, sarılın 27. bi allâhi : Allah'a 28. huve : o 29. mevlâ-kum : sizin mevlânız, dostunuz 30. fe ni'me el mevlâ : öyleyse ne güzel dost 31. ve ni'me en nasîru : ve ne güzel yardımcı Allah a nasıl tutunursunuz? Kuran diyeceksiniz biliyorum. Bir açıdan kesinlikle doğru ama eksik. Elinde Kuran tercümesi olmayan kızılderililer için de, Antarktikadaki eskimolar için de bu söyledikleriniz geçerli olmak zorunda. Onlar Allah ın kulu değil mi? İslam evrensel değil mi? Sorumun yanıtını zaten bir sonraki ayette verdiniz. Bakara 186: 1. ve izâ : ve olduğu zaman, olunca 2. seele-ke : sana sordu 3. ıbâdî : kullarım 4. an-nî : benden 5. fe innî : muhakkak ki ben 6. karîbun : yakın 7. ucîbu : icabet ederim, karşılık veririm 8. da'vete : davet, 9. ed dâi : dua eden 10. izâ : olduğu zaman, olunca 11. deâ-ni : beni davet etti, çağırdı 12. fe : artık, o halde 13. el yestecîbû-lî : onlar bana icabet etsinler 14. ve li yu'minû bî : ve bana inansınlar/güvensinler/iman etsinler 15. lealle-hum : umulur ki böylece onlar 16. yerşudûne : irşada ulaşırlar Neymiş Allah her kuluna sanıldığından da yakınmış. Neymiş Allah çağıranın çağrısına karşılık verirmiş. Neymiş Allah her kulunu çağırırmışta çağrısına icabet beklermiş. Neymiş Allah a iman onun çağrısına güvenmek/icabet etmekmiş. Neymiş Allah Musanın annesine de vahyedermiş. Özünüze dönün ve içinizden size resulleri ile sesleneni duyun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:13 AM. |