![]() |
Şems:9-10
Benliğini temizleyip arındıran, gerçekten kurtulmuştur.Onu kirletip örtense kayba uğramıştır. |
Ali imran:28
Müminler,müminleri bırakıp da küfre sapanları gönül dostu edinmesinler.Kim bunu yaparsa Allah' la ilişiği kesilir.Ancak bir sakınma ile onlardan korunmanız müstesna.Allah sizi kendisinden sakınmaya çağırır.Ve dönüş yanlız Allah'adır. |
Selamun Aleykum! Değerli Bilgi Kardeşim!
[QUOTE=Bilgi;11588]Ali imran:28 Müminler,müminleri bırakıp da küfre sapanları gönül dostu edinmesinler.Kim bunu yaparsa Allah' la ilişiği kesilir.Ancak bir sakınma ile onlardan korunmanız müstesna.Allah sizi kendisinden sakınmaya çağırır.Ve dönüş yanlız Allah'adır.[/QUOTE] Allah razı olsun. Hergün Rabbımızın farklı ayetlerin paylaşarak bizlerin yararlanmasına vesile oluyorsunuz. Sağolun. Paylaştığınız ayette "[B]gönül dostu[/B]" olarak belirttiğiniz ayetin orijinalinde [B]"evliyâe"[/B] sözcüğü geçer. “[B]Evliya [/B]“sözcüğü, “[B]veliyy[/B]” sözcüğünün çoğuludur. “[B]Veliyy[/B]” ise, “[B]vela[/B]” kökünden türemiş bir sözcük olup anlamı; “[B]yakın olan, yakın duran[/B]” demektir. Ancak bu yakınlık nicel değil, nitel bir yakınlıktır. Bir kimse için “veliyy (yakın)” sıfatı kullanılmışsa, o kimsenin “yardım eden, yol gösteren, şefaat eden, aydınlatan ve koruyan” bir kimse olduğu anlaşılmalıdır. Hem “veliyy” sözcüğü, hem de bu sözcüğün çoğulu olan “evliya” sözcüğü Kur’an’da hep bu anlamda kullanılmıştır. Ali İmran;28 : " Lâ yettehızil mu'minûnel kâfirîne [B]evliyâe[/B] min dûnil mu'minîn, ve mey yef'al zâlike feleyse minallâhi fî şey'in illâ en tettegû minhum tugâh, ve yuhazzirukumullâhu nefsehu, ve ilallâhil masîr" Mü'minler, mü'minlerin astlarından kâfirleri [B]veliler[/B]/[I]yardımcı,yol gösterici,koruyucu yakınlar[/I] edinmesinler. Artık onu her kim yaparsa Allah'tan hiç bir şeyi yoktur. Ancak onlardan bir korunma yapmanız başkadır. Allah sizi Kendisinden çekindiriyor. Ve oluş/varış yalnızca Allah'adır. Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur. Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır. Sevgi,saygı ve muhabbetle. Allah'a emanet olunuz. |
Merhaba Dost 1 kardeşim,Allah sizden razı olsun , bu elimdeki meali her toplulukta okumaya çalıştığımı biliyorsunuz .O zaman ben eksik mi ifade etmiş oluyorum? Sizler ayetin orijinalini bize anlatmakla eksikliğimizi düzeltmemize vesile oldunuz . Allaha emanet olun selamlar
|
Nahl:25
Şunun için ki onlar, kıyamet günü kendi günahlarını tamamen yüklendikten başka, ilimsizlik yüzünden saptırdıkları kişilerin günahlarının bir kısmını da yüklenecekler. Bakın ne kötü şey yükleniyorlar ! |
Mümtehine:13
Ey iman edenler ALLAH'IN kendilerine gazap ettigi bir toplulugu işlerinizin başına geçirmeyin kendinize yönetici yapmayın çünkü bunlar ahiretten ümitlerini kesmişlerdir. Tıpkı kabir halkından olan kafirlerin ümitlerini kestigi gibi. |
Enfal:73
Allah'ın ilahlığını ve rabliğini örtmüş olan şu kimseler de, birbirlerinin yardımcı, yol gösterici,koruyucu yakınlarıdır. Eğer siz de onu yapmazsanız; mü'minler olarak birbirinizin velisi(yardımcı,yol gösterici,koruyucu yakınları) olmazsanız, yeryüzünde büyük bir kargaşa ve insanları dinden döndürme işleri ortaya çıkar. |
HAŞR 16
Durumları şeytanın durumuna benziyor hani şeytan insana küfret/ inkar et der insan küfür ve inkara sapınca da şöyle konuşur vallahi ben senden uzagım ben alemlerin RABBİ olan ALLAHTAN KORKARIM. |
Kevser:1-3
Şüphesiz Biz sana bol nimet verdik. Öyleyse Rabbin için salat et (mali yönden ve zihinsel açıdan destek ol; toplumu aydınlatmaya çalış) ve karşılaşacağın zorlukları ğöğüsle! Şüphesiz seni horlayan,sonu olmayanın; yaptıkları,işe yaramayanın ta kendisidir! |
Şura:40
VE bir kötülüğün cezası, onun gibi bir kötülüktür.Ama kim affeder ve düzeltirse, artık onun ücreti Allah' a aittir.Şüphesiz ki O , şirk koşarak yanlış; kendi zararlarına iş yapanları sevmez. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:22 AM. |