hanifler.com Kuran odaklı dindarlık

hanifler.com Kuran odaklı dindarlık (http://www.hanifler.com/index.php)
-   VÂKIA SÛRESİ (http://www.hanifler.com/forumdisplay.php?f=619)
-   -   Vâkıa sûresi (http://www.hanifler.com/showthread.php?t=2827)

ates demir 27. January 2013 11:18 PM

Allah diledigine kiz diledigine erkek hibe eder.

Şura 49

Lillâhi mulkus semâvâti vel ard(ardı), yahluku mâ yeşâu, yehebu li men yeşâu inâsen ve yehebu li men yeşâuz zukûr(zukûra)

Diledigine de eşleşmiş olarak hem erkek hem dişi. Diledigini de kısır kılar.

Şura 50

Ev [B]yuzevvicuhum[/B] zukrânen ve inâsâ(inâsen), ve yec’alu men yeşâu akîmâ(akîmen), innehu alîmun kadîr(kadîrun).

Burada aynı annenin karnını paylaşan çocuklar evlenmiyor sayın Akçay. Aynı annenin karnını paylaştığı için eşleşiyor.
Cennete eşinizi götürürsünüz ama bu eş erkek için karısı, kadın için kocası mı yoksa başka birşey mi bunu da insanların idrakine bırakıyorum.

ates demir 27. January 2013 11:27 PM

Hem her insan ancak yaptigı ile cenneti hakeder. Benim eşim/karım/kocam da kendinden sorumludur. Bir insan kötü olabilir. Örnek firavun. Bir insan iyi olabilir örnek firavunun karısı. Firavunun karısı eşi olan firavunla cennete giremez. (MANTIK)

dost1 27. January 2013 11:39 PM

Selamün Aleyküm! Değerli Ateş Demir Kardeşim!
Allah razı olsun. Genelde zevc sözcüğü hep yanlış değerlendirmelere konu olabilmektedir.
[B]“ زوجzevc”;[/B] “[B][COLOR="Blue"]kendi cinsinden bir diğeri ile beraber bulunan[/COLOR]” [/B]demektir. Kendi cinsinden bir diğeri ile bulunan varlıklardan her biri, diğerine göre “[B]zevc[/B]” yani “[B]eş[/B]” konumundadır. Eşlerden her birinin bizzat kendisi ise “fert” diye adlandırılır. (Lisanü’l Arab; c. 4, s. 429, 430)
“ زوجzevc” sözcüğü, birbirinin eşi olan iki şeyden birinin diğerine göre adı olup eşlerin her ikisini değil birini ifade eder. Bir başka ifade ile “[B]zevc[/B]”, bazılarının yanlış bildiği gibi, “[B]çift”[/B] anlamına değil, “[B]bir çiftin her bir teki[/B]” anlamına gelir.

Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur.
Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır.
Sevgi,saygı ve muhabbetle.
Allah'a emanet olunuz.

ates demir 28. January 2013 08:49 PM

Ve aleykum es selam degerli dost1 agabeyim.
Hersey Allah in izniyle...
Allah ın apaçık, kendi kendini açıklayan ve kendi kendini koruyan vahyi cok ama cok özel...
Sevgilerle abim...Allah sizden de razı olsun...

Hasan Akçay 29. January 2013 12:24 AM

[COLOR="Blue"]Sûrâ 50
Ev yuzevvicuhum zukrânen ve inâsâ (inâsen), ve yec’alu men yesâu akîmâ(akîmen), innehu alîmun kadîr (kadîrun).
Burada ayni annenin karnini paylasan çocuklar evlenmiyor sayin Akçay. Aynı annenin karnini paylastigi için eslesiyor[/COLOR].

Konumuzdan savrulup uzaklasmadik mi?

Allah Râ'd 19'da elcisine seslenerek "Sana vahyedilenin senin Rabbinden olduguna iman eden"ler, diyor ve Râ'd 23'te o müminlerin adn bahcelerine cenneti hak eden "ezvâc"iyla birlikte girecegini belirtiyor.

Konumuz
o inananlarin "ezvâc"idir;
baska yerlerdeki [I]ezvâc[/I] degil,
[I]zevvece[/I] fiili hic degil
(33:37, 42:50).

Elciye vahyedilenin Allah'dan olduguna inanan, öncelilkle o insanlarin ve sonuc olarak bütün inananlarin [U]ezvâc[/U]i kim? Konumuz bu.

Iddia:

O ezvâc
anilan erkeklerin ve kadinlarin cagdaslaridir,
"[B]esler[/B]"i degil.

Lütfen!

Bakin EZVÂC
Ahzâb 50'de de
geciyor:

Inna ahlelna leke "ezvâc"ek
Sana "esler"ini helal kildik...

Eger

Ahzâb 50'deki [I]ezvâc[/I] Hz Muhammedin dönemindeki, kadin erkek, bütün insanlar ise
Râ'd 23'teki [I]ezvâc[/I] ta o inananlarin kendi dönemindeki bütün insanlar olur.

Ve eger KARI-KOCA iliskisi

Hz Muhammed'le onun "ezvâc"i arasinda asla yok idiyse
inananlarla onlarin kendi "ezvâc"i arasinda da yoktur.

Benim itirazim

Allah onu diyor ama
benim dedigimi demek istiyor,
iddiasina.

Hayir. Allah ne demek istiyorsa
onu diyor;

Ahzâb 50'de elcisine [B]senin[/B]
eslerin demek istiyor,
senin ezvâcin diyor.

Râ'd 23'te inananlari anarak [B]onlarin[/B]
esleri demek istiyor,
onlarin ezvâci diyor.

Allah öyle söylüyor ama benim dedigimi demek istiyor iddialariyla yeni yeni kurânlar yazmanin lüzumu yok. Allah ne diyorsa o.

Sevgi ile,
Hasan Akcay

ates demir 29. January 2013 10:37 AM

Sayin Akcay
Meraminizi gayet iyi anliyorum.
Eşten kasit sadece bir evliligi yada nikahi/akdi paylasanlar degil, [B]ayni zamanda[/B]
Ayni anne ve babaya sahip olan ayni rahimde buyuyen bir ikiz de digerinin esidir. Allah ne diyorsa O. Buradaki eş algisi neyse heryerdeki eş algim odur.
Mantık her koyunun kendi bacagindan asilacagini soyler. Ne Ben nikahli esimi cennete sokmaya muktedirim ne de O beni. Son cumle sadece mantiktir. Eger nikahli es olarak yorumlarsaniz ayeti size cevap veremeyeceginiz yuzlerce soru sorabilirim. Zaten es kavramini Kuran bu sekilde kullanmiyor ve ustune basa basa vurguluyor.
Selametle

Hasan Akçay 30. January 2013 01:46 AM

[COLOR="Blue"]Mantik her koyunun kendi bacagindan asilacagini soyler. Ne Ben nikahli esimi cennete sokmaya muktedirim ne de O beni. [/COLOR]

Kesinlikle haklisiniz. Zaten Râ'd 23'te Allah'in söyledigi de bu:

Inananlarla birlikte adn bahcelerine girecek olanlar
onlarin
adn bahcelerine girmeyi hak ederek [B]salaha eren[/B] esleridir,
men [B]salaha[/B] min... ezvâcihim.

Cenneti
hak eden inanirlar
hak etmeyen birilerini
cennete sokacak
diye bir sey yok.

Sevgi ile,
Hasan Akcay

Hasan Akçay 30. January 2013 10:18 AM

[COLOR="Blue"]Eger nikahli es olarak yorumlarsaniz ayeti size cevap veremeyeceginiz yuzlerce soru sorabilirim.[/COLOR]

Siz bilirsiniz
ama
lütfen sorun bence.

Cevabi bilmiyorsam
arastiririm. ASIL kâr o.

[COLOR="Blue"]nikahli es olarak yorumlarsaniz[/COLOR]

Allah'in dininde
nikahsiz es mi var?

merdem 30. January 2013 10:58 AM

[QUOTE=Hasan Akçay;15502][COLOR="Blue"]Eger nikahli es olarak yorumlarsaniz ayeti size cevap veremeyeceginiz yuzlerce soru sorabilirim.[/COLOR]

Siz bilirsiniz
ama
lütfen sorun bence.

Cevabi bilmiyorsam
arastiririm. ASIL kâr o.

[COLOR="Blue"]nikahli es olarak yorumlarsaniz[/COLOR]

[COLOR="Red"]Allah'in dininde
nikahsiz es mi var[/COLOR]?[/QUOTE]

Cok güzel bir soru. Adem'le Havva'nin nikahi nasil kiyildi, nikah sahitleri. Gercekten enteresant. Kimseye nasib olmayacak bir olay.

Sorum biraz sacma oldu. Herhalde Rabbimiz bu CIFT'i yaratildiklari an birbirine es kildigina göre sormama da lüzum kalmaz:p

galipyetkin 30. January 2013 01:31 PM

Kur'an'da ''HAVVA'' diye biri veya bir ifade yok.

Saygılarımla.
Galip Yetkin.

Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:09 PM.