![]() |
[B][COLOR="Blue"][U]Yusuf 33 [/U]
(Yusuf: ) Rabbim! Bana zindan, bunların benden istediklerinden daha iyidir! Eğer onların hilelerini benden çevirmezsen, onlara meyleder ve cahillerden olurum! dedi. [/COLOR][/B] |
İsrâ 62
Dedi ki: "Şu benden üstün kıldığına da bir bak! Yemin ederim ki, eğer beni kıyamete kadar yaşatırsan, [B]pek azı dışında[/B], onun neslini kendime bağlayacağım!" |
[B]Bakara 38
Dedik ki: Hepiniz cennetten inin! Eğer benden size bir hidayet gelir de her kim hidayetime tabi olursa onlar için herhangi bir korku yoktur ve onlar üzüntü çekmezler. [/B] |
Mâide 68
"Ey Kitap ehli! Siz, Tevrat'ı, İncil'i ve Rabbinizden size indirileni hakkıyle uygulamadıkça, (doğru) bir şey (yol) üzerinde değilsinizdir" de. Rabbinden sana indirilen, onlardan çoğunun küfür ve azgınlığını elbette artıracaktır. Kafirler topluluğuna üzülme. |
[B]Fussilet 44
Eğer biz onu, yabancı dilden bir Kur'an kılsaydık, diyeceklerdi ki: Ayetleri tafsilatlı şekilde açıklanmalı değil miydi? Arab'a yabancı dilden (kitap) olur mu? De ki: O, inananlar için doğru yolu gösteren bir kılavuzdur ve şifadır. İnanmayanlara gelince, onların kulaklarında bir ağırlık vardır ve Kur'an onlara kapalıdır. (Sanki) onlara uzak bir yerden bağırılıyor (da Kur'an'da ne söylendiğini anlamıyorlar.) [/B] Dün bir imam abimizle tartışmamız oldu da; Dediği laflardan bazıları hatırladığım kadarıları; "türkçe kuran olmaz, elmalılı demişki türkçe kuran mı olur be hey şaşkın,, m.akif ersoy çeviriyi kabul etmemiş, dini bozacaklar demiş.,,, kuran arapçadır onu ancak alimler açıklar," v.s. vaso diğer tırı vırılar.. Şu ayet aklıma da gelmedi. |
[B] Âl-i İmrân 153
O zaman Peygamber arkanızdan sizi çağırdığı halde siz, durmadan (savaş alanından) uzaklaşıyor, hiç kimseye dönüp bakmıyordunuz. (Allah) size keder üstüne keder verdi ki, bundan dolayı gerek elinizden gidene, gerekse başınıza gelenlere üzülmeyesiniz. Allah yaptıklarınızdan haberdardır. [/B] |
Necm SURESİ
[B]32. Ufak tefek kusurları dışında, büyük günahlardan ve edepsizliklerden kaçınanlara gelince, bil ki Rabbin, affı bol olandır. O, sizi daha topraktan yarattığı zaman ve siz annelerinizin karınlarında bulunduğunuz sırada (bile), sizi en iyi bilendir. Bunun için kendinizi temize çıkarmayın. Çünkü O, kötülükten sakınanı daha iyi bilir. [/B] [B]33. Gördün mü arkasını döneni? 34. Azıcık verip sonra vermemekte direneni? [/B] [B]38. Gerçekten hiçbir günahkar, başkasının günah yükünü yüklenemez. 39. Bilsin ki insan için kendi çalışmasından başka bir şey yoktur. [/B] [B]43. Doğrusu güldüren de ağlatan da O'dur. 44. Öldüren de dirilten de O'dur. 48. Zengin eden de yoksul kılan da O'dur. [/B] [B]60. Gülüyorsunuz da ağlamıyorsunuz! 61. Ve siz gaflet içinde oyalanmaktasınız! 62. Haydi Allah'a secde edip O'na kulluk edin! [/B] |
[B]Âl-i İmrân 186
Andolsun ki, mallarınız ve canlarınız konusunda imtihana çekileceksiniz; sizden önce kendilerine kitap verilenlerden ve müşriklerden birçok üzücü sözler işiteceksiniz. Eğer sabreder ve takva gösterirseniz, muhakkak ki bu, (yapılacak) işlerin en değerlisidir. [/B] |
ALA SURESİ 1-14
BÜYÜK YARATICININ ADINA UĞRAŞ, O’Kİ SENİ YARATTI, SONRA BİÇİMLENDİRDİ, SENİ SEÇTİDE GERÇEĞE ÇEVİRDİ, TÜM GEREKSİNİMİNİ DE O ÇIKARIP HAZIRLIYOR, GEREKTİĞİNDE ONLARI İŞE YARAMAZ DURUMA ÇEVİRİR. Sana okuyacağız, sende asla unutmayacaksın, açıklananı da gizleneni de bilen Allah’ın bildirdiklerinin dışındakileri unutabilirsin. Böyle yaparsan kolayca başarırsın. UYARIYI DİKKATE ALACAĞINI UMDUĞUN KİMSEYİ UYAR. Duyarlılık gösteren kimse uyarıyı dikkate alır, yaratıcıları hakkında duyarsız davrananlar öğütten kaçar, öylesini büyük ateşe yaslarız, sonra orada ne ölebilir, ne arzu ettiği yaşamı bulabilir. Düşünce ve eylemini yaratıcısının adına sürdürerek ALLAHA ORTAK TUTMA ANLAYIŞINDAN ARINMIŞ OLANLAR KURTARILIRLAR. |
[B]Hadîd 20
Bilin ki dünya hayatı ancak bir oyun, eğlence, bir süs, aranızda bir övünme ve daha çok mal ve evlat sahibi olma isteğinden ibarettir. Tıpkı bir yağmur gibidir ki, bitirdiği ziraatçilerin hoşuna gider. Sonra kurur da sen onun sapsarı olduğunu görürsün; sonra da çer çöp olur. Ahirette ise çetin bir azap vardır. Yine orada Allah'ın mağfireti ve rızası vardır. Dünya hayatı aldatıcı bir geçimlikten başka bir şey değildir. [/B] |
Târık 15
[B]Onlar bir tuzak kurarlar,[/B] Târık 16 [B]Ben de bir tuzak kurarım.[/B] |
[B][COLOR="Gray"]Mâide 66 [/COLOR]
Eğer onlar Tevrat'ı, İncil'i ve Rablerinden onlara indirileni (Kur'an'ı) doğru dürüst uygulasalardı, şüphesiz hem üstlerinden, hem de ayaklarının altından yerlerdi (yeraltı ve yerüstü servetlerinden istifade ederek refah içinde yaşarlardı). - Onlardan aşırılığa kaçmayan bir zümre vardır; fakat çoğunun yaptıkları ne kötüdür![/B] |
[B][COLOR="Red"]Âl-i İmrân 17[/COLOR]
Sabreden, dürüst olan, huzurda boyun büken, hayra harcayan ve seher vaktinde Allah'tan bağış dileyenler (içindir). [COLOR="red"]İsrâ 80[/COLOR] Ve şöyle niyaz et: Rabbim! Gireceğim yere dürüstlükle girmemi sağla; çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla. Bana tarafından, hakkıyla yardım edici bir kuvvet ver. [COLOR="red"]Bakara 195 [/COLOR] Allah yolunda harcayın. Kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayın. Her türlü hareketinizde dürüst davranın. Çünkü Allah dürüstleri sever[/B]. |
dürüst deyince aklıma şey geldi,,, alakasız, mantıksız, lakayt bulan affetsin. Bazen kediden farkımız olmadığına inanıyorum
[IMG]http://img97.imageshack.us/img97/1150/izin2ejpgrg9.jpg[/IMG] |
[B][COLOR="DimGray"]A’râf 43 [/COLOR]
[COLOR="Red"](Cennette) onların altlarından ırmaklar akarken, kalplerinde kinden ne varsa hepsini çıkarıp atarız. Ve onlar derler ki: "Hidayetiyle bizi (bu nimete) kavuşturan Allah'a hamdolsun! Allah bizi doğru yola iletmeseydi kendiliğimizden doğru yolu bulacak değildik. Hakikaten Rabbimizin elçileri gerçeği getirmişler." Onlara: İşte size cennet; yapmış olduğunuz iyi amellere karşılık ona varis kılındınız diye seslenilir.[/COLOR] [/B] |
Şu’arâ 107
[B]Bilin ki ben, size gönderilmiş güvenilir bir elçiyim. [/B] Şu’arâ 125 [B]Bilin ki, ben size gönderilmiş güvenilir bir elçiyim.[/B] Şu’arâ 143 [B]Bilin ki, ben size gönderilmiş güvenilir bir elçiyim. [/B] Şu’arâ 162 [B]Bilin ki, ben size gönderilmiş güvenilir bir elçiyim. [/B] Şu’arâ 178 [B]Bilin ki, ben size gönderilmiş güvenilir bir elçiyim. [/B] |
[B]Rûm 30
(Resulüm!) Sen yüzünü hanif olarak dine, Allah insanları hangi fıtrat üzere yaratmış ise ona çevir. Allah'ın yaratışında değişme yoktur. İşte dosdoğru din budur; fakat insanların çoğu bilmezler. [/B] |
[B]Kehf 104
[U](Bunlar; ) iyi işler yaptıklarını sandıkları halde[/U], [U]dünya hayatında çabaları boşa giden kimselerdir.[/U][/B] [B]105 [U]Onlar, Rab’lerinin âyetlerini ve O’na kavuşacaklarını inkâr eden, böylece amelleri boşa çıkan[/U], o yüzden de kıyamet gününde amelleri için bir terazi kurmayacağımız kimselerdir.[/B] |
[B]Hûd 56
"Ben, benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a dayandım. Çünkü yürüyen hiçbir varlık yoktur ki, O, onun perçeminden tutmuş olmasın. Şüphesiz Rabbim dosdoğru yoldadır."[/B] |
[B]İsrâ 57
Onların yalvardıkları bu varlıklar Rablerine -hangisi daha yakın olacak diye- vesile ararlar; O'nun rahmetini umarlar ve azabından korkarlar. Çünkü Rabbinin azabı, sakınılacak bir azaptır.[/B] |
[IMG]http://www.islamustundur.com/Allahakilversin.JPG[/IMG]
[IMG]http://www.islamustundur.com/hurafebdt4398547.JPG[/IMG] [IMG]http://www.islamustundur.com/3564953hur.jpg[/IMG] [IMG]http://www.islamustundur.com/caputcular1.JPG[/IMG] [IMG]http://www.gaziantepsabah.com/uploadresimler/haberler/r_20090613101018_turbe1.jpg[/IMG] [IMG]http://www.habername.com/images/news/3.20080926162718..jpg[/IMG] Put perest kim ben anlamadım? |
[B]En’âm 148
Putperestler diyecekler ki: "Allah dileseydi ne biz ortak koşardık ne de atalarımız. Hiçbir şeyi de haram kılmazdık." Onlardan öncekiler de aynı şekilde (peygamberleri) yalanladılar ve sonunda azabımızı tattılar. De ki: Yanınızda bize açıklayacağınız bir bilgi var mı? [U]Siz zandan başka bir şeye uymuyorsunuz[/U] ve [U]siz sadece yalan söylüyorsunuz[/U]. Yûnus 36 Onların çoğu [U]zandan başka bir şeye uymaz[/U]. Şüphesiz zan, haktan (ilimden) hiçbir şeyin yerini tutmaz. Allah onların yapmakta olduklarını pek iyi bilendir. En’âm 116 Yeryüzünde bulunanların çoğuna uyacak olursan, seni Allah'ın yolundan saptırırlar. Onlar [U]zandan başka bir şeye tabi olmaz[/U], yalandan başka söz de söylemezler. Yûnus 66 İyi bilin ki, göklerde ve yerde ne varsa yalnız Allah'ındır. (O halde) [U]Allah'tan başka ortaklara tapanlar[/U] neyin ardına düşüyorlar! Doğrusu onlar, [U]zandan başka bir şeyin ardına düşmüyorlar[/U] ve onlar sadece yalan söylüyorlar. Bakara 78 İçlerinde bir takım ümmiler vardır ki, [U]Kitab'ı[/U] (Tevrat'ı) [U]bilmezler[/U]. [U]Bütün bildikleri kulaktan dolma şeylerdir[/U]. Onlar sadece [U]zan ve tahminde bulunuyorlar.[/U][/B] |
[B]A’râf 194
(Ey kafirler!) [U]Allah'ı bırakıp da taptıklarınız sizler gibi kullardır.[/U] (Onların tanrılığı hakkında iddianızda) doğru iseniz, onları çağırın da size cevap versinler![/B] [B]A’râf 197 Allah'ın dışında taptıklarınızın ne size yardıma güçleri yeter ne de kendilerine yardım edebilirler.[/B] [B]Hac 62 Böyledir. Çünkü Allah, hakkın ta kendisidir. O'nun dışındaki taptıkları ise batılın ta kendisidir. Gerçek şu ki Allah, evet O, uludur, büyüktür[/B] [B]Furkân 17 O gün Rabbin onları ve Allah'tan başka taptıkları şeyleri toplar da, der ki: Şu kullarımı siz mi saptırdınız, yoksa kendileri mi yoldan çıktılar?[/B] [B]Bakara 165 İnsanlardan bazıları Allah'tan başkasını Allah'a denk tanrılar edinir de onları Allah'ı sever gibi severler. İman edenlerin Allah'a olan sevgileri ise (onlarınkinden) çok daha fazladır. Keşke zalimler azabı gördükleri zaman (anlayacakları gibi) bütün kuvvetin Allah'a ait olduğunu ve Allah'ın azabının çok şiddetli olduğunu önceden anlayabilselerdi.[/B] inanmayan googlede gavs diye aratsın,, insanların resimlerin altına ne yorumlar yaptıklarına baksın... çok sevenler, kurban olanlar, saçına sakalına dolananlar, canını verenler, ailesini kurban edenler, cehenneme bile gidenler, v.s. bir sürü yalancı,, devamlı birbirilerini gaza getiriyorlar :) komik.. Ama ahiretteki halleride düşünülünce trajedik.. |
[B]İBRAHİM 37. "Ey Rabbimiz! Ey sahibimiz! Namazı dosdoğru kılmaları için ben, neslimden bir kısmını senin Beyt-i Harem'inin (Kabe'nin) yanında, ziraat yapılmayan bir vadiye yerleştirdim. Artık sen de insanlardan bir kısmının gönüllerini onlara meyledici kıl ve meyvelerden bunlara rızık ver! Umulur ki bu nimetlere şükrederler."[/B]
Namazın tarım arazileri ve dikili yerlerde dosdoğru kılınamayacağına delil.. İbni setefi kalburüstüne göre; Bu ayetten mana, tarladaki meyve kişinin gönlüne gelirde namazda huşu yakalayamaz diye gelmiştir. diğer bir rivayete göre peygamberimiz bir gün gümüşhaneden bayburda giderken, yolda dikili arazi görmüş, demişki şu ağaçtan 2 yiyin bu ağaca yaklaşmayın keza o ağaç ademi kovduran ağaçtır... bu vesileyle tarlada belki o ağaçtan olursa namaz sakıt olur. muaz bin velet e göre bu ağaç 2dir, biri beni kureyşin dağında öbürüde batın manası vardır herkez anlayamaz, hele kuran okuyan cahiller hiç anlayamaz, o nedenle kuranı okumayalım araştırmayalım sonra dinden soğuruz... _______________________________ Yada bu ayet fazlacadan yazılmış, belkide keçi yazmıştır :) |
[B][COLOR="Red"]Bakara 286 [/COLOR]
Allah her şahsı, ancak gücünün yettiği ölçüde mükellef kılar. Herkesin kazandığı (hayır) kendine, yapacağı (şer) de kendinedir. Rabbimiz! Unutursak veya hataya düşersek bizi sorumlu tutma. Ey Rabbimiz! Bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır bir yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği işler de yükleme! Bizi affet! Bizi bağışla. Bize acı! Sen bizim mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et! [/B] |
[B][COLOR="Red"]En’âm 152 [/COLOR]
Rüşd çağına erişinceye kadar, yetimin malına, sadece en iyi tutumla yaklaşın; ölçü ve tartıyı adaletle yapın. Biz herkese ancak gücünün yettiği kadarını yükleriz. Söz söylediğiniz zaman, yakınlarınız dahi olsa adaletli olun, Allah'a verdiğiniz sözü tutun. İşte Allah size, iyice düşünesiniz diye bunları emretti. [/B] |
[COLOR="red"][B][COLOR="Black"]Şûrâ 27 [/COLOR]
Allah kullarına rızkı bol bol verseydi, yeryüzünde azarlardı. Fakat O, (rızkı) dilediği ölçüde indirir. Çünkü O, kullarının haberini alandır, onları görendir. [/B][/COLOR] |
Kehf 22 (Ashab-ı Kehf hakkında):
....bilemeyecekleri bir konuda gereksiz tahminlerde bulunarak, "onlar üç kişiydiler; dördüncüleri köpekleriydi", yahut "beş kişiydiler, altıncıları köpekleriydi", hatta "yedi kişiydiler, sekizincileri köpekleriydi" diyen kimseler çıkacak. De ki: "Onların sayısını en iyi Rabbim bilir! Zaten ancak çok az kimse onlar hakkında kayda değer bir şeyler bilmektedir. Bunun içindir ki, onlar hakkında, (kıssalarından çıkan) görünür dersin dışında, kimseyle tartışma(yın), ve onlar hakkında daha fazla bilgi almak için o (rivayetçilerden) hiçbir şey sorma(yın)". |
ashabı rakim (rakamlarla uğaşan ).....
namaz rekatı 4 mü 3 mü 10 mu 20 mi zekat 1/40 mı 1/14 mü, tavaf 7 mi 3mü, kehf ashabı 3 mü 4.sü köpek mi, 4 mü 5.si köpek mi...... ne hale geldi bu din.............. ayet yazmak isterdim ama bütünden ayıramadım. en güzel söz(hadis) olarak tanıtılan ayetlerin hepsini işittik itaat ettik. ayet yazan arkadaşlardan rableri razı kendileride rabden razı olsun.......... |
[B]Hac 31
Kendisine ortak koşmaksızın Allah'ın hanifleri (O'nun birliğini tanıyan müminler olun). Kim Allah'a ortak koşarsa sanki o, gökten düşüp parçalanmış da kendisini kuşlar kapmış, yahut rüzgar onu uzak bir yere sürüklemiş (bir nesne) gibidir. [/B] |
[B]Mü’minûn 53
Ne var ki insanlar kendi aralarındaki işlerini parça parça böldüler. Her gurup kendilerinde bulunan (fikir ve davranış) ile sevinip böbürlenmektedirler. Rûm 32 Dinlerini parçalayan ve bölük bölük olanlardan (olmayın. Bunlardan) her fırka, kendilerinde olan ile böbürlenmektedir. Âl-i İmrân 103 Hep birlikte Allah'ın ipine (İslam'a) sımsıkı yapışın; parçalanmayın. Allah'ın size olan nimetini hatırlayın: Hani siz birbirinize düşman kişileridiniz de O, gönüllerinizi birleştirmişti ve O'nun nimeti sayesinde kardeş kimseler olmuştunuz. Yine siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi O kurtarmıştı. İşte Allah size ayetlerini böyle açıklar ki doğru yolu bulasınız. Âl-i İmrân 105 Kendilerine apaçık deliller geldikten sonra parçalanıp ayrılığa düşenler gibi olmayın. İşte bunlar için büyük bir azap vardır. En’âm 159 Dinlerini parça parça edip guruplara ayrılanlar var ya, senin onlarla hiçbir ilişkin yoktur. Onların işi ancak Allah'a kalmıştır. Sonra Allah onlara yaptıklarını bildirecektir. [/B] |
[B]Tâ-Hâ 46 [/B]
Buyurdu ki: Korkmayın, çünkü ben sizinle beraberim; işitir ve görürüm. |
[B][COLOR="Red"]Ankebût 13[/COLOR]
(Fakat gerçek şu ki) elbette kendi yüklerini (veballerini), kendi yükleriyle birlikte nice yükleri taşıyacaklar ve uydurup durdukları şeylerden kıyamet günü mutlaka sorguya çekileceklerdir. [/B] |
[B]Tahrîm 8
Ey iman edenler! Samimi bir tevbe ile Allah'a dönün. Umulur ki Rabbiniz sizin kötülüklerinizi örter. Peygamberi ve Onunla birlikte iman edenleri utandırmayacağı günde Allah sizi, içlerinden ırmaklar akan cennetlere sokar. Onların önlerinden ve sağlarından (amellerinin) nurları aydınlatıp gider de, "Ey Rabbimiz! Nurumuzu bizim için tamamla, bizi bağışla; çünkü sen her şeye kadirsin" derler. [/B] |
Mürselât SURESİ
1. Yemin olsun, (iyiliklerle) birbiri peşinden gönderilenlere; 2. Şiddetle eserek (zararlıları) savurup atanlara; 3. (Hakikat ve hayırları) yaydıkça yayanlara; 4. (Hak ile batılı) birbirinden iyice ayıranlara; 5. Öğüt telkin edenlere; 6. (Allah'a yönelenleri) arıtmak, (kötüleri) sakındırmak için. |
[B][COLOR="RoyalBlue"]Hucurât 12 [/COLOR]
Ey iman edenler! Zannın çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerinizi arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyicidir. [/B] |
[B]Bakara 188
[COLOR="Red"]Mallarınızı aranızda haksız sebeplerle yemeyin. Kendiniz bilip dururken, insanların mallarından bir kısmını haram yollardan yemeniz için o malları hakimlere (idarecilere veya mahkeme hakimlerine) vermeyin.[/COLOR] [/B] |
[B]Âl-i İmrân 180
Allah'ın, kereminden kendilerine verdiklerini (infakta) cimrilik gösterenler, sanmasınlar ki o, kendileri için hayırlıdır; tersine bu onlar için pek fenadır. Cimrilik ettikleri şey de kıyamet gününde boyunlarına dolanacaktır. Göklerin ve yerin mirası Allah'ındır. Allah bütün yaptıklarınızdan haberdardır. [/B] |
[B][COLOR="DarkGreen"]Nisâ 45
Allah düşmanlarınızı sizden daha iyi bilir. Gerçek bir dost olarak Allah yeter, bir yardımcı olarak da Allah kafidir. [/COLOR][/B] [B]A’râf 128 Musa kavmine dedi ki: "Allah'tan yardım isteyin ve sabredin. Şüphesiz ki yeryüzü Allah'ındır. Kullarından dilediğini ona varis kılar. Sonuç (Allah'tan korkup günahtan) sakınanlarındır." [/B] Enfâl 40 Eğer (imandan) yüz çevirirlerse, bilin ki Allah sizin sahibinizdir. O ne güzel sahip ve ne güzel yardımcıdır!. |
[B][COLOR="Red"]Enfâl 62
Eğer sana hile yapmak isterlerse, şunu bil ki, Allah sana kafidir. O, seni yardımıyla ve müminlerle destekleyendir. [/COLOR][/B] [B]Tevbe 116 Göklerin ve yerin mülkü yalnız Allah'ındır. O diriltir ve öldürür. Sizin için Allah'tan başka ne bir dost ne de bir yardımcı vardır. [/B] |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:13 AM. |