![]() |
[QUOTE=hiiic;14218][SIZE="3"][B]Necm: 453[/B][/SIZE]
[SUP]238,239[/SUP] Salâtları [mâlî yönden ve zihinsel açıdan destek olma; toplumu aydınlatma kurumlarını] ve en hayırlı salâtı [mâlî yönden ve zihinsel açıdan destek olmanın; toplumu aydınlatmanın en yararlı olanı; haftalık toplantı günü salâtını][SUP]346[/SUP] elbirliği ile koruyun. Ve Allah için sürekli saygıda durarak kalkın; işe koyulun; eğitim-öğretim ve sosyal yardım kurumunu işletin. Ama eğer korkulu bir ortamda bulunuyorsanız, o zaman yaya veya binekli olarak giderken; hareket hâlinde koruyun, yerine getirin. Sonra da güvene erdiğinizde bilmediğiniz şeyleri size öğrettiği gibi Allah'ı hemen anın. [SUP]346[/SUP] Bu âyetle, es-salâtu'l-vusta olarak zikredilen salât, “Cuma/toplantı günü yapılan salât”tır. Ayrıntılı açıklama için bkz. Tebyîn. [RIGHT](87/2, Bakara/238-239)[/RIGHT][/QUOTE] sizlere ne kadar duacı olduğumu bilseniz... iyiki varsınız.Allaha hamd olsun |
FURKÂN 2
Göklerin ve yerin mülk ve saltanatı yalnız O'nundur. Çocuk edinmemiştir O. Mülk ve saltanatında ortak yoktur O'na. Herşeyi yaratmış ve herşeye bir ölçü ve oluş tarzı takdir etmiştir. |
Kuranda "yetim"lerin ne kadar çok anıldığına dikkat ettiniz mi?
[B]Duhâ 9 Öyleyse yetimi sakın ezme.[/B] [IMG]http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/417008_306812519434598_551353407_n.jpg[/IMG] |
Hucurât 13
... Muhakkak ki Allah yanında en değerli olanınız, O'ndan en çok korkanınızdır. Şüphesiz Allah bilendir, her şeyden haberdardır. bu ayetin mealinde en çok korkanınız yerine takvalı olabilirmi..* |
[B]A’râf 179
Andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır. Onların kalpleri vardır, onlarla kavramazlar; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. İşte onlar hayvanlar gibidir; hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır.[/B] [B]Yûnus 92 İşte insanlardan [U]bir çoğu[/U], hakikaten ayetlerimizden gafildirler.[/B] [B]Yûsuf 103 Sen ne kadar üstüne düşsen de insanların [U]çoğu iman edecek değillerdir[/U].[/B] [B]Ra’d 1 Elif. Lam. Mim. Ra. Bunlar, Kitab'ın ayetleridir. Sana Rabbinden indirilen haktır, fakat[U] insanların çoğu inanmazlar[/U].[/B] [B]Rûm 6 (Bu) Allah'ın vadettiğidir. Allah vadinden caymaz; fakat [U]insanların çoğu bilmezler[/U].[/B] [B]Neml 73 Şüphesiz Rabbin, insanlara karşı lütuf sahibidir; fakat [U]insanların çoğu şükretmezler[/U].[/B] Gerçekten insanların çoğu sizin düşündüğünüz gibi hayata bakmıyorlar.... İnsanların çoğu gibi olmaya çalışmayın.. [IMG]http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/s480x480/12714_439419876115158_1204672877_n.jpg[/IMG] |
[IMG]http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTkIhlBMTKpIGxWdIYlwjhDEPxNvjezRIrdqjdiM1B1CnEWO3mU&t=1[/IMG]
resimi büyütebilseydim etkileyici bir resimdi |
SÂD 86/87/88
De ki: "Tebliğime karşılık sizden bir ücret istemiyorum. Ben size kendiliğimden/zorlamayla yükümlülük getirenlerden de değilim Bu, âlemler için bir Zikir'den başka şey değildir. Yemin olsun, bir süre sonra onun haberini bileceksiniz. |
[COLOR=Red]“ışte böylece biz onu apaçık âyetler olarak indirmişizdir. şüphesiz Allah, isteyeni yola getirir.”[/COLOR] (Hac 22/16)
|
Rahmân:1-5
Rahmân [yarattığı bütün canlılara dünyada çokça merhamet eden Allah], Kur’ân'ı öğretti, insanı oluşturdu, ona hayır ve şerri, iyiyi, kötüyü ayırmayı öğretti. Güneş ve ay bir hesap ile akıp gitmektedir. |
Tekasur: 8
[COLOR="Navy"]Sonra o gün siz nimetten sorulacaksınız.[/COLOR] |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:10 PM. |