hanifler.com Kuran odaklı dindarlık

hanifler.com Kuran odaklı dindarlık (http://www.hanifler.com/index.php)
-   Şirk ve Müşrikler (http://www.hanifler.com/forumdisplay.php?f=218)
-   -   Laiklik akidesi (http://www.hanifler.com/showthread.php?t=2033)

hiiic 15. September 2011 05:17 PM

Bak.... o tarihte o kadar çok kitap var ki. O bahsettiği şey fetvalarla yönetilen kitaplar. Uydurma rivayetlerle yönetilen kitaplardan bahsediyor burada.

Dikkat edersek gökten indiği sanılan kitaplar çoğuldan bahsediliyor.

Yani çarpıtmak için ne kadar zorlasalarda elle tutulur birşey çıkmayacak gibi.

Dikkat ederseniz hala bile masalların peşinden gidiyorlar. Zannediyorlar ki sülümanın cin hükümdarlığı var. zannediyorlar ki İbrahim mancınıkla ateşe atıldı da yanmadı.

Ben atanın dediği lafın arkasındayım. Bu konuşmamıza da Allah şahit.
Hala bile gökten inen masallar kitplarının peşinde koşuyor ne gerçekleri nede allahın vahyini anlıyorlar.

sonra fitne çıkarmak için ellerinden geleni yapsalar da sizin fitneleri samimi kullara zarar veremez. Ancak kendilerini kandırırlar.
Bu insanlar çağlar boyunca gökten indiği idda edilen masallarla uyutuldu, miskinleştirildi ve uyuşturuldu. Biz esaslarımızı hayatın gerçeklerinden alırız. Keza Allahın vahyi hayatın gerçeklerine aykırı olsaydı o halde o inkar edilmeliydi.

Allahın vahyini hayatın geçrklerinden çıkarıp masal kitapı yapanları hedef almamız gerekirken çok yanlış yerlere saldırıyoruz. Kulaktan dolmanın ve bilinçaltına ekilen telkinlerin yeri çok büyük.

Birde beni işime gelmeyince ayet anlamamakla suçluyorsun. Bu ithamının hesabını da mahşere bırakıyorum. Allah aramızda hangimiz ayetleri anlayıp Kuranın kültürüne bütünlüğüne bütün ayetlerine daha sadık daha bağlıymış hesap görücü olarak yeter.
Şimdilik gökten inen masallarla oynamaya devam edin. İçinde ulemalar ve alakasız fetvalar çıkardığınız gerçek dışı masallarınıza.

müslümanlardan 15. September 2011 06:27 PM

sana sadece gülüyorum,gökten indirildiğine inanılan KİTAP DENİNCE KURANIN OLDUĞU AP AÇIK ORTADADIR..Bunu hikayeler ve atalar dini üzerinde olup VAHİYNİN ANLAŞILIRINDAN UZAK OLAN GARİBAN UYUTULMUŞ HALKLAR BİLE ANLAYACAK KADAR KEN,siz halen ATATÜRKÜN BU ÖZÜNÜ TEVİL EDİN DURUN....

Aramızdaki durumu mahşere bırakmanıza gelince NEDEN OLMASIN BENDE BEKLİYORUM ,SİZİNLE BİRLİKTE,Din gününün MALİKİ hükmünde ADİL OLANDIR ZATEN....

hiiic 16. September 2011 07:07 AM

[QUOTE]sana sadece gülüyorum,gökten indirildiğine inanılan KİTAP DENİNCE KURANIN OLDUĞU AP AÇIK ORTADADIR..Bunu hikayeler ve atalar dini üzerinde olup VAHİYNİN ANLAŞILIRINDAN UZAK OLAN GARİBAN UYUTULMUŞ HALKLAR BİLE ANLAYACAK KADAR KEN,siz halen ATATÜRKÜN BU ÖZÜNÜ TEVİL EDİN DURUN....[/QUOTE]

arkadasım. gülüyor olman cehaletinden kaynaklanır :) daha doğrusu kendini bişi biliyor hatta herkesden çok biliyor sanmandan kaynaklanır

gökten inen kitapla yönetilen Osmanlı tarihini bilmiyorsan burada bana cemalettin kaplanın ağzıyla konuşma.
Adamlar Kuranda kabil ile habil yada yusuf un kardeşlerine tavrı, yada miras kapışması apaçık açıklanmışken kardeşlerini katlettiler. Gökten inen kitaba dayandırdılar.
Bu günkü rüşvet, adam kayırma iltimas geleneği bile Osmanlıdan geçme bir kültürdür. Beşik ulemalığı hangi kitapda emredili? Serv e imza atıp ülkeyi Haçlı donanmasına istanbuldaki sarayı karşılığı satıp halkı ordusuz korumasız kendi başına, sömürülmeye ve tecavüze hazır bırakmak hangi kitabın emridir?

GÖKTEN İNME KİTABIN EMRİDİR..
bu gerçekleri bilmemen yada görememen yada anlamaman sebebiyle sen bize daha çok gülersin. şimdilik bir vakte kadar gül eğlen oyalan bakalım :)

Bu hayat masal dünyası değil..
Tarihi ve yönetimi neye dayandırılıp ne şekilde saçma kurallarla millet yönetildiğini bilmiyorsan ve Atatürkün bu kanunları bu hurafeleri kaldırmak için ne kadar İSLAMİ ne kadar peygamber sünneti mücadele yaptığını anlamadıysan zaten seninle müzakere yapacak seviyede değiliz.

Keza osmanlıda mahalli uygulamalarda kullanılan kitaplardan haberiniz bile olmadığı kesin. O tarihte Allah ile konuşup kanun getiren 100 lerce islam aliminin kitaplarından ve peygamberle gece rüyasında konuşup kitap getirenlerden de haberiniz olmadığı apaçık. Olsa zaten bu boş konuşmayı tercih etmezdiniz.

kimin doğru yol sahibi olduğunu Allah daha iyi bilir.

[B]Ve ben sizin samimiyetinize sadece 1 şartla inanırım. İran yada afganistan laikliği kabul etmeyen şeriat yönetimi. o devletlere hicreti samimi bir şekilde düşünmediğiniz müddetçe bana samimiyetten bahsetmeyin. Laf kalabalığı olmasın...
[/B]
böyle böyle farklı türlerle açıklıyorum ki belki düşünür akledersiniz. Laik yönetimin islami huzurlu çatısını gökten indiği zannedilen kitaplarla kıyaslarsınız belki..

[B][U]Allah rızası için şu videoları izleyin.. Hepsi çok kısa... 2 şer dakkika.[/U][/B] ne yazdıklarımızı okumuyorsunuz Bari Allah aşkına Allah rızasına şu acizane dileğimi yerine getirin şu birkaç küçük kısa vidoyu izleyin.

Video
[url]http://www.facebook.com/photo.php?v=275710069121749[/url]
[url]http://www.facebook.com/video/video.php?v=2353942889586[/url]
[url]http://www.facebook.com/video/video.php?v=2349834586881[/url]
[url]http://www.facebook.com/video/video.php?v=214988335195957[/url]
[url]http://www.facebook.com/video/video.php?v=217765201582474[/url]

Yani paylaştığınız çarpıtılmış fikrin kimlerin oyunu olduğunu görün lütfen. Atatürkün İslam dini ve Kuran hakkındaki görüşleri ve icraatları ortadadır. Bunlara rağmen yinede Geleneksel hurafe dolu islam için söylediklerini cımbızlayıp bu lafları çarpıtırsak, kime hizmet etmiş oluruz? Ve ahirette de bu hizmet etiiklerimizin peşinden gideriz ki o vakit ne söylerseniz söyleyin artık geri dönüş yoktur. Eğri yol ile doğru yol apaçık ortadadır. aklını kullanan herşeyi rahatça görür.

[U]Bugün laiklik dinsizliktir yaygarası yapanlar dün bilimi lanetleyip bilimsel gelişmeleri dinsizlik kabul edenlerin torunlarıdır.[/U]Çünkü aynı felsefeyle uygulamayı din dışı kabul ediyorlar. Hayır Alah bilimi de laikliğide kendisi emretti. Oysa onların dünyevi çıkarlarını bozuyor. Dedeleriyle aynı yere gidecekler. Din adına hoşlarına gideni uydurup işlerine gelmeyeni dinsiz ilan etmenin cevabını da Allaha verecekler. Şahit olarak O yeter.

Sinan Meydanın diğer parça videolarını izlemek İçin [URL="http://www.facebook.com/pages/Sinan-Meydan/128818453835469?sk=app_2392950137"]TIKLAYINIZ[/URL]

hayrullahmeral 16. September 2011 11:13 PM

Merhaba,

hoş terzi bile değilim ama terzi kendi söküğünü dikemezmiş diye bir söz vardır.

ben de kendimi bu mertebede görüp, bir kaç cümle yazmak isterim.

hanifdostlardan, çevremdeki münazaralardan edindiğim tecrübe :

ÂL-İ İMRÂN
159. Allah'tan bir rahmet dolayısıyla, onlara yumuşak davrandın. Eğer kaba, katı yürekli olsaydın onlar çevrenden dağılır giderlerdi. Öyleyse onları bağışla, onlar için bağışlanma dile ve iş konusunda onlarla müşavere et. Eğer azmedersen artık Allah'a tevekkül et. Şüphesiz Allah, tevekkül edenleri sever.

ayetini hayatımızda yaşamadığımız müddetçe, anlatmak istediğimiz ne kadar haklı,ne kadar doğru olursa olsun, insan fıtratı gereği hemen bir cepheleşme başlıyor ve sonuçta kısır tartışmadan öteye gidilemiyor.

bir de "ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" atasözünü de çok değerli bulurum ve bu tür forumlardaki birikimimizi pratik hayatımıza yansıtmadığımız müddetçe, internetteki milyonlarca bilgi arasında yok olur gider.

Ayrıca bu site de, online kayıtlı üye sayısı çok az iken, misafir üye sayısı ortalama 50-60 larda olduğuna göre; herhalde burada -BİLGİ- (zan dışında kalan edinimler) paylaşımı yaparken iki kere dikkat edilmeli.

Bu noktadan hareketle, gündem konularından laiklik hakkında bir iki kelam etmek isterim.

Aslında nuhun gemisi, müslümanlardan da en az sizin kadar haklı sayın hiiic.

Sebebine gelince; siz pratik hayatınızdaki gözlemlerinizden; yaşadıklarınızdan yola çıkarak paylaştığınız bilgilere vardınız; nuhungemisi ve müslümanlardan ise samimiyetle okuyup, anlamaya çalıştıkları Kuran'dan bu edinimlere ulaştılar.

Aslında hepinizin söylediği şey aynı tek bir farkla "ALLAH LAİKLİĞİ EMRETMEZ"

bir kere islamın olduğu yerde laiklik kavramına gerek yoktur zaten.

tarihsel olarak laiklik kavramının çıkış noktasına baktığımızda; günümüzde islamadına yapılan soytarılığın, avrupada katolik hristiyan din alimlerinin zulmlerine karşı ortaya çıktığı görülür.

Kaldi ki, avrupa özellikle ALMANYA -ki bana göre dünyadaki en MEDENİ memlekettir, hem sosyal hem ticari açıdan- bugünki durumuna hristiyanlığı TERK EDEREK! değil, lutter in açmış olduğuu yolda, SORGULAYACI Allah inancı ile ulaşmıştır. nitekim, o zaman bu mücadeleyi veren protestanların torunları bugün samimi dinlerinden tamamen uzaklaşmış ve hayatlarını cuma-cumartesi geceleri bar ve diskolarda içki ve uyuşturucu ile perişan etmektedirler.
Allah'ın insanlara şah damarından daha yakın olduğu bir ortamda nasıl "KAMUSAL" alan oluşturularak, Allah dışlanabilir?

pekala siz de biliyorsunuz ki, laiklik adı altında SAMİMİ bir şekilde din kisfesi altında onlarca hurafeye karşı yapılan mücadele ne kadar KUTSAL ve değerli ise; bu kavramın arkasına sığınılarak bu halka, bu vatanın insanlarına yapılan ZULUMLER ve DIŞLAMALAR da o kadar aşağılıktır.

bu noktadan hareketle İSLAMIN , hanifliğin hakim olduğu bir coğrafyada, bir forumda, bir ortamda; laiklik kavramına ve/veya felsefesine de ihtiyaç yoktur.

islamın kendisi kendisini anlatmaya yeter.

çünkü hangi ad, hangi sıfat , hangi görüş adı altında olursa olsun bu tür kavramlar zamanla putlaşıyor, saplantı haline geliyor ve "insan" ikinci plana atılıyor.

ayrıca Kuran'ın en çok üzerinde durduğu ve savaş açtığı kavram MÜŞRİK'liktir.NEvar ki, kimse kendisine firavunluğu yakıştırmazken, Musa'lığı hemen kabulleniverir. koca dünyada müşrik kalmaz!

sahte dinlere, allah adına karar alıcılara, putperesetlere SAVAŞ açan bir YAŞAM REHBERİ; özel ve kamusal olarak dünya hayatını ikiye ayırmaz. hele hele ayırdığı özel alanda din adı altında SAPKINLIKLARIN yaşanmasına asla müsaade etmez. çünkü fitne adam öldürmekten daha büyük bir tehlikedir bu Kurana göre.

selamlar

müslümanlardan 17. September 2011 05:23 AM

sayın hiiç sonpeygamberin devletide LAİK MİYDİ,yani hz muhammed kendisi müslüman,ama devlet başkanı olduğum bu devlet LAİKTİR Mİ DİYORDU...

Ayrıca çok bilgili hiiç Allah rasulu muhammmed e mekkedeki LAİK DEMOKRATİK EBUCEHİLİST yönetim gel bu idarenin başına geç nasıl olsa 360 dan fazla putta[büst mü,heykel mi ne dersiniz bu gün ki isimleriyle],var dileyen LAİKÇE VE LAYIKIYLA BU putlarını kutsamaktadır,putlarına BAYRAM,SAYGI DURUŞU[KIYAM],HAM [ÖVNEK ULULAŞTIRMA] da yapıyor sende kendi İLAHINA İBADETLERİNİ YAP, bu put[büst,heykel] lerde karışma NASIL OLSA ATAN İBRAHİMİN HANİFLİĞİDE NEYMİŞ,değil mi, gel bu LAİK DEMOKRATİK EBUCEHİLİST OL GİTSİN....ne demişti ALLAH RASULU BU TEKLİFE ÇOOOOOK BİLGİÇ HİİÇ BEY....

Fazıl's 17. September 2011 06:52 AM

Merhabalar.

[B] İSLAMIN , hanifliğin hakim olduğu bir coğrafyada, bir forumda, bir ortamda; laiklik kavramına ve/veya felsefesine de ihtiyaç yoktur.[/B]

Çünkü İslamda zorlama yoktur.

[B]laiklik adı altında SAMİMİ bir şekilde din kisfesi altında onlarca hurafeye karşı yapılan mücadele ne kadar KUTSAL ve değerli ise; bu kavramın arkasına sığınılarak bu halka, bu vatanın insanlarına yapılan ZULUMLER ve DIŞLAMALAR da o kadar aşağılıktır.[/B]

[B]sahte dinlere, allah adına karar alıcılara, putperesetlere SAVAŞ açan bir YAŞAM REHBERİ; özel ve kamusal olarak dünya hayatını ikiye ayırmaz. hele hele ayırdığı özel alanda din adı altında SAPKINLIKLARIN yaşanmasına asla müsaade etmez. çünkü fitne adam öldürmekten daha büyük bir tehlikedir bu Kurana göre.[/B]

2. ve 3. paragrafınız bağlantılı. Sevgili Hayrullah, siz eğer Kuranı bu şekliyle algılarsanız, başımızdan ne şefler, ne mütrefler, diktalar, yozlar, ilahlar eksik olmazlar. Laiklik toplumlar için olmazsa olmaz kaidedir. Kurana yüklediğiniz misyona dikkat etmeliydiniz, onda her aradığınızı bulamaz, onu levhi mahfuz konumuna alamazsınız ve her dileğinizin, isteğinizin sebeplerini onda arayamaz, arasa da eli boş kalırsınız.Öncelikle vahyi put olmaktan çıkarmak gerek.

hiiic 17. September 2011 08:18 AM

[QUOTE]sayın hiiç sonpeygamberin devletide LAİK MİYDİ,yani hz muhammed kendisi müslüman,ama devlet başkanı olduğum bu devlet LAİKTİR Mİ DİYORDU...
[/QUOTE]

[QUOTE]Aslında hepinizin söylediği şey aynı tek bir farkla "ALLAH LAİKLİĞİ EMRETMEZ"

bir kere islamın olduğu yerde laiklik kavramına gerek yoktur zaten. [/QUOTE]

Laiklik Kurandan bir cüzdür. Siz müslümanlık denince aklınıza cübbeli sakallı adamların yönetimi geldiği için laikliği yadırgıyorsunuz. O dönemde laiklik kavramı olsaydı bu emrolunurdu. Çünkü Allah kesin olarak emretmiştir;

[B]Mümtehine 8
Allah, sizinle din uğrunda savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan çıkarmayanlara iyilik yapmanızı ve onlara adil davranmanızı yasaklamaz. Çünkü Allah, adaletli olanları sever.[/B]

Bu ayet Laik olunması emridir. Aksi halde insanları dinsiz diye dövenleride gördük biz. laiklik olmasa nice insanlar inanışları yüzünden okullara alınmayacak bırakın belki devlet hizmeti bile görmeyecektir.

Sizin bahsettiğiniz ütopya hayalden ibaret, dediğiniz gibi birşey yok. [B]DÜnyada bir ton mezhep var hangisinin uygulamasına göre yönetilecek?[/B] Kural olarak hangisi uygulanacak? peki laikliği kaldıralım bundan sonra ŞİA mezhebine göre yinetileceğiz var mısınız? sizin böyle yorumlar yapmanızı sizin yine hayatın ve gerçeklerin dışında olup görememenizden kaynaklandığını düşünüyorum.

[QUOTE]Ayrıca çok bilgili hiiç Allah rasulu muhammmed e mekkedeki LAİK DEMOKRATİK EBUCEHİLİST yönetim gel bu idarenin başına geç nasıl olsa 360 dan fazla putta[büst mü,heykel mi ne dersiniz bu gün ki isimleriyle],var dileyen LAİKÇE VE LAYIKIYLA BU putlarını kutsamaktadır,putlarına BAYRAM,SAYGI DURUŞU[KIYAM],HAM [ÖVNEK ULULAŞTIRMA] da yapıyor sende kendi İLAHINA İBADETLERİNİ YAP, bu put[büst,heykel] lerde karışma NASIL OLSA ATAN İBRAHİMİN HANİFLİĞİDE NEYMİŞ,değil mi, gel bu LAİK DEMOKRATİK EBUCEHİLİST OL GİTSİN....ne demişti ALLAH RASULU BU TEKLİFE ÇOOOOOK BİLGİÇ HİİÇ BEY....[/QUOTE]

ben bu laftan hiç bişey anlamadım biri şunun mealini yazar mı?
Arkadaşım putlar sadece dikili taşlar değil, halkı sömüren onları zorlayan inançlardır. Kişi kendi putuna tapar zaten şuanda bile herkes bir puta tapıyor. Ama putlar sayesinde statüko yaratmak direk müdehale ile yıkılmalıdır... Siz sanıyorsunuz ki Put a tapanlar rahat duruyorlardı kendi hallerinde puta tapıyorlardı... Eğer öyle olsaydı Allahın emri bellidir, onları kendi haline bırakacaksın dilediklerini yapsınlar.
[B]Ama puta tapanlar rahat durmamış, devlet benm inancıma göre yönetilecek demiş, topluma kendi putunu dikta etmeye çalışmış, pek çok putun varlığı sebebiyle anlaşmaya varıp biraz birisininkine biraz ötesinin putuna tapmışlardır. Peygambere teklif edilende budur. Gel birazda seninkine tapalım demiştir. Kendi insancını kör bir şekilde herkese empoze ettirip boyun eğdirmeye çalışmak (bu günkü laiklik karşıtı kişilerin yaptığı gibi) bir zorba putperest pagan geleneğidir. İslamda böyle bir zorbalık yoktur peygambere sen zorba değilsin diyere yasaklanmıştır, 2 yolda bellidir denmiş ve insanlar serbest bırakılmış yani laik sistem emredilmiştir. Asıl laikliğe karşı çıkıp kendi inancının karşısında insanları boyun eğdirmeye yönettilmeye çalışmak kimin emridir anlaşılıyor sanırrım? Müslümanlar olarak laik olalım, 2 yolda bellidir.
ve Allah Kuranda şuanda sizin yaptığınız gibi kendi fikrini dayattırmaya çalışıp din konusunda savaşanların susturulmasını size karşı savaşmayı emretmiştir. yani şu anda düşünceleriniz islami değil yine çocukluktan kafanıza kazınmış atalar geleneğidir. Putperestlerin yaptığı inanç egemenliği, bir övünüp böbürlenme, benim inancım herkesinkini döver düşüncesidir.
[/B]Eğer bu koyu yazıyı dikkatli okuduysanız bilincinizin (duvarınızın) ötesindeki pek çok gerçeği size açıklamış bulunuyorum.

Çünkü tarihte islamla yönetilen topluluklarda NAMAZ kılmamanın cezası 3 mezhebe göre ölüm sadece hanefi mezhebine göre müeebbet hapistir. Günümüzde bile namaz kılmayanların dövüldüğü yerler vardır. Bu kafirliktir. Bu Allahın laiklik emrini çiğnemektir. Bu insanlarla din hususunda savaşmaktır. Allah bu yönetimlerin yok edilmesini kendisi emreder. İnsanları dinlerini seçmekte özgür bırakır ve seçenekleri karşısında ne olacağını bildirir. Yoksa siz müslüman değil MÜNAFIK yetiştirirsiniz başka bir işe yaramaz... Bunlar hep gerçektir. Allah tarihten ders alınmasını emreder kendisi de tarihten ders verir.

[URL="http://www.diyanet.gov.tr/yayin/basiliyayin/yweboku.asp?sayfa=21&yid=4"]namaz kılmayana ölüm cezası ve uygulaması kaynağı[/URL]

Siz sanmayın laik yönetime ulaşmayan devletler müslümandı. Pek çoğu kafir ameli yaptı, putperest hukukunu uyguladı. Laiklik bizzat Allahın emridir. Zorbalık ve din dayatmak [B]kesinlikle [/B] yasaklanmıştır.

Birileri laik yönetimi dikatatör olarak, zorba ve zulümcü olarak değerlendirmişler
Bunu da sizin insafınıza bırakıyorum. Siz daha zorba diktatör görmemişsiniz. Siz daha tarihi görmemişsiniz.
Bu millet en özgür zamanını laik devrinde yaşadı. Zaten elinden alınıyor korkmayın, tekrar sizin istediğiniz gibi Allahın hükümleri ve Allah adına bir halifenin hükümleri gelecek. ABD ve İngilterenin isteğide bu zaten.
-MEB kitaplarından "Atatürk ilkelerine bağlı öğrenci yetiştirmek" ibaresi kaldırıldı.
-Tecavüz edilen kadın mahkemeye çıkmasın evlendirilsin konusu mahkemelerce tartışılıyor (cahiliye dönemi uygulaması) memlektimiz sürekli hızla geriye doğru gidiyor.

Benim size diyeceğim tek söz; [B]siz bu laik sistemi ve huzurunu [U]MUM[/U] ile arayacaksınız..[/B] zaten bugünkü bu kıvranmaların sebebini RAHAT BATMASI olarak değerlendiriyorum. ne olduğunu hep beraber göreceğiz. Buyrun devlet islamlaşıyor..

Alın size İslami yönetim... Alın size laiklik karşıtı müslümanları devri..
Videonun son bölümünü mutlaka okuyun da... neden milletimiz Osmanlıya karşı ağzını açamadı anlarsınız... açanların ne hale geldiğini söylemeye gerek yok...

[YOUTUBE]pszX9zYak9c[/YOUTUBE]

Allah Kuranda kendisine RAHAT BATANLARIN halini hep anlattı. Anlamadık... Demek laik sistem zorbalık yapıyor he?
[B]MUM[/B] la arayacaklar[B]MUM[/B]la

Bir de bu konu 6 sayfadır devam ediyor. Yukarıda gördüğüm çoğu yazıya istinaden çeşitli cevaplar yazıldı çizildi ama yine aynı şey tekrar ediyor. Diğer sayfalara ve yazılara göz atan var mı?

[I]Dinle inançla devlet mi yönetilir? Bu mümkün mü? daha dini inancı tek parça halinde toplayamadık, 80 türlü mezhep çıktı bir araya gelemiyorlar siz devlet yönetimine din sokuyorsunuz. Bunu yapacağınıza önce Faize karşı gelin. Kıssasın gelmesini sağlayın ve adaletten bahsedin. Dini uygulamaları hayata sokmaya gayret edin. Yoksa her insanın aklındaki din anlayışı başkadır. Din ile devlet yönetilmez, çünkü dinde olmayan pek fazla karar gerekir ve bunu konunun uzmanları kendi aralarında demokrasiyle alırlar. Ama ulema fetvasına bakarsanız... neyse Allah her topluma hak ettiği yönetimi verir... [/I]

Sülümancılık din midir? mezhepcilik din midir? nurculuk islamda var mıdır? önce bunları hedef alın...

Fazıl's 17. September 2011 09:03 AM

[B]Fazıl's laik yönetimi dikatatör olarak, zorba ve zulümcü olarak değerlendirmişsiniz.[/B] Hiiç yazdı.

Merhaba Hiiç, ben öyle bir değerlendirme yapmadım, koyu yazılar Hayrullah'a aitti. Sanırım yanlış anladınız.

hiiic 17. September 2011 09:10 AM

Tamam değiştirdim. Alıntı yaptığınız yeri sizin yazınız zannettim özür dilerim.

Yazımı okuyup eleştirinizi ve fikrinizi yazarsanız güzel olur.
Göremediğim bir açı bilmediğim bir şey varmı diyerek her görüşün fikrini almak istiyorum.

Sizce benim yazdıklarımda Kurana karşı bir şey
yada geçek dışı ütopyatik bir yaklaşım var mı?

Kısaca ben nerede hatalı düşünmüşüm? neyi hesaba katmamışım?

Fazıl's 17. September 2011 09:20 AM

Sevgili Hiiç, benim laiklik tanımımın açılımı tam olarak şöyledir:

''Allah, elçilerden gayrisine, Allah adına yönetim hakkı vermemiştir.'' Bu laikliğin ta kendisidir.

Bana göre, buna uymayan tüm düşünce ya diktadır ya da teokrasi. Bununda ne Allah ile nede sistemiyle uzak yakın, ilgi-alakası bulunmamaktadır.

Elçilerden gayri hiçbir birey, topluma din adına bir baskıda bulunamaz. Bu konu aslında daha kapsamlı ancak şu an için bunu paylaşmayı uygun görmüyorum.

Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:29 AM.