hanifler.com Kuran odaklı dindarlık

hanifler.com Kuran odaklı dindarlık (http://www.hanifler.com/index.php)
-   Kuran Merkezli ve Allah odaklı iman! (http://www.hanifler.com/forumdisplay.php?f=463)
-   -   Yılbaşımız mübarek olsun (mu)? (http://www.hanifler.com/showthread.php?t=2096)

TEBYİN 8. January 2011 09:46 AM

[QUOTE=FEDAKARADAM;7463]Tarikat ve tasavvuf düşmanı olmak büyük bir gaflet ve cehalet örneğidir.

Size acıyorum biraderim.Ben hangi ayeti kendi kafama göre yorumlamışım?[/QUOTE]
[B]
AYETİN KAFANA/MA GÖRE YORUMLAMAK!
Gelenekçi ve tarikatçı kardeşlerimizin en çok takıldığı nokta.
Arkadaşlar,
Ayetler elbette kafa ile, akıl ile yorumlanacak.
Sanki başka uzuvla yorum mümkünmüş gibi!
Ama, hem kafasız ve akılsız yaşam süreriz hem dini yaşarız iddiasındaysanız..
Buna birşey diyemem ama buna kargaların bile güleceğini garanti edebilirim[/B]

Toslunba 11. January 2011 03:58 PM

[QUOTE=FEDAKARADAM;7577]Merak etme onlar sana sorgu sual sorduklarında zaman durmuş oluyor.İşleri bitmeden seni bırakmazlar..[/QUOTE]

Tasavvuf adına hayali bilgiler vermeyelim. Başımıza ne geliyorsa kişilerin hayal ve zanlarından geliyor. Birisi kendi hayalini anlatıp bu tasavvuftur diyor ,öbürüde olmaz öyle şey diyip zıtlaşıyorlar. Tasavvufta kabir kişinin bedenidir. Kuranda Zümer30 da "Muhakkak sende ölüsün onlarda ölüdürler" buyrulmuştur. Kişi zaten ölüdür, Bu dünyada dirilir. Kabride bedenidir. Kabir azabı bedenin ruha verdiği rahatsızlık hissidir. İnsan bu dünyada yaratılmaktadır ve ruh üflenmektedir. Ölmeden evvel ölüp dirilene İnsan derlerki Kuranın muhatabıdır. Zamanın durduğu yere tasavvufta AN derlerki orada kimse kimseye birşey soramaz. Çok ayrı bir konudur yaşayanı bilir. Lütfen uydurma bilgilerle tasavvufu yada başka bir görüşü savunmayalım yada yermeyelim. Ayrıca Kıyamette bu dünyadadır ,nasibi olan her kişi Kıyametini yaşar. Buyrun size tasavvufi şiirler ;

Ölmeden evvel ölüp
Kabre giren anlar bizi
Haşrolup haşrolmadan
Mahşer gören anlar bizi

Hasan Fehmi

MİLK-İ BEKADAN GELMİŞEM

Milk-i bekadan gelmişem,
Fani cihanı neylerem
[COLOR="DarkRed"][B]Ben dost cemalin görmüşem,
Huri cinanı neylerem[/B][/COLOR]

Eyyub gibi maşukunum
Cevrin tahammül eylerem
Cercis’leyin Hakk yoluna
Çıkmayan canı neylerem

İsmail’em Hakk yoluna,
Canımı kurban eylerem
Çünkü bu can kurban sana
Ben koç kurban neylerem

İsa gibi dünya koyub
Gökleri seyran eylerem
Musa’yı didar olmuşam,
Ben lenterani neylerem

Derviş Yunus maşukuna,
Vuslat edince mest olur
Ben şişeyi çaldım taşa
Namus ü arı neylerem

Yunus Emre

İbrahimim [COLOR="darkred"][B]Cebraile hiç ihtiyacım kalmadı[/B][/COLOR],
Muhammed dosta giderem ben tercümanı neylerim,
İsmailim hak yolunda canımı kurban eylerim,
Çünkü bu can kurban sana ben koç kurbanı neylerim.

Yunus Emre

hiiic 11. January 2011 09:14 PM

[QUOTE]"Muhakkak sende ölüsün onlarda ölüdürler" buyrulmuştur. [/QUOTE]
dedin de aklıma geldi, hani insanlar birde uyuyunca yani rüyadayken canı çıkıyor yani ölüyor ya ayete göre?

RÜyada insan her gördüğünü mantıklı ve tutarlı sanıyor, rüyada böyle saçma bişi görse bu saçma bişi demiyor kimse... rüyada dev domates görse yada topraktan çıkan inet görse inanıyor. akıl mantık kabul etmiyor..

Şimdi rüyada ölüyüz, halbuki dediğin ayet gereği hayatta da ölüyüz.. Yoksa biz rüyada mıyız????

Baksana çevrene yaaaa bana akıllı mantıklı bişi söle Allahını seversen de deki şu iş akla uyggun mantıklı de... bi kirli su sperm den anne karnına giriyorsun orada yetişiyorun, bu iş hiç mantıklı bir iş mi? orada küçücük bişeysinde yavaş yavaş şekil alıyorsun ahh resimlerini arayın bulun, çip çirkin şekillerden kademeli kadamelki büyüyorsun. sonra ciğer felan oluşuyorda doğuyorsun ADAM oluyorsun... Bu iş akıl mantık alır bir iş mi? baksana vücudunda hiç sen hissetmeden ne düzenle çalışıyor, bütün kan dolaşıyor vücudunda o sıcak tuzlu kanda sen serin serin rahat rahat yatıyorsun ohhhh.. bU iş akıllı mantıklı iş mi?

Üstelik bu sadece insan için geçerli, bide diğer hayvanlara bakın,, daha da fenasını haber vereyim mi? tüm bunlar üzerinde canlı yaşaması imkansız, yıllarca ateşle yoğrulmuş stril dünya toprağının üzerinde oluyor???

Bilim adamları tarıyor tek hücreden geldik diyor :) ilk önce yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadan çıktı bilemiyorlar ama :)

Biri bana söylesin Allah için, bunlar hiç akıl mantık alır işler mi? yoksa biz rüyadamıyız? çünkü böyle bir düzen olamaz bu düzen saçmalık... akıl mantık işi değil hayal mi görüyoruz. uyanıcam ama uyanamıyorum biri beni çimdiklesin

TEBYİN 17. January 2011 05:50 PM

[B]Bugün bana saatlerce rüyasını anlattı
Ve saatlerce, rüyasında 1000 kişiyi bile öldüre katil sayılmayacağını
Trilyonlarca lirasını fakir fukaraya dağıtsa hayır yapmış olmayacağını söyledim
Baktım oralı olmuyor
"BİR DAHA ÜZERİNİ ÖRTMEDEN YATMA" dedim ve kistirdim
Tuhaf tuhaf baktı yzüme ve çıktı gitti[/B] :)

hiiic 18. January 2011 03:55 AM

*salatı nasıl ddosdoğru ayakta tutacağız? nasıl ikame edeceğiz.
-bedeninle hizmet, zihni hizmet ve bu arada zekat iiçin malından...
*malım mı? ne olmuş malıma
-eee şöyle olsun sen git şu duvara yat kalk, (arada bir kafanıda vur ki belki akıllanırsın

namaz salatın ucuzlaştırılmış halidir. Allah toplumun yardımcısı olsun, bunu bu hale sokan zengin halifeler düşünsün artık vebalini.

Allah kendisini çok çok anıp, malında yoksulların hakkını gözetenlerden razı olsun.

TEBYİN 18. January 2011 07:57 AM

[B]Zaten ZEKATLI SALATI yapmak istemeyenlerin kolayca kaçış sebebidir günümüz yat-kalklı namazı.
Oysa zekatlı namaz toplumu ayaklandırır/şahlandırır diğeriyse yatırdıkça batırıyor batırdıkça çarpındırıyor[/B]

TEBYİN 24. January 2011 09:47 AM

[QUOTE]Zatıma Mir'at edindim zatını...Bile yazdım adım ile adını...(Yani, Ey Muhammed, ben zatını (seni) kendime Mir'at (ayna) edindim.. Sende kendimi görünce de,öyle bir beğendim ki!!!
Hemen adımın yanına adını kazıdım..9[/QUOTE]

[B]Fedakaradam kardeşim,
Bu dize hakkında ne düşünüyorsun?
Cevabını verdikçe başka dizelerde soracağım sana[/B]

FEDAKARADAM 24. January 2011 01:48 PM

[QUOTE=TEBYİN;8291][B]Fedakaradam kardeşim,
Bu dize hakkında ne düşünüyorsun?
Cevabını verdikçe başka dizelerde soracağım sana[/B][/QUOTE]

Kişi önce yaşayıp yaşamadığı Kur'an ve sünnetlere bakar.Bunun aksi olursa yalandır aldatmacadır derim.Peygamber aşıklısı bir kimse nasıl olur da hadis veya sünnetleri ret eder?..Peygamberin aşkını öyle lafla dile getirilmez.Aşk ehlinin hali, geceleri uykusuz ve gözü yaşlıdır, gündüzleri ise onun peygamberimizin hayatı hayatına can katmalıdır.Kuru kuruya peygamberi sevmekle olmaz.Onu sevmek için hayatın bütün çilelerine katlanmak gerek.Yoksa yalancıdır o...

Sünnetleri terkedenin gönlünde peygamber sevgisi olmaz...

VEYSEL KARANİ HAZRETLERİ GİBİ OLMADIĞIMIZ MÜDDETÇE PEYGAMBER SEVDALISI OLAMAYIZ..

TEBYİN 24. January 2011 02:21 PM

[B]1- Sorum ortada kalmış
2- Veysel karani dediğin zat uydurmadır ve yaşamamıştır, varsa yemende yaşayan bir tanıdığın sor söylesin, benim talebem okuyor yemen de ve öyle bir kişiyi yemenliler bilmiyormuş.
3- Sünnetler ve hadisler Nebinin ölümünden 200 yıl sonra toplandı, o zamana kadar yaşayanlar Peygamber sevgisiz mi yaşadı[/B]

FEDAKARADAM 24. January 2011 02:48 PM

[QUOTE=TEBYİN;8295][B]1- Sorum ortada kalmış
2- Veysel karani dediğin zat uydurmadır ve yaşamamıştır, varsa yemende yaşayan bir tanıdığın sor söylesin, benim talebem okuyor yemen de ve öyle bir kişiyi yemenliler bilmiyormuş.
3- Sünnetler ve hadisler Nebinin ölümünden 200 yıl sonra toplandı, o zamana kadar yaşayanlar Peygamber sevgisiz mi yaşadı[/B][/QUOTE]

[B]Biraz siyer oku da gel yanıma...
[COLOR="Blue"]
Veysel Karani (D. 555-560 Karen, Yemen; Ö. 657), Hırka-ı Şerif'in muhafızı. İslam'da anne sevgisinin büyüklüğüyle anlamlandırılmış bir din büyüğüdür. Babasının ismi Amir olduğu için tam adı Üveys Bin Amir-i Kareni'dir. Babasını 4 yaşında kaybetmiştir. Deve çobanlığı yapmıştır.
İslam peygamberi zamanında yaşamasına rağmen annesine verdiği sözden ötürü onu baş gözüyle göremediği için Sahabe'den sayılmaz.

Annesine verdiği sözden ötürü değil peygamber ümmetine görmeden sevebilme örneği ve anne sevgisini göstermek için veysel Karani'ye bahşedilen ilahi bir olgu kendisine verildiği için peygamberi görememiştir.
Sıffin Savaşı sırasında 657 yılında vefat etmiştir. Naaşını almaya gelen 3 kabilenin taşıdığı tabutlarda da keramet göstererek göründüğü söylenir.
Böylece bu 3 ayrı kabilenin yerleşim yerleri olan Yemen ve Şam'da bulunan türbelerinin yanında Siirt ilinin Baykan ilçesinin Ziyaret beldesinde de bir türbesi olmuştur.Zokamir köyünden Seyda Seyyid Muhammed Nurani ona hep sofiler ile selam gonderirdi.
Kendisine gönderilmiş olan Hırka-ı Şerif, şimdi Hırka-i Şerif Camii'nde, soyundan gelenlerin himayesindedir.Tüm bu rivayetlere karşın, İslam tarihinin muteber kaynaklarında hakkında fazla bilgi olmamıştır. Yunus Emre tarafından onuruna, [COLOR="DarkGreen"]'Yemen illerinde Veysel Karani'[/COLOR] adlı on kıtalık şiir yazılmıştır.[/COLOR]
[/B]

[B]Bakıyorum da bu mübarek insanın varlığını bile inkar edenlerdensin.Allah vere ki bütün sahabelerin varlığını da inkar edersindir..[/B]

Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:23 PM.