hanifler.com Kuran odaklı dindarlık

hanifler.com Kuran odaklı dindarlık (http://www.hanifler.com/index.php)
-   Hurafeler (http://www.hanifler.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Allah az; rivayetçiler çok biliyor. (http://www.hanifler.com/showthread.php?t=2834)

nacikocak 9. September 2012 11:10 AM

[QUOTE=galipyetkin;12392]Sayın Naci Bey.

[COLOR="Red"]allah elbette adaletlidir herkese hakettiğini verir ANCAK[/COLOR]...
Yine
[COLOR="Red"]kuran'ı kerimde birçok ayette kimsenin kayrılmayacağı yazar ANCAK[/COLOR]...

demenizden sonra biraz düşünmem gerekiyor.

Saygılarımla.
Galip Yetkin.[/QUOTE]

ayetlerde dahil sana söylenenlerin yarısnı alır diğer yarısını yok sayarsan daha çok düşünürsün oraya yazdığın kısımlar kestiğin kısmlarla anlam kazanıyor okurkende böyle kesiyorsan neden anlamadığın belli oluyor

galipyetkin 9. September 2012 12:20 PM

Sayın Naci Koçak.

Yazınızdaki ''ANCAK'' ifadesinden sonra getirdiğiniz ''İSTİSNA'', ''ancak'' ifadenizden önceki doğru beyanları kaldıran demagojik söylemlerdir.

Doğru, düzgün ve akla uygun bir yöntem kullanmıyorsunuz. ''ancak'' diyerek kendi kendinizi tekzip ederken karşınızdakini suçlayan bir ifade tarzı kullanıyorsunuz.

''Biraz düşünmem lazım'' ifademin de, bu konuda ''artık size muhatap değilim'' demenin nazikçe bir beyanı olduğunu anlayamadığınızdan da hâlâ üzerime geliyorsunuz.

Hayır!.

Siz kendinizi bana ve okuyanlara yeteri kadar tanıttınız; sizin kimlik ve kişiliğiniz benim için yeteri kadar belli, sizi tanıyorum. Fikren ve uslup olarak uyuşmuyoruz.

O nedenle de, izni ile yazımı bu kısımda Sayın Pramid'din size hitaben yazılmış bir yazısı ile bitiriyorum.

Sizin uyduklarınız sizin dininizin gereği,
Benim uyduğum benim dinim gereği,
Sen benim uyduğuma uyacak değilsin,
Bizde senin uyduklarına uyacak değiliz,
Sizin uyduklarınız size, bizim uyduğumuz bize,

Bizler kendini samet(ve ehad) olarak anlatan "o"'ya uyduk.

Sayın Naci Koçak, size saygı ve selamlarımı sunuyorum.
Galip Yetkin.

khaos 9. September 2012 02:07 PM

[QUOTE=nacikocak;12405]arkadaşım bak ben arapça okumayı biliyorum ancak anlamını bilmiyorum belki sende bilmez anlamazsın diye türkçe anlamını yazıyorum ama onuda anlamıyorsun öldürmek günah habil ile kabil örnek demişsin doğru ama bak allah hz ibrahim'e neyi emretmiş ayet allah'ın ayeti aşağıda ve türkçe

[B]Biz de onu halim bir çocukla müjdeledik. Böylece (çocuk) onun yanında koşabilecek çağa erişince (İbrahim ona): "Oğlum" dedi. "Gerçekten ben seni rüyamda boğazlıyorken gördüm. Bir bak, sen ne düşünüyorsun." (Oğlu İsmail) Dedi ki: "Babacığım, emrolunduğun şeyi yap. İnşallah, beni sabredenlerden bulacaksın." [/B]

lütfen başka hiçbirşey yazmadan ve yorum yapmadan eğer anladıysan bana sadece allah hz ibrahim'e neyi emretmiş onu yazarmısın[/QUOTE]

naci bey,
İbrahim'in oğlunu kurban etmesi Allah'ın emriyse Allah emrinden hükmünden vaz geçmiş bunu mu demek istiyorsunuz.

1-İbrahim in oğlu olduğunda kurban edeceğine dair adağı var
2-verilen söze karşılık yapılan bir imtihan var
3-filiyata dökülmemiş bir olay var(burası çok önemli)

Naci Bey kabul et artık Allah dileseydi bebeği bile peygambere helal kılardı demek abesti işte kardeşim.Yoksa benim verdiğim uç örneklerin daha uçlarınıda veririm sana Allah dileseydi demek kolay
Ayrıca sana verdiğim örneklere hiç bir şey dememişsin.

ates demir 9. September 2012 04:22 PM

Araç bir yere ulaşmaktaki/gayedeki yardımcıdır.
[B]KENDİNDEN[/B] başka halifeyle yol almak ne acıdır.

pramid 10. September 2012 05:09 AM

[QUOTE]müşrikler uzaydamı yaşıyorlardı dememek elde değil ayrıca o ayet müşrikler için değil namaz kılıpta günah işleyen müslümanlara gönderildi ayetin bullunduğu surenin tamamını okuma zahmeti göstersen anlardın[/QUOTE]

Kıvırma hz. naci ilmi bir cevap isitiyoruz.

Müşrikler namaz kılmayı kimden öğrendi?

"Onların beyt yanındaki namazları" dedikleri müslüman müşrikler mi yani?

nacikocak 10. September 2012 01:04 PM

[QUOTE=pramid;12419]Kıvırma hz. naci ilmi bir cevap isitiyoruz.

Müşrikler namaz kılmayı kimden öğrendi?

"Onların beyt yanındaki namazları" dedikleri müslüman müşrikler mi yani?[/QUOTE]

neden söylediklerimi okumak ve anlamak yerine sürekli soru sormak yolunu seçiyorsunuz ayetin önünü ve arkasını oku dedim ayeti tek başına anlayamazsınız ancak iki ayet birleştiğinde allah'ın kafirlerin yaptığı şeyi namaz olarak belirttiklerini ancak yaptıkları şeyin namaz değil sadece allah'ın yolundan alı koymak için ses çıkarmak olduğunu söylediğini anlardın

Ve onların salâtları (duaları, ibadetleri) beytin (Allah'ın evinin) yanında ıslık çalmak ve el çırpmadan başka birşey olmadı. Artık inkâr etmiş olduğunuz şeyler sebebiyle azabı tadın!

Muhakkak ki kâfirler, Allah'ın yolundan alıkoymak (men etmek) için mallarını infâk ederler (verirler). Bu şekilde (devam ederek) onu (mallarını), infâk edecekler sonra (bu) onlara hasret (pişmanlık, üzüntü) olacak. Sonra da onlara gâlip olunacak (mağlup olacaklar). Ve kâfir olanlar, cehenneme haşrolunacaklar (toplanacaklar).

nacikocak 10. September 2012 05:57 PM

[QUOTE=ates demir;12413]Araç bir yere ulaşmaktaki/gayedeki yardımcıdır.
[B]KENDİNDEN[/B] başka halifeyle yol almak ne acıdır.[/QUOTE]

kendinden başka halifeyle yol almak değil allah'ı ve ayetlerini eleştirip yanacak olmak acıdır

ates demir 10. September 2012 06:19 PM

Allah ı ve ayetlerini eleştirmek mi? Haddinizi aşmayın. Ben bir olan, samed olan, doğurmayan ve doğrulmayana uyuyorum. Ayetleri istediğiniz gibi eğip bükemezsiniz. Sizin anlayışınızla anlamak zorunda değilim.
Allah size şahdamarından da yakınken sürekli O nu ararsınız. Oysa işçinin hakkını yer vicdanınızı dinlemezsiniz. Allaha ibadet ettiğinizi sanırsınız. Sonra Allah a uymuş oluyorsunuz öyle mi? Herkes önce kendine bir baksın.
Cennet ve cehennem hakedene verilecek. Veren ne sensin ne de ben. Allahlığı Allaha bırak.
Allah adaletlidir.
Siz vicdandan yoksun Allaha ibadet ettiğini sanan zavallılar elinize geçse sizin gibi olmayanları diri diri yakarsınız. Sizin düşünceye farklılığa tahammülünüz yok. Nebi zamanında yaşamış bir yahudi olsaydınız ilk siz karşı çıkardınız nebiye.
Selam der Kasas 55 e yollarım naçizane sizi...

galipyetkin 10. September 2012 06:21 PM

Sayın Ateş Demir.

Bakara 104'ü hatırlattığınız için teşekkürler.
Kişilik sahibi olduğumuzu, asliyetimizi bazan unutuyoruz da kendimizden başkalarına ''kuyruk'' oluyoruz. Evet ne acı....

Saygılarımla.
Galip Yetkin.

nacikocak 11. September 2012 09:24 AM

[QUOTE=ates demir;12430]Allah ı ve ayetlerini eleştirmek mi? Haddinizi aşmayın. Ben bir olan, samed olan, doğurmayan ve doğrulmayana uyuyorum. Ayetleri istediğiniz gibi eğip bükemezsiniz. Sizin anlayışınızla anlamak zorunda değilim.
Allah size şahdamarından da yakınken sürekli O nu ararsınız. Oysa işçinin hakkını yer vicdanınızı dinlemezsiniz. Allaha ibadet ettiğinizi sanırsınız. Sonra Allah a uymuş oluyorsunuz öyle mi? Herkes önce kendine bir baksın.
Cennet ve cehennem hakedene verilecek. Veren ne sensin ne de ben. Allahlığı Allaha bırak.
Allah adaletlidir.
Siz vicdandan yoksun Allaha ibadet ettiğini sanan zavallılar elinize geçse sizin gibi olmayanları diri diri yakarsınız. Sizin düşünceye farklılığa tahammülünüz yok. Nebi zamanında yaşamış bir yahudi olsaydınız ilk siz karşı çıkardınız nebiye.
Selam der Kasas 55 e yollarım naçizane sizi...[/QUOTE]

baştan beri yazdıklarınızda namazın olmadığını sünnetin ve hadislerin yalan ve gereksiz olduğunu söylüyorsunuz allah'a kitabına inanıyoruz doğru söyler diyorsunuz allah'ın kitabını gönderdiği ve kitabında elçimdir rasulümdür dediği peygambere inanmıyorsunuz elçi ne demek allah'tan gelen emirleri bize ileten aracı demek peygamberin söylediklerine inanmamak dolaylı yollardan allah'a inanmamak değilmidir

şimdiye kadar size sorduklarımdan 1-2 soruya bile cevap vermemeniz o sorulardan kaçmanız verecek cevabınız olmadığını gösterir burada bana cevap veremiyorsunuz hesap günü allaha nasıl cevap vereceksiniz

yukarıdakileri okuyunca şimdi dersinizki hangi soruna cevap vermedik işte aşağıdaki sorulara yeniden soruyorum

1: allah'a inanıyormusunuz
2: peygamberine inanıyormusunuz
3: kitabına inanıyormusunuz

eski sorularımı azalltım iki tane yeni soru ekliyorum

4: peygamber efendimiz kendisine indirilen kitabı yanlışmı anladı salatı namaz olarak kabul etti namaz kıldı veya onun salat namazdır dediğini ve namaz kıldığını söyleyen torunları ve ashabı komple yanlışmı anladılar veya hepsi yalancımı

5: madem size göre allah'ın elçisi yalan söylemiş veya onun ashabı torunları ondan duyan ve gören herkes yanlış anlamış veya peygamber kendine iletileni anlamamışda siz anlamışsınız dediğiniz doğru diyelim allah salat edin derken sadece dua edin demek istedi siz bunu iddia edenler biz namaz olarak kabul edipte allah'ın kuran'da emrettiği vakitlerde namaz kıldığımız gibi her gün her vakit dua ediyormusunuz

sorularıma dördüncü soru hariç 1-2-3 ve 5 [B] sadece evet veya hayır diye [/B][B]dördüncü soruya ise sadece hepsi yalancılar veya hepsi yanlış anlamışlar [/B]diye cevap verirseniz sevinirim

Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:43 PM.