hanifler.com Kuran odaklı dindarlık

hanifler.com Kuran odaklı dindarlık (http://www.hanifler.com/index.php)
-   Peygamberlik özellikleri (http://www.hanifler.com/forumdisplay.php?f=459)
-   -   Rasülüllah`ın okur yazarlığı (http://www.hanifler.com/showthread.php?t=91)

islamci 28. October 2008 10:05 PM

[QUOTE=Barış;1700]Selam İslamcı Kardeş,

Verdiğin ayetlerde geçen kitap kelimesi üzerinde durmak gerek. Bu kitaptan kasıt nedir? Elimize aldığımız herhangi bir kitaptan mı bahsediliyor? Kitap nedir iman nedir bilmezdin dendiğinde, buradaki kitap herhangi bir yazılmış kitap mıdır? Hz.Muhammed'in bilmediği kitap nedir? Kuran'da kitap ehli vardır biliyorsun. Bu kitap ehlinden ne anlayacağız o zaman?

Bu kitap, o kitap değil İslamcı Kardeş.

Esenlikler.[/QUOTE]

kitap kitaptır.kitap kalem yada silgi değildir. kitap başında kapak sayfası olan ve içinde bilgiler olan herhangi bir kitap kitap olarak adladırılır. hani kitap, kitaptan kasıt nurinin kitabından haberin yoktu demiyor. matematik kitabından haberin yoktu demiyor. sen tüm kitapları okudun bu kurandan haberin yoktu demiyor. sen kitap nedir bilmezdin! yani senin önüne hiç kitap gelmedi ki bilesin. mumu görmezsen nasıl birşey olduğunu bilebilir misin? bilemezsin. kitapta böyle görmediğin birşey hakkında yorum yapamazsın. hadi melekleri tasvir et desem ne cevap verirsin. bilemezsin buda buna benzer.
senin kitabı farklı manalara çekmen şu ayete örnek oluturuyor. bakara suresindeki inek vakasına dönüşüyor yaptığın. ya bu normal bir inek olamaz. söyle onu nasıl bir inek dermişçesine konuşuyorsun.

islamci 28. October 2008 10:19 PM

[QUOTE]-- En mükemmel din İslam'dır.Bu yüzden en mükemmel peygamber Hz. Muhammed'dir.. Bunu Hz. İsa'da söyledi, Hz. Adem de söyledi..Evet ayırıyorum, Hz. Muhammed gönlümde yatan peygamberdir. Ama bu demek değildir; Hz. İsa'yı ayırıyorum herzaman söylerim İsa Ruhullullah.. Musa Kelamullah derim.. Bunda bir sakınca yoktur..
[/QUOTE]

bu sözlerinle beni şaşırtıyorsun horasan kardeş. sanki kitaptan ve içeriğinden haberin yokmuş gibi konuşuyorsun. en mükemmel din islamdırda tamam o amenna. ama islamı sadece hz.muhammed (s.a.v.) savunmadıki... diğer peygamberlerde aynı şeyi savundu bu yüzden islamda yani müslümanlıkta yani kuranda bu yüzden isimleri geçiyor. yani onlarda müslüman onlarda muhammedin emrettiğini ve tebliğ ettiğini tebliğ ettiler. din ayrımı neden oldu? aynı mezhep ayrılığı gibi oldu? kitabın içeriğini değiştirdiler bu yüzden herkes kafasına göre kitap oluşturdu. bu yüzden herkesin kendine göre dini oldu. aynı mezhepler ve mezhep ayrılıkları gibi.

kitapta ne buyurur biliyor musun yada haberin var mı? haberin yoksa yazayım.

[COLOR="black"][B][U][COLOR="Black"][B][U][COLOR="Red"][B][U]İşte peygamberler! Biz onların bir kısmını bir kısmına üstün kıldık[/U][/B][/COLOR][/U][/B][/COLOR]. İçlerinden, Allah'ın konuştukları vardır. Bir kısmının da derecelerini yükseltmiştir. Meryemoğlu İsa'ya ise açık deliller verdik ve onu Ruhu'l-Kudüs (Cebrail) ile destekledik. Eğer Allah dileseydi, bunların arkasından gelen (millet)ler, kendilerine apaçık deliller geldikten sonra, birbirlerini öldürmezlerdi. Fakat ayrılığa düştüler. Onlardan inananlar da vardı, inkar edenler de. Yine Allah dileseydi, birbirlerini öldürmezlerdi. Lakin Allah dilediğini yapar. [/U][/B][/COLOR](bakara 253)

[COLOR="red"][B][U]Allah'a ve peygamberlerine iman edenler ve onlardan hiçbirini diğerlerinden ayırmayanlara gelince, işte onlara Allah mükafatlarını verecektir. Allah, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. [/U][/B][/COLOR](nisa 152)

yani biz üstün kılmış olabiliriz kimine fazla yük kimine az yük yüklemiş kimini daha üstün yaratmış olabiliriz diyor ayette ama siz hiçbirini diğerinden ayırt etmeyin diyor. biz böyle davrananlara mükafat veririz buyuruyor. yani aslolan tüm peygamberlere eşit davranmak hiçbirini diğerinden ayırt etmemek amaç. nisa 152 ayet böyle buyuruyor.

Barış 28. October 2008 10:44 PM

[QUOTE]hadi melekleri tasvir et desem ne cevap verirsin. bilemezsin buda buna benzer.
[/QUOTE]

İslamcı Kardeş,

Melekleri tasvir et dersen bana, Kuran'daki melekle ilgili ayetleri inceler ve bilgim ölçüsünde buradaki tanımlamaları cevaben sana iletirim.

Kitabı tasvir et dediğinde de, aynı şekilde, Kuranda geçen ayetlerde kitap ne şekilde kullanılmış, buna bakarak cevap veririm.

[QUOTE]senin kitabı farklı manalara çekmen şu ayete örnek oluşturuyor. bakara suresindeki inek vakasına dönüşüyor yaptığın. ya bu normal bir inek olamaz. söyle onu nasıl bir inek dermişçesine konuşuyorsun. [/QUOTE]

Kitap kelimesinin Kurandaki kullanılış biçimine göre mana vermeye çalıştım.

Bakara suresindeki inek vakasıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum Bu durumun. Yine de uyarın için teşekkür ederim.

Esenlikler

islamci 29. October 2008 11:05 AM

rica ederim barış kardeşim. bi kusurum yada benden bir incinmen olduysa ben özür dilerim.

Toslunba 29. October 2008 12:58 PM

Sonuç itibariyle Peygamberimiz ister okur yazar olsun ister olmasın o seçkin biridir ve peygamberimizdir. Kuranın bize ulaştırılmasında en büyük vesiledir.Elimizde Kuran varsa okur yazarlık mevzu çokta önemli değil kanısındayım. Ne mutlu onu izleyenlere . Peygamberimize atılan en büyük iftiralardan biri bence okuma yazma hususunda değil ,7 yaşında çocukla evlenme iftirası atılarak yapılmıştır. Kuran dışında yazılmayan vahyler aldığı ve bunu sünneti olarak sakladığı şeklinde atılmıştır...

Selametle..

islamci 29. October 2008 01:13 PM

[QUOTE=Toslunba;1727]Sonuç itibariyle Peygamberimiz ister okur yazar olsun ister olmasın o seçkin biridir ve peygamberimizdir. Kuranın bize ulaştırılmasında en büyük vesiledir.Elimizde Kuran varsa okur yazarlık mevzu çokta önemli değil kanısındayım. Ne mutlu onu izleyenlere . Peygamberimize atılan en büyük iftiralardan biri bence okuma yazma hususunda değil ,7 yaşında çocukla evlenme iftirası atılarak yapılmıştır. Kuran dışında yazılmayan vahyler aldığı ve bunu sünneti olarak sakladığı şeklinde atılmıştır...

Selametle..[/QUOTE]

bence onun hakkında en büyük iftiralardan biridir bu 7 yaşında çocukla evlenme meselesi.

horasan 30. October 2008 08:53 PM

[QUOTE]bu sözlerinle beni şaşırtıyorsun horasan kardeş. sanki kitaptan ve içeriğinden haberin yokmuş gibi konuşuyorsun. en mükemmel din islamdırda tamam o amenna. ama islamı sadece hz.muhammed (s.a.v.) savunmadıki... diğer peygamberlerde aynı şeyi savundu bu yüzden islamda yani müslümanlıkta yani kuranda bu yüzden isimleri geçiyor.[/QUOTE]

-- Sayın can, ben nerede Hz. Muhammed sadece İslam'ı savundu dedim ? Ayrıca Kuran'da İslam'ı savundukları için değil İslam oldukları için isimleri gecer. Peygamberler Allah'ın yeryüzündeki temsilcisidir. Her ismi geçen Kuran'da kutsal değildir.. Nitekim Lanetlenmiş olanlar da vardır..

[QUOTE]kitapta ne buyurur biliyor musun yada haberin var mı? haberin yoksa yazayım[/QUOTE]

-- Sözlerinizden anlaşılan siz benden çok daha bilgilisiniz.. Elbette sizden faydalanacağımı umuyorum. Yalnız, ben fikirlerimi söylüyorum. kimseye gelin buna inanın demiyorum. İnancıma ters düşer. Kimseye da zorla böyledir demiyorum.

[QUOTE]İşte peygamberler! Biz onların bir kısmını bir kısmına üstün kıldık.[/QUOTE]

-- Sanırım yazdıklarımı okumuyorsunuz. Ben de aynı şeyleri söyledim.. Hepsinin kendi alanında üstünlükleri vardır dedim..Ve bir kaçını saydım..

[QUOTE][COLOR="Red"]yani biz üstün kılmış olabiliriz kimine [/COLOR]fazla yük kimine az yük yüklemiş kimini daha üstün yaratmış olabiliriz diyor ayette ama siz hiçbirini diğerinden ayırt etmeyin diyor. biz böyle davrananlara mükafat veririz buyuruyor. yani aslolan tüm peygamberlere eşit davranmak hiçbirini diğerinden ayırt etmemek amaç. nisa 152 ayet böyle buyuruyor. [/QUOTE]

-- Sözlerinizde tutarsızlık var.

islamci 31. October 2008 11:58 AM

[QUOTE] Sözlerinizden anlaşılan siz benden çok daha bilgilisiniz.. Elbette sizden faydalanacağımı umuyorum. Yalnız, ben fikirlerimi söylüyorum. kimseye gelin buna inanın demiyorum. İnancıma ters düşer. Kimseye da zorla böyledir demiyorum.
[/QUOTE]

estagfirullah ben sadece kurandan aldığımı söylüyorum. size üstünlük taslama gibi bir niyetim yok.ben sadece benim kurandan ne aldığımı söylüyorum hepsi o kadar. inan yada inanma demiyorumki.

[QUOTE] Sanırım yazdıklarımı okumuyorsunuz. Ben de aynı şeyleri söyledim.. Hepsinin kendi alanında üstünlükleri vardır dedim..Ve bir kaçını saydım..
[/QUOTE]

tamam zaten ayette geçiyor biz kimini kiminden üstün kıldık diye. ben burda hata var demiyorumki

[QUOTE][COLOR="Red"][B]yani biz üstün kılmış olabiliriz [/B][/COLOR]kimine fazla yük kimine az yük yüklemiş kimini daha üstün yaratmış olabiliriz diyor ayette ama siz hiçbirini diğerinden ayırt etmeyin diyor. biz böyle davrananlara mükafat veririz buyuruyor. yani aslolan tüm peygamberlere eşit davranmak hiçbirini diğerinden ayırt etmemek amaç. nisa 152 ayet böyle buyuruyor.[/QUOTE]

[QUOTE]-- Sözlerinizde tutarsızlık var.[/QUOTE]

tutarsızlık yok kelime oyunları yapmayın lütfen. orda geçen biz (Allah(c.c.) ve meleklerinden bahsediyorum) yani Allah(c.c.) ın ayetinde biz kimini kiminden üstün tuttuk diyor ya işte o biz anlamında. [COLOR="red"]yani biz[/COLOR] kimini kiminden üstün tuttuk ama siz üstün tutmayın anlamında yazılmış ayet.

Eren Erdem 31. October 2008 02:56 PM

Selam

Resulullah [B]OKU[/B]'muş,
Ümmeti [B]OKU[/B]yamamış...

[B]OKU[/B]duğunu [B]GÖR[/B]ememiş.
[B]GÖR[/B]düğünü [B]ANLA[/B]yamamış.
[B]ANLA[/B]dığını [B]YAŞA[/B]yamamış...

[B]OKU-GÖR-ANLA-YAŞA[/B]

Resul ümmi mi ? değil mi ?
Gerçekten çok önemli bir mesele :)

Resul ümmi değil ama,
Resule tabi oldum diyenlerin büyük çoğunluğu ümmi :)

OKUduğunu [B]ANLA[/B]yamıyor maalesef.

[B]OKU : Anlamları yerine oturt, Mananın farkına var, içsel olgunlaşma yolunda ilerle, Dışarıdaki belirtileri takip et, Gönlünü bana aç![/B]

Allah hepimize basiret versin.

Ali Rıza Borazan 19. August 2009 09:08 AM

Allah razı olsun kardeş ağzına diline sağlık. Ümmi kelimesi okuma yazma bilmez anlamında değil. ümmi kelimesi hjiç bir kitaba tabi olmayan anlamında kullanmıştır. ümmi mekke müşriklerinin özel adı olarak da kullanılmıştır.Allahtan peygamber kitap ahiret alemine iman etmeyen toplum içerisinde hazreti ibrahim peygamber gibi saflığını koruyup da. peygamberlik nasip olması.onu dünyaya tanıtmıştır.

Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:10 PM.