hanifler.com Kuran odaklı dindarlık

hanifler.com Kuran odaklı dindarlık (http://www.hanifler.com/index.php)
-   Kuran Merkezli ve Allah odaklı iman! (http://www.hanifler.com/forumdisplay.php?f=463)
-   -   Hergün Bir Ayet.... (http://www.hanifler.com/showthread.php?t=9)

hiiic 12. September 2011 12:05 PM

unutulan FARZlar. Kitapta kesin emrelienleri bırakıp ta kendilerine sonradan gayesiz mantıksız farzlar ürtenlere gelsin

[B][U]En’âm 152 [/U]
...ölçü ve tartıyı adaletle yapın....
[U]A’râf 85 [/U]
...artık ölçüyü, tartıyı tam yapın, insanların eşyalarını eksik vermeyin...
[U]Hûd 85 [/U]
...Ölçüyü ve tartıyı adaletle yapın; insanlara eşyalarını eksik vermeyin...
[U]İsrâ 35 [/U]
...Ölçtüğünüz zaman tastamam ölçün ve doğru terazi ile tartın...
[U]Rahmân 9 [/U]
Ölçüyü adaletle tutun ve eksik tartmayın.[/B]

[B][U]Mutaffifîn 1 [/U]
Eksik ölçüp noksan yapan hilekarlara yazıklar olsun!
[U]Mutaffifîn 2 [/U]
Onlar insanlardan alırken ölçüp tarttıklarında tam,
[U]Mutaffifîn 3 [/U]
Onlara vermek için ölçüp tarttıklarında ise eksik ölçer ve tartarlar.[/B]

hiiic 13. September 2011 07:56 PM

[B]Mü’minûn SURESİ [/B]

[B]55. Sanıyorlar mı ki, onlara verdiğimiz servet ve oğullar ile.

56. Kendilerine faydalar sağlamak için can atıyoruz? Hayır, onlar işin farkına varamıyorlar.
[/B]

[B]74.[/B] Ahirete inanmayanlar ise, ısrarla yoldan çıkmaktadırlar.

[B]75.[/B] Eğer onlara acıyıp da içinde bulundukları sıkıntıyı giderseydik, iyice körleşerek azgınlıklarında direnirlerdi.

[B]76.[/B] Andolsun, biz onları sıkıntıya düşürdük de yine Rablerine boyun eğmediler, tazarru ve niyazda da bulunmuyorlar.

[B]77.[/B] En nihayet üzerlerine, azabı çok şiddetli bir kapı açtığımız zaman, bir de bakarsın ki onlar orada şaşkın ve ümitsiz kalmışlardır!

hiiic 18. September 2011 07:23 AM

[B]Cum’a 6
De ki: Ey yahudiler! Bütün insanlar değil de, yalnız, kendinizin Allah'ın dostları olduğunuzu iddia ediyorsanız, bunda da samimi iseniz, haydi ölümü temenni edin (bakalım)![/B]

Bu gün islam içerisinde Yahudilik yapan grupları tahmin etmişsinizdir.
Kuran ancak düşünüp anlayan, akledenlere bir öğüttür...

hiiic 23. September 2011 11:55 AM

[B]İbrahim / 42
(Resulüm!) Sakın, Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Ancak, Allah onları (cezalandırmayı), korkudan gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne erteliyor.[/B]

hiiic 23. September 2011 12:01 PM

[B] İbrahim / 44[/B]

Kendilerine azabın geleceği, bu yüzden zalimlerin: "[U]Ey Rabbimiz! Yakın bir müddete kadar bize süre ver de senin davetine uyalım ve peygamberlere tabi olalım[/U]" diyecekleri gün hakkında insanları uyar. (Onlara denilir ki: ) "Daha önce, sizin için bir zeval olmadığına, yemin etmemiş miydiniz? "

hiiic 24. September 2011 09:00 PM

[B]Hâkka / 49[/B]
Şüphesiz biz, içinizden yalanlayanların olduğunu elbette biliyoruz.
[B]Hâkka / 50[/B]
Şüphesiz Kur’an, kâfirler için mutlaka bir pişmanlık sebebidir.

[B]Hâkka / 51[/B]
Şüphesiz Kur’an, gerçek kesin bilgidir.

hiiic 27. September 2011 07:36 PM

[B]Kıyâme 26
Artık gözünüzü açın! Ne zaman ki can köprücük kemiğine dayanır,[/B]

...

hiiic 30. September 2011 03:34 PM

[B]Âl-i İmrân 78
Ehl-i kitaptan bir gurup, okuduklarını kitaptan sanasınız diye kitabı okurken dillerini eğip bükerler. Halbuki okudukları Kitap'tan değildir. Söyledikleri Allah katından olmadığı halde: Bu Allah katındandır, derler. Onlar bile bile Allah'a iftira ediyorlar.[/B]

Kuranda olmayan konuları inatla eğip bükenler...

hiiic 6. October 2011 06:10 AM

[B]A’râf 146
Yeryüzünde haksız yere böbürlenenleri ayetlerimden uzaklaştıracağım. Onlar bütün mucizeleri görseler de iman etmezler. Doğru yolu görseler onu yol edinmezler. Fakat azgınlık yolunu görürlerse, hemen ona saparlar. Bu durum, onların ayetlerimizi yalanlamalarından ve onlardan gafil olmalarından ileri gelmektedir.[/B]

hiiic 6. October 2011 06:14 AM

[IMG]http://farm1.static.flickr.com/151/428217382_9a06a84952.jpg[/IMG]

[B]Ahkâf 15
Biz insana, ana-babasına iyilik etmesini tavsiye ettik. Annesi onu zahmetle taşıdı ve zahmetle doğurdu. Taşınması ile sütten kesilmesi, otuz ay sürer. Nihayet insan, güçlü çağına erip kırk yaşına varınca der ki: Rabbim! Bana ve ana-babama verdiğin nimete şükretmemi ve razı olacağın yararlı iş yapmamı temin et. Benim için de zürriyetim için de iyiliği devam ettir. Ben sana döndüm. Ve elbette ki ben müslümanlardanım.[/B]

gerçek hanif 6. October 2011 09:13 AM

...Rahimlerde olanı (ancak Allah) bilir..." Lokman-34 buyrulmaktadır. Halbuki bugün çeşitli testlerle, çocuğun cinsiyeti tesbit edilebiliyor. O halde bu ayeti nasıl anlayacağız? selamlar.

Miralay 6. October 2011 10:14 AM

Selam gerçek hanif kardeşim.
Size Al-i İmran Suresi ve Meryem Suresini okumanızı tavsiye ederim.

Özellikle Al-i İmran suresinde,İmran'ın karısının,"Ben erkek beklerken kız doğdu" sözünün üzerine,Cenab-ı Allah'ın "Biz onun cinsiyetini daha iyi bilirken..." cevabını hatırlatırım.

Bırakın ultrason la cinsiyet tesbitini,doğmuş olan ve cinsiyeti her türlü görünür olan bir çocuğa denilen bir söz için rabbimiz bunları söylüyor.

Ayrıca bazen doktorlar ultrasonda göbek kordonunu görerek yanılarak,erkek olacak dedikleri çocuk kız olabiliyor.

Bunun dışında,çocuk erkek ya da kız doğuyor ama,hormonal yapısı açısından diğer cinsin özelliklerini taşıyabiliyor.
Veya hemafrodit doğabiliyor.

Aklıma gelenler bunlar.
Her zamanki gibi [B]doğrusunu Allah bilir. O Alimdir,Hakimdir.[/B]

gerçek hanif 6. October 2011 01:38 PM

süper bir cevap olmuş.Tenks.

hiiic 6. October 2011 03:56 PM

Rahimlerde olanı biliyorum derken, cinsiyet kadar basit bir özellikten bahsetmiyor Allah...
İnsanın huyundan , yaşarken ne olacağından, başına ne geleceğinden, nerede öleceğinden v.s.

[B]Necm 32
Ufak tefek kusurları dışında, büyük günahlardan ve edepsizliklerden kaçınanlara gelince, bil ki Rabbin, affı bol olandır. [U]O, sizi daha topraktan yarattığı zaman ve siz annelerinizin karınlarında bulunduğunuz sırada (bile), sizi en iyi bilendir.[/U] Bunun için kendinizi temize çıkarmayın. Çünkü O, kötülükten sakınanı daha iyi bilir.[/B]

Bırakın rahimi Allah bizleri daha dünya yokken biliyordu, ultrasonun icadını da onu kullanacak doktorları da biliyor... bence ultrasonla cinsiyet tahlilini böyle geniş bir kavramla kıyaslamamak gerek.
Çünkü hiçbir doktor rahimlerde olanın başına yazılan musibetleri ve ne zaman öleceğini bilemez.

şimdi verdiğiniz ayete "..." işaretlerini kaldırıp tamamıyla bakalım. durum anlaşılacaktır.
[B]Lokman 34
Kıyamet vakti hakkındaki bilgi, ancak Allah'ın katındadır. Yağmuru O yağdırır, [U]rahimlerde olanı O bilir.[/U] Hiç kimse [U]yarın ne kazanacağını[/U] bilemez. Yine hiç kimse [U]nerede öleceğini[/U] bilemez. Şüphesiz Allah, her şeyi bilendir, her şeyden haberdardır.[/B]

o ayet sadece cinsiyeti anlatacak kadar basit bir ayet değil...

hiiic 16. October 2011 03:52 PM

[B]İnsan 27
Şu insanlar, çarçabuk geçen dünyayı seviyorlar da önlerindeki çetin bir günü (ahireti) ihmal ediyorlar.[/B]

hiiic 16. October 2011 03:56 PM

[B]Yûnus 58
De ki: Ancak Allah'ın lütfu ve rahmetiyle, işte bunlarla sevinsinler. Bu, onların (dünya malı olarak) topladıklarından daha hayırlıdır.[/B]

[IMG]http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/319099_223887917673519_203680846360893_655866_974998172_n.jpg[/IMG]

[B]Tevbe 9
Allah'ın ayetlerine karşılık az bir değeri (dünya malını ve nefsani istekleri) satın aldılar da (insanları) O'nun yolundan alıkoydular. Gerçekten onların yapmakta oldukları şeyler ne kötüdür![/B]

[B]Tevbe 34
Ey iman edenler! (Biliniz ki), hahamlardan ve rahiplerden birçoğu insanların mallarını haksız yollardan yerler ve (insanları) Allah yolundan engellerler. Altın ve gümüşü yığıp da onları Allah yolunda harcamayanlar yok mu, işte onlara elem verici bir azabı müjdele![/B]

[B]Tevbe 69
(Ey [U]münafıklar[/U]! Siz de) sizden öncekiler gibi (yaptınız). Onlar sizden kuvvetçe daha üstün, mal ve evlatça daha çok idiler. Onlar (dünya malından) paylarına düşenden faydalandılar. İşte sizden öncekiler nasıl paylarına düşenden faydalandıysalar, siz de payınıza düşenden faydalandınız ve (batıla) dalanlar gibi siz de daldınız. İşte onların amelleri dünyada da ahirette de boşa gitmiştir. Ve onlar ziyana uğrayanların kendileridir.[/B]

ayetin münafıkları muhatap aldığına dikkat edelim... bazı hoca efendi hazretlerinin 100 lerce milyon dolarları, ABD ve çeşitli yerlerde arsaları, villaları ve vergilendirilmemiş hesap edilmeyen nice kazançları var... EY münafıklar...

hiiic 16. October 2011 05:39 PM

[B]Bakara 250
Calut ve askerleriyle savaşa tutuştuklarında: Ey Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır. Bize cesaret ver ki tutunalım. Kafir kavme karşı bize yardım et, dediler.[/B]

[B]Âl-i İmrân 146
[U]Nice[/U] peygamberler vardı ki, beraberinde birçok Allah erleri bulunduğu halde savaştılar da, bunlar, Allah yolunda başlarına gelenlerden dolayı gevşeklik ve zaaf göstermediler, boyun eğmediler. Allah sabredenleri sever.
[/B]

[B]Onlar mutlaka zafere ulaşacaklardır. (Sâffât/172)
Ve sana şanlı bir zaferle yardım eder. (Fetih/3)
[/B]

[CENTER]***[/CENTER]

Lordlarım, biz görevimizi yaptık. binlerce mermi attık. yaptığımız hesaba göre Gelibolul yarım adasını 1 inç (2,5cm) kalınlığında bir levhayla kaplayacak kadar mermi attık. ancak ne yazık ki, karşımızda ölüme koşan bir Türk askeri ve çok iyi sevk idare edilen bir komuta heyeti vardı. biz ne yapabilirdik.
[B][I]IAN HAMILTON[/I][/B]

kaderde mağlubiyet varmış ne diyeyim, boğazım düğümlendi, daha fazla konuşamayacağım. nerden çıktın be Mustafa Kemal!.. çok mutluydum senle karşılaşmadan önce.
[B][I]LORD KICHENER[/I][/B]

Şu an mağlubiyeti bütün damarlarımda hissetmekteyim. çok üzgünüm!... oldukça mutluydum, umutluydum. daha düne kadar Çanakkale bizimdir! diyordum. çünkü bu savaşı kazanmak için; askeri, parayı, cephaneyi, her şeyi hesaplamıştım. hepsinde çok üstündük. mutlaka yenecektik. yalnız bir tek şeyi hesaba katmamışız... Mustafa Kemal'i... bağrımda Ingiliz gururu olmazsa, Türkleri alınlarından öpmek, onları ayakta alkışlamak isterdim.
[B][I]CHURCHILL[/I][/B]

hiiic 22. October 2011 10:25 AM

[B]
"O halde, içinde ebedi kalacağınız cehennemin kapılarından girin! Kibirlenenlerin yeri ne kötüdür!"[/B] Nahl 29

[IMG]http://churchwhisperer.files.wordpress.com/2010/05/arrogance.jpg[/IMG]

[B]
Biz yakında onun burnuna damga vuracağız (kibirini kırıp rezil edeceğiz).[/B]Kalem 16

hiiic 23. October 2011 12:34 AM

Beled 4
Biz, insanı ( yüzyüze geleceği nice ) zorluklar içinde yarattık.

[IMG]http://www.futurity.org/wp-content/uploads/2010/10/adversity_11.jpg[/IMG]

hiiic 23. October 2011 12:40 AM

[B]Ra’d 36
Kendilerine kitap verdiğimiz kimseler, sana indirilene (Kur'an'a) sevinirler.[/B] Fakat (senin aleyhinde birleşen) guruplardan onun bir kısmını inkar eden de vardır. De ki: "Bana, sadece Allah'a kulluk etmem ve O'na ortak koşmamam emrolundu. Ben yalnız O'na çağırıyorum ve dönüş de yalnız O'nadır.

[IMG]http://www.shadesofgrace.org/wp-content/uploads/bible-image.jpg[/IMG]

[B]
Kur'an'ı sana biz, evet biz indirdik.[/B]İnsan 23
[B]
Dileyen ondan öğüt alır,[/B]Abese 12

hiiic 25. October 2011 02:51 PM

[B]Fâtır 15
Ey insanlar! Allah'a muhtaç olan sizsiniz. Zengin ve övülmeye layık olan ancak O'dur.

Mü’min 65
O daima diridir; O'ndan başka hiçbir tanrı yoktur. O halde dinde ihlaslı ve samimi kişiler olarak O'na dua edin. Her türlü övgü alemlerin Rabbi Allah'a mahsustur.[/B]

hiiic 3. November 2011 01:49 AM

[B]Mâide 32
İşte bu yüzdendir ki İsrailoğulları'na şöyle yazmıştık: Kim, bir cana veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya karşılık olmaksızın (haksız yere) bir cana kıyarsa bütün insanları öldürmüş gibi olur. Her kim bir canı kurtarırsa bütün insanları kurtarmış gibi olur. Peygamberlerimiz onlara apaçık deliller getirdiler; ama bundan sonra da onlardan çoğu yine yeryüzünde aşırı gitmektedirler.[/B]

[B]En’âm 151
De ki: Gelin Rabbinizin size neleri haram kıldığını okuyayım: O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın, ana-babaya iyilik edin, fakirlik korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin -sizin de onların da rızkını biz veririz-; kötülüklerin açığına da gizlisine de yaklaşmayın ve Allah'ın yasakladığı cana haksız yere kıymayın! İşte bunlar Allah'ın size emrettikleridir. Umulur ki düşünüp anlarsınız.[/B]

[B]İsrâ 33
Haklı bir sebep olmadıkça Allah'ın muhterem kıldığı cana kıymayın. Bir kimse zulmen öldürülürse, onun velisine (hakkını alması için) yetki verdik. Ancak bu veli de kısasta ileri gitmesin. Zaten (kendisine bu yetki verilmekle) o, alacağını almıştır.[/B]

[B]Furkân 68
Yine onlar ki, Allah ile beraber (tuttukları) başka bir tanrıya yalvarmazlar, Allah'ın haram kıldığı cana haksız yere kıymazlar ve zina etmezler. Bunları yapan, günahı (nın cezasını) bulur;[/B]

[IMG]http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/379017_181150911969406_100002234946105_381277_1712616097_n.jpg[/IMG]

yeşil 6. November 2011 02:24 AM

[COLOR="Magenta"]31, 32 – Kalben O’na yönelenler olarak, O’na takvalı davranın, salatı ikame edin, müşriklerden; dinlerini parça parça bölmüş, fırka fırka olmuş kimselerden de olmayın. -Her fırka kendi yanlarındaki şeylerle böbürlenmektedir.- (Rum Suresi)[/COLOR]

yeşil 7. November 2011 05:22 AM

[COLOR="Red"]51 - Ey elçiler! Tayyibattan [temiz, hoş, yararlı şeylerden] yiyin ve salihi işleyin. Şüphesiz Ben sizin yaptıklarınızı çok iyi bilenim.
52 - Ve işte bu, bir tek ümmet olarak sizin ümmetinizdir. Ben de sizin Rabbinizim. O halde Bana takvalı davranın.
53 - Sonra insanlar kendi aralarındaki işlerini parça parça böldüler. Her grup, kendinde bulunan ile sevinip böbürlenmektedir.
54 - Sen şimdi onları bir zamana kadar sapkınlıkları ile baş başa bırak!
(Mü'minun Suresi)[/COLOR]

yeşil 10. November 2011 12:57 AM

18, 19 - [COLOR="Red"]Ve bir yalanı Allah’a iftira edenden daha zalim kim olabilir?[/COLOR] Bunlar Rabblerinine arz olunacaklar, [COLOR="Red"]şahitler de “İşte bunlar Rablerine karşı yalan söyleyenlerdir” diyecekler.[/COLOR] Haberiniz olsun! [COLOR="Red"]Allah’ın lâneti, Allah yolundan döndürmeye çalışan ve o yolu eğri büğrü yapmak isteyen ve ahirete de inanmayanların[/COLOR] ta kendileri olan bu zalimlerin üzerinedir. (Hud Suresi).

yeşil 12. November 2011 05:25 AM

[COLOR="Blue"]103. Ve hep birlikte Allah'ın ipine sıkıca sarılın/Allah'ın ipi ile korunun, ayrılmayın ve Allah'ın üzerinizdeki nimetini hatırlayın: Hani siz birbirinize düşmanlar idiniz de, O [Allah], kalpleriniz arasında ülfet oluşturdu. Sonra da siz O'nun nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz. Siz, bir ateş çukurunun tam kenarında idiniz de oradan sizi O kurtarmıştı. İşte, Allah, doğru yolu bulasınız diye âyetlerini sizin için böyle ortaya koyar.[/COLOR]
[COLOR="Purple"]104. Ve içinizden hayra çağıran, ma‘rûfu emreden, münkerden men eden bir ümmet bulunsun. Ve işte onlar, kurtuluşa erenlerin ta kendileridir.[/COLOR]
[COLOR="Red"]105-107. Kendilerine apaçık deliller geldikten sonra parçalanan ve ayrılığa düşen kimseler gibi de olmayın. İşte bunlar, birtakım yüzlerin beyazlaştığı birtakım yüzlerin siyahlaştığı günde büyük bir azap kendileri için olanlardır. Artık yüzleri kararan kimselere, “Siz inandıktan sonra yeniden kâfir mi oldunuz? Öyleyse, küfretmiş olduğunuzdan dolayı tadın cezayı!” Yüzleri ağaran kimseler de, biliniz ki, Allah'ın rahmeti içindedirler. Onlar orada sürekli kalanlardır. (Al-i İmran Suresi)[/COLOR]

hiiic 12. November 2011 06:57 PM

[B]Enbiyâ 90
...
Onlar (bütün bu peygamberler),
[U]hayır işlerinde koşuşurlar[/U],
[U]umarak ve korkarak bize yalvarırlardı; onlar, bize karşı derin saygı içindeydiler[/U].[/B]

yeşil 13. November 2011 01:53 AM

13, 14 – Ve [B][COLOR="Red"]her insanın kendi kuşunu [/COLOR][/B][COLOR="Blue"]ayrılmayacak şekilde boynuna doladık.[/COLOR] [COLOR="DarkGreen"]Ve biz kıyamet günü açılmış bulacağı kitabı onun için çıkarırız. -“Oku kendi kitabını! Bugün nefsin [kendi zatın], kendine karşı hesap sorucu olarak sana o yeter!”-[/COLOR][B][COLOR="DarkRed"]15 - Kim doğru yolu bulursa sırf kendi iyiliği için doğru yolu bulmuştur. Kim de saparsa ancak kendi aleyhine sapmış olur. Ve hiçbir yük taşıyıcı başkasının yükünü çekmez. Ve Biz bir peygamber göndermedikçe, azap ediciler olmadık. [/COLOR][/B][COLOR="Teal"]16 - Ve Biz bir ülkeyi helâk etmek istediğimiz zaman, onun varlık ve güç sahibi önde gelenlerine emrederiz de onlar orada fasıklık ederler. Artık oranın üzerine Söz hakk olur da Biz orayı kökünden darmadağın ederiz.(İsra Suresi)[/COLOR]

hiiic 13. November 2011 08:47 AM

[B]Mâide 79
Onlar, işledikleri kötülükten, birbirini vazgeçirmeye çalışmazlardı. Andolsun yaptıkları ne kötüdür![/B]

hiiic 15. November 2011 01:47 AM

[B]Mâide 71
Bir bela olmayacak zannettiler de kör ve sağır kesildiler. Sonra Allah tevbelerini kabul etti. Sonra içlerinden çoğu yine kör ve sağır oldu. Allah onların yaptıklarını görmektedir.[/B]

Kör sağır oldukça bize çeşitli belalarla kendimize getirip gözlerimizi açan ve tevbelerimizi kabul eden Allah'a hamd olsun. Üzerimize gerçek gözetleyici, gerçek dost ve veli O'dur...

yeşil 15. November 2011 04:28 PM

[COLOR="Purple"]O [Nûh], “Ey Rabbim! [B][U]Ben hakkında bilgim olmayan bir şeyi istemiş olmaktan dolayı Sana sığınırım.[/U][/B] Ve eğer Sen beni bağışlamazsan, bana merhamet etmezsen ben hüsrana uğrayanlardan olurum” dedi. (Hûd/47)[/COLOR]

[U][COLOR="Red"][U][B]O [Nûh], “Rabbim! Şüphesiz ben kavmimi gece-gündüz davet ettim. Fakat benim çağırmam, onların sadece kaçmalarını artırdı” dedi. (Nûh/5-6)[/B][/U][/COLOR][/U]
[B][COLOR="Teal"]Rabbim! Benim için, anam-babam için, mü’min olarak evime giren kişiler için ve mü’min erkekler ve mü’min kadınlar için mağfiret et! Zâlimlere de sadece yok oluşu arttır. (Nûh/28)[/COLOR][/B]

hiiic 19. November 2011 12:16 PM

[B]Nisâ 133
Ey insanlar! Allah dilerse sizi yokluğa gönderip başkalarını getirir; Allah buna kadirdir.[/B]

[B]İbrahim 19
Allah'ın gökleri ve yeri hak ile yarattığını görmedin mi? O dilerse sizi ortadan kaldırıp yepyeni bir halk getirir.

Fâtır 16
Allah dilerse sizi yok eder ve yerinize yeni bir halk getirir.[/B]

hiiic 19. November 2011 12:23 PM

İnternette yaptığımız yorumlar da dahil olmak üzere (tanınmayan nickle olup olmaması farketmeksizin) bütün yaptıklarımızdan sorumluyuz.

EN ufak bir doğru bilgilendirme, tebliğ yada en küçük bir iyilikten yada kötülükten netici açısından mahşerde etkileneceğiz. İnsanlar görüş, duyuş, seziş ve idrak gibi hislerde kısıtlıdır, Oysa Allah herşeyi en iyi şekilde mutlak olarak algılar ve bilir. Bir şeyi sadece Allah'ın bilmesi de yeterlidir. Keza doğadaki atomlardan beyindeki hafıza sıvısına kadar pekçok melakut yaptıklarımızı kayıt alrına almaktadır... İnsanın internette dahi yaptığı bir yorum yada verdiği bilgi yoktur ki, o konsantre olmuş bunu yazarken melekler onu kayıt altına alıyor olmasın.

[B]Lokman 16
(Lokman, öğütlerine devamla şöyle demişti: ) Yavrucuğum! Yaptığın iş (iyilik veya kötülük), bir hardal tanesi ağırlığında bile olsa ve bu, bir kayanın içinde veya göklerde yahut yerin derinliklerinde bulunsa, yine de Allah onu (senin karşına) getirir. Doğrusu Allah, en ince işleri görüp bilmektedir ve her şeyden haberdardır.[/B]

yeşil 27. November 2011 01:51 AM

[B][COLOR="DeepSkyBlue"]40. Ey İsrâîloğulları! Size nimet olarak verdiğim nimetimi hatırlayın, Benim ahdime vefa gösterin ki Ben de sizin ahdinize vefa göstereyim. Ve sadece Benden korkun/sadece Bana ibâdet edin.[/COLOR][/B]
[B][U][COLOR="Purple"]41. Yanınızdaki şeyi [Tevrât'ı] tasdik edici olarak indirdiğim şeye [Kur’ân'a] iman edin, O'nu, inkâr edenlerin ilki siz olmayın. Benim âyetlerimi çok az bir bedelle satmayın. Ve sadece Bana takvâlı davranınız.[/COLOR][/U][/B]
[U][B][COLOR="Red"]42. Ve siz bile bile hakkı bâtıla karıştırmayınız, hakkı gizlemeyiniz.[/COLOR][/B][/U] [COLOR="Blue"][B](Bakara Suresi)[/B][/COLOR]

hiiic 28. November 2011 03:20 AM

[B]Zebur 1. Mezmur[/B]

[B]1[/B] Ne mutlu o insana ki, kötülerin öğüdüyle yürümez, Günahkârların yolunda durmaz, Alaycıların arasında oturmaz.

[B]2[/B] Ancak zevkini RAB'bin Yasası'ndan alır Ve gece gündüz onun üzerinde derin derin düşünür.

[B]3[/B] Böylesi akarsu kıyılarına dikilmiş ağaca benzer, Meyvesini mevsiminde verir, Yaprağı hiç solmaz. Yaptığı her işi başarır.

[B]4[/B] Kötüler böyle değil, Rüzgarın savurduğu saman çöpüne benzerler.

[B]5[/B] Bu yüzden yargılanınca aklanamaz, Doğrular topluluğunda yer bulamaz günahkârlar.

[B]6[/B] Çünkü RAB doğruların yolunu gözetir, Kötülerin yolu ise ölüme götürür.

hiiic 1. December 2011 03:22 PM

[B] “Allah (c.c) insanlara bir rahmet açtı mı onu tutan olamaz, O’nun tuttuğunu da ondan sonra salacak yoktur. O üstündür, hüküm ve hikmet sahibidir.” (Fâtır 35/2)[/B]

hiiic 1. December 2011 10:37 PM

[B]Neml 88
Sen dağları görürsün de, onları yerinde durur sanırsın. Oysa onlar bulutların yürümesi gibi yürümektedirler. (Bu,) her şeyi sapasağlam yapan Allah'ın sanatıdır. Şüphesiz ki O, yaptıklarınızdan tamamıyla haberdardır.
[/B]
[IMG]http://www.yaklasansaat.com/resimler/ay/dunyaaysistemires.jpg[/IMG]

hiiic 4. December 2011 07:53 AM

[B]Mü’min 75
Bu, sizin yeryüzünde haksız olarak şımarmanızdan ve aşırı derecede sevinip böbürlenmenizden ötürüdür.[/B]

[B]Lokman 18
Küçümseyerek insanlardan yüz çevirme ve yeryüzünde böbürlenerek yürüme. Zira Allah, kendini beğenmiş övünüp duran kimseleri asla sevmez.[/B]

Allah da sevmez Kulları da sevmez. Allah'ın sevdiği şey ile insanların toplumun ortak kanaati olarak sevdiği şey arasındaki bağlantıya dikkat çekerim. Toplumun zararına olan ve toplumun istemediğini (Ahlaksızlık, haksız kazanç, rüşvet, iltimas, kayırma, emek sömürücülüğü v.s.) Allah da istemiyorken, Toplumların sevdiği davranış (amel) ve tutumları (niyet) Allah da beğeniyor ve ERDEMLİ davrananların (Salih Amel İşleyenlerin) bu emeklerinin ve hassasiyetlerinin ASLA boşa gitmeyeceğini bildiriyor.

hiiic 4. December 2011 11:38 AM

[B]Enbiyâ 103
En büyük dehşet dahi onları tasalandırmaz. Melekler kendilerini şöyle karşılar: İşte bu size vadedilmiş olan (mutlu) gününüzdür.[/B]

[B]Secde 17
Yaptıklarına karşılık olarak, onlar için ne mutluluklar saklandığını hiç kimse bilemez.[/B]

hiiic 9. December 2011 01:30 PM

[B]Nisâ 164 ...Ve Allah Musa ile gerçekten konuştu.[/B]

Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:17 AM.