![]() |
Arkadaşım hem Allahın hükmüyle hükmedeceğiz diyorsun...
Hemde Allahın dinde zorlama yoktur insanları zorlamayın din konusunda sizinle savaşmadıkları sürece (ki bu savaşı sen veriyorsun başkası değil) onlara iyi ve adaletli davranın inançlarında özgür bırakın ayetini çiğniyorsunuz. ben sadece uyarıyorum. Selam olsundan sonra [B]artık bişey yazıp yazmayacağımın[/B] yada Kurandan bihaber kendi kafana göre uydurduğun dini eleştirmeyeceğim diye birşey söylemez kimse. Çünkü sürekli aynı hatayı yapıyorsunuz. Ben adaletle Kuranın hükmünü bildiriyorum. Siz yönetim şekli ile, insanlar arası ilişki emirlerini karıştırıyor anlamıyorsunuz. Allahın indirdiği ve emrettiği yönetim şekli laiktir. Kimseyi zorlayamıyacağınız gibi diğer dinlere özgürlük ve haklarını vermek zorundasınız. ben anlamıyorum nasıl kuran adamıyım diyorsun önce kitabı anla. anlamadan yaşamaya çalışınca böyle oluyor işte :) yani bu konunun anlaşılmayacak bir tarafı yok, inadından haklı çıkma davandan öte birşey değil seninkisi... Yine selam olsun sana. laiklikten sana zarar gelmez. Senin inancın sana bizimkisi bize.. |
Aynen senin inancın sana benimkide bana sen benim inancıma gelmessin bende senin kine...
|
[QUOTE=müslümanlardan;10377]
Allahın hükmüne itaat edin,Allahın hükmüyle hükmeden rasule itaat edin ve SİZDEN OLAN EMİR SAHİPLERİNE itaat edin.. Bende ALLAHIN RASULLERİNİ KENDİME ÖRNEK ALMAK ZORUNDAYIM MÜSLÜMAN KALMAK İÇİNDE BU OLMASSA OLMAZDIR...VAR MI ARANIZDA, HER HANGİ Bİ RASULUN LAİK OLDUĞUNA DAİR Bİ BİLGİ VERİN LAİK OLALIM.... [/QUOTE] Sevgili Müslümanlardan, evet yerden göğe kadar haklısınız, elçilerden laik olan yoktur çünkü onlar yetkiyi direkt Allahtan alırlar ve Allahın denetimindedirler, oysa elçi olmayan kimseler şeytan dahil her belanın denetimi altına kolayca girerler. Zulüm şuradadır: emir sahibi denen zevat bir işi yaparken Allah adına yapıyorum derse ve bu adam gidip kendi ve akraba kasalarına altını gümüşü yığarsa, kendine 10 tane avrat alırsa, fukarayı dışlar, zengine sırıtırsa ne olacak? Sevgili müslümanlardan, bakınız ve gözlerinizi iyice açınız. Var mı böyle bir yiğit? Yok. Yoksa, Allahın adını kullanarak halkı yönetmekte yok. Suudilere bakın. Şeriatla yönetiliyorlar ama bu şeriat Allahın değil kendi şeriatları lakin onlar, kendi şeriatlarına, Allahın şeriatı diyorlar, işte fitne buradadır. Saygılarımla. |
DEĞERLİ FAZL,S...
Bakın ben yukarda aynen şunu demeye çalıştım BU GÜN YERYÜZÜNDE İSLAMLA YÖNETİLENHİÇ BİR YER YOK FERD,İ MÜSLÜMAN VARDIR ama toplumsal hidayet bile yok... Gelelim ALLAH IN HÜKMÜYLE [islam şeriati] hükmediyoruz diyen idareci ve ülkelere bakın onlarıda KURAN TERAZİSİNE VURUNCA ŞUNU GÖRÜYORUM... Sakın aldatıcılar sizi ALLAH İLE ALDATMASIN[LOKMAN ,33]. Ve bide adem ve havva yı VESVESEYLE KANDIRAN ŞEYTAN ONLARA ŞUNU DİYOR , Ben size gerçekten öğüt verenlerdenim.... değerli fazl,s,suud şeytanları veya başka bölgedeki şeytanın vekilleri ALLAHIN HÜKMÜNE BAŞTA KENDİLERİ UYMADIKÇA ONLARIN ÖĞÜTLERİNİ NE KABUL NEDE İTİBAR EDEMEZ MÜSLÜMANKALMAK İSTEYEN KİŞİ VEYA KİŞİLER.. İSLAM İKTİDARIDA ANCAK VE ANCAK ALLAHIN TAKDİRİYLE OLUR[Buda hak edince hac 41- Onlar ki, yeryüzünde kendilerini yerleştirir, iktidar sahibi kılarsak, dosdoğru namazı kılarlar, zekatı verirler, ma'rufu emrederler, münkerden sakındırırlar. Bütün işlerin sonu Allah'a aittir. yani iktidar olayıda sünnetullahtır...tavizlerle tevillerle olmaz kanaatindeyim.....ve bakın üç peygamberden başka İKTİDAR olan da yok...ferd bazında müslüman kalmak zorundadır müslüman olarak ölmek isteyen...devletler ve şeyatnın vekil idarecileri batıllarını yapacaklar MÜSLÜMANDA HAK OLAN MÜSLÜMANLIĞINI VELEVKİ tek başınada kalsa[nahl ..120- Gerçek şu ki, İbrahim (tek başına) bir ümmetti; Allah'a gönülden yönelip itaat eden bir muvahhiddi ve o müşriklerden değildi. saygılar değerli arkadaşıma.. |
Bu yazdıklarınızı okuyunca aklıma geldi, M.Kemal'in hayatı güzel bir müslümanlık örneğidir.
Millete kattığı değerlerden tutun, gerekirse bir ümmet gibi tek başına cihad etmesi. Dünyanın en büyük donanma ve ordularına karşı asla pes etmeden zerre taviz vermeden direnmesi. Allahın zafer vermesi ardından Batıl hurafeleri yıkıp yerine bilimsel bilgiyi getirmesi. Anlaşılmayan Kuranı amacına uygun hale getirip anlaşılmasına emek sarfetmesi ve Salat için salih yararlı amel için Toplum yararına mescitler açması onun islama ve insanlığa hizmetleridir. Ama en büyük hizmeti, din alıp satan din tacirlerini perişan ederek vermiştir ki zaten bugün bu kuyruk acısını çıkarmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu uğurda vicdansızca, adaletsizce her türlü adiliği yapmaktan da çekinmiyorlar. Çünkü onlar Allahtan kormuyorlar, korksalar bu dini kendi siyaset ve çıkarlarına alet etmez, insanları koyun gibi peşlerinde dünya ve cehennem azabına sürüklemezlerdi. |
Selamun Aleykum! Değerli Fazıl's Kardeşim!
[QUOTE=Fazıl's;10372]Merhabalar dost 1, din kavramını açıklamışsınız. Benim görüşüm: Allahtan kullarına bir bilinen çerçevede bir din gelmediğidir. Öyleyse bana göre din nedir? Kuşun kuşça yaşaması onun dinidir, güneşin güneşçe var olması onun dinidir, ağacın ağaçça var olması, rüzgarın rüzgarca esmesi onun dinidir. Öyleyse insanın dinide insanca yaşamasıdır. 1400 yıl evvel yarı vahşi topluma hatırlatılan: insanlıktır. Bu çerçeveyle baktığınızda, Allah katından insanlara ayrıca nusuklar, ritüeller bildiren bir emir gelmemiştir, gelenlerin tamamı insanlığı hatırlatır mahiyettedir. Vahiy, insanlığa, insanlığını hatırlatma ise, insanlığı insancaya çeken her söz ve tavır Rahmanidir.[/QUOTE] "Allah'tan kullarına bir bilinen çerçevede bir din gelmediği..." söyleminiz Allah'ın vahyine aykırıdır. İnsanın, insanca yaşamasının sınırları Allah`ın Kuran`da; “Allah`a ait din”, “Ed Din-ül Hanif”, “Ed Din-ü Kayyim”, “Muhlisine lehüddin”, “Ed Din-ül Halis” ve “İslâm” diye belirtilen Hakk Dinde belirtilmiştir. Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur. Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır. Sevgi,saygı ve muhabbetle. Allah'a emanet olunuz. |
Allahtan kullarına din (nüsuklar, ibadetler, ritüeller) gelmemiştir ama onu insanlığına tekrar çekme amaçlı öğüt inmiştir. Kurana bu gözle bakıyorum. Sana sorarlar, şu ne veya bu ne? İnsan bu. Meraklıdır ve yüklenmeye de çok heveslidir.
Esasen, hiçbir dine ve öğüde tabi olmayan (ki hiç kimse bilinen anlamda müslüman olmak zorunda değildir) birey, aklı ve vicdanıyla yine en güzelini yakalayacaktır. Allah'ın indirdiği öğüdün amacı aslında budur. Yani öğüt orada insana der ki: Aklını vicdanını kullan. Hiç kafayı çalıştırmaz mısın? Aklınızı kullanın vs. Bunu yazmaya kalksam sayfalar alır ama kısa ve öz olarak böyle. Zaten sorun bir etiket sahipliği değil, 'Kuranda müşriklere söyleniyordu: iman ettik demeyin ama müslüman olduk deyin babında. Sevgili dost 1, Allah, hanif dini, allahın dini, derken özel alanı olan ve çerçevesi bugüne ulaşmış bir dinden söz etmiyor. Sözünü ettiği ayetlere bakın, yine akıl, yine vicdan, yine insanlık. Kişi okur okur, din okur,sonra döner bir daha okur ve sorarlar, ne okudun, din okudum. Din böyle bir kavram değildir, ne ezber ne fıkıh ne icazet gerektirmez. Allah zalim değildir. Anlamadığı dilde bir öğüdü de kullarına indirecek değildir. 1400 yıl evvelki azgın araplara inmiş olan öğüdü, kendi üzerimize çekmeye pek hevesliyiz oysa Allah orada ne diyordu baktık mı? Allah diyor ki, ben elçiyi, toplumun lisanıyla gönderirim.'' Bu açıdan çok rahatım. Ve Allahın neden, sonra vahiy göndermediğini de az çok anlıyor ve biliyorum. |
[QUOTE]1400 yıl evvelki azgın araplara inmiş olan öğüdü, kendi üzerimize çekmeye pek hevesliyiz[/QUOTE]
Arkadasım 1400 yıl önce araplara inen kitapt belki 10.000 yıl öncesine ait kıssaslardan örnekler var. İnsan her dönem aynıydı. Allah tarihten, tarihte yaşanılanlardan ders almayı emreder. Çünkü bakınız; [B]Âl-i İmrân 11 (Onların yolu) [U]Firavun hanedanının ve onlardan öncekilerin tuttuğu yola benzer[/U]. Onlar bizim ayetlerimizi yalanladılar, Allah da kendilerini günahları yüzünden yakalayıverdi. Allah'ın cezası çok şiddetlidir.[/B] [B]A’râf 39 Öncekiler de sonrakilere derler ki: Sizin bize bir üstünlüğünüz yok. O halde siz de yaptıklarınıza karşılık azabı tadın![/B] [B]Ra’d 6 ...Halbuki onlardan önce ibret alınacak nice azap örnekleri gelip geçmiştir...[/B] [B]Nûr 34 Andolsun ki biz size (gerekeni) açık açık bildiren ayetler, sizden önce yaşayıp gitmiş olanlardan örnekler ve takvaya ulaşmış kimseler için öğütler indirdik.[/B] 1400 yıl önce olmasının bir önemi var mı? Kurana göre yok. [B]Sebe’ 28 Biz seni [U]bütün insanlara[/U] ancak müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderdik; fakat insanların çoğu bunu bilmezler.[/B] Ama sanki şöyle bişey mi demek istediniz ben anlamadım,?; [B]Enfâl 31 Onlara ayetlerimiz okunduğu zaman dediler ki: "(Evet) işittik, istesek biz de bunun benzerini elbette söyleyebiliriz. Bu öncekilerin masallarından başka bir şey değildir."[/B] |
Yok kardeşim, insan her devirde aynı değildir. Ben masaldan ne anlarım bilir misin? Palavra. O açıdan kuran benim nazarımda masal değil ama kişiye ve toplumuna özel gelmiştir.
|
[QUOTE]Yok kardeşim, insan her devirde aynı değildir. [/QUOTE]
Yarım katılıyorum. Bırakın devri insan her gün bile aynı değildir. Sıkıntılı sorunlu ve dertli zamanlarda özellikle çaresiz kaldığımız zamanlarda tazarrulu bir şekilde Allaha gönülden yalvaran samimi insanlar iken, geniş zamanda bir bakmışsın sırt dönüyoruz. [B]Yûnus 21 Kendilerine dokunan (kıtlık ve hastalık gibi) bir sıkıntıdan sonra insanlara bir rahmet (esenlik) tattırdığımız zaman, bir de bakarsın ki ayetlerimiz hakkında onların bir tuzağı vardır. De ki: Allah'ın tuzağı daha süratlidir. Şüphesiz elçilerimiz kurduğunuz tuzakları yazıyorlar.[/B] [QUOTE]O açıdan kuran benim nazarımda masal değil ama kişiye ve toplumuna özel gelmiştir.[/QUOTE] evet, bu tamamen sizin şahsi görüşünüz zaten gerçekte durum daha farklı.. :) |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:38 PM. |