hanifler.com Kuran odaklı dindarlık

hanifler.com Kuran odaklı dindarlık (http://www.hanifler.com/index.php)
-   Kuran Merkezli ve Allah odaklı iman! (http://www.hanifler.com/forumdisplay.php?f=463)
-   -   Hergün Bir Ayet.... (http://www.hanifler.com/showthread.php?t=9)

40tr40 20. March 2013 06:33 PM

Yûsuf Suresi
[COLOR="DarkRed"]Bismillâhirrahmânirrahîm[/COLOR].

[COLOR="Red"]103[/COLOR]. Sen ne kadar üstüne düşsen de insanların çoğu iman edecek değillerdir.
[COLOR="red"][COLOR="red"]104[/COLOR][/COLOR]. Halbuki sen bunun için (peygamberlik görevini ifa için) onlardan bir ücret istemiyorsun. Kur'an, alemler için ancak bir öğüttür.
[COLOR="red"]105[/COLOR]. Göklerde ve yerde nice deliller vardır ki, onlar bu delillerden yüzlerini çevirip geçerler.
[COLOR="red"]106[/COLOR]. Onların çoğu, ancak ortak koşarak Allah'a iman ederler.
[COLOR="red"]107[/COLOR]. Allah tarafından kuşatıcı bir felaket gelmesi veya farkında olmadan kıyametin ansızın kopması karşısında kendilerini emin mi gördüler?
[COLOR="red"]108[/COLOR]. (Resulüm!) De ki: "İşte bu, benim yolumdur. Ben Allah'a çağırıyorum, ben ve bana uyanlar aydınlık bir yol üzerindeyiz. Allah'ı (ortaklardan) tenzih ederim! Ve ben ortak koşanlardan değilim."

Bilgi 20. March 2013 10:35 PM

Nahl:1-3
Allah'ın emri kesinlikle gelecek. Artık onu acele edip istemeyiniz. Allah, onların ortak koştukları şeylerden arınıktır ve yücedir.
Allah, kullarından dilediğine, haberci âyetleri/ vahyi, Kendisine özgü bir iş olarak ruh/ can ile birlikte: “Şüphesiz Benden başka ilâh yok, o hâlde Benim korumam altına girin diye uyarın” diye indirir.
Allah, gökleri ve yeryüzünü hak ile oluşturdu. O, onların ortak koştukları şeylerden yücedir.

40tr40 21. March 2013 05:30 PM

Nisâ Suresi
[COLOR="Red"]10[/COLOR]. Haksızlıkla yetimlerin mallarını yiyenler şüphesiz karınlarına ancak ateş tıkınmış olurlar; zaten onlar alevlenmiş ateşe gireceklerdir.

Bilgi 21. March 2013 10:26 PM

Tekasür:1-8
Çoğaltma yarışı, mezarlara girinceye kadar sizi eğlendirip oyaladı.
Kesinlikle sizin düşündüğünüz gibi değil! Yakında bileceksiniz. Yine; kesinlikle sizin düşündüğünüz gibi değil! Yakında bileceksiniz. Kesinlikle sizin düşündüğünüz gibi değil! Eğer ki kesin bilgi ile bilirseniz çılgınca yanan ateşi kesinlikle görürsünüz. Bir süre sonra, onu, gözle görürcesine, gerçek olarak kesinlikle göreceksiniz. Sonra, o gün siz, nimetten kesinlikle sorulacaksınız.

40tr40 22. March 2013 02:28 PM

Bakara Suresi
[COLOR="Red"]286[/COLOR]. Allah her şahsı, ancak gücünün yettiği ölçüde mükellef kılar. Herkesin kazandığı (hayır) kendine, yapacağı (şer) de kendinedir. Rabbimiz! Unutursak veya hataya düşersek bizi sorumlu tutma. Ey Rabbimiz! Bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır bir yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği işler de yükleme! Bizi affet! Bizi bağışla. Bize acı! Sen bizim mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et!

berru 23. March 2013 04:28 PM

[FONT=Georgia][I][SIZE=3][COLOR=DarkRed](Bakara: 107) Göklerin ve yerin egemenliğinin yalnız Allah’a ait olduğunu ve sizin için Allah’ın astlarından bir Yakın Kişi ve bir yardımcı olmadığını bilmedin mi?[/COLOR]
[/SIZE][/I][/FONT]
[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=DarkOrange][I](İsrâ: 111) Ve de ki: Hamd, [övgü] hiçbir çocuk edinmeyen, mülkte ortağı olmayan, düşkünlükten dolayı yardımcısı olmayan Allah'a özgüdür. Ve O'nu büyüttükçe büyüt! [ululadıkça ulula][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT]

[COLOR=Indigo][I][FONT=Georgia][SIZE=3](Kamer: 49) Şüphesiz ki, Biz her şeyi; evet onu [her şeyi] bir kader [ölçü, ayar] ile yarattık.[/SIZE][/FONT][/I][/COLOR]

merdem 24. March 2013 11:16 PM

[IMG]http://www.ayetler.com/data/link/NEBE/images/nebe%2040.jpg[/IMG]

40tr40 25. March 2013 01:29 AM

MÜRSELÂT SÛRESİ
[COLOR="Red"]50[/COLOR]-Artık Kur’ân'dan sonra hangi söze inanacaklar?

Bilgi 25. March 2013 07:26 AM

İsra:11-12
Ve insan, hayrı davet eder gibi kötülüğü davet eder. Ve insan çok acelecidir.
Ve Biz, geceyi ve gündüzü iki alâmet/gösterge yaptık. Sonra Rabbinizden bir armağanlar aramanız, yılların sayısını ve hesabını bilmeniz için gecenin alâmetini/göstergesini silip, bir gördürücü aydınlık olarak gündüzün alâmetini/göstergesini getirdik. Ve Biz, her şeyi ayrıntılı olarak açıkladık da açıkladık.

berru 25. March 2013 10:12 PM

[I][FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=Navy](A'lâ 11–13) En bedbaht olan da ondan kaçınacaktır. O ki, en büyük ateşe yaslanacaktır. Sonra o en büyük ateşin içinde ne ölecek, ne de hayat bulacaktır.[/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=3]

[FONT=Georgia][COLOR=Sienna](Nisâ 56) Evet, Âyetlerimizi inkâr edenleri, kesin, ateşe atacağız. Derilerinin her yanışında, cezayı tatmaları için, derilerini başka derilerle değiştireceğiz. Gerçekten Allah Azîz'dir, Hakîm'dir.

[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I]

Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:32 PM.