![]() |
Muhabbetçi Şiirleri
[CENTER][SIZE="3"]BEZMİŞEM BUGÜN
Yeri göğü ins-i cins-i yaratan Istemem kulların bezmişem bugün Kanımızı emen sahte şeyhlerden Istemem nasihat bezmişem bugün Salatı kaldırmış sahte hocalar Düşmüş cehenneme daha bocalar Dört yanımı saran yezit yobazlar Yezitden Yobazdan bezmişem bugün Okudum manayı hakkı bulayım Bende konuşan kuran olayım Sahte hocaya birşey sorayım Neyse vazgeçtim bezmişem bugün Çalıpta çırpmış yoksulun malın Içine edeyim böyle hocanın Kanımızı emen sahte imamın Canına okuram bezmişem bugün Yüzü su görmemiş abdestli gezer Bir namaz kıldırır tüm kullar bezer Paralı olanları baş tacı eder Yoksulu soyandan bezmişem bugün Aleviyi görse dinsiz der yobaz Alem görmedi böyle hokkabaz Kurandan tek ayet asla sordurtmaz Sahte alimlerden bezmişem bugün Türban türban diye bacıyı kınar Elin namusuna bekçilik yapar Zülfün telinde zinalık arar Uçkuru bozuktan bezmişem bugün Terbiyesiz herif gözü çocukta Dikkat edin beyler evlencek onla Yavrucak daha dokuz yaşında Böyle namussuzdan bezmişem bugün Şimdi bu sözümden incinme hocam Senin tapdığın puta asla tapmazam Dinim Islamdir kuran satmazam Dini satanlardan bezmişem bugün Mezhep bilmezem söylerim sözüm Meydanda maskesiz ahada özüm Hakk narı ile yanan bir narı közüm Soğuk ateşlerden bezmişem bugün Açdırtma ağzımı söverim billah Bir ayet okuram yakarım vallah Çelebi´nin zikri fikridir ALLAH Riyakar zikirden bezmişem bugün Mustafa Çelebi[/SIZE][/CENTER] |
kARIŞIR TOPRAĞA TOZ OLUR GİDER
[CENTER][SIZE="3"]KARIŞIR TOPRAĞA TOZ OLUR GİDER
Evvel Ahir bu can bedenden gider Karışır toprağa toz olur gider Aldanma cihana, fani´dir fani Aldananlar birgün eli boş gider Kimsenin malında gözün olmaya Doymazların hepsi yoksuldur gider Eline sahip ol, beline hakim Dile sahip olanlar Hüdaya gider OKU ol kuranı , can içre candır Okumayan burdan pek cahil gider Nice insan vardır benzer hayvana Adem olmayanlar hayvandır gider Ulu meclislerde boş söz konuşma Boş konuşana arif "cahil" der gider Aşık oldum sanma güzele aldanıp Bazı gönül vardır sahtedir gider Yaptığın iyi işi hemen anlatma Yakışmaz kimseye riyakar gider Azraili unutma iki kaş arası Sessizde beklese can alır gider Kov gıybet eyleme, hakk bunu sevmez Ölmüş eti sana yedirir gider Insan vardır tebliğ eyler ol hakkı Yüzondürt sureyi okumuş gider Sanma behey zahit biz hakk bilmeyiz Bizim her sözümüz daim hakka gider Çelebi Hakk yoluna girdinse eğer Bu hakk yolunun sonu cennete gider [/SIZE][/CENTER] |
kURAN ERLERİYİZ
[CENTER][SIZE="3"]KURAN ERLERİYİZ
Ne sorarsın behey kardeş Sorma kuran erleriyiz Gel beri bizim ile özleş Özde kuran erleriyiz Sözümüz nutukdur kuran Ol kuranda olmaz yalan Bize kötü gözle bakan Bakma kuran erleriyiz Oku sor hele kurana Neler yazmış sana orda Cevabımız var sorana Veren kuran erleriyiz Dinle şimdi neler derim Müşriki tenkit ederim Mümin olanı severim Seven kuran erleriyiz Anlamam deme sakın Dön yine kurana bakın Tağuta dost olma kaçın Kaçan kuran erleriyiz Nahl suresinde varya arı Yapar hanı kovana balı Kimseye yoktur zararı Böyle kuran erleriyiz Sakıın ha namaz yok deme Rezil olursun ademe Arıyorsan bak Ayete Kılan kuran erleriyiz Desen ki abdest nerdedir Maide Nisa ne gündedir Mümin Müslim bir milletdir diyen Kuran erleriyiz Niçin mezhebim sorarsın Mezhepde hikmet ararsın Ayeti duydun ya kaçarsın Kaçmaz kuran erleriyiz Kuran derki gel hanif ol Ibrahime uy ibrahim ol Hakk emrine gel tabi ol Olan kuran erleriyiz Kuran başımızın tacı Böyle kuldan hakkda razı Vur öldür veririz canı Canda kuran erleriyiz Sevmez bizi sahte hocalar Türban isteyen bacılar Bu ne iştir ey hacılar Soran kuran erleriyiz Haramı helal saymayız Helale haram katmayız Saygılı cana kıymayız Seven kuran erleriyiz Namaz kılsak kıldın demez Abdest alsak aldın demez Ateistlerde bizi sevmez Böyle kuran erleriyiz Irkçılık yapanı sayma Hanif demem ırk sayana Yine dön bak kurana Bakan Kuran erleriyiz Binde birin anlatmadım Yüzondört sure unutmadım Sanma Tağut yıkamadım Yıkan Kuran erleriyiz Okuram hakkı kuranda Her ne ararsan var kuranda Bulduk cümlesini kuranda Bulan kuran erleriyiz Furkan otuzu hatırlatsam Bilmem nasıl olur anlatsam Haşa ben kuran satmazam Satmaz kuran erleriyiz Tek velimiz vardir ALLAH Yeter cümlemize VALLAH La ilahe illa ALLAH diyen kuran erleriyiz Bu sözün sonu olmaz Kuran ebedi bozulmaz Hile ile hakka varılmaz Diyen kuran erleriyiz Aslında haddime düşmezdi Geçen dedi ki Ali abi Bir şiir yaz ey ÇELEBI De ki kuran erleriyiz[/SIZE][/CENTER] |
bEZMİŞEM BUGÜN
[SIZE="3"][CENTER]BEZMİŞEM BUGÜN
Yeri göğü ins-i cins-i yaratan Istemem kulların bezmişem bugün Kanımızı emen sahte şeyhlerden Istemem nasihat bezmişem bugün Salatı kaldırmış sahte hocalar Düşmüş cehenneme daha bocalar Dört yanımı saran yezit yobazlar Yezitden Yobazdan bezmişem bugün Okudum manayı hakkı bulayım Bende konuşan kuran olayım Sahte hocaya birşey sorayım Neyse vazgeçtim bezmişem bugün Çalıpta çırpmış yoksulun malın Içine edeyim böyle hocanın Kanımızı emen sahte imamın Canına okuram bezmişem bugün Yüzü su görmemiş abdestli gezer Bir namaz kıldırır tüm kullar bezer Paralı olanları baş tacı eder Yoksulu soyandan bezmişem bugün Aleviyi görse dinsiz der yobaz Alem görmedi böyle hokkabaz Kurandan tek ayet asla sordurtmaz Sahte alimlerden bezmişem bugün Türban türban diye bacıyı kınar Elin namusuna bekçilik yapar Zülfün telinde zinalık arar Uçkuru bozuktan bezmişem bugün Terbiyesiz herif gözü çocukta Dikkat edin beyler evlencek onla Yavrucak daha dokuz yaşında Böyle namussuzdan bezmişem bugün Şimdi bu sözümden incinme hocam Senin tapdığın puta asla tapmazam Dinim Islamdir kuran satmazam Dini satanlardan bezmişem bugün Mezhep bilmezem söylerim sözüm Meydanda maskesiz ahada özüm Hakk narı ile yanan bir narı közüm Soğuk ateşlerden bezmişem bugün Açdırtma ağzımı söverim billah Bir ayet okuram yakarım vallah Çelebi´nin zikri fikridir ALLAH Riyakar zikirden bezmişem bugün Mustafa Çelebi[/CENTER][/SIZE] |
[CENTER][SIZE="3"]BENDEKİ BEN NEYE YARAR
'BEN'i 'Ben'den soran kişi 'Ben' 'Ben'deki 'Ben'i bilirim Şu bende bir 'Ben' varki 'Ben' o 'Ben'i 'Ben'de görürüm 'Ben' 'Ben'i bilsem şayet Olur idim Hakka ayet 'Ben'deki 'Ben' 'Ben'sem hayret 'Ben'deki o 'Ben'e şaşarım Şimdi sorsan 'Ben'de 'Ben'i Olmuşdur çokdan bir Deli Arif olan bilir beni Özümde ki bu 'Ben'i severim 'Ben'deki 'Ben' bende azar 'Ben'deki 'Ben' beni arar 'Ben'deki 'Ben' neye yarar 'Ben'deki 'Ben'e sorarım Bu 'Ben'deki 'Ben' var ya 'Ben'deki bu 'Ben'den caya Çelebi özümde yaya 'Ben'deki 'Ben'e giderim Mustafa Çelebi [/SIZE][/CENTER] |
[CENTER][SIZE="3"]ACI SÖYLER AMMA GÖNÜL YAPARLAR
Bu yolda sabit ol! Hesap sorarlar Birgün Bedenine Mezar ararlar Sanma tüm cihanda saltanat senin Süleyman da olsan tahtın alırlar Şehvete uyupta, yolundan sapma Zina diye birgün sopa vururlar Gel aldanma gönül Gül bahçesine Nice Güller vardır Bülbül avlarlar Mecnunum sanarsın Sevdim demekle Nice Mecnun vardır Çölü anmazlar Ararsın kendini uzak diyarda Yakını var iken, uzak kalırlar Yoldaş olma sakın arsız kullara Namus bilmez, seni alıp satarlar Her gördüğün şarap ,şarapdır sanma Nice Şarap vardır Zehir katarlar Aşık isen dinle Arif sözünü! Acı söyler amma gönül yaparlar Cahile aldanıp eğriye gitme Doğrudan gideni hakka katarlar Münafık´ın özü Iblisden beter Bilenler bu sözü nefsde bulurlar Haddin olmadığı yerde sözünü sakın Sözünü sakınanı Arif sayarlar Çelebi iyilik eyle sen daima Iyilik eyleyeni Cennete alırlar Mustafa Çelebi[/SIZE][/CENTER] |
Ey rahman ve rahim ALLAH
[CENTER][SIZE=3]
Evvela şunu diyeyim La ilahe illa ALLAH Külli esmae bileyim Ademdedir sırrı ALLAH Kün deyü beyan eyledi evvelden beri böyle idi Cümle melekute söyledi Budur adem safiullah Adem geldi aleme yoktan Yedi ağaçtaki meyvadan Emir geldi çık buradan Cennet sana yasak vallah Ademin sülbünden biri Gönderdik böyle bir nebi Idris mesleğin olsun terzi Özün bağlı emrullaha Görün şimdi ahu zarı Seyreyleyin şu tufanı Suda boğulan evladı Ey Nuh üzülme dedi ALLAH Bir zamanlar Ad kavminde Beyan eyledik bir Nebiye Ya Hud emrimizi söyle Sapmış kavime billah Ey Kulum gel SALIHsen Kullar yine eyledi isyan Bir deveyi sana ihsan Verecektir rızkullah Seksen yaşındaki Ibrahime Verdik bir evlat hediye Taş taşıttık kabeye Yaptırdık bir beytullah Gökten yağdırdık bir pislik gör o kavme ne eyledik Tek Lut nebiyi severdik Hanımına yok rahmetullah 'Ya Ibrahim' deyü seslendik Sana bir hediye verdik Haydi kurban eyle dedik Ismaili ya halilullah Aldı bıçağı Ibrahim Emrindir kurban edeyim ' ama' dedi 'bu evladım' Medet ey rahmetullah Dedik Ishaki verdik ya Karşı çıkma haydi bana Illada kurban şanıma 'kes' dedik ey halilullah Tam bıçağı vuracakken gönderdik koçu Cebrail ilen Pek sevdik, tavrın gönülden Sensin bana veliyullah Dinle simdi Yakubu Severim ben böyle kulu Nuru güzel Yusufu Verdik ona evvel ALLAH Nice sonra bir kuyuya attıkda sattık Mısıra Zindana attırdı Zeliha Severim Yusufu vallah Bir zaman kovulmuş Şeytan geldi eyledi bize beyan 'Hasta eyle Eyyübü! Rahman' Dedi bize lanetullah Dedik haydi bize göster Eyyübe yap türlü hüner Eyyüb sabredib de güler Demedikmi dedi ALLAH Şuayba üstatlık verdik Bir çok işleri bitirdik Musayı ona getirdik Öğret dedi Emrullah Gönderdik Musayı geri Harunuda eyledik nebi Olmayın sakın bana asi Mısırı yıkarım vallah ' Ey Firavun ' dedi Musa Bakda gör elimdeki asa Şimdi olur bir ejderha Iman et ey lanetullah Firavunun aklı şaştı Kurtaramadı tacı tahtı Aldık elinden bu halkı Çölde doyurdu rızkullah Kırk gece tur dağında Eyledik beyan sağında ' Haydı kalk de ki halka' Asi oldunuz bana vallah Musa indi tur dağından Yer gök inledi ahından Yüz çevirmişler ilahından Fena kızdı kelamullah Neyse geçdi hayli zaman Davuda verdik Süleyman Bu ne zenginlik aman Şaşırdı tüm kullar vallah Üç gün derya içinde Yunusu gezdirdik hemde Fırlattık sonra sahile Eyledik rahmetullah Ilyası alalım derken Elyesaya gösterirken Zülfikle bildirirken Zikrettirdik bismillah Zekkeriyayı biçtiler Yahyanın kanın saçtılar Isa geleceğin bildiler Pedersiz bir ruhullah Dedik yaklaş ey Meryem Pedersiz bir çocuk verem Dedi haşa ben bakirem Korkma dedi emrullah Nihayet saldık cihana Bir nebidir bakın Isaya Vazgeçtik aldık semaya Öldürtmeyiz haçda vallah Dinle Muhammed Mustafa Al şu kuranı hafızana Oku cümle kullarıma Anlat ey resulullah Dedi 'ey benim rabbim' Dinlemez beni ümmetim Kimleredir senin ihsanın Söyle bana ey emrullah Dedik tüm cihana söyle Almam müşrik cennetime Bir ateş yaktım cehennemde Yakar cümlesini vallah Her işe başlan besmeleyle Saygılı olun ayetime Sığının hep keremime Aramayın başka veliyullah Şimdi şu garib ÇELEBI Inşallah bulur rahmeti Çektirme bize zahmeti Ey rahman ve rahim ALLAH Mustafa Çelebi[/SIZE] [/CENTER] |
Mecnun ile Leyla gibi
[CENTER][SIZE=3] Bu gece bir güzel gördüm
Kaşları var yay gibi Halı hatırını sordum Sustu bana el gibi Güzel dedim bak hele Ne var dedi söylesene Dedim bu gece gelsene Yasak dedi mahrem gibi Oturdum eyledim sohbet Dedi olmaz daha sabret Bülbül bile hoş muhabbet Eyler bazen güller gibi Bana dedi sormasana Sormam dedim küstü bana Kızıyor tüm sorulara Şimdi biraz dargın gibi Dedim canım kurban edeyim Varımı yoluna sereyim Al yanağından öpeyim Kızardı utanır gibi Al yanağından öperken Bahçeden güller dererken Seni Seviyorum derken Gülüyor bana mutlu gibi Çelebi keşke görmeseydi Dedim seni öpmeseydi Dedi ister sevmeseydi Mecnun ile Leyla gibi Mustafa Çelebi[/SIZE] [/CENTER] |
Okutur Ademe esmayı şimdi
[CENTER][SIZE=3] Medet ALLAH medet gel derman eyle
Düştüm bir çıkmaza ağlarım şimdi Zikrim fikrim oldu bismillah Okurum ismini alemde şimdi Ol Nebiyullaha vardır itaatım Okuduğu ayetullaha hayranım Senden gelene hazır kanaatım Rızkımı verene şükranım şimdi Şah-ı Merdan ile seyir ettim Hakkı Sevdim gönülden Fatıma anamı Zehiri nuş eden imam Hasanı Çöllerde Hüseyni bilmişem şimdi Bir dem bülbül idim gülistanın da Çok zaman eylendim gülün dalın da Arı oldum nice gezdim kovanda Bal yapıp hizmete sunarım şimdi Okudum elifi manada buldum Öyle bir umman ki girdim boğuldum Nice sonra Iblis gibi kovuldum Rahmet Deryasını ararım şimdi Uyandim gafletden oldum bir adem Hayvan değilem severim madem Levh-i Mahfuz da ol levh-i Kalem Okutur Ademe esmayı şimdi Çelebi sen seni bil bu cihanda Yüzün kızarmasın ulu divanda Sıratül Müstakim denilen yolda Iblise minnet yok bilirem şimdi Mustafa Çelebi[/SIZE] [/CENTER] |
Güzel güzel olsada sonunda yardan geçer
[CENTER][SIZE=3] Nice sözler söyledim dinlemez halden geçer
Dilbere söylediğim söz, hep böyle boşa geçer Yana yana yandığım yar deyüben sevdiğim Şimdi elleri dinliyor böyle bir bizden geçer Yüzbin yıl yaşasanda evvel ahir sonu ölüm Cümle cihana gelenler hepsi bir candan geçer Zannetme cihan mülkü kalacaktır ebedi Evvel ahir bu cihana gelmişler gider geçer Sevdim deyü aldanma güzellerin ahdına Güzel güzel olsada sonunda yardan geçer Ölümlü bir cihandır kimse kalmadı baki Baki kalan ALLAHTIR, gerisi gelmiş geçer Gel haydi bil hüdayı kalma sakın gümanda Nice alimim diyenler bakmışsın cahil geçer Oku ol kuranı kardeş, ayet ayet harf be harf Okuyan bu alemden birgün elbet cennete geçer Bu cihan mülküne gelen elbet birgün gidecek Karun gibi zengin olmuş ama bak tahtdan geçer Aldanma ten sevdasına, ten sevdası zarardır Bak gör nice nefsi sevgi hepsi bir yardan geçer Unutma hiç bir zaman zikrin olsun Bismillah Mümin olanlardan sanma ol hüda vazgeçer Çelebi cihana geldi gezdik bir zaman deli Deliyim amma gel gör ki bu gönül 'BEN'den geçer Mustafa Çelebi[/SIZE] [/CENTER] |
[CENTER][SIZE=3]Dedim dilber söyle bana emsalin nerde gezer
Dedi bana cennet ehli, cümlesi huri gezer Dedim bir gececik gelsem olsam hem ehli cennet Dedi sen bir divanesin, din iman sende ne gezer Dedim a dilber ağlatma olmuşam ben müptelan Dedi silmem gözyaşını, gönlünde kibir gezer Dedim aşık oldum sana , vallahi hem billahi Dedi ne dersin a zahit, sende vefa ne gezer Dedim ver kuranı bana okuyayım hakk içün Dedi amma dikkat ol, bu nefsinde iblis gezer Dedim ne vicdansız yarsın , hiç bakmazsın bana Dedi bizi bilen bilir , gönlümüz hakkta gezer Dedim nice bekliyeyim, artık aç şu nikabını Dedi bu yolda olanlar hepsi sabırla gezer Dedim Hakksız gezerim, daha nice bu alemde Dedi sözün pek batıldır, şah damarında gezer Dedim okudum kuranı , ezberi bozdum dünden Dedi ezber bozmayan bu yollarda ne gezer Dedim hiçmi yoktur senin yanında kıymetim Dedi kıymet arayanlar aşık olmuş dağ da gezer Dedim Çelebi derler benim adıma şanıma Dedi adı şanı olanlar bizden pek uzak gezer[/SIZE] [/CENTER] |
Gah divane olup yanarsın gönül
[CENTER][SIZE=3]Geldik şu cihana ağlarız böyle
Gülen varmıdır ey deli gönül Kin güderek hayat olurmu söyle Yaşayıp ölürler hep deli gönül Bak hele bülbüle hayrandır güle Yar odur ki yarin emrini bile Razi isen sende gül dikenine Helal olur sana yar behey gönül Gah ağlarsın bugün ahu feryatla Gah atarsın yarın türlü kahkaha Gah gezersin akıl ile cihanda Gah divane olup yanarsın gönül Sanma nefret ile hayat yaşanır Saygısız sevgisiz gönül anlaşır Kin ile elbet ortalık karışır Sıcak dilleri buz etme gönül Kimi sahte yare vermiş malını Kimi namus için dökmüş kanını Kimi ekmek deyü almış canını Bir avuç toprağa değermi gönül Sevdiğin güzele eyle güzel söz Yansın çıra gibi gönülde bir köz Aşıklara gerek nar içinde öz Özde ki kabeye yürü a gönül Doldur aşk badesin içeyim hancı Olsa da şarabın bugün pek acı Kimi derviş gezer kimisi hacı Tesbih hırka bilmez üryanım gönül Bir yar seversin deruni derunden Sakınırsın bakan nazarı gözünden Kim demiş Çelebi ayırmış özünden Vazgeçmem yarimden, yalandır gönül Mustafa Çelebi[/SIZE] [/CENTER] |
Kükredi bir zaman illallah deyü
[CENTER][SIZE=3]Vardım dergahına seher vaktinde
Oturmuş Postuna, illallah deyü El pençe dururken onun önünde Kükredi bir zaman illallah deyü Yığıldı bendim, kaldım meydanda Elin uzatmadı yalnız bir ara Bu ne ulu divan herkes yolunca Çağrışır her yerde illallah deyü Toplanmış insanlar herkes şaşkın Gönlü temiz olan, gülüyor çoşkun Anlamadım neden özüm çok taşkın Ararım nerdedir illallah deyü Bağırdım bir zaman el medet yardım Bende bir kulunum arada kaldım Yetişmedi bana yardımı sandım Sendedir derman illallah deyü Garibem muhtacem yetimem bende Medet ya rahman himmet tek sende Bir nazar eylesen şöyle bir garibe Çoşsa gönül kabem illallah deyü Bilmem dileklerim çokmudur ya hakk Çok dahi olsa, kuluna bir bak Yardım eyle bana kadiri mutlak Razıyım nasibime illallah deyü Çelebi bu diyarlara aldanma Hayaldir bu meydan, adıdır dünya Yarın çağırırlar ulu divana Gel haydi hesap ver illallah deyü Mustafa Çelebi[/SIZE] [/CENTER] |
[CENTER][SIZE=3]Bilirim bilirim deme
Bilmediğin nice vardır Bilmediğini sende sakla Bildiklerin sana kardır Bilmediğin bir alemde Bildiklerinle eylenme Cahillere söz söyleme Söylediğin söz zarardır Evvel ALLAH bunu derim Herşeyin başıdır ilim Bilen insan olmaz zalim Hakk rahmetine hayrandır Bildiklerinle övünme Bir Arif bul harf öğrete Bilmeyenlere dur sövme Sövenler cahil nadandır Çelebi okudun geldin Bilmediğine bildim mi dedin Mahşerde yoktur velin Ol velin baki kalandır Mustafa Çelebi[/SIZE] [/CENTER] |
[CENTER][SIZE=3]Bülbül idim bir zamanlar, ol yarin bağında
Virane olmuş bağı, ben baykuşuyum o güzelin Söyler idim bir zamanlar Dilbere Hakk nameler Susar şimdi dudu diller, sözleri sırr güzelin Evvel aşk bağında iken, çekmez idim cefasın Cefasıda sefa imiş, aşk şehrinde o güzelin Gah ağladım gah inledim duymadı figanimi Güler yüzü kalmamış, kaşları çatık güzelin Sefasın çekeyim derken, yar cefaya başladı Aşıklara mana imiş ol esması şu güzelin Güzeller içinde güzel,varmı benzeri onun? Bin perde saklayamaz, ay nurunu o güzelin Istedim bir gececik yar mihmanın olayım Üçyüzaltmışbeş gün geçti yok vefası o güzelin Varıp gitsem her zaman, ol sevdiğim hanesine Uzaktan seyreyler idim nikabını şu güzelin Veçhini gördüğüm anda çoşdum indim secdeye Veçhinde bai bismillah, binbir nakşı var güzelin Müptelası olmuşam zikrederim ismini Yoktur gönlünde sevda, zikri başka o güzelin Gözyaşın´dan düşse damla, yıkılır yedi alem On sekiz bin alem çoşar, bir nazına o güzelin Gah dönerim pervane çevresinde yarimin Acımaz sinesi varmış, sarmaz bizi, o güzelin Ismini soranlara ne söylersin Çelebi Ismim şanım yok olmuş, bekasında o güzelin Mustafa Çelebi[/SIZE] [/CENTER] |
Korkarım ki...
[SIZE=3]
Dünler geçti, hiç birşey değişmeyecek. Geleceğim ise zaten meçhul, An bu andır! An içinde yaşamak gerek sanırım. Oysa anı yaşamak için geçmisten ders almak gerek, ders alınca anı kaybediyorum, anı yaşamaya kalksam, geleceğime kaygılanıyorum, kaygılandığım an geçmişe hayıflanıyorum... Nerdeyim ben? Kendime bir hayal kurmuş, avutup durmaktayım egomu. Oysa herkes bana seslenmekte ha bire, 'Uyan! bu alem boş' diye. Yok, yok... Geleceği de gecmişi de, anı da alıp bir çuvala bağlayıp, denizin ta ortasına atmak gerek... Yoksa gelmiş geçmiş ne varsa, yük diye belimde taşınacağa benziyor. Yalnız korkarım, o çuvalın içinde denizin ortasına yuvarlanan, kendim olayım.... Mustafa Çelebi[/SIZE] |
Verirsin canını, ne hayaldesin
[SIZE="3"]
Beri gel beri gel behey divane Söz dinlemez isen neye yararsın Sözlerim olsun kulağına küpe Cahillikle Hakk anayımmı dersin Güvenme Tahtına, birgün alırlar Bedenine nice mezar aralar Toprağı gör bak nasıl kazarlar Verirsin canını, ne hayaldesin Ister yüz yaşa, ister yüzelli Akibet ölümdür düşünmedin mi Mezar taşın oku, şimdiden belli Azrail gel deyince şaşar kalırsın Şaşırtmasın ALLAH kulun yolunu Kulda hakkı unutmasın yol hakka doğru Hele birde bir güzeli buldunmu Cennet Cehenemmi daha neylersin Sanma ki zorbalık cezasız kalır Hesap isterim deyü canını alır Bak gör hele, an gelir kapın çalır Hayale daldın gitmek istemezsin Çelebi cihan mülküne hayran Şimdi olsa bir kadeh içsek ayran Beni benden, seni senden ayıran Çağırır da adım adım göçersin Mustafa Çelebi[/SIZE] |
Mert olan elbet odur ki nefsi ile başa çıkar
[B][CENTER]Bilirim cemalin gören, deli olur dağa çıkar
Seni seven yetimler her biri arif çıkar Gah gelirler uzaklardan isterler seni görmek Gah yorulup yollarda kalırsa canı çıkar Kimisi hacı oluben tavaf eyler kabeyi Ben dönerim hakk için, her yanım hakka çıkar Müşrikler toplanıpta şerh eylese kuranı Her bir söyledikleri söz, vallaha boşa çıkar Günde beş kez indi başı, sandı hakikat buldu Oysa riyaya bulaşmış, gör ameli boşa çıkar Kırk yıl oruç tutuben ağzına girmese lokma Bir kerrecik şirk koşsa, bin yılı boşa çıkar Kimsenin ayıbın görme, ayıp sendedir sende Tut aynayı yüzüne, gör bak senden ne çıkar Gün be gün yoklayıp kendin, sorgula hele bir kez Şeytan dört yanını sarmış, içinden iblis çıkar Cahilin işi cahildir, uzak dur böyle kuldan Ilimden yoksun olmuşsa, o dilden bühtan çıkar Ayet ayet oku şimdi, bak zikrullah ne demiş Görelim okuyunca senden acep ne cevher çıkar Çelebi nefsini bil ki, bilen bilir Rabbini Mert olan elbet odur ki nefsi ile başa çıkar Mustafa Çelebi[/CENTER][/B] |
[CENTER][SIZE=3]Yaşamaya ne gerek var
Bugün bir hoşça ölelim Malım gitse görmem zarar Bugün bir hoşça ölelim Gülyüzlü güzel yarimden Vazgeçmedim ben sevgiden Korkum yok sırat yolundan Bugün bir hoşça ölelim Güzel bin yıl yaşasan da Karun gibi zengin olsan da Bin evladı doğursan da Bugün bir hoşça ölelim Dünya derler bunun adı Ne pir tanır nede kadı Boşa çıkar tüm avazı Bugün bir hoşça ölelim Evvel ahir sonu ölüm Sanma kar sana zulüm Tut elimden haydi gülüm Bugün bir hoşça ölelim Dünya ahvaline güvenmem Bağırıp kimseyi üzmem Yardan birgün ayrı gezmem Bugün bir hoşça ölelim Gel Çelebi nedir halın Arı ile yaparsın balın Tahtın yoktur böyle yalın Bugün bir hoşça ölelim[/SIZE] [/CENTER] |
Canda göçer Canan göçer
[CENTER][SIZE=3] Dünya derler bunun adı
Gelen göçer giden göçer Gör bak nasıldır pazarı Alan göçer satan göçer Şu nasıl pazardır öyle Hem tüccar hem müşteri böyle Üstadım nedenini söyle Cahil göçer Alim göçer Aşığım deyü övünme Mecnun gezmiştir çöllerde Alıp Leylasını şöyle Saran göçer kollar göçer Bir mana ki ol Eliftir Her kim bunu biliptir Ademden beri geliptir Nebi göçer Veli göçer Doğurmuştur bak gör Ana Bir evlat, kıyamaz ona Kuzum deyü ardı sıra Kuzu göçer Koyun göçer Mestü harabız biz amma Zahit ne anlar muamma Canlar okuyor kuran da Tahtı göçer putu göçer Çelebi Dünyayı gezeydin Ecel şerbetin içeydin Gezipte şunu bileydin Canda göçer Canan göçer Mustafa Çelebi[/SIZE] [/CENTER] |
[CENTER][SIZE=3]Istemem sohbeti Kalleş yar ilen[/SIZE]
[SIZE=3] Halimizden sorup bilenler gelsin[/SIZE] [SIZE=3] Bülbül yanıyor, çoştu gül ilen[/SIZE] [SIZE=3] Gönül kabemizin tek gülü gelsin[/SIZE] [SIZE=3] Eylemem minnet ben bu cihana[/SIZE] [SIZE=3] Gelen göçer güven olmaz bu hana[/SIZE] [SIZE=3] Ikrarımız Hakktır tek bir Rahman´a[/SIZE] [SIZE=3] Ikilik yolundan bezenler gelsin[/SIZE] [SIZE=3] Sen seni bil beyim, sen seni efendim[/SIZE] [SIZE=3] Aldanma iblise, gel kır şu bendin[/SIZE] [SIZE=3] Okumadın ayet, kuran bilmedin[/SIZE] [SIZE=3] ELIFI okuyup mim bilen gelsin[/SIZE] [SIZE=3] Yanar bu yüreğim şöyle garipçe[/SIZE] [SIZE=3] Söndüren su HAKKTA odur karipçe[/SIZE] [SIZE=3] Bu nasil muamma, nasıl bilmece[/SIZE] [SIZE=3] Defterin okuyup, yazanlar gelsin[/SIZE] [SIZE=3] Hata ettim dembedem bu alemde[/SIZE] [SIZE=3] Şu iki elimle birde dilimde[/SIZE] [SIZE=3] Keşke sahip çıka idim belime[/SIZE] [SIZE=3] Ele bele dile sahipler gelsin[/SIZE] [SIZE=3] Bir güzel sevmişem benden ırakta[/SIZE] [SIZE=3] Tutmadım elini, canı canımda[/SIZE] [SIZE=3] Niceleri emdi kan damarımda[/SIZE] [SIZE=3] Damarıma neşter vurmayan gelsin[/SIZE] [SIZE=3] Evvel Ahir odur bilmişem bunu[/SIZE] [SIZE=3] Ol HAKK olanın olmuşam kulu[/SIZE] [SIZE=3] Sıratül müstakim denilen yolu[/SIZE] [SIZE=3] Şaşırmadan doğru gidenler gelsin[/SIZE] [SIZE=3] Bir sözüm var şimdi söylesem olmaz[/SIZE] [SIZE=3] Söylenen sırrlar pek gizli kalmaz[/SIZE] [SIZE=3] Azrail gelirde canınmı almaz[/SIZE] [SIZE=3] Cana can katan cananlar gelsin[/SIZE] [SIZE=3] Sabahtan cemalin seyran eyledim[/SIZE] [SIZE=3] Ol Yarin bağında nağme söyledim[/SIZE] [SIZE=3] Küskün bakar şimdi bilmem neyledim[/SIZE] [SIZE=3] Küsmeyip barışı sevenler gelsin[/SIZE] [SIZE=3] Diler isen bugün göçeyim hemen[/SIZE] [SIZE=3] Tek bir sözün yeter, giderim gelmem[/SIZE] [SIZE=3] Gönül kabesinde bülbülü seven[/SIZE] [SIZE=3] Gülistan bağının sultanı gelsin[/SIZE] [SIZE=3] Buda benim sana sitemim olsun[/SIZE] [SIZE=3] Aşkın ateşiyle yansında kalsın[/SIZE] [SIZE=3] Sende benim gibi Hakkın kulusun[/SIZE] [SIZE=3] Hakk aşkına bizi sevenler gelsin[/SIZE] [SIZE=3] Vallahi dargınam küsmüşem şimdi[/SIZE] [SIZE=3] Kim ne bilsin nedir bunun sebebi[/SIZE] [SIZE=3] Birgün üzülceksin güzeller güzeli[/SIZE] [SIZE=3] Çelebi´nin yariyim diyenler gelsin[/SIZE] [/CENTER] |
[CENTER][SIZE=3]Seher vakti yari gördüm
Savuşuben şöyle gitti Dertli bülbül gibi öttüm Güllerimi söktü gitti Gözümden akıttım yaşlar Hikayemiz burdan başlar Türlü türlü ayrı kaçışlar Gel gitlere kızdı gitti Mecnun olsam leylam odur Hasılı kelam kendi yoktur Hakka varmak zor bir yoldur Yollarımı bozduda gitti Sevgi desem yalan diyor Utanmaz birde gülüyor Umurundamı kim ölüyor Cenazemi kıldı gitti Damla damla dolar deniz Denizi neylerim sensiz Yaşıyor denizde bensiz Didem yaşı döktü gitti Seviyorum desem sevmez Gel desem vallahi gelmez Neyleyem bu gönül bezmez Dedim ama dinlemez gitti Bir söz etti yareledi Sözün bozdu pareledi Bilmem beğenmez nereleri Sözü ağzıma tıktı gitti Çelebi anlamaz sevdadan Bilmem ne gelir mevladan Zülfün telini attı boynumdan Urgan edip takdı gitti[/SIZE] [/CENTER] |
[CENTER][SIZE=3]Şol ALLAHTAN bir dileğim var benim
Yaşadıkça Yardan uzak etmesin Yedi iklim dört köşeyi cok gezdim Sarsın kollarına ayrı gezmesin Bülbül gibi hergün name döktüğüm Gönül kabesine tahtım kurduğum Cemalin görünce hayran olduğum Nikabın çekerek yüzün örtmesin Yüzün örtüp benden sakın gizleme Cemalin görenler gezer divane 'Seni Seviyorum' diyen avare Küsüp beni benden alıp üzmesin Yazanlar leylayı hayal sanarken Gör bak mecnun oldum seni anarken Aşkın badesini nuş edip içerken 'Kadehin acıdır' deyü dökmesin Hakka giden Hakk yolunun hakkı içün Mecnun olmuşam ben o Leyla içün Beni görüp kaçar, bilmemdir niçün Ağlıyorum deyince, eyvah gülmesin Çelebi nicedir gezer alemde Bilmem nerden gelir, aslı nerede Elest bezminden, belki ötede Buluşuruz birgün deyü gitmesin Su iki mısra da buraya ait olması gerektiğini düşündüğümden, onlarıda ilaveten ekliyorum (uyuzun biri yazdi :) ) Ey gönlümün gezgin yari Sevdim birkere ötesi yok gayri Yazdım alnıma baht diye seni Sorgusu sualini Rab’dan beklerim Açtım elimi yakardım mevlaya Duyar mı sesim bilemem ama Yandım dedim bu delioğlana Kısmeti şeri O’ndan beklerim.[/SIZE] [/CENTER] |
Severem...
[IMG]http://img1.loadtr.com/b-370101-g%C3%BCzel_a%C5%9Fk.jpg[/IMG]
[SIZE=3]Ya ilahi aşk oduna yanmayı pek severem Mecnun'um ben, Leyla içün çoşmayı pek severem Yana yana yansın yürek, patlasın volkan gibi Aşk kazanına girmişem, pişmeyi pek severem Ah-u zar eylerem bazen, Gülistan bağlarında Bülbül gibi bir dikenden ölmeyi pek severem Gah Muhammed Mustafa'yı, hem Mürteza Ali'yi Ol hayrün Nisa derler, Fatima'yı severem Ağu tasını nuş etmiş, yüreği parça parça Gah Hasan'dır, gah Hüseyin Kerbelayı severem Çağırayım La İlahi, kırayım tüm Putları Parçaladım Halil gibi, İlla ALLAH severem Gah çıkarım şu meydana, zikreylerim ismini Gah gizlerim sükunetle, susmayı pek severem Bir dem Kerem gibi yanıp, kül olur savrulurum Bir dem Ferhat'a benzerde, dağ delmeyi severem Cunûn Şehrine girmişem, olmuşam eyvah hayran Bir Elife aşık olmuş, şol noktayı severem Lam elife benzer halim, belim bükülmüş gezer Kaşlarıma mim duası yazan yari severem Güzel yarimin sözleri Süheyla gelir bana Ol Lebleri şekere benzer, tatlıyı pek severem Ey Çelebi bir dem çoştun, söyledin bunca kelam Bunca kelamı söyleten, ol Rahmanı severem[/SIZE] Mustafa Çelebi K-Ü-N |
Bugün...
[CENTER][IMG]http://files.myopera.com/Snowdream/blog/ellerip.jpg[/IMG]
[SIZE=3]Bir sözüm vardır Erenler, söyleyeyim hemen bugün[/SIZE] [SIZE=3] Dinleyin yarenler beni, halden hale düştüm bugün[/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3] Nasihat edemem haşa, ilmim yok cahilem ben[/SIZE] [SIZE=3] Benzerim nadan ehline, ne olur halım bugün[/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3] Kelb rakibin sözlerine bir cevap verem desem[/SIZE] [SIZE=3] Lâl olmuş dillerim eyvah, sükûnet çöktü bugün[/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3] Bülbül gibi düşmüşem ben nazlı gülün aşkına[/SIZE] [SIZE=3] Pek çetin imiş nazları, yakar yüreğim bugün[/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3] Bir kapı açıldı girdim, ol bahçeyi vahdete[/SIZE] [SIZE=3] Sordum sorguladım kendim, kesretden geçtim bugün[/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3] Mecnun Leyla için düşmüş, gezer çölleri şimdi[/SIZE] [SIZE=3] Ne Mecnun'um, Ne Leyla'yım, yalnız gezerim bugün[/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3] İlahi bir aşk ver bana, yandıkça pek yanayım[/SIZE] [SIZE=3] Varsın yansın garip gönlüm, aşk ile pişsin bugün[/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3] Gör, Tabibler şaşa kaldı, derman bulunmaz eyvah[/SIZE] [SIZE=3] Hangi kapıyı çaldıksa, hep dertli bulduk bugün[/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3] Gah ağlarım gah inlerim, sessiz kendi köşemde[/SIZE] [SIZE=3] Yusuf kuyusuna düştüm, kervanlar geçmez bugün[/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3] Her ne beddua etsemde, ya ilahi ters çevir[/SIZE] [SIZE=3] Beni yardan ayıranlar, hep düşsün nara bugün[/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3] Bir biçareye benzerim, ruhum pek yetim kalmış[/SIZE] [SIZE=3] Kalû beladan ayrılmış, küser cihana bugün[/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3] Ey Çelebi nedir halin, şükret hakka kaldır elin[/SIZE] [SIZE=3] Zül-celalı vel-ikram'dır, çevirmez seni bugün[/SIZE] Mustafa Çelebi K-Ü-N[/CENTER] |
[SIZE=3][CENTER]Nefsine hakim olmazdan
Ruh utanır, Ten utanır Edep erkan bilmez kuldan Gökte ki Melek utanır Ağzı bozuk bir söz söyler Ananı da al git derler Beş yaşında türban diler Beşşikteki bebek utanır Pek haindir toprak satar Kul hakkı yemiş yan yatar Hakk diyeni önüne katar Vallahi şeytan utanır Dokuz yaşında kız sever İblis bile yaka silker Bir eş yetmez dört eş ister Cennetde ki huri utanır Bekçi olmus elin ırzına Gözü komşunun kızında Namussuzun Bahçesine Girmez ol bülbül utanır Biri gitmiş Vatikana Dinler arası diyaloga El vermiş densiz Papa'ya Haçta ki İsa utanır Girmiş Şehidin kanına Gazilerin anısına Tükürür hak yapısına Vallahi Çelebi utanır Mustafa Çelebi[/CENTER] [/SIZE] |
[SIZE=3][CENTER][IMG]http://img2.blogcu.com/images/s/e/v/sevdam12/8kd2.jpg[/IMG]
Bir nasihatımız vardır, dinlemezsin a gönül Bak söyleriz dem be dem, aşktan uzak dur gönül Yana yana yakılırsın, kül olur savrulursun Zemzem suyuda kurtarmaz, köz olursun a gönül Bülbül gibi öte öte, bir gülistan bağında Bahçivanlar avlar seni, sokar kafese gönül Gahi Mecnun, gahi Kerem, gahi Ferhat olursun Gahi Leyla, gahi Aslı, Şirin görünür gönül Demedik mi gel aldanma, dünya süsü hoş gelir Aldatıpta şaşırtırlar, sırat yolundan gönül Verme sırrını dostuna, dostun söyler dostuna Yedi alem duyar sırrın, olur aşikar gönül! Cahil ile sohbet etme, her sözü baş incitir Yalan söyler, bühtan eyler her bir haline gönül Arifin sözünü dinle, sözleri ilaç gelir Tatlı ilaç görülmüşmü, hekim elinden gönül Minnet eyleme kullara, rızkını veren hüda Ol Hüdaya el açmaktan, gel vazgeçme a gönül Hiç şüphesiz ölüm gelir, alıp götürür seni Ne şan kalır ne şöhretin, unutulursun gönül Son sözü söyler Çelebi, vakit dar bilki şimdi Yarın ne olur bilmezsin, geç kalırsın a gönül Mustafa Çelebi K-Ü-N[/CENTER] [/SIZE] |
[CENTER][IMG]http://img2.blogcu.com/images/d/a/m/damlasiir/garipbulbulsz9.jpg[/IMG]
[/CENTER] [SIZE=3][CENTER]Ben Mecnun'um deyü, göğsünü germe Ol Leyla bulunmaz, çöl olmayınca Kays kalayım deyüp meydana girme Şerbet içirmezler, hal olmayınca Ben Bülbülüm deyü dava güdersin Gülü de kandırıp yalan söylersin Gülistan bahçesi seni neylesin Karga gibi ötüp ses olmayınca Mecnun olan bilir, Leyla özünü Aşık isen dinle Arif sözünü Pak eyler yüreğin, yakar közünü O gönül de haset, kin olmayınca Faş etme sırrını kendin bilmeze Sırrın alıp söyler nadan ehline Koşar her köşede uçkur çözmeye Bir kişide namus ar olmayınca Gülün dikenini söker düzenbaz Korkar dikeninden çekemez hiç naz Leyla hiç kanarmı behey hokkabaz Şol Mecnun da olan aşk olmayınca Ben Leylayım diyen düşmez dillere Bülbül güle hayran, gülde bülbüle Buz edip dilleri, söver gönüle Eyvah bir yürekte nar olmayınca Çelebi'm yanıyor bak gündüz gece Aşk derler adına, bir garip hece Bir yalnızlık çöker, her yaşta bile Bir buse verecek yar olmayınca Mustafa Çelebi[/CENTER] [/SIZE] |
[SIZE=3][CENTER][IMG]http://tr1.harunyahya.com/Image/guncelyorumlar/pismanlik3.jpg[/IMG]
Benim olsun deyü, garip bülbülü Bir kafese soksan, küser ne fayda Bağı Gülistandan, koparsan gülü Susar tüm bülbüller, solar ne fayda Ister yüz yıl yaşa, ister yüz elli Güvenme malına göçersin deli Ister kafir ol, istersen Veli Can alıcı canın, alır ne fayda Süleyman'ım deyü Tahta otursan Gahi Nemrud gahi Firavun olsan Bir meleği alıp kanadın kırpsan Uçamaz kanatsız, küser ne fayda Girmişsin zindana, özgürüm sanıp Her bir tatlı dile, yalana kanıp Pişman olup birgün, yıllarca yanıp Yolsan saçlarını, küssen ne fayda Çok zenginim deyü boşa övünme Giysen türlü türlü, kumaş bedene Gün gelir ölürsün, kalır ellere Dünya malı senin olsa ne fayda Deruni derinden bir yar seversin Dillere düşürür, ele söylersin Laf ederler bunu sende bilirsin Suküt eden diller küser ne fayda Rabbimden medet dilerim bende Muhtaç bırakma Çelebi'yi ellere Senden uzak yollar tutsam önümde Er geç dönüş sana, kaçsam ne fayda Mustafa Çelebi[/CENTER] [/SIZE] |
[SIZE="3"]Güvenme güzelliğine çarhı devran götürür
Kibirlenme mal mülkünle, Azrail alıp götürür Yüz bin oğlun olsa dahi, bir o kadar da kızın Hiç bir faydası dokumaz, Ölüm kapar götürür Gah müminim dersin her dem tutmazsın Hakk emrini Gah batarsın gel gör şirke, imanını götürür Kimseye bir ekmek vermez, ambarı doldurursun Sen göçünce toprak alır, pörtü böcek götürür Kendini Süleyman sanıp türlü libas giyersin Kuş dilini bilmeyeni cehenneme götürür Bülbül zannedip kendini öte durma boşuna Gül riyayi fark ederse, Hüda bağı götürür Çalıpta çırparsın hergün, akça üstüne akça Hem yedirmez hem yemezsin, eller kapıp götürür Elhamdülillah ÇELEBİ bir miskin kula benzer Hiç birşeyi olmayandan Azrail ne götürür?[/SIZE] |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:11 PM. |