Selamun Aleykum! Değerli Gerçek Hanif Kardeşim!
	Alıntı:
	
	
		| 
					gerçek hanif Nickli Üyeden Alıntı
					   Arkadaşlar  bizim  burda ( Gemlik'te)  şuan saat  akşamın  19:51  i   Hava  karanlık  oldu.Siyah  bulutlardan  olabilir.ama  iftara nerdeyse  yarım  saat  var.Oruç  açılabilir mi  ?  sizce.
 Basit   çocukça  bir  soru  gelmesin  size.şundan  sordum  siyah  ipliğin  beyaz  iplikten  ayırt  edilmesi  kıstası , ölçüsü  ile  oruc'a   başlama  ve    açmaya   baktığımdan  dolayı.ölçü  bu  havanın  şuanki  durumu  olamaz mı ?  illa  imsakiye deki mi  ölçü  alınacak.selam ile.
 | 
	
 BAkara 187 de geçen ifade  siyah ipliğin beyaz ipliğinden kasıt sahur vaktidir. Sonrasında geceye kadar yeyiniz içiniz şeklindedir. Gece Güneşin batması ile başlar. Güneşin doğumundan yaklaşık yarım saat evvelden güneşin batışından sonraki zamana kadar geçen süre oruç süresidir.
Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur.
Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır.
Sevgi,saygı ve muhabbetle.
Allah'a emanet olunuz.