Tekil Mesaj gösterimi
Alt 3. September 2011, 10:17 PM   #7
Kaytağı
Yeni Üye

Tesekkür: 1
5 Mesajina 11 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 0
Kaytağı has much to be proud ofKaytağı has much to be proud ofKaytağı has much to be proud ofKaytağı has much to be proud ofKaytağı has much to be proud ofKaytağı has much to be proud ofKaytağı has much to be proud ofKaytağı has much to be proud of

Alıntı:
hiiic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kaytağı kardeşim. üstelik şu ayete rağmen hala zorlaştırmaya ve dibini kazmaya devam ediyorlar. Çünkü başka işleri olmayan alim kisveli birileri şu genel taktiği uyguluyor;; Onların inancından daha fazlasına inanıyormuş gibi görün ve onları kullan. Bir inancı yıkmak için başka inanç kullanıyorlar ve ne yazıkki bugün pek çok kişi islama inandığını zannettiği halde başka bir dine inanıyor,...

Zaten kuran okuyup bilmeden anlamadan neye inanılıyor ki? adam kurana inandım diyor ama bir ayetini bile bilmiyor,, şimdi bu neye inanıyor...

Mâide 101
Ey iman edenler! Açıklanırsa hoşunuza gitmeyecek olan şeyleri sormayın. Eğer Kur'an indirilirken onları sorarsanız size açıklanır. (Açıklanmadığına göre) Allah onları affetmiştir. (Siz sorup da başınıza iş çıkarmayın). Allah çok bağışlayıcıdır, aceleci değildir.

Ama ben bunun yani Kuranın üzerine kitap yazmanın neden olduğunu öğrendim. Allah öğretti... Dayanağı Kuran değil, farklı söylenti ve rivayetlerden oluşan fıkıh, akaid, sohbet v.s. kitaplarının yazılma sebebini Allah bize bildirdi.
O bize gerçekten çok önemli bilgiler verdi. O ne güzel vekillik yaptı. Bizi sapıklıktan ve batıl peşinden kurtardı.

Bakara 79
Elleriyle (bir) Kitap yazıp sonra onu az bir bedel karşılığında satmak için "Bu Allah katındandır" diyenlere yazıklar olsun! Elleriyle yazdıklarından ötürü vay haline onların! Ve kazandıklarından ötürü vay haline onların!

"Bu Allah katındandır"
-hadis kitapları dini hükümüş, peki ALlah katından mıdır?
-İlmihal kitapları Allah katından mı yoksa diyanetin 3. katından mı?
-resimli namaz hocası kaçıncı kattan?
-Fıkıh, akaid, kelam v.s. bir sürü saçmalık kimin katından??

Allah katından gelen Kutsal kitaplarıj sayısı bellidir.
Kuran bunların sonuncusu ve tamamlayıcısı, doğrulayıcısı ve toplayıcısıdır.

Hicr 9
Kur an'ı kesinlikle biz indirdik; elbette onu yine biz koruyacağız.
Açıklayıcı Ayetlerin konuyu çok güzel pekiştirmiş.Emeğine sağlık.
Fakat,yazdığı kitap hakkında "Bu ALLAH katındandır"diyen birisi var.Bu zat,daha ileri gidip yazdığı kitaba eleştirinin "kutb-ul Azam"dan bile gelse aldırış edilmemesini söyleyecek kadar ileri gitmiştir.
Said-i Nursi....
her doğruyu her yerde söyleme cesaretimin(aptallığımın) olduğu yıllarda,bir grup nurcuya şu soruyu sormuştum:Said-i Nursi,İngilizlerin ülkemizi işgal ettiği dönemde yaşıyordu.Hatta israil devleti kurulduğunda da yaşıyordu.
Nasıl oluyorda ciltler dolusu kitaplar yaan bir adam,şapka inkılabı için bile bir tarafını yırtarcasına çırpınan adam ingiliz işgalini,İsrail in kuruluşunu kınayan tek satır yazmamış???
Sonuç iyi bir dayak yemiştim....
Kaytağı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Kaytağı Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 3 Kisi:
Anonymous (4. September 2011), dost1 (3. September 2011), hiiic (3. September 2011)