muhiddin arabi fusuhusil hikem mi ne var. onu rüyasında peygamber yazdırmış buna.
Hatta aynı kitapta evliyaların peygaöberlerden daha üstün olduğunu söylüyor. Peygamber şeriat getirip tarikat yaşatırmış ama evliyalar tarikat getirip hakikat yaşatırmış..
Zaten peygamberin veremediği hidayeti şefaati bunlar vermiyor mu?
Ama muhiddinin sapıklıkları bu kadarla bitmiyor. Forumda bir dönem bu adama münafık dediğim için bir arkadaş korktu da ben daha tartışmam dedi. İslam büyüğüne hakaret etmişim.
Nahl 52
Göklerde ve yerde ne varsa, O'nundur, din de yalnız O'nundur. O halde Allah'tan başkasından mı korkuyorsunuz?
muhiddinin çizmeyi aştığı yer ne peygamberlik ne de yeni kuran getirme yalanı. O kendisini ALlah ilan etti. evet evet doğru duydunuz. Adam kendisini kitabında Allah ilan ediyor.
Ama bu kadar da değil. şimdi diyeceksiniz ki daha sı da mı var... evet muhiddin gibiler sınır tanımaz çünkü, Bakın kitapta şöyle bir sözü var "zaman zaman ben ona secde ederim, bazen de o bana secde eder" diyerek sapıklığı daha üst boyuta getirerek Allahın kendisine secde ettiğini idda ediyor...
Allah kullarından dilediğine Salat eder, yani destek olur, özellikle haksızlığa karşı çarpışan mazluma çarpıştığı müddetçe destek olur. Ama secde eder demek yani; saygıyla büyüklüğünü kabul etmek, Haşa Allaha yakıştırılamaz.
Ama şimdi siz sandınız ki muhiddin kendisini Allahtan daha büyük gösterdi de tamam bu kadar. Hayır hayır bu sapığın yoldan çıkmışlığı bitmedi...
Kitabında diyor ki, Sakın bu kitabı (şu anda benim yaptığım gibi) yermeyin, bu kitaba laf etmeyin...
Tabi eskiden bana bu sitede yapma etme, tarikat tasavvuf büyüklerine laf etme diyen arkadaş da böyle bir lafın kurbanı...
Şimdi muhiddinin yolundan gidenler kimler???
-fetullah gülen her videosunda insan olmadığını, insan zannedildiğini vurguluyor.. mahlerden sırattan kurtaracak şefaatinden bahsediyor ve kurtarmayacağı insanlar için ağlıyor... Hemde ne ağlama, tam oscarlık...ama oscar alan oyunculardan daha fazla serveti vat.
-egemenlik kayıtsız şartsız Allahındır diyen arkadaşı tanırsınız az çok... Bu egemenlik Allaha ayit ama Allah adına bu egemenliği kim kullanacak bir tahmin edin bakalım.
v.s.
liste uzar gider. ben şimdiya kadar 1 tane sarık takan samimi din adamı gördüm oda şeker hoca lakaplı bir cami imamı. "şehit düşen memlekette camide yatıp kalkılmaz, Allah hesabını sorar. memlekette birileri acı çekerken bizim burda yaptığımız kendimizi kandırmaktır, ne Allah bunu emretti nede peygamber böyle yaptı" dedi ve istifa etti. işte şereli haysiyetli imamdı. Ahirette Allah bu kıyam'ın karşılığını şüphesiz verecektir. Keşke diğer imamlarada örnek olsaydı,, hele delilsiz dayanaksız hatta sahte belgelerle insanların hayatlarını dağıtan onları yıllarca hapiste yatıran savcılarada ibret olsun. Hepsi Duvara yaslanmış keresteler, sobanın tutuşturulacağı günü bekliyorlar.
Konu hiiic tarafından (4. September 2011 Saat 01:56 AM ) değiştirilmiştir.
|