Alıntı:
Kaytağı Nickli Üyeden Alıntı
Bu teferruata inenler Yahudi zihniyetlilerdir.."Onlara bir inek kesin" denildiğinde teferruat istemişlerdi...
Allah ta işlerini zorlaştırmış işlerini yokuşa sürmüştü..
|
Selam; fikrinize katılıyor olmakla beraber oradaki ayetlerin farklı yorumlanması gerektiğini düşünüyorum.
Önceleri ben de Yahudilere herhangi bir inek kesilmesinin emredildiği ve
onların da detay soruşturduğu için Allahın bu işi yokuşa sürdüğünü düşünüyordum. Fakat biraz araştırınca Yahudilerin işi yokuşa sürdüğünü düşünmeye başladım.
Konunun geçtiği zamanlarda İsrailoğullarının da içlerinde bulunduğu eski mısırlıların dininde sembolü inek olan bir tanrıça var. (Muhtemelen
Hathor'dur)
İsrailoğulları bu dinden etkilendiklerinden olsa gerek farklı doğan bir ineği kutsal addetmiş ve onu sembol olarak görüp diğer ineklerden farklı görmüş, AYRI TUTMUŞ olabilirler. Aslında Rabbimizin KESİN diye emrettiği inek BESBELLİ olmasına rağmen sırf onu kesmeyi istemediklerinden sürekli işi yokuşa sürmüş olabilirler. Zira Musa onlara ineğin kesilmesi emrini ilettiğinde
bir ineğin kesilebilecek olmasına bile çok şaşırmışlar ve "sen bizimle dalga mı geçiyorsun" benzeri bir tepki göstermişlerdir. Sonraki yolculuktaki buzağı heykeli meselesi de bu dinin etkilerini bir türlü üzerlerinden atamamaları ile ilgili diye düşünüyorum. En doğrusunu Allah bilir.
Tabi ki söylediklerim varsayım gibi gözüküyor ama sırf şu mesele için araştırmaya girdiğimde bulduğum bilgilerden dolayı resmen kayboldum bir sürü
ham veri elde ettim. Mesela putperestliğin genelde yıldızlarla, yıldız takımlarıyla, güneşle, ayla ilişkili olduğu gibi... Yani Yahudiler ile ilgili ayetlerde sürekli geçen Tûr kavramı bile bir boğa veya YILDIZTAKIMI meselesi ile ilgili olabilir. Bkz: (
toro,
taurus,
Mino-tor,
ha-thor)
Belki Tur-i Sina da bu mesele ile ilgili olabilir. (
Cen-taurus,
Alfa Cen-tauri)
Neyse biraz dağınık oldu ama dediğim gibi bunlar ham bilgi. Bir çok yanlış olabilir. Araştırmalarım inşaallah belli bir seviyeye geldiğinde derli toplu halde açıklayacağım.
Selamlar.