Tekil Mesaj gösterimi
Alt 9. September 2011, 09:48 AM   #9
hiiic
Uzman Üye

hiiic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1.908
1.298 Mesajina 2.732 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 27
hiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud of

Alıntı:
Allah(c.c) bana değil, Fakiri düşman belleyen zihniyettekine veriyor bu yüzden yeryüzünde bozgunculuk adaletsizlikler ortaya çıkıyor.
Benjamin Franklin (şu 100 dolardaki kaliteli insan. ABD ye böyleleri geldiği için çok kısmetli şanslılar) der ki; Para ile insanın ortak yanı her ikisinin de birbrinin sahtesini yapmasıdır der.

Paranın yada genel tabirle dünya malının yoldan çıkarıcı etkisi gücü var. İyiyim diyen pek çok insana zenginlik gelince bir bakmışsın tamamen değişmiş. Bu hepimizin çevremizden gözlemlediğimiz bir olay. Fakirlikten zenginliğe tırmanan insanlar bir bakıyorsun ki geçmişlerini unutuyor, hatta o malda o kadar da fazla cimri oluyorlar ki...

Bu nedenle iyi insan kötü insan diye ayırmak istemem. Elbette bu yazdıklarımıza şahit olan gören Yüce Allah dilediği insanın nefsini temizler, onlar müstesna.

Muhtaç durumdayken eğer para kazanırsa yardım yapacağım bilmem ne edeceğim diye atıp tutan pek çokları parayı bulunca yoldan çıkmışlar hatta Kuranı görmezden gelmişlerdir.... Allah bu dünyanın bu evrenin sistemini böyle yaratmış, o dünya malını imtahan hayatı için yoldan çıkarıcı şekilde yaratmış... bizleri de yoldan çıkmaya müsait olarak...

Kısaca rabbimin ayırdığı sıfatla insanı bu bahsettiğimiz konuda genel olarak 2 gruba ayırabiliriz.

Alak 6-7
İnsan kendisini yeterli gördüğü zaman azgınlık eder.

Kuranın genel anlatımı da bundan bahseder bize...

Alıntı:
Şimid bana şans oyunundan trilyonlar çıkmış olsa ( Mesela oynadığım yada aldığım yok ta misal yani ) onu fakirlere dağıtacağım desem Allah bize bu fırsatı neden vermiyor ?

Yoksullara böyle bir yardım İslami bir çözüm değil. Kuran bize Salat ı ikame etmemizi emreder. Bu şekilde ihtiyaç sahibine ulaşılabilir. Sadakalar sevaptır ama her amelin derecesi farklıdır.

Alıntı:
Dağıtmak
Mal dağıtmak Yasak... mal infak edilir, şükrü verilir. zekat (vergi) ve sadakalar ile infak edilir.
Mal dağıtmak kişileri dilenciliğe bile alıştıracağı için günaha sebep olur... Ayrıca dağıtanında kınanma tehlikesi var.

Konu hiiic tarafından (9. September 2011 Saat 09:51 AM ) değiştirilmiştir.
hiiic isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
hiiic Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
dost1 (11. September 2011), gerçek hanif (9. September 2011)