Tekil Mesaj gösterimi
Alt 9. September 2011, 10:03 AM   #9
hiiic
Uzman Üye

hiiic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1.908
1.298 Mesajina 2.732 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 27
hiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud of

Daha açıklayıcı olması için dünya malının tehlikeli özelliklerini APAÇIK anlatan ayetleri paylaşmak isterim. Aslında başlıbaşına bir konudur.

Bakara 258
Allah kendisine mülk (hükümdarlık ve zenginlik) verdiği için şımararak Rabbi hakkında İbrahim ile tartışmaya gireni (Nemrut'u) görmedin mi!

En’âm 44
Kendilerine yapılan uyarıları unuttuklarında, (indirmiş olduğumuz sıkıntı ve musibetleri kaldırıp) üzerlerine her şeyin kapılarını açtık. Nihayet kendilerine verilenler yüzünden şımardıkları zaman onları ansızın yakaladık, birdenbire onlar bütün ümitlerini yitirdiler.

İsrâ 16
Bir ülkeyi helak etmek istediğimizde, o ülkenin zenginlik sebebiyle şımarmış elebaşılarına (iyilikleri) emrederiz; buna rağmen onlar orada kötülük işlerler. Böylece o ülke, helake müstahak olur; biz de orayı darmadağın ederiz.

Kasas 58
Biz, refahından şımarmış nice memleketi helak etmişizdir. İşte yerleri! Kendilerinden sonra oralarda pek az oturulabilmiştir. Onlara biz varis olmuşuzdur.

Sebe’ 34
Biz hangi ülkeye bir uyarıcı göndermişsek mutlaka oranın varlıklı ve şımarık kişileri: Biz, size gönderilmiş olan şeyi inkar ediyoruz, demişlerdir.
(varlıklı padişah ve yalakalarının M.Kemal ve Dostlarını tanımadığı günü hatırlıyor musunuz?)

İnşikâk 13
Zira o, (dünyada) ailesi içinde (mal-mülk sebebiyle) şımarmıştı.

O unutulmayan arkadaşı da hatırlayalım... Günümüzde 1000lercesi var..

Kasas 76
Karun, Musa'nın kavminden idi de, onlara karşı azgınlık etmişti. Biz ona öyle hazineler vermiştik ki, anahtarlarını güçlükuvvetli bir topluluk zor taşırdı. Kavmi ona şöyle demişti: Şımarma! Bil ki Allah şımarıkları sevmez.

Yani dünya malının insanı yoldan çıkaran özelliği var. Rabbimiz halimizi pek iyi görüyor, bizlerin azmıyacağını, nankörlük etmiyeceğini, böbürlenmiyeceğimizi bilse emin olun zenginliği katmerli katmerli verir. Ben kendi adıma rabbime ve ayetlerine güveniyorum, onun verdiğine razı olmaya çalışıyorum, hakkettiklerim yüzünden verdiği belalara sabretmeye çalışıyorum. O en güzel vekil, yol gösteren düzene koyandır.
Bu ayetleri konuyla bağlantılı buldunuz mu? Açıklayıcı oldular mı?

Konu hiiic tarafından (9. September 2011 Saat 10:06 AM ) değiştirilmiştir.
hiiic isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
hiiic Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 3 Kisi:
Anonymous (9. September 2011), dost1 (11. September 2011), gerçek hanif (9. September 2011)