Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10. September 2011, 04:14 AM   #3
hiiic
Uzman Üye

hiiic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1.908
1.298 Mesajina 2.732 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 27
hiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud of

Yani şunu çok garipsiyorum...

Allah her zaman yapılacabilecek dua iznini vermişken. Üstelik her zaman beni anın emrini vermişken, hatta sabah aşkam sürekli beni övün demişken ki zaten hayata anlayan gözlerle bakanlar pek çok olayda rabbin büyüklüğünü görüyor, tespih etme hissini duyar.Güneşin doğması ve batması gibi muazzam bir kozmik olayın bilincinde olmak da bu tespih hissinin en büyüklerindendir... keza aynı olayı ilk defa görüyor olsak büyük bir endişeye kapılırdık ama alıştık zamanla güneşin doğması ve batması sıradan gelmeye başladı ama harika bir mucizedir.

Bu kadar şeyin üzerine Allah birde 5 vakit mi eklemiştir?

Bu şuna benzer;
-Hanifler sitesi sürekli olarak web tarayıcınızda açık kalsın, ne zaman kapatırsanız bilgisayarınıza virüs bulaşır. hep açık kalsın.
-Ayrıca sabah öğle ve akşam belli vakitlerde de açık kalsın. saat 2-3 arası açık kalsın.

?

Allah'ın öğlen dediği vaktin tüm kuşluk ve ikindi zamanını içerdiğini düşünüyorum. Güneş batmadan önce dediği ikindiden akşama kadarki tüm süre, Gece denen sürenin güneş batımından sabaha kadarki süre olduğunu zannediyorum...

Yani bölümlere ayrılan zaman dilimleri de yine tüm günü anlatıyor diye zannediyorum.

Gece uyuyup dinleneceğimiz için, sessiz sakin bir kısmında kalkıp anlaya anlaya Kuran okumaya geleneksel anlayışta teheccüt namazı diyorlar.ve 6-12 rekat ne olduğunu anlamadan lambur lumbur namaz kılıp yatıyorlar. Bu hareket kuran kültürüne ne kadar uyuyor?

Acaba yanlış mı zannediyorum...

Konu hiiic tarafından (10. September 2011 Saat 04:20 AM ) değiştirilmiştir.
hiiic isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
hiiic Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
Miralay (19. September 2011)