Alıntı:
Sevgili hiiç, işte bu yüzden ben, müslüman değilim. Çünkü şeytan çıkaramıyorum bunlar gibi. Öyleyse şeytan benim.
|
Valla anlamadım Fazıl's...
Şöyle mi demek istedin; ben bunlar bu sapık tarikatlılar gibi olmadığım ve bunların batıl hurafe boş inançlarının peşinden gitmediğim için aynı ismi paylaşmaktan rahatsızlık hissediyorum.
Korkmayın rahatsız da olmayın. Onlar müslüman değiller. İnanmazsanız kendilerine sorun,, size önce müslümanız gibi ağızlarını eğip bükecekler sonra asıl peşinden gidip kimlere tabi olduklarını, hangi dinin mensubu olduklarını söyleyeceklerdir.
Örneğin; Nurcuyum, sülümancıyım, nakşibendiyim, kadiriyim, müridim, ben şafiyim ben sünniyim, ben şiiyim, ben mesneviyim ben budistim, ben dürziyim, ben aleviyim, ben sünniyim, ben ruhbanım, ben dervişim, keşişim, hristiyanım, yahudiyim, çeşdiyeyim, kübreverdiyeyim, ışıkcıyım, fetocuyum, osmanlıcıyım, mehdiciyim v.s. diyecekler hangi dine mensupsa onu itiraf edeceklerdir. Onlar kendisine kitap verilip sonradan sapıkklığı tercih ettikleri için aslında hepsi Ehli Kitaptır ve ehli kitaplara yapılan uyarıları alınmaları gerekir. ve onların bu dinler içinde tabi oldukları gizli şirke düştükleri önderleri, ahirette şefaat umdukları bekledikleri şerikleri vardır.
Mahşerde bu dinlerin hiçbiri kabul edilmeyecektir.
Çünkü;
Âl-i İmrân 64
(Resulüm!) de ki: Ey ehl-i kitap! Sizinle bizim aramızda müşterek olan bir söze geliniz: Allah'tan başkasına tapmayalım. O'na hiçbir şeyi eş tutmayalım ve Allah'ı bırakıp da kimimiz kimimizi ilahlaştırmasın. Eğer onlar yine yüz çevirirlerse, işte o zaman: Şahit olun ki biz müslümanlarız! deyiniz.
Âl-i İmrân 85
Kim, İslam'dan başka bir din ararsa, bilsin ki kendisinden (böyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o, ahirette ziyan edenlerden olacaktır.
Bu aradıkları din ne kadar islama benzesede, Anlamadıkları Kuran ayetlerini "Kuranı kültürü ve emri dışı", boş boş tespikle çekselerde bu uydurulan dinlerin mahşerde bir değeri kabulu yoktur. Dolayısıyla Kuran dışı islama sokularak uygulana herşey yeni din aramaktır ve ASLA kabul edilmeyecek, ameli boşa gidenlerden olacaktır. Zaten yaptıkları ameller boş şeylerdir. Nice cemaatler kendi uydurdukları tespikleri çekerler, sonradan ekleme dualar okurlar. Bu yeni din aramaktır ve bir değeri olmadığı gibi mahşerde bu bidatler tam tersien günah olarak eklenecektir. Asıl olan niyet miyet diye ağız eğip bükenler boşuna uğraşmasın. Bidat uydurmak çok tehlikeli ve lanetlenmiştir. Asıl kalıcı olan salih,faydalı, yararlı, sevaplı ameldir.
Bu grupların ağızlarını eğip büküp kendilerini müslümanmış gibi gösterme ve bu ismi kullanma çabaları boştur dğersizdir. Çünkü Allahın bölünmeyin parçalanmayın ayetini çiğnemiş kafirden müslüman olur mu? O ayeti çiğniyeren o ayeti inkar etmişlerdir ve Kuranda inkar edenler diye anılan yerlerin muhatabıdırlar.
Yani rahatça ben MÜSLÜMANLARDANIM diyebilirsiniz.