Yani Laiklik karşıtı söylem Kıraldan çok kıralcılık yapmaktır.
Allahın hükmü geçerlidir diye bağırılır bağırılır ki bunu bağıranın kapasitesi bilgisi zaten belli...
Sonra tahiyyatta işaret parmağı kaldırılırmı kaldırılmaz mı diye savaş çıkarır.
Bunlar oldu...
Kuran canlı mı yoksa ebedi mi diye mutezile eşairiye felan birbirlerine girdiler.
Daha laikliğe neden gerek duyulduğunu bilmek gerek herşeyden önce
-Laikliğin mezhep savaşllarını dururucu etkisi bile vardır... Böyle bir nimeti Allah kendisi emretmiştir ama etmeseydi bile Kulların icat etmesi gerekirdi.
ama icada da karşı olabilir birileri.
Çünkü din vicdani bir meseledir. isteyen istediği gibi inanır ama kimse kimseyi (ceza hukuku hariç) hiçbir şeye zorlayamaz,,, benim dinimin emir ve düşüncelerini kabul edeceksin diyemez. Kimse beni şeriat yönetimi diye o uyduruk camiye sokamaz. Elhamdülliah müslümanım. Zaten mahşer günü kimin ne olduğu çıkacak ortaya.
ŞERİAT UYGULANMASI İÇİN DİNE SOKULAN HER RİVAYET HER UYDURMA TAMAMEN TEMİZLENMELİDİR. AKSİ TAKTİRDE ALLAHIN EMRİNİ DEĞİL, ŞEYTANLARIN UYDURDUKLARI HAYATA GEÇİRİLİR. ŞERİAT YÖNETİMİ SADECE KURAN TALİMATLARI İLE HAYATA SOKULUR. ARAYA BEŞERİ AÇIKLAMA GETİRİLMEMELİDİR.
Beşeri hükümleri dine sokmuş ve bunları din diye savunan insanlar bana, Allahın indirdiğini bırakıp beşeri kanunlara uymayın diyemez. Demesi için önce kendisi temizlensin bidatlardan.
Din temizlenmeden şeriat isteminde bulunmak, adeta yıkamadan meyve yemeye benzer hatta daha kötüdür. Çünkü Fitneyle zehirlenmek tarım ilacıyla zehirlenmekten daha kötüdür (Bakara 217).
Konu hiiic tarafından (18. September 2011 Saat 08:27 PM ) değiştirilmiştir.
|