Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25. October 2011, 09:26 PM   #10
hiiic
Uzman Üye

hiiic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1.908
1.298 Mesajina 2.732 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 27
hiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud of

sana aynen katılıyorum...

ben keza Kuranda HAC ayetlerinin bölgeselliğine inanıyorum. Onları merkezde toplamak, demokrasi meclisi yada eğitim merkezlerinde toplamak amacıyla yapıldığı açık.

Tıpkı salatın zamanları gibi bölgesel. Farklı bölgelerde salatın zamanları değişir, çalışma zamanları her bölgede farklıdır.
Hac da her bölgede farklıdır.
Oruç da her bölgede farklıdır.
Şu anda VAN da deprem oldu, işte Ramazan ayı girdi. şimdi bize az yemek, az kullanmak ve oruç tutarak tasarruf ettiklerimizle oradan fakirleri insanları doyurmak ihtiyaçlarını gidermek düşer.. Tabi bir mescit kanalıyla (KIZILAY, MEHMETÇİK VAKFI) kendi başına yapılan da sevaptır ama mescitte (kurumlarla) salatın (hizmetin) yanında falza birşey ifade etmez. Kaynaklar tek elde birleşirse daha kuvvetli olur ki buda Salatla imar etmenin tek başına Salat etmekten kat kat üstünlüğünü gösterir (cemaatle namaz kılma 27 kat üstündür diye çevirmişdir geleneksel yaklaşım)

Hac, Oruç, Salatın zaman ve vakitler, bölgeden bölgeye, dönemden döneme, toplumdan topluma değişir.

İnancındayım...

Farklı düşünen arkadaşlara saygı duyuyorum ve bir delile dayalı olarak aksini söyleyen olursa fikrimi değiştirip onun söylediğine iman ederim.
hiiic isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla