Alıntı:
Sizler kendi kafanıza göre hareket edip hiçbir tefsir, fıkıh, hadis, siyer nahiv, emsile okumamışsanız burada bizi eleştirmenize hiçbir hakkınız yoktur.
|
diyorsun da FEDAKAR... (ki saydığın kitapları PEYGAMBER bile okumadı, ama bunu akledecek kapasiteyi sende göremiyorum)
sen; biyioloji, matematik, geometri, fizik, tarih, felsefe, mekanik, sosyal bilimler okumadan bizi eleştirme hakkını nereden alıyorsun?
senin saydığın kaynakların kendilerine bile faydası yok... Bırak dine bile aykırı, dandik, uydurma, aptalca çok fazla bilgi içeriyor. Kuranın ötesinden din adı altında bütün saçmalıkları dine sokan bu kaynakları överken acaba pozitif bilimleri neden hesaba katmıyorsun?
Ya vallahi ben diyecek laf bulamıyorum.
Alıntı:
Dini ilimler tek başına öğrenilmez.Sizler kuru bir yorumlarla bir şeyler bildiğinizi sanıyorsunuz.
|
güleyim mi ağlayayım mı şaşırdım açıkcası...
Dini otorte TEK başına öğrenilir, o da Kuranı kerimdir. Ama beşeri uygulamada Allahın açıklamadığı hükümler BİLİM ile verilir. Yani senin dinsiz saydığın laik sistemin laik ve dinsiz pozitif bilimleriyle,,, sen ne zannedersen et, Allah böyle emrediyor.
Din tek başına öğrenilmez diye ne kadar pislik varsa sokdunuz İMAN akidelerine... ne kadar masal hikaye varsa Hepsini din diye uyuttunuz millet, hayır dinden soğuyan akıllı insanların vebalini de aldınız...
Alıntı:
Hayır, sizin yolunuz yanlıştır.Biz burada en doğru yol ne ise onu anlatmaya çalışıyoruz.Kimseyi tenkid edip töhmet altında bırakmak diye niyetimiz yoktur.Allah size hidayet versin diyorum...
|
Azıcık daha sabredelim arkadaşım, önümüz ÖLÜM... Önümüz MAHŞER,, önümüz HESAP günü... o vakit kimin doğru yolun, kimin eğri yolun sahibi olduğunu ALLAH kararını verecek.
Kimin kaynağı daha sağlam, kiminki eğriymiş onu da göreceğiz. az daha sabredelim...