Sevgili FEDAKARADAM kardeşim;
Göstermek istediğim noktayı atlamışsın o yüzden konuya farklı bir açıdan tekrar dikkatini çekmek istiyorum.
Bu "Allaha ortak koşan" müşrikler HERŞEYİ Allahın yarattığını ve putlarının yaratamadığını da biliyorlardı. Şu ayetler
ONLAR için indirilmedi mi?:
Alıntı:
(Müminûn: 84–89) De ki: "Eğer biliyorsanız, bu yeryüzü ve onun içindeki kimseler kime aittir?" Onlar; "Allah'a aittir" diyecekler. "Öyle ise siz düşünüp taşınmaz mısınız?" de. Peki, "Yedi göklerin Rabbi ve azametli Arş'ın Rabbi kimdir?" [Onlar] "Allah'ındır" diyecekler. "Öyleyse takvalı davranmayacak mısınız" de. "Peki, eğer biliyorsanız, her şeyin melekûtu [mülkiyeti ve yönetimi] kendisinin elinde olan ve kendisi her şeyi koruyup kollayan; fakat kendisi korunmayan kimdir?" Onlar "Allah'ındır" diyecekler. "Öyle ise nasıl büyülenirsiniz?" de.
(Ankebût: 61) Yine andolsun ki onlara, "Gökleri ve yeri kim yarattı, güneşi ve ayı kim kontrol altına aldı?" diye sorsan kesinlikle, "Allah" derler. O halde nasıl çevriliyorlar?
(Ankebût: 63) Ve andolsun, eğer onlara sorsan: "Kim gökten suyu indirip de onunla yeryüzünü ölümünden sonra diriltti?" Mutlaka, "Allah" diyeceklerdir. De ki: "Hamd Allah'a özgüdür". Bilakis onların çoğu akıllarını kullanmazlar.
(Zuhruf: 87) Yine andolsun ki, onlara kendilerini kimin yarattığını sorsan, kesinlikle: "Allah" derler. O halde nasıl çevriliyorlar!
(Lokmân: 25) Yine andolsun ki onlara: "Gökleri ve yeri kim yarattı?" diye sorsan, kesin "Allah" diyeceklerdir. De ki: "Allah'a hamd olsun!" Aslında onların çoğu bilmezler.
|
Kardeşim ayetlerden gördüğün gibi bu müşrikler oldukça
Allah'çılar. Fakat yanlış bir durum var ki Allah onları sevmemiş ve peygamber göndermiş.
Ben sana Kuran'da müşriklerle ilgili gösterilenlerden gördüğüm yanlışı söyleyeyim. Sen de söylediklerimi Kuran'dan araştır. Müşriklerin hatası birilerini Allaha yakın bilmek ve o birilerinden
yardım ve şefaat ummak. Böyle umdukları için onlara özel saygıda kusur göstermemek,
"özel" ihtimam göstermek. İşte şirk buna deniyor. Müşriklerin hiçbirisi Allaha saygıda kusur etmezler, her şeyi onun yarattığını bilirler, diğerlerinin yaratamadıklarını bilirler ve Allahtan yüce kimseyi görmezlerdi.
Fakat Allah diyor ki yardımı yalnız benden isteyin, duayı yalnız bana edin, şefaati yalnız benden umun,isteyin. Yani bu amaçlarla yaptığınız her şeyi Allaha özgüleyin. Çünkü herşeyin sahibi (hatta medet umulanların da sahibi) o ve birinci elden istemek gibisi yoktur.
Alıntı:
(Fatiha: )Yalnız sana kulluk eder, yalnız senden yardım dileriz.
(Zümer; 44) De ki: "Tüm şefaat Allah'a aittir."
(Secde; 4) Sizin için O'nun astlarından bir veli ve şefaatçi yoktur. Hâlâ düşünüp öğüt almaz mısınız?
(Sebe': 22–23) De ki: "Allah'ın astlarından yanlış inandığınız kimselere yakarın. Onlar, göklerde ve yeryüzünde zerre ağırlığına mâlik olmazlar. Onlar için bu ikisinde [gökler ve yeryüzünde] herhangi bir ortaklık yoktur. O'nun için onlardan bir yardımcı da yoktur." O'nun nezdinde şefâ'at, sadece O'nun izin verdiği kimseye fayda verir. Nihayet kalplerinden dehşet giderildiği zaman: "Rabbiniz ne dedi?" derler. Onlar: "Hakkı" derler. Ve O, çok yücedir, çok büyüktür.
(Ahkâf: 3–4) Biz gökleri, yeryüzünü ve ikisi arasındakileri ancak "hakk" ile ve "adı konmuş bir süre" ile yarattık. Şu inkâr eden kimseler ise uyarıldıkları şeylerden/uyarılmaktan yüz çevirenlerdir. De ki: "Allah'ın astlarından yakardığınız şeyleri gördünüz mü? Onlar, yeryüzünde neyi yaratmışlar bana gösterin. Yoksa onların göklerde bir ortaklıkları mı var? Eğer siz doğru kimseler iseniz bana bundan [Kur'an'dan] önce bir kitap veya ilimden bir eser [kalıntı] getirin."
(Hacc: 73) Ey insanlar! Bir misal verilmektedir, şimdi ona iyi kulak verin: Sizin Allah'ın astlarından şu yakardıklarınız bir araya gelseler, bir sineği bile asla yaratamazlar. Ve sinek onlardan bir şey kapsa onu kurtaramazlar. İsteyen ve istenen güçsüzdür.
|
FEDAKARADAM kardeşim müşrikleri hem Kuran'dan hem tarihten bir araştırmanı rica ediyorum. Cahiliye devri şiirlerine ulaşmaya çalış. Müşrik ne demek onu da araştır. Sen hiç bir insanın ağaç veya taş heykel yapıp da "bu benim Tanrım" demesini aklın alıyor mu? Bu kadar salak insan olabilir mi? Kendi yaptığın bir nevi senin yarattığın bir şeye güç atfeder misin?
Zaten müşrikler de öyle yapmamışlar.
Putlar müşriklerin Allaha ortak koştukları güçleri, varlıkları temsil etmeleri için sadece birer "sembol".
Üzerinde Muhammed yazısı olan hediyelik bir porselenin "Muhammed peygamberi temsil ettiğini" düşünmek ve ona sahip olduğu düşünülen bir takım tanrısal güçlerden (dirilik, şefaat, işitme vb.) dolayı kutsallık atfetmek gibi bir davranış bu.
Örneğin peygamberimizden kalan hırkayı taksim meydanına korunmasız olarak bıraksan nasıl görüntüler oluşacağını düşün. Kısacası yeri gelir bir porselen tabak put olur, yeri gelir bir hırka, yeri gelir kara bir taş.
Eğer söylediklerime kuru kuru itiraz etmeden önce bir araştırırsan hem gerçek tevhidin ne olduğunu görür hem de Cbbeli ve onun gibilere neden müşrik dediğimizi anlarsın zira bu bizim onlara taktığımız lakaplar değil "kitab"a göre "tanım"ları.