10. November 2011, 06:04 PM
|
|
Uzman Üye
Tesekkür: 51
95 Mesajina 146 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
|
Alıntı:
hiiic Nickli Üyeden Alıntı
Sayın FEDAKAR adam arkadaşım.
yazınızı huşu içerisinde okurken, baz (temel) aldığnız MANTIĞI derince sorguladım. Sonra defalarca düşündüm ve en uygun cevabın şu olacağı kanasında karar kıldım.
Aşağıda ki ayet sizce ne manaya gelmektedir?
Yâsîn 23
"O'ndan başka tanrılar mı edineyim? O çok esirgeyici Allah, eğer bana bir zarar dilerse onların (putların) şefaati bana hiçbir fayda vermez, beni kurtaramazlar."
Bu ayete göre, yazınızda belittiğiniz temel mantığa göre;;; Putlar şefaat edebilebilmektedir ama ve ancak Allah dilerse. Allah dilemezse putlar şefaat edemez.

|
İnsanın içinde ki nefis putunu da incelediniz mi?Onun uğruna ne haltlar işleyenleri de hesaba katın!Heykel gibi putlardan mı şefaat dilenilecek?.Sübhanellah, putların şefaati mi olurmuş?..
Allah, kendi nezninde hatırı sayılır kullarına şefaat etme yetkisi dışında kimse şefaat edemeyecek.Konuyu saptırmayın.Şefaat mevzusu çok te'vil ister.Olduğu gibi meallerle yola çıkmayın.
En büyük put nefs putudur.Onu içinden söküp parçalayan, kıran ve atan hidayete kavuşur.Meselenin özü budur birbirimize dua edelim ...
|