21. November 2011, 09:45 PM
|
|
Uzman Üye
Tesekkür: 51
95 Mesajina 146 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
|
Alıntı:
yeşil Nickli Üyeden Alıntı
Ya hu kardeşim Allah ve Peygamberin yollarını ayırmak için bu mübarek ayetleri de buldunuz da eğip büküyorsunuz yazıklar olsun diyorum artık! Bu ayetlerin sizin uydurma sünnetle alakası bile yok hele ki haşr suresi.. artık pes diyorum..
80. Kim Resûl'e itaat ederse Allah'a itaat etmiş olur. Yüz çevirene gelince, seni onların başına bekçi göndermedik!
Allah ve resulünün yolu ayrı değil zaten, Resullerin hiçbiri Sünnetullah'tan ayrı olmadığı için Resule uyan Allah'a uyar, çünkü Allah'ın kelamı ile hükmetmeye yetkilidir kendi kafasından hüküm vermeye değil işte buyur:
44. İçinde hidâyet ve nûr bulunan Tevrât'ı, şüphesiz Biz indirdik. Müslümanlaşmış kişiler olan peygamberler onunla Yahûdilere hükmederler, rabbânîler [kendilerini Allah'a adamış kişiler] ve ahbar [âlimler] da, Allah'ın kitabından kendilerinden korumaları istenilen ve kendilerinin de üzerine tanıklık ettikleri şeylerle hükmederler. İnsanlara saygı duyup ürpermeyin Bana saygı duyup ürperin. Benim âyetlerimi de az bir paraya satmayın. Ve kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar kâfirlerin ta kendileridir.(Maide 44)
|
O kadar hadis ve ayetler gösterdiğimiz halde peygambere itaatın farz olduğunu inkar etmeniz sizi sapıklığa düşürmüştür.Bizler asla Kur'andışı konuşmayız ve ayetleri de inkar etmeyiz..
Sünnetullah, Allah'ın doğa kanunları yani şeriat-ı fıtratiyedir,yaradılış gerçekleridir, yarattığı işlerdir....Şeriat-ı garra ise Kur'an'da ki koyduğu kanunlardır, yani kesin hüküm sayılan muamelat emirleridir..
PEYGAMBERİMİZİN SÜNNETİ İSE, ONUN BİZZAT KENDİ YAPTIĞI VE "YAPIN!" DEDİĞİ İŞLERDİR.YANİ HADİSLERDEN ÖĞÜTLERDİR.
AYETLERİN SADE MEALLERİYLE AMEL ETMEK BÜYÜK BİR EKSİKLİKTİR.PEYGAMBERE UYMAK VE ONA İTAAT ETMEK FARZDIR.PEYGAMBERİ DIŞLAMAK KÜFÜR VE SAPIKLIKTIR.
|