Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22. November 2011, 04:54 PM   #95
FEDAKARADAM
Uzman Üye

FEDAKARADAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 51
95 Mesajina 146 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
FEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud of

Alıntı:
hiiic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Allahın sınavı ne de derin

Hep düşünmüştüm hristiyan ülkede doğan bir kafirin suçu nedir diye... doğduğunda anadan babadan atadan hristiyanlık öğreniyor oysaki biz hazır islam inancıya doğluyoruz bu torpilin sebebi nedir diye.
Hatta bir tarikat sohbetinde evliyanın birisine sormuştum da bana "müslümanlar seçilmiş, biz tarikattakiler ise seçilmişlerden seçilmiş ruhlarız" demişti. Bırakın Yüce Allahın adalet kavramını, benim adalet anlayışıma bile ters geldi.

Meğer durum çok açık ha müslüman ülkede doğmuşsun ha hristiyan yada yahudi yada diğer geleneksel atalarına bağlı bütün inançların yaşandığı kabileler. Hepsi eşit.
Ayette belirten üzere, bütün şirk ve zanlardan sıyrılıp Mutlak Olan Allaha saygı ve huşuyla yönelebiliyor, ona çağırabiliyor musun? işte bütün mesele bu, Kuran da tevratta yada yazılmış gönderilmiş diğer bütün gerçeklerin insanlara umduk yada ummadıkları yerden yaklaşması Allaha göre çok kolay...

Meğer müslüman ülkede doğan müslüman ile hristiyan ülkede doğan hristiyanın amel ve iman açısından bi farkı yokmuş. Ötede İsa ve diğer azizleri Allaha yaklaşma vesilesi arayanlar Burada Muhammet peygamberi ve evliyaları kendisine vesile arıyor. Ve aslında Muhammet peygamberle olan tek alakaları diğerlerinin İsa ile olan alakaları gibi. Peygamberlerle değil, ardlarından gelen uydurmacılarla muhataplar ve peygamberin getirdiğinden uzaklaşıyor, insanları da uzaklaştırıyorlar. Bütün hepsi içerisinden Allaha ve ahiret gününe inanıp, salih amel işleyenler Cennete gidecektir.

Şu dünya hayatı, şu imtahan küresi ne, şu doldur boşalt durağı ne ince hesapla ne fitnelerle hesaplanmış.
Müslüman bir ülkede doğmuş bir kimse ateist oluyorsa bu da gelenekten midir?Nice aileler vardır ki müslüman kardeşlerin içinde 1 tane ateist çıkabiliyor.İman meselesi geleneğe göre değil, o bir Allah'ın hidayetindendir.ANCAK KÖRÜKÖRÜNE GELENEKSEL İSLAM ANLAYIŞINI ALLAH'DA KABUL ETMEZ.İSLAM'I KAYNAĞINDAN ÖĞRENİLMELİ YANİ KUR'AN VE SÜNNETTEN ÖĞRENİLMELİDİR.iTİKADİ MESELELERDE AYNEN BU OLMALIDIR.KUR'AN'A UYMAYAN İTİKAD BİD'ATTIR,SAPIKLIKTIR SAPMADIR,KÜFÜRDÜR.

Mesajında ki "Muhammet peygamberi" kelimesi müslümanın ağzına yakışmayan gizli bir terbiyesizliktir, onu küçük gözle görmek demektir."Allah'ın resulü Muhammed" deseydiniz sizi takdir edecektim.Lakin sizin İslam anlayışınız laikçilerin kıt İslam anlayış gibidir.Y.Nuri öztürk'ün dediği gibi; "Kur'an müslümanı, Kur'an peygamberi, Kur'an İslam'ı" demesi gibidir.Bu ise sanki İslam'a karşı yabanileşmiş, imanı zayıf veya aklı kıt anlayışı olan geri kafalı müslümanların ağızlarında ki sözcüklerdir.İslam'ı islamla Kur'an'ı kur'anla hitap edilir.başka uyduruk sözcükler takmaya da gerek yoktur.KUR'AN VE PEYGAMBERİMİZİ HAKKIYLA YÜCELTMEK VE ONU ANMAK BİR MÜSLÜMANIN ŞİARINDAN OLMALIDIR.ONA İTİBARI OLMAYAN, İTİKADI BOZUK OLANIN KONUŞMALARININ KIYMETİ YOKTUR, BU BÖYLE BİLİNE!..